Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Draadloze zonwering? Kies solar rolluiken en screens op zonne energie!

Draadloze zonwering? Kies solar rolluiken en screens op zonne energie!

Draadloze zonwering? Kies solar rolluiken en screens op zonne energie!
6 min. leestijd

Wordt het snel warm bij jou in huis? Dan kunnen screens of rolluiken de nodige verkoeling brengen. Houdt het idee van kabels trekken en door muren boren je tegen? Geen zorgen. Er is een oplossing! Kies voor solar rolluiken en screens op zonne energie. Dankzij de zonnepanelen is het niet nodig om om gaten door de muur naar binnen te boren. Draadloze zonwering dus! Zonwering op zonne energie is niet alleen praktisch. Het is tevens een duurzame keuze. Meer weten? Lees dan vooral verder!


Populaire rolluiken en screens op zonne energie


3 voordelen van solar screens en rolluiken

Screens en rolluiken op zonne energie zijn enorm in trek. Niet gek, want solar zonwering kent vele voordelen! We noemen er drie. Wedden dat je na het lezen overtuigd bent?

1. Eenvoudige montage

Tenzij je voor handmatige bediening kiest, heeft zonwering energie nodig om te functioneren. Normaal gesproken haalt een screen of rolluik deze energie van de netstroom. Rolluiken en screens op zonne energie werken anders. Deze halen de energie namelijk uit een ingebouwde accu. Rolluiken en screens met zonnecellen zijn relatief eenvoudig zelf te monteren. Kabels trekken en boren door muren is immers niet nodig. Dus ben je op zoek naar draadloze screens en rolluiken? Dan is een solar motor een goede keuze. Durf je het toch niet zelf aan? Dan kan je het meten en/of monteren ook aan ons uitbesteden. Uiteraard zijn hier wel kosten aan verbonden. Raadpleeg de pagina over meet- en montageservice voor exacte prijzen.

2. Duurzame zonwering

Screens en rolluiken met zonnecellen zijn gunstig voor het milieu. Zonne-energie is een onwijs duurzame bron van energie. Veel elektriciteit is helaas nog steeds afkomstig van niet-duurzame bronnen, zoals kerncentrales. Kernenergie levert radioactief afval op. Bovendien is er het risico van een kernramp. Ook over de duurzaamheid van biomassa rijst steeds meer twijfel op. Energie afkomstig van de zon (en wind) is vele malen duurzamer én veiliger. Met de aanschaf van een zonne energie screen of rolluik maak je dus een milieubewuste keuze. Bovendien heb je met een screen of rolluik geen energievretende airco (meer) nodig. Wil je nog meer bewuste keuzes maken? Lees dan ook eens ons blog over duurzame raambekleding. Kies bijvoorbeeld voor gordijnen van hergebruikte PET-flessen of rolgordijnen van gerecycled oceaanplastic.

3. Bespaar op de energierekening

Solar zonwering is niet alleen een bewuste keuze voor het milieu. Ook voor je portemonnee zijn zonne energie rolluiken en screens zeer positief! Allereerst kost het je geen netstroom. De zon is immers een gratis energiebron! Screens en rolluiken worden voornamelijk gebruikt om warmte buiten te houden. Een andere manier om dit te doen is middels een airco. Houd er echter rekening mee dat airco’s energie slurpen. De solar screens prijs lijkt dus in eerste instantie hoger, maar probeer aan de langere termijn te denken. Dit geldt natuurlijk ook voor een rolluik met zonnepaneel. Bovendien bespaar je met een rolluik dubel. Dankzij de isolerende werking hoef je namelijk ook minder te stoken.

Welke screens en rolluiken zijn compatibel?

Bij Solano Wonen bieden we zowel een huismerk als een BREL motor op zonne-energie. De BREL motor is alleen toepasbaar bij geselecteerde rolluiken en screens van Verano. Ben je geïnteresseerd in Verano rolluiken op zonne-energie? Dan heb je de keuze uit een Verano Rolluik RV41-Ecoline en een Verano Rolluik RV40. Het verschil tussen deze twee rolluiken is het pantsergewicht. De RV40 heeft stevigere en dikkere aluminium lamellen. Hierdoor scoort het extra hoog op veiligheid, isolatie en geluidswering. Dit verklaart tevens het prijsverschil. Wil je graag een Verano screen met zonnepaneel? Dan ben je automatisch aangewezen op een Verano Ritsscreen V550 met rechte omkasting. Alleen dit type screen is compatibel met de Brel Solar Motor. Wil je graag een Solano screen op zonne-energie? Dan heb je de keuze uit alle Solano ritsscreens, behalve de Comfort 125 mm en Smart 130 mm.

Kies ik voor screens of rolluiken?

Als je graag verkoeling in huis wil, zijn zowel screens als rolluiken een goede oplossing. Daarnaast kent elk product een aantal specifieke voordelen. Zo werkt een rolluik verduisterend, wat vooral in de slaapkamer een groot pluspunt kan zijn. Een screen haalt alleen de scherpte van de zon eraf. Dit is juist prettiger in de woonkamer. Een rolluik heeft nog een paar bijkomende voordelen. Allereerst werkt het isolerend. Een rolluik houdt zowel warmte als kou tegen. Een rolluik is dan ook all seasons product. Ook werkt een rolluik geluiddempend en inbraakvertragend. Bovendien is een rolluik goedkoper dan een screen. Wel wordt een rolluik vaak als minder mooi ervaren. Natuurlijk is dit een kwestie van persoonlijke smaak. Bedenk welke voordelen voor jou het zwaarst wegen en baseer hierop jouw keuze. Lees ons uitgebreide blog over de voor- en nadelen van screens en rolluiken voor meer informatie.

Hoelang gaat een solar accu mee?

De accu wordt opgeladen middels een klein zwart zonnepaneel van 55 bij 6 centimeter. Het zonnepaneel valt nauwelijks op! Een veelgestelde vraag is of dit wel voldoende energie genereert. Nederland staat immers niet bekend om overvloed aan zonuren. Toch is het antwoord een volmondig ‘ja!’. Zelfs bij een geringe zonsterkte laadt de accu op. Het solar paneel hoeft dan ook niet op een bepaalde oriëntatie gepositioneerd te worden. Wel wordt een plaatsing in de schaduw afgeraden. Pas na 300 bewegingen dreigt de accu leeg te raken. In de tussentijd wordt deze echter ook weer opgeladen. De kans dat rolluiken of screens op accu ooit echt leeg raken is dus zeer gering. Het is daarom zeer onwaarschijnlijk dat je deze ooit extra op zou moeten laden. Mocht de accu onverhoopt toch leeg raken, dan is het mogelijk om deze bij te laden middels een noodadapter. Volledig opladen met de noodoplader duurt circa 20 uur. Het zonnepaneel doet hier ongeveer twee dagen over. Natuurlijk is dit afhankelijk van de hoeveelheid daglicht. Het paneel gaat meer dan 10 jaar mee en heeft 5 jaar garantie.

Tip! Wist je dat wij ook solar zonneschermen aanbieden? Ideaal als je ook verkoeling op je terras zoekt.

Heb je toch nog vragen over solar rolluiken en screens op zonne-energie? Bel of mail gerust. Ons enthousiaste team beantwoordt graag je vragen over draadloze zonwering. Uiteraard kan je ook voor andere vragen bij ons terecht!

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen