Menu
  1. Home
  2. Zonneschermen
  3. Knikarmschermen
Filteren
Breedte in centimeters
Uitval in centimeters
Bediening
Elektrisch
(11)
Handbediend
(6)
Solar
(1)
Maatwerk of standaard maten
Maatwerk
(9)
Standaard maten
(4)
Profielkleur uitleg
RAL 7016 structuur
(11)
RAL 9001
(10)
RAL 9010
(7)
Afwijkende RAL kleur
(7)
Sparkling black
(5)
RAL 9007 structuur
(5)
RAL 9005 structuur
(4)
Technisch zilver
(1)
Type cassette
Gesloten cassette
(8)
Semi-cassette
(3)
Montage uitleg
Wandmontage
(11)
Plafondmontage
(2)
LED verlichting
Verlichting in de armen
(2)
Lichtlijst onder cassette
(2)
Merk
Solano
(4)
Verano
(2)
Rainbow
(5)
Toon 11 knikarmschermen
11 knikarmschermen

Knikarmschermen

Met een knikarm zonnescherm buiten creëer je schaduw zonder terrasruimte op te offeren! Kies voor topmerken Verano® en Rainbow of ons eigen label. Altijd tot 50% onder de adviesprijs!

Filteren
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen

Knikarmscherm op maat

Wij bieden knikarm zonwering voor elke tuin. Of je nu een groot zonnescherm van 7 meter breed of juist een smal knikscherm van 2,5 meter zoekt. Wij leveren zowel vaste maten als 100% op maat gemaakte knikarm zonneschermen. Met onze handige meetinstructies is zonneschermen op maat bestellen heel eenvoudig. Ook voor het plaatsen hebben we duidelijke handleidingen. Een zonnescherm inclusief montage en/of inmeten is ook mogelijk. Raadpleeg hiervoor onze meet- en montageservice.

Kwalitatieve en goedkope knikarmschermen

Vind je het vooral belangrijk dat een zonnescherm goedkoop is? Dan ben je hier aan het juiste adres! Of je nu voor een Verano® knikarmscherm, een Rainbow zonnescherm of ons eigen label kiest. Wij kopen grootschalig in en leveren rechtstreeks vanuit de fabriek. Bovendien kiezen wij ervoor om lage marges te hanteren. Hierdoor kunnen wij onze prijzen laag houden. De definitieve prijs is geheel afhankelijk van jouw wensen. Natuurlijk speelt de maat een grote rol. Daarnaast is ook de merkkeuze van invloed. Ons eigen label is voordeliger dan Rainbow en Verano® zonneschermen. Ook de keuze tussen een semi-cassette of gesloten cassette zonnescherm telt mee in de prijs. Tot slot hebben ook extra opties zoals verlichting effect op de totaalprijs. Welke extra’s je ook kiest, bij ons profiteer je altijd van de beste zonnescherm aanbieding!

Handmatig of elektrisch knikarmscherm

Qua bediening heb je de keuze uit twee soorten zonneschermen: Een elektrisch zonnescherm of een handmatig zonnescherm. Laatstgenoemde wordt ook wel een draaistang zonnescherm of oogwindwerk zonnescherm genoemd. De voornaamste reden om voor elektrische zonneschermen te kiezen is het bedieningsgemak. Een terras zonnescherm handmatig bedienen kan namelijk best zwaar zijn. Daarnaast kan elektrische zonwering worden aangesloten op een Smart Home systeem. Een reden om juist voor een handmatig zonnescherm te kiezen, is dat een gat door de muur heen boren niet nodig is. Dit maakt het tevens makkelijker om zelf te plaatsen. Meestal worden elektrische knikarmschermen inclusief montage besteld. Dit vergt namelijk iets meer expertise. Tot slot kan de prijs doorslaggevend zijn. Elektrische zonwering is nu eenmaal prijziger dan handmatige zonwering.

Semi of cassette zonnescherm

Bij het samenstellen van een zonnescherm heb je de keuze uit een semi cassette zonnescherm en een gesloten cassette zonnescherm. In een gesloten cassette is het doek in gesloten positie volledig omhuld aan alle zijden. Hierdoor is het doek maximaal beschermd tegen vuil en regen. Bij een semi-cassette is het doek in opgerolde positie zichtbaar vanaf de onderkant. Daardoor is het doek enigszins vatbaarder voor vuil en regen. In de praktijk komt echter het grootste deel van het vuil en water van de boven- en voorzijde. Zo is zelfs een semi-cassette scherm behoorlijk goed beschermd.

Extra opties

Wil je een zonnescherm online bestellen? Dan kom je in het bestelproces voor een aantal keuzes te staan. Eén van de eerste keuzes is het bepalen van een kleur. Ga je voor een modern zonnescherm zwart? Of kies je voor een klassiek streepjesdessin? Wil je een extra luxe zonnescherm? Dan kan je nog een aantal extra opties toevoegen. Een zonnescherm met volant. Elk model is uitvoerbaar als volant zonnescherm. Of je nu kiest voor een  Wil je graag een zonnescherm met verlichting? Ga dan voor een Verano® Ipanema zonnescherm! Deze is namelijk uitvoerbaar met dimbare ledverlichting in de armen.

Keuzehulp

Zie jij door de bomen het bos niet meer? Raadpleeg dan onze keuzehulp knikarmschermen.

Veelgestelde vragen over knikarmschermen

Wat is een knikarmscherm?

Een knikarmscherm is een horizontaal zonnescherm die enkel op de gevel steunt. Dankzij de afwezigheid van extra steunpilaren neemt dit type zonwering geen ruimte in op je terras. Dit is voor velen de belangrijkste reden om voor een knikarmscherm te kiezen. Daarnaast speelt ook de prijs een grote rol.

Wat is het verschil tussen een knikarmscherm en uitvalscherm?

Het voornaamste verschil is dat een knikarmscherm wél en een uitvalscherm niet bedoeld is om onder te zitten. Met een knikarmscherm creëer je een schaduwplek buiten. Met uitvalschermen zorg je juist voor verkoeling binnen.

Kies je het best voor een semi-cassette of gesloten cassette?

Een semi-cassette is half gesloten en beschermt het opgerolde doek alleen aan de boven- en zijkanten. Een gesloten cassette sluit tevens aan de onderkant. Voor volledige bescherming kies je dus het best voor een gesloten cassette. Wel is een semi-cassette zonnescherm goedkoper. Verder is het vooral een kwestie van persoonlijke smaak: Een semi-cassette oogt compacter. Daarentegen is een gesloten cassette strakker afgewerkt.

Wat is een goed merk knikarmscherm?

Zowel Verano® als Rainbow leveren topkwaliteit knikarmschermen. Beide merken zijn van Nederlandse afkomst en gebruiken uitsluitend hoogwaardige materialen. Verano en Rainbow zonneschermen zijn bovendien herkenbaar aan de sublieme afwerking en vele mogelijkheden.

Hoe bevestig je een knikarmscherm?

Om een knikarmscherm te bevestigen teken je allereerst de boorgaten van de muursteunen af. Vervolgens kan je beginnen met boren. Nadat het boren voltooid is, kan het scherm op de muur worden gemonteerd. Zorg ervoor dat de bouten in de muursteunen stevig worden vastgedraaid. Als je een elektrisch knikarmscherm hebt, dien je ook nog een gat te boren om de bedrading door te laten. Sluit het scherm vervolgens aan op het elektriciteitsnet. Raadpleeg de montagehandleiding voor een gedetailleerde beschrijving van het proces. Besteed je het liever uit? Dan kan je gebruik maken van onze montageservice.

Hoeveel wind kan een knikarmscherm hebben?

De meeste knikarmschermen zijn gecertificeerd met windklasse één. Dat wil zeggen dat ze bestand zijn tegen een matige wind van windkracht 4. Zeker weten dat jouw knikarmscherm sluit bij te hoge windsnelheden? Koppel je knikarmscherm dan aan een windsensor. Deze zorgt ervoor dat jouw knikarmscherm automatisch sluit bij een te hoge windkracht.

Hoe maak je een knikarmscherm schoon?

Een knikarmscherm schoonmaken begint met het wegborstelen van los vuil. Maak eventuele vlekken vervolgens schoon met een spons en lauw water. Gebruik bij hardnekkige vlekken een mild schoonmaakmiddel, zoals groene zeep. Laat het sopje 15 minuten inwerken. Spoel het vervolgens goed af en laat het scherm volledig opdrogen.

Wat kost een knikarmscherm?

De prijs van een knikarmscherm start bij €889. De definitieve kosten zijn grotendeels afhankelijk van de gewenste breedte en uitval. Betreft het een standaard maat? Dan ben je goedkoper uit dan wanneer je een 100% maatwerk product nodig hebt. Ook de keuze tussen elektrische en handmatige bediening heeft invloed op de totaalprijs. De exacte prijs bereken je gemakkelijk met onze prijsconfigurator.

Kunnen jullie mijn oude knikarmscherm demonteren?

Absoluut! Als je bij ons een nieuw knikarmscherm bestelt, kunnen wij het oude scherm voor je demonteren. Naast de gebruikelijke montagekosten brengen we hiervoor een bedrag van €40,- in rekening. Als je wilt dat we het oude knikarmscherm ook afvoeren, dan komt hier nog eens €40,- bovenop.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen