Menu
  1. Home
  2. Overkappingen
  3. Vrijstaande overkappingen
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Type overkapping
Overkapping hout
(2)
Lamellendak
(1)
Type montage
Vrijstaand
(2)
Gevelmontage
(1)
Type vulling uitleg
Polycarbonaat
(2)
Glas 44.2
(1)
Maatwerk of standaard maten
Standaard maten
(2)
Maatwerk
(1)
Merk
Solano
(2)
Verano
(1)
Toon 3 vrijstaande overkappingen

Voordelen losse overkapping tuin

Een vrijstaande veranda biedt diverse unieke voordelen! Van minder kans op geluidsoverlast tot meer verbinding met de natuur.

1. Beperkte geluidsoverlast

Door de plaatsing achter in de tuin ervaren medebewoners en buren minder snel geluidsoverlast dan wanneer de overkapping tegen het huis geplaatst is.

2. Nooit lichtverlies

Met een losstaande overkapping hoef je je nooit zorgen te maken over lichtverlies in huis. Dit kan bij overkappingen aan huis wel het geval zijn.

3. Stijging woningwaarde

Vrijstaande overkappingen zijn enorm in trek! Het hebben van een losstaande veranda is dan ook zeker een pluspunt als je overweegt om je woning te verkopen.

4. Verbinding met de natuur

Met een losstaande overkapping achter in de tuin heb je meer connectie met de natuur. Vooral wanneer alle zijden open zijn of van glazen schuifwanden voorzien zijn, en er veel beplanting rondom de overkapping aanwezig is.

Houten of aluminium overkapping vrijstaand

Ben je een liefhebber van modern design? Dan is een vrijstaande aluminium overkapping een uitstekende keuze. Aluminium overkappingen hebben namelijk een strakke uitstraling. Bovendien is aluminium een ontzettend duurzaam materiaal. Een vrijstaande aluminium veranda is niet gevoelig voor rot, schimmel, roest en verkleuring! Aluminium gaat meer dan 30 jaar mee! Je hebt de keuze uit een aluminium vrijstaande overkapping met glas of polycarbonaat dak.

Als je de voorkeur geeft aan een warmere uitstraling, dan is een vrijstaande houten overkapping een prachtige sfeervolle optie! Ook de prijs van een houten overkapping is aantrekkelijk. Hout is doorgaans namelijk goedkoper dan aluminium. Bovendien zijn houten overkappingen overschilderbaar. Handig als je graag met kleuren experimenteert!

Maatwerk en standaard maten

Zowel onze aluminium en houten overkappingen zijn leverbaar in vaste maten en volledig maatwerk. Als een vaste afmeting geschikt is voor jouw situatie, profiteer je van extra kostenbesparing. Is een standaard maat overkapping geen optie? Kies dan voor een vrijstaande overkapping op maat. Deze stel je volledig naar wens samen. Tot op de millimeter nauwkeurig. Van slechts 230 x 200 cm tot maar liefst 1400 x 550 cm.

Vrijstaande veranda met glas, polycarbonaat of lamellen

Onze overkappingen zijn beschikbaar met diverse soorten dakbedekking. De populairste variant is glas. Een vrijstaande glazen overkapping heeft een luxe uitstraling en een hoog geluiddempend vermogen. Daardoor produceert regen op glazen overkappingen een gezellig tikkend geluid.

Op polycarbonaat klinkt regen juist trommelend. Dit kan als storend worden ervaren. Wel zijn polycarbonaat overkappingen aanzienlijk voordeliger dan glazen overkappingen. Ook valt vuil op polycarbonaat minder snel op dan bij glas. Ideaal als schoonmaken niet je favoriete bezigheid is.

Tot slot hebben we ook een vrijstaande overkapping met lamellendak in ons assortiment: De Verano® Arezzo. De lamellen zijn kantelbaar, zodat je op elk moment van de dag bescherming hebt tegen de zon. Tegelijkertijd kan de hete lucht door de lamellen ontsnappen. Het enige nadeel van een lamellendak is dat deze niet volledig waterdicht is. Een zomers buitje is geen probleem, maar bij hevige regenval kan er een beetje water langs de lamellen naar binnen druppelen.

Losstaande terrasoverkapping uitbreiden

Wil je het hele jaar door van het buitenleven genieten? Ongeacht het weer en het seizoen? Breid jouw vrijstaande terrasoverkapping dan uit met glazen en/of vaste schuifwanden. Zo zit je heerlijk beschut tegen regen en wind. Bovendien straalt zo’n afgesloten overkapping ontzettend veel luxe uit! Je kunt je overkapping ook afschermen met screens. Deze weren zowel de hitte als de felheid van de zon. Houd er wel rekening mee dat screens alleen geschikt zijn voor gebruik in de zomer. Bekijk ons blog over veranda screens voor meer informatie.

Losstaande overkapping tuin goedkoop

Solano Wonen verzendt direct vanuit de fabriek en hanteert lage marges. Zo kunnen wij onze prijzen laag houden. Met een vaste afmeting ben je zelfs nog goedkoper uit! De exacte prijs wordt beïnvloed door verschillende factoren. Om te beginnen spelen de afmetingen een grote rol. Een kleine vrijstaande overkapping is uiteraard voordeliger dan een grote. Ook de keuze voor hout of aluminium maakt veel verschil voor de prijs. De exacte prijs bereken je eenvoudig online met behulp van de configurator.

Zelf plaatsen of montageservice

Met onze duidelijke instructies is het goed mogelijk om zelfstandig een tuin overkapping te plaatsen. Laat je dit liever aan een professional over? Maak dan gebruik van onze montageservice. Raadpleeg ons servicegebied en ontdek of we ook in jouw regio monteren.

Veelgestelde vragen over vrijstaande overkappingen

Hoe hoog mag een vrijstaande overkapping zijn?

Een vrijstaande overkapping mag maximaal 3 meter hoog zijn. De regelgeving voor vrijstaande overkappingen verschillen per gemeente. In de ene gemeente heb je wel en in de andere gemeente geen vergunning nodig. In bijna alle gevallen heb je een vergunning nodig wanneer je overkapping groter is dan 30m² en meer dan 50% van het tuin oppervlakte beslaat. Raadpleeg het Omgevingsloket om de regels voor jouw gemeente te bekijken.

Kies je beter voor een vrijstaande overkapping of een overkapping aan huis?

Een vrijstaande overkapping aan huis kent een aantal voordelen ten opzichte van een overkapping aan huis. Zo heb je met een vrijstaande overkapping meer verbinding met de natuur, beperkte geluidsoverlast en nooit lichtverlies. Daarentegen werkt een overkapping aan huis als een isolerende barrière. Ook verlengt een overkapping aan huis de bestaande leefruimte en loop je er nooit met natte schoenzolen naar binnen. Bepaal zelf welke voordelen voor jou het zwaarst wegen!

Wat kost een vrijstaande overkapping?

Je hebt al een vrijstaande overkapping vanaf €1.164. De exacte kosten van een vrijstaande overkapping zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen de afmetingen een grote rol: hoe groter de overkapping, hoe hoger de prijs. Ook de keuze tussen hout en aluminium maakt veel verschil. Met onze configurator bereken je de totaalprijs snel en eenvoudig online.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen