Menu
  1. Home
  2. Overkappingen
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Type overkapping
Overkapping hout
(4)
Overkapping aluminium
(3)
Pergola zonwering
(2)
Lamellendak
(1)
Type montage
Muuraanbouw
(7)
Vrijstaand
(2)
Gevelmontage
(1)
Type vulling uitleg
Polycarbonaat
(6)
Glas 44.2
(4)
Glas 55.2
(2)
Maatwerk of standaard maten
Standaard maten
(6)
Maatwerk
(5)
Merk
Verano
(10)
Solano
(5)
Toon 15 overkappingen
15 overkappingen

Overkappingen

Met overkappingen geniet je het hele jaar door van het buitenleven. Ongeacht het seizoen! Dankzij een overkapping zijn regen en wind niet langer spelbrekers.

Filteren
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen

Terrasoverkapping op maat en standaard

Op zoek naar een houten of aluminium overkapping op maat? Dan ben je hier aan het juiste adres! Onze terrasoverkappingen op maat worden tot op de millimeter nauwkeurig gefabriceerd! Van slechts 230 x 200 cm tot maar liefst 1400 x 550 cm. Zelfs een grote horeca terrasoverkapping is dus mogelijk!

Met onze handige meetinstructies is een veranda overkapping op maat laten maken eenvoudig. Natuurlijk is laten inmeten ook een optie. Maak hiervoor een meetafspraak. Ben je vooral op zoek naar een goedkope overkapping? Kies dan voor een standaard afmeting overkapping. Deze kunnen wij nóg goedkoper aanbieden! Een aluminium overkapping 4x3 meter bijvoorbeeld. 

Houten en aluminium overkappingen

Bij Solano Wonen heb je de keuze uit zowel houten als aluminium overkappingen. Houten overkappingen hebben een warme uitstraling en zijn daarom ontzettende sfeermakers. Ook is een houten overkapping ideaal als je snel op een kleur uitgekeken raakt. Hout is namelijk overschilderbaar. Bovendien is hout relatief goedkoop!

Hoewel aluminium overkappingen duurder zijn in aanschaf, hebben ze een extreem lange levensduur. Ze gaan minstens 30 jaar mee! Aluminium is namelijk immuun voor rot, schimmel, roest en verkleuring. Ook heeft aluminium een strakke, moderne uitstraling. Perfect voor liefhebbers van eigentijds design.

Type dakbedekking

Afhankelijk van het type overkapping, heb je de keuze uit diverse soorten dakbedekking: Glas, polycarbonaat en in een enkel geval zelfs lamellen.

Glas

De meest gekozen optie is glas. Glazen overkappingen hebben een luxe uitstraling. Bovendien laat glas veel licht door. Ben je bang dat het ‘s zomers te warm wordt? Kies dan voor een glazen terrasoverkapping met zonwering. Ook hebben glazen overkappingen een hoog geluiddempend vermogen. Dit zorgt er onder meer voor dat regen een gezellig tikkend geluid produceert.

Polycarbonaat

Op polycarbonaat klinkt regen juist hinderlijk trommelend. Sommige mensen ervaren dit als een storend geluid. Daarentegen zijn polycarbonaat overkappingen wel aanzienlijk voordeliger dan hun glazen tegenhangers. Ook is vuil op polycarbonaat minder snel zichtbaar dan op glas. Ideaal als schoonmaken niet je favoriete bezigheid is.

Lamellen

Tot slot bieden we ook een overkapping met lamellendak aan: de Verano® Arezzo. Dit is een elektrische terrasoverkapping. De lamellen worden motorisch gekanteld. Dankzij de gekantelde stand van de lamellen heb je geen last van de zon, maar kan warme lucht wel ontsnappen. Het enige nadeel van een lamellendak is dat deze niet volledig waterdicht is. Houd er wel rekening mee dat een lamellendak bij hevige regenval niet volledig waterdicht is. Een zomers buitje is daarentegen geen probleem.

Aan huis of vrijstaand

Onze aluminium en houten overkappingen kunnen zowel vrijstaand als tegen de gevel gemonteerd worden. Beide opties  kennen hun eigen voor- en nadelen. Zo vergroot je met overkappingen aan huis als het ware de woonruimte en creëer je extra vierkante meters. Dat zorgt niet alleen voor meer wooncomfort, maar ook voor een stijging van je woningwaarde! Bovendien werkt een overkapping aan huis als een isolerende barrière tegen kou. Vrijstaande overkappingen zijn ideaal voor wie regelmatig bezoek ontvangt tot in de late uurtjes. Door de plaatsing achter in de tuin ervaren buren en medebewoners minder snel geluidsoverlast. Bovendien zorgt een losstaande overkapping voor meer verbinding met de natuur.

Overkapping dicht maken

Wil je het hele jaar door buiten kunnen zitten? Ongeacht het weer en het seizoen? Dan kan je jouw buiten veranda afsluiten met glazen schuifwanden en/of vaste wanden. Zo zit je heerlijk beschut tegen regen en wind! Zoek je alleen ‘s zomers bescherming tegen zon en wind? Overweeg dan schuifwand Nova. Deze schuifwand met shutters creëert een ultiem Ibiza-gevoel! Ook met screens kan je een overkapping afsluiten voor felle zon en een fris zomerbriesje. Bovendien fungeren screens tegelijkertijd als insectenhor. Lees ons blog over veranda screens voor meer informatie.

Goedkope overkappingen kopen

Een veranda kopen doe je bij Solano Wonen altijd voordelig! Of je nu een veranda op maat of een standaard afmeting kiest. Wij kopen grootschalig in en leveren rechtstreeks vanuit de fabriek. Bovendien kiezen wij bewust voor lage marges. Zo kunnen wij goedkope terrasoverkapping prijzen hanteren.

De definitieve prijs is geheel afhankelijk van jouw wensen. Allereerst zijn de afmetingen enorm bepalend. Daarnaast is het type dakvulling een belangrijke factor: Wordt het een polycarbonaat of glas overkapping? Meestal is een polycarbonaat overkapping goedkoper. Ook de kleur speelt een rol. Een aluminium overkapping is standaard verkrijgbaar als zwarte, antracietgrijze of witte overkapping. Tegen een meerprijs is een afwijkende RAL kleur bij overkappingen op maat ook mogelijk. Tot slot hebben ook eventuele extra opties invloed op de totaalprijs. Denk aan LED-verlichting. De definitieve prijs bereken je eenvoudig met onze online besteltool!

Veranda aanbieding

Bij Solano Wonen hanteren we altijd lage prijzen. Zo ben je altijd verzekerd van een goedkope overkapping. Het hele jaar rond! Mocht er toch een extra aanbieding lopen, dan wordt dit middels een label duidelijk aangegeven. Zeker weten dat je geen acties mist? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Zelf overkapping plaatsen of montageservice

Dankzij onze heldere instructies is het goed mogelijk om zelfstandig een veranda overkapping te plaatsen. Laat je dit liever aan een expert over? Kies dan voor een overkapping inclusief montage. Onze monteurs zetten de overkapping buiten dan helemaal in elkaar. Zo kun je direct van jouw tuinoverkapping op maat genieten!  Bekijk ons servicegebied en ontdek of we ook in jouw regio monteren.

Veelgestelde vragen over overkappingen

Waar plaats je een overkapping het best?

Je kunt een overkapping aan huis of in de achtertuin plaatsen. De beste plek is afhankelijk van jouw voorkeuren. Een overkapping aan huis is een soort verlengstuk van je woning. Je loopt hier dan ook altijd droog in. Ook zit je dichterbij de keuken. Bovendien zorgt een overkapping aan huis voor extra isolatie en gevelbescherming. De voordelen van een vrijstaande overkapping zijn minder lichtverlies en minder geluidsoverlast.

Kan ik mijn overkapping later uitbreiden?

Jazeker, dat kan! Onze overkappingen kunnen te allen tijde worden uitgebreid met glazen schuifwanden, screens en verandazonwering. Dus weet je nu nog niet zeker of je jouw overkapping uitbreiden wil? Beslis dan gerust op een later moment!

Hoe verwarm je een overkapping?

Een overkapping verwarmen kan op meerder manieren. De meest gangbare optie is een hangende elektrische terrasverwarmer. Je kunt ook kiezen voor een staande variant en/of een heater op gas. Ook een vuurtafel of een houtkachel behoort tot de mogelijkheden. Tip: Je kunt je overkapping dichtmaken met glazen schuifwanden om de warmte zo goed mogelijk binnen te houden. Let op: Bij een heater of vuurtafel op gas is voldoende ventilatie belangrijk. Om dit te voorkomen moet minimaal 25% van het wandoppervlak open zijn. Gebruik van dit type heater is dus ongeschikt wanneer je overkapping volledig gesloten is.

Hoe maak je een overkapping schoon?

Een overkapping schoonmaken begint met het schoonspuiten van de aluminium profielen. Verwijder hardnekkig vuil met een PH-neutraal sopje. Vervolgens is het dak aan de beurt.  Start met het verwijderen van los vuil middels een zachte bezem. Maak het glas of polycarbonaat vervolgens schoon met een mild sopje. Ga de glasplaten vervolgens nog na met een zeem en raamwisser. Zo voorkom je strepen.

Is een overkapping vergunningsvrij?

Een overkapping aan huis mag vergunningsvrij gebouwd worden, mits deze maximaal 4 meter hoog wordt en zich binnen 2,5 meter van het huis bevindt. Plaats je een overkapping los in de tuin? Dan valt deze buiten de 2,5 meter zone en geldt een maximale hoogte van 3 meter zonder vergunning. Bovendien mag de overkapping niet meer dan 50% van de tuinoppervlakte beslaan. Raadpleeg voor de zekerheid het Omgevingsloket voor de specifieke regels van jouw gemeente.

Kan ik zelf een terrasoverkapping plaatsen?

Ja, je kunt ervoor kiezen om zelf een terrasoverkapping te plaatsen. Hiervoor bieden wij een duidelijke handleiding. Je ontvangt compleet op maat gemaakt pakket. Je hoeft dus niks te zagen! Wil je de montage toch liever uitbesteden? Maak dan gebruik van onze montageservice.

Welke fundering gebruik je voor een overkapping?

Als je zelf een overkapping gaat plaatsen, kies je het beste voor betonpoeren. Bij een professionele montage wordt er meestal gekozen voor schroeffundering. Lees ons blog over fundering overkapping voor meer informatie.

Wat kost een overkapping?

De prijs van een overkapping start bij €985. De definitieve kosten zijn grotendeels afhankelijk van de gewenste afmetingen. Betreft het een standaard maat? Dan ben je goedkoper uit dan wanneer je een 100% maatwerk product nodig hebt. Ook de keuze tussen glas en polycarbonaat is bepalend voor de totaalprijs. De exacte prijs bereken je gemakkelijk online met onze prijsconfigurator.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen