Menu
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Type hor
Voorzethor
(6)
Type raam
Schuifraam
(6)
Draairaam naar buiten
(5)
Draai-kiepraam
(5)
Draairaam naar binnen
(5)
Dakraam
(4)
Type gaas uitleg
Zwart gaas
(5)
Grijs gaas
(3)
Transparant gaas
(2)
Pollengaas
(2)
Petscreen gaas
(1)
Profielkleur uitleg
RAL 9010
(6)
RAL 9001
(6)
RAL 7016
(6)
RAL 9005
(5)
RAL 9016
(4)
RAL 9006
(4)
Merk
KEJE
(3)
Luxaflex
(3)
Toon 6 voorzethorren

Standaard en plissé voorzethorren

Standaard voorzethorren zijn raamhorren bestaande uit vast gaas in een aluminium frame. Het frame kan je gemakkelijk weghalen en terugplaatsen om het raam te bedienen. Naast de gebruikelijke KeJe voorzethorren kan je ook kiezen voor een plissé voorzethor van KeJe of Luxaflex®. Bij plissé voorzethorren kan je het frame niet weghalen. Gelukkig is dit ook niet nodig. Je kunt het gaas namelijk gewoon opzij of omhoog bewegen om het raam te bedienen. De KeJe voorzetplisséhor beweegt horizontaal, oftewel omhoog. Dit is ideaal om je dekbed buiten te hangen zonder insecten binnen te laten. De Luxaflex® plissé raamhor Raffina beweegt verticaal, oftewel opzij. Dit is juist ideaal voor hoge moeilijk bereikbare ramen.

Bevestiging voorzethor

Standaard KeJe voorzethorren bevestigen kan - afhankelijk van de situatie - in of op het kozijn. Bij montage in het kozijn worden voorzethorren van KeJe altijd vastgezet met draainokken, ook wel draaiwervels genoemd. Een Luxaflex® in de dag voorzethor wordt altijd met veerstiften bevestigd. Als je de horren op het kozijn monteert, kies je meestal voor scharnieren. Een voorzethor met scharnier is aan één zijde voorzien van een tweetal scharnieren. Deze schroef je vast op het kozijn. Aan de andere zijde van het kozijn plaats je een magneet, waarop het frame zich magnetisch vastklikt. De hor opent dan als een deurtje. Bij een plissé voorzethor bevestig je het frame zelf op het kozijn. Een KeJe voorzetplisséhor bevestig je altijd met boren en schroeven. Bij de Luxaflex® plissé raamhor Raffina heb je ook de keuze uit een zelfklevend plakprofiel. Ideaal wanneer je liever niet in je kozijn boort!

Iedere gewenste kleur

Het frame van een voorzethor kan in elke mogelijke kleur gecoat worden. Afhankelijk van het gekozen model worden sommige kleuren standaard aangeboden en dien je voor andere kleuren een meerprijs te betalen. Zo zijn de plissé Luxaflex® voorzethor Raffina en Vaste hor Plus wel standaard in zwart leverbaar, maar de KeJe voorzethorren niet. Bij KeJe voorzethorren is zwart alleen tegen een meerprijs mogelijk.

Voor vrijwel ieder type raam

Een voorzethor is voor vrijwel ieder type raam geschikt. Van naar binnen- en naar buitendraaiend ramen tot draaikiepramen en schuiframen. Hieronder lichten we dit verder toe.

Hor voor naar buitendraaiend raam

Voor naar buitendraaiende ramen is de voorzethor bij uitstek geschikt. Het horgaas moet eenvoudig kunnen worden verwijderd om het raam te openen. Met een standaard voorzethor, voorzien van draainokken of scharnieren, kan het frame met gaas moeiteloos worden weggehaald en weer worden teruggeplaatst. Voor ultiem gebruiksgemak is de voorzetplisséhor een uitstekende keuze. Hierbij blijft het frame op zijn plek, maar beweeg je enkel het gaas omhoog of opzij. Heb jij een naar buitendraaiend raam met uitzetijzer? Dan dien je deze te vervangen door een telescopische uitzetter. Zo voorkom je dat het uitzetijzer tegen de hor aandrukt als het raam geopend wordt.

Hor voor naar binnendraaiend raam

Zoek je juist horren voor naar binnendraaiende ramen? Ook dan is een voorzethor geschikt. Je plaatst de voorzethor dan aan de buitenzijde. Houd er rekening mee dat een aan de buitenzijde geplaatste voorzethor niet eenvoudig van binnenuit kan worden verwijderd, omdat de draainokken of het handgreepje zich aan de buitenzijde bevinden. Als permanente plaatsing geen probleem is, is dit geen belemmering. Wil je wel graag controle over het gaas? Dan kies je beter voor voorzet plisséhorren of rolhorren.

Raamhor schuifraam

Ook is een voorzethor de ideale hor voor schuiframen. Vaak wordt de hor dan tussen het kozijn geplaatst. Dit type ramen vind je vooral in oudere woningen. Een schuifraam heeft als grote voordeel dat je geen rekening hoeft te houden met de draaicirkel van je raam. Schuiframen zijn dus zeer ruimte-efficiënt.

Voorzethor draaikiepraam

De bekendste draaikiepraam hor is de inzethor. In sommige gevallen zijn inzethorren echter niet mogelijk. Bijvoorbeeld wanneer het kozijn te strak sluit voor de flens van een inzethor. In dergelijke gevallen biedt de klemhor een goede oplossing. Als vanwege een uitstekend rooster zelfs klemhorren geen optie zijn, is de voorzethor meestal wel geschikt.

Voorzethor dakraam

Tot slot is een voorzethor ook geschikt voor dakramen. In dat geval raden we wel aan om te kiezen voor draainokken in plaats van scharnieren. Door de schuine plaatsing loop je namelijk het risico dat de magneet loslaat.

Voorzet raamhor houten kozijn

De meeste voorzethorren plaats je middels boren en schroeven. Voor houten kozijnen is dit geen probleem. Wil je echter graag een voorzethor op kunststof kozijnen bevestigen? Dan kies je het beste voor de Luxaflex® plissé raamhor Raffina. Deze kan je namelijk ook met een zelfklevend plakprofiel plaatsen. Zonder boren en schroeven dus!

Soorten horgaas

De reguliere KeJe voorzethor is leverbaar met maar liefst vier soorten gaas. Naast standaard zwart en grijs gaas, is namelijk ook pollengaas, transparant gaas en petscreen een optie. Pollengaas is extra fijnmazig en voorzien van een speciale coating waar pollen zich aan hechten. Ideaal voor hooikoortspatiënten! Petscreen gaas is extra sterk en goed bestand tegen kattennagels en hondensnuiten. Een uitkomst voor huishouden met viervoeters. Ook de Luxaflex® Vaste hor Plus is verkrijgbaar met transparant gaas (ClearView™) en pollengaas (Poll-Tex®).

Voorzethor op maat

Onze voorzethorren worden altijd 100% op maat gemaakt. Tot op de millimeter nauwkeurig! Van minimaal 20 cm tot maximaal 200 cm breed. Met onze heldere instructies meet je jouw horren op maat eenvoudig zelf in. Kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice! Schakel je liever de hulp van een professional in? Maak dan gebruik van onze meet- en/of montageservice. Bekijk ons servicegebied om te controleren of we ook in jouw regio komen.

Goedkope voorzethor kopen

Wij leveren direct vanuit de fabriek, kopen grootschalig in en hanteren lage marges. Daardoor kunnen wij onze voorzethorren tot 50% onder de verkoopadviesprijzen aanbieden. Het hele jaar door! Een voorzethor op maat bestellen doe je bij ons eenvoudig online! Uiteraard ben je ook van harte welkom in onze showroom.

Voor ieder type raam en deur

Niet alleen voor voorzethorren kan je bij ons terecht. Wij bieden diverse oplossingen voor vrijwel ieder type raam. Ook hebben wij een ruim assortiment hordeuren. Denk bijvoorbeeld aan een hordeur schuifpui of een hordeur openslaande deuren. Ook voor klassieke draaideuren en zelfs draaikiepdeuren hebben wij passende horren. Met het handige filter aan de linkerkant van het scherm, vind je eenvoudig alle opties die geschikt zijn voor jouw type raam of deur.

Veelgestelde vragen over voorzethorren

Wat is een voorzethor?

Een standaard voorzethor bestaat uit vast gaas in een aluminium frame. Het frame kan je gemakkelijk weghalen en terugplaatsen om het raam te bedienen. Naast de standaard voorzethor, kan je ook kiezen voor een plissé voorzethor. Hierbij kan je het frame niet weghalen. Gelukkig is dit ook niet nodig. Je kunt het gaas namelijk gewoon opzij of omhoog bewegen om het raam te bedienen.

Hoe plaats je een voorzethor?

Je kunt een voorzethor op verschillende manieren plaatsen. Bij een standaard voorzethor heb je de keuze uit draainokken en scharnieren plus een magneet. Deze bevestig je middels middels schroeven op het kozijn. Bij een voorzetplisséhor bevestig je het frame zelf op het kozijn. Afhankelijk van het gekozen model kan dit middels schroeven of een zelfklevend plakprofiel.

Kan een voorzethor buiten geplaatst worden?

Ja, een voorzethor kan ook aan de buitenzijde van het raam geplaatst worden. Je kunt de hor dan echter niet van binnenuit verwijderen. De draainokken of het handgreepje op de magneet bevinden zich dan namelijk ook aan de buitenkant. Wil je het gaas gemakkelijk weg kunnen halen? Dan kies je beter voor een voorzetplisséhor of rolhor.

Kies je beter voor een voorzethor of inzethor?

Dat hangt af van het type raam. Voorzethorren zijn geschikt voor schuivende ramen en naar binnen- en buitendraaiende ramen. Voor draaikiepramen zijn inzethorren geschikt.

Wat kost een voorzethor?

Je hebt al een voorzethor vanaf €49,95. De exacte prijs hangt af van een aantal factoren. Allereerst zijn de afmetingen bepalend. Hoe groter de hor, hoe hoger de prijs. Ook het merk en het type gaas hebben invloed op de prijs. De definitieve prijs bereken je eenvoudig online. 

Gratis meetservice Gratis kleurstalen