Menu
  1. Home
  2. Zonneschermen
  3. Uitvalschermen
Filteren
Breedte in centimeters
Uitval in centimeters
Bediening
Handbediend
(6)
Elektrisch
(6)
Solar
(3)
Profielkleur uitleg
RAL 9010
(6)
Technisch zilver
(6)
RAL 9001
(6)
Afwijkende RAL kleur
(6)
Sparkling black
(2)
RAL 9007 structuur
(2)
RAL 7016 structuur
(2)
Type cassette
Semi-cassette
(4)
Gesloten cassette
(2)
Merk
Solano
(1)
Verano
(3)
Rainbow
(2)
Toon 6 uitvalschermen

Uitvalschermen op maat

Voor vrijwel ieder formaat uitvalscherm kan je bij ons terecht. Of je nu een groot uitval zonnescherm van 6 meter breed of juist een smal val zonnescherm van slechts een meter breed zoekt. Al onze uitvalschermen worden 100% op maat gemaakt. Met onze handige meetinstructies is een maatwerk uitvalscherm kopen heel eenvoudig. Ook voor het plaatsen hebben we duidelijke handleidingen. Je uitvalscherm op maat laten monteren en/of inmeten is ook mogelijk. Raadpleeg hiervoor onze meet- en montageservice.

Semi of gesloten cassette

Bij Solano Wonen kan je kiezen uit verschillende type uitval zonneschermen, waarbij het voornaamste verschil de cassette is. Je hebt de keuze uit een semi-cassette en een volledig gesloten cassette. Hieronder lichten we de verschillen verder toe.

Semi-cassette uitvalscherm

Een semi-cassette uitvalscherm staat ook wel bekend als een half gesloten uitvalscherm. In gesloten positie is het doek aan de boven- en voorkant volledig bedekt. Wel kan er wat vuil aan de onder- en achterzijde terechtkomen. Dit zal echter minimaal zijn, aangezien het grootste deel van het vuil van boven en voren komt. Een semi-cassette biedt dus een goede bescherming voor het doek en heeft bovendien een luchtigere uitstraling dan een volledig gesloten cassette.

Cassette uitvalscherm

Voor optimale bescherming van het doek kies je voor een volledig gesloten cassette. Hierbij is het doek aan alle zijden volledig afgeschermd, inclusief de achter- en onderkant. In gesloten stand krijgt vuil absoluut geen kans. Houd er wel rekening mee dat een volledig gesloten cassette iets massiever oogt dan een semi-cassette uitvalscherm. Wil je een volledig cassette uitvalscherm? Dan heb je de keuze uit Verano® uitvalscherm Florence en Rainbow uitvalscherm Kreta of Carré.

Handmatig of elektrisch uitvalscherm

Qua bediening heb je de keuze uit twee soorten uitvalschermen: Een elektrisch uitvalscherm of een handmatig uitvalscherm. Laatstgenoemde wordt ook wel een oogwindwerk uitvalscherm genoemd. De voornaamste reden om een uitvalscherm elektrisch uit te voeren is het bedieningsgemak. Een uitvalscherm handmatig bedienen kan namelijk best zwaar zijn. Daarnaast kan elektrische zonwering worden aangesloten op een Smart Home systeem. Een reden om juist voor een handmatig uitvalscherm te kiezen, is dat een gat door de muur heen boren niet nodig is. Dit maakt het tevens makkelijker om zelf te plaatsen. Tot slot kan ook de prijs doorslaggevend zijn. Elektrische uitvalschermen zijn nu eenmaal prijziger dan handmatige uitvalschermen.

Tip: Wil je niet door de muur heen boren of is er simpelweg geen stroompunt in de buurt? Kies dan voor een draadloos solar uitvalscherm!

Windvaste of stormvaste RVS veren

Uitvalschermen worden standaard geleverd met windvaste armen. Daardoor blijft het doek bij winderig weer strak gespannen en zal minimaal opwaaien. Voor extra stabiliteit kan het uitvalscherm ook worden uitgerust met stormvaste RVS veren. Vooral op plaatsen met aanzienlijke windbelasting zoals aan de kust, wordt dit sterk aanbevolen.

Bijna 100 doekkleuren

Onze uitvalschermen op maat zijn verkrijgbaar in bijna 100 doekkleuren. Voor ieder wat wils dus! Ga je voor een populair uitvalscherm zwart of uitvalscherm antraciet? Of kies je voor een klassiek streepjesdessin? Welke kleur je ook kiest, je bent altijd verzekerd van de hoogste kwaliteit. Onze uitvalschermen bevatten uitsluitend doeken van marktleiders Tibelly, Swela en Dickson. Van deze kwaliteitsdoeken heb je jarenlang plezier!

Goedkope uitvalschermen online

Vind je het vooral belangrijk dat een uitvalscherm goedkoop is? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij kopen grootschalig in en leveren rechtstreeks vanuit de fabriek. Bovendien kiezen wij ervoor om lage marges te hanteren. Hierdoor kunnen wij onze uitvalscherm prijzen laag houden. Dus ben je op zoek naar een goede uitvalscherm aanbieding? Zoek dan niet verder! We hebben zelfs een budget uitvalscherm: Ons Solano uitvalscherm ACTIE. Deze bieden we nog goedkoper aan!

De definitieve prijs is afhankelijk van een aantal factoren. Om te beginnen spelen de afmetingen een grote rol. Ook extra opties van invloed op de totaalprijs. Zo zijn extra windvaste zonneschermen met stormvaste armen natuurlijk duurder. De definitieve prijs bereken je eenvoudig online. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze showroom!

Montageservice

Met onze duidelijke handleidingen is het plaatsen van een uitvalscherm goed zelf te doen. Laat je dit toch liever aan een deskundige over? Maak dan gebruik van onze montageservice. Raadpleeg ons servicegebied om te controleren of we ook in jouw regio actief zijn.

Veelgestelde vragen over uitvalschermen

Wat is een uitvalscherm?

Een uitvalscherm is een zonnescherm met stevige uitvalarmen en een zeer lage uitval. Dit type zonwering is windvast en bedoeld om schaduw in huis te creëren. Uitvalschermen zie je vaak bij voortuinen en balkons. Het wordt dan ook wel een balkon zonnescherm genoemd.

Kies je het beste voor een uitvalscherm of knikarmscherm?

Wil je de zon in huis weren? Dan kies je het beste voor een uitvalscherm. Een uitvalscherm kan tot heel laag uitgerold worden. Zo weer je ook de lage zon. Doordat uitvalschermen verticaal langs het raam hangen, zijn deze type zonneschermen niet geschikt om onder te zitten. In dat geval kies je juist voor een knikarmscherm.

Wat kost een uitvalscherm?

De prijs van een uitvalscherm begint bij €369,90. De exacte kosten zijn allereerst afhankelijk van het gekozen model: Wordt het een open cassette, semi-cassette of volledig gesloten cassette? Ook de afmetingen spelen een grote rol in de prijsberekening. Natuurlijk heeft ook de keuze tussen elektrische en handmatige bediening invloed op de totaalprijs. De exacte kosten bereken je eenvoudig online met onze prijsconfigurator.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen