Menu
  1. Home
  2. Overkappingen

Overkappingen

Het hele jaar rond genieten van het buitenleven? Ongeacht het seizoen? Het kan met een terrasoverkapping! Dankzij een veranda overkapping zijn regen en wind niet langer spelbrekers.  Zie je die knusse winterbarbecue en dat gezellige voorjaarsontbijt al voor je?

Terrasoverkapping op maat

Op zoek naar een houten  aluminium overkapping op maat? Dan ben je hier aan het juiste adres! Onze maatwerk overkappingen worden tot op de millimeter nauwkeurig gemaakt! Met onze handige meetinstructies is een overkapping op maat laten maken eenvoudig. Natuurlijk is laten inmeten ook een optie. Maak hiervoor een meetafspraak. Ben je vooral op zoek naar een goedkope overkapping? Kies dan voor een vaste maat. Deze kunnen wij nóg goedkoper aanbieden. Kies je voor zelf monteren? Dan ontvang je een compleet op maat gemaakt pakket. Wil je een 100% kant en klare overkapping? Bestel dan een overkapping met montageservice. Onze monteurs zetten de overkapping dan helemaal in elkaar. Zo kun je direct van jouw tuinoverkapping op maat genieten!

Goedkope overkapping kopen

Een overkapping kopen doe je bij Solano Wonen altijd voordelig! Of je nu een veranda op maat of een standaard afmeting kiest. Wij kopen grootschalig in en leveren rechtstreeks vanuit de fabriek. Bovendien kiezen wij ervoor om lage marges te hanteren. Zo kunnen wij onze terrasoverkapping prijzen laag houden. De definitieve prijs is geheel afhankelijk van jouw wensen. Allereerst zijn de afmetingen enorm bepalend. Daarnaast is het type dakvulling een belangrijke factor: Wordt het een polycarbonaat of glas overkapping? Meestal is een polycarbonaat overkapping goedkoper. Ook de kleur speelt een rol. Een Verano overkapping is standaard verkrijgbaar in Zuiverwit en Antraciet structuurlak. Tegen een meerprijs is ook een afwijkende RAL kleur mogelijk.  Een 100% zwarte overkapping in RAL 9005 bijvoorbeeld. Tot slot hebben ook eventuele extra opties invloed op de totaalprijs. Denk aan LED-verlichting. De definitieve prijs bereken je eenvoudig met onze online besteltool!

Type overkappingen

Bij Solano Wonen heb je de keuze uit meerdere soorten overkappingen. Wat ze allemaal gemeen hebben is het materiaal: Aluminium. Wij bieden uitsluitend aluminium terrasoverkappingen van topmerk Verano® aan. Dit materiaal is oersterk en - in tegenstelling tot hout - zeer onderhoudsarm. Bekijk ons blog over houten of aluminium overkappingen voor een uitgebreide vergelijking.

Directe overkapping aan huis vast

Binnen ons assortiment terrasoverkappingen kan je allereerst kiezen uit een drietal polycarbonaat of glazen overkappingen aan huis: De Iseo, Ledro en Riva. Dit type overkapping wordt ook wel een aanbouw overkapping, verandadak of afdak aan huis genoemd. Deze overkappingen steunen op twee staanders en de gevel. Het verschil zit vooral in de maximale afmetingen en het type verandadak: Glas of polycarbonaat.

Pergola overkapping

Daarnaast kan je ook kiezen voor de Tumba. Dit is een pergola overkapping. De Tumba is een kruising tussen een overkapping en zonnescherm. In tegenstelling tot een knikarmscherm is het doek waterdicht. Ook is het dankzij de vaste staanders een stuk steviger. Hierdoor is de Tumba ook bij hardere wind bruikbaar. Door het doek in te rollen heb je ook de keuze om volledig onbedekt te zitten. Dit in tegenstelling tot een overkapping met vast dak.

Lamellen overkapping

Tot slot is ook lamellendak Arezzo een optie. Dit is een luxe overkapping waarvan het dak bestaat uit kantelbare lamellen. Je kunt ze dus meebewegen met de stand van de zon. Het grote voordeel van een lamellendak is dat er geen hitte onder blijft hangen. Je zou kunnen zeggen dat het dak ademt. Zomers buitje? Draai de lamellen dan simpelweg dicht. Zo maak je het dak waterdicht. De Arezzo is een strakke overkapping welke perfect tot zijn recht komt in een moderne tuin. De Arezzo kan zowel als vrijstaande overkapping als aan huis vast uitgevoerd worden. Als losse tuin overkapping staat de Arezzo op vier palen. Kies je voor een Arezzo aan huis vast? Dan steunt deze op twee staanders en de gevel.

Wat zijn de voordelen van een aluminium overkapping?

Het grootste voordeel van een aluminium overkapping is de duurzaamheid. Een aluminium overkapping gaat meer dan 30 jaar mee en is onderhoudsarm. Een houten overkapping gaat doorgaans minder lang mee en vergt meer onderhoud. Verder is het vooral een kwestie van smaak: Een houten overkapping heeft een sfeervolle warme uitstraling, terwijl een aluminium overkapping strak en modern oogt.

Welk glas kies ik voor mijn overkapping?

Aluminium overkappingen zijn verkrijgbaar met helder en opaal glas. Wil je zoveel mogelijk lichtinval? Kies dan voor helder glas. Opaal (melkwit) glas is geschikt wanneer je meer privacy wil. Bovendien kan je kiezen uit 44.2 en 55.2 gelaagd veiligheidsglas. Laatstgenoemde bestaat uit iets dikkere glasbladen. Dit kan een extra gevoel van veiligheid geven. Overigens zijn veel van onze overkappingen ook verkrijgbaar met polycarbonaat platen. Dit is vooral een budgettechnische keuze. Lees ons blog over glas of polycarbonaat voor een uitgebreide vergelijking.

Waar plaats je een overkapping het best?

Je kunt een overkapping aan huis of in de achtertuin plaatsen. De beste plek is afhankelijk van jouw voorkeuren. Een overkapping aan huis is een soort verlengstuk van je woning. Je loopt hier dan ook altijd droog in. Ook zit je dichterbij de keuken. Bovendien zorgt een overkapping aan huis voor extra isolatie en gevelbescherming. De voordelen van een vrijstaande overkapping zijn minder lichtverlies en minder geluidsoverlast.

Kan ik mijn overkapping later uitbreiden?

Jazeker, dat kan! Onze Verano® overkappingen kunnen te allen tijde worden uitgebreid met glazen schuifwanden, screens en verandazonwering. Dus weet je nu nog niet zeker of je jouw overkapping uitbreiden wil? Beslis dan gerust op een later moment!

Hoe verwarm je een overkapping?

Een overkapping verwarmen kan op meerder manieren. De meest gangbare optie is een hangende elektrische terrasverwarmer. Je kunt ook kiezen voor een staande variant en/of een heater op gas. Ook een vuurtafel of een houtkachel behoort tot de mogelijkheden. Tip: Je kunt je overkapping dichtmaken met glazen schuifwanden om de warmte zo goed mogelijk binnen te houden. Let op: Bij een heater of vuurtafel op gas is voldoende ventilatie belangrijk. Om dit te voorkomen moet minimaal 25% van het wandoppervlak open zijn. Gebruik van dit type heater is dus ongeschikt wanneer je overkapping volledig gesloten is.

Hoe maak je een overkapping schoon?

Een overkapping schoonmaken begint met het schoonspuiten van de aluminium profielen. Verwijder hardnekkig vuil met een PH-neutraal sopje. Vervolgens is het dak aan de beurt.  Start met het verwijderen van los vuil middels een zachte bezem. Maak het glas of polycarbonaat vervolgens schoon met een mild sopje. Ga de glasplaten vervolgens nog na met een zeem en raamwisser. Zo voorkom je strepen. Lees ons blog over een aluminium overkapping schoonmaken voor uitgebreide instructies.

Is een overkapping vergunningsvrij?

Een overkapping aan huis mag vergunningsvrij gebouwd worden, mits deze maximaal 4 meter hoog wordt en zich binnen 2,5 meter van het huis bevindt. Plaats je een overkapping los in de tuin? Dan valt deze buiten de 2,5 meter zone en geldt een maximale hoogte van 3 meter zonder vergunning. Bovendien mag de overkapping niet meer dan 50% van de tuinoppervlakte beslaan.

Kan ik zelf een terrasoverkapping plaatsen?

Ja, je kunt ervoor kiezen om zelf een terrasoverkapping te plaatsen. Hiervoor bieden wij een duidelijke handleiding. Je ontvangt compleet op maat gemaakt pakket. Je hoeft dus niks te zagen! Wil je de montage toch liever uitbesteden? Maak dan gebruik van onze montageservice.

Wat kost een overkapping?

De prijs van een overkapping start bij €1.432. De definitieve kosten zijn grotendeels afhankelijk van de gewenste afmetingen. Betreft het een standaard maat? Dan ben je goedkoper uit dan wanneer je een 100% maatwerk product nodig hebt. Ook de keuze tussen glas en polycarbonaat is bepalend voor de totaalprijs. De exacte prijs bereken je gemakkelijk met onze prijsconfigurator.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen