Menu
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Type raam
Schuifraam
(2)
Vast raam
(2)
Draairaam
(2)
Bediening
Handbediend
(2)
Elektrisch
(2)
Materiaal
Hout
(2)
Bamboe
(2)
Type montage
Schroeven
(2)
Lamelbreedte
50 mm
(2)
Merk
Verano
(1)
Luxaflex
(1)
Toon 2 bamboe jaloezieën

Voordelen bamboe jaloezieën

Dat bamboe jaloezieen zo populair zijn is niet gek. Houten bamboe jaloezieën kennen namelijk vele voordelen. We noemen de drie belangrijkste: Lichtgewicht, duurzaam en voordelig. Hieronder lichten we ze verder toe.

1. Lichtgewicht

Om te beginnen zijn bamboe lamellen smaller dan houten lamellen. Daarom zijn bamboe jaloezieën lichter. Dat maakt ze makkelijker te bedienen. Wel zo handig op plekken waar je de raambekleding vaak op- en neer haalt. Bij deuren bijvoorbeeld. Dus twijfel je of je het best voor jaloezieen hout of bamboe kiest? Dan kan het gewicht een belangrijke doorslaggevende factor zijn.

2. Duurzaam

Vandaag de dag is duurzaamheid een veelbesproken thema. En terecht! We mogen best wat zuiniger zijn op onze planeet. Een onderwerp binnen dit thema is ontbossing. Massale houtkap kent vele nadelen. Zo komt er bijvoorbeeld CO2 vrij door het kappen van bomen. Aanplant van nieuwe bomen helpt, maar niet voldoende. De meeste bomen groeien namelijk erg traag. Bamboe groeit daarentegen razendsnel. Wel drie keer sneller dan de snelst groeiende boom! Het is daarom een veel duurzamere keuze dan hout.

3. Voordelig

Dat snelle groeitempo is niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor je portemonnee! Het materiaal is namelijk een stuk minder schaars. Daarom is bamboe aantrekkelijker geprijsd dan hout. Dus is de prijs een belangrijke factor in jouw beslissingsproces? Dan kies je het best voor bamboe jaloezieën! Zo ben je niet alleen goedkoper uit, maar draag je ook nog eens je steentje bij aan de natuur. Een win-win!

Nadelen bamboe jaloezieen

Na het lezen van de voordelen ben je natuurlijk ook benieuwd naar de nadelen van bamboe jaloezien. Hier hebben we lang en hard over na moeten denken. Bamboe jaloezieën op maat lijken namelijk bijna alleen maar voordelen te hebben! Toch hebben we één nadeel kunnen vinden: De vochtbestendigheid. In de volgende alinea gaan we hier dieper op in.

Bamboe jaloezie badkamer

Zo nu en dan krijgen we de vraag of bamboe jaloezieën geschikt voor badkamers zijn. Het antwoord is ‘redelijk’. In vergelijking met houten jaloezieën kunnen bamboe jaloezieen vocht goed verdragen. Bamboe jaloezieën worden daarom ook wel gekozen voor badkamers. Toch raden wij dit bij slecht geventileerde badkamers niet aan: Ook een bamboe jaloezie kan onder invloed van vocht vervormen. De kans dat dit gebeurt is aanzienlijk kleiner dan bij houten jaloezieën, maar het kan wel. PVC jaloezieën zijn daarom een veel betere keuze! Deze zijn gemaakt van PVC. Dit materiaal is uitstekend bestand tegen vocht en vuil. Houtlook jaloezieën zijn bovendien nóg scherper geprijsd! Dus twijfel je tussen een bamboe of PVC jaloezie voor je badkamer? Ga dan zeker voor een PVC jaloezie!

Verano® of Luxaflex® bamboe jaloezieën

Ben je overtuigd van de voordelen van bamboe jaloezieën en klaar om te bestellen? Dan heb je de keuze uit bamboe Luxaflex® of Verano® bamboe jaloezieen 50 mm. Beiden bieden een gevarieerd scala bamboe jaloezieën kleuren. Wel biedt Verano® net iets meer kleurkeuze: Elf in plaats van negen opties.

Ben je specifiek op zoek naar zwarte bamboe jaloezieen? Dan heb je de keuze uit zowel Verano® als Luxaflex® bamboe jaloezieën. Zwarte houten jaloezieën staan prachtig bij een modern chique interieur! Ben je dol op de Scandinavische woonstijl? Dan zijn natuurlijke lichte kleur houten jaloezieën juist prachtig! Ook deze tint wordt door zowel Verano® als Luxaflex® aangeboden.

Beide merken bieden producten van hoogwaardige kwaliteit. Wel kan je bij Luxaflex® kiezen voor een optie die Verano® niet biedt: LiteRise®. Dit is een koordloos systeem: Je trekt de jaloezieën met de hand omhoog of omlaag. Dit staat niet alleen strak, maar is ook veiliger voor kind en huisdier. Natuurlijk kan je ook kiezen voor elektrische houten jaloezieën. Ook dan is er namelijk geen sprake van losslingerende koorden.

Is vooral de prijs doorslaggevend? Dan is Verano® waarschijnlijk de meest interessante keuze. De exacte prijs reken je gemakkelijk en snel uit middels onze configurator. Ga naar het product van je keuze, klik op 'Bereken je prijs' en vul de gewenste maten en opties in.

Bamboe jaloezieen op maat

Voor een bamboe jaloezie op maat ben je bij ons aan het juiste adres! Wij leveren maatwerk bamboe jaloezieen op de millimeter nauwkeurig. Met onze handige meetinstructies is inmeten kinderspel. Vervolgens kan je eenvoudig jouw bamboe jaloezieën online bestellen. Meestal heb je jouw houten jaloezieën op maat al binnen 15 werkdagen in huis! Laat je het meten liever aan een professional over? Ook dat kan! Maak dan gebruik van onze meet- en/of montageservice. Onze ervaren monteurs komen graag bij je langs!

Bamboe jaloezieën schoonmaken

Ben je benieuwd hoe je bamboe jaloezieen schoonmaken kan? Simpel! Afstoffen kan eenvoudig met een plumeau of droge doek. Wikkel de doek om een stijl- of vleestang. Zo maak je in één beweging de lamellen aan beide kanten schoon. Er bestaan zelfs speciale jaloezie-borstels! Is er sprake van hardnekkiger vuil? Gebruik dan een iets vochtige doek.

Goedkope bamboe jaloezieen

Bij Solano Wonen profiteer je altijd van een uitstekende houten jaloezieën aanbieding! Wij kopen grootschalig in, verzenden rechtstreeks vanuit de fabriek en hanteren lage marges. Daardoor kunnen wij onze bamboe jaloezieën goedkoop aanbieden. Tot wel 50% onder de verkoopadviesprijs!

Veelgestelde vragen over bamboe jaloezieën

Kies je het beste voor bamboe of houten jaloezieën?

Als je prijs, gewicht en duurzaamheid belangrijk vindt, dan zijn bamboe jaloezieën de beste keuze voor jou. Houten jaloezieën bieden echter meer diversiteit in kleuren en lamelbreedtes. Bamboe jaloezieën zijn uitsluitend beschikbaar met lamellen van 50 mm breed. Bij houten jaloezieën kan je ook kiezen voor 65 mm en 70 mm.

Wat zijn de grootste bamboe jaloezieen voor en nadelen?

Bamboe jaloezieën kennen een drietal unieke voordelen. Allereerst is bamboe een duurzame keuze. Het is namelijk de snelst groeiende houtsoort ter wereld! Daardoor zijn bamboe jaloezieën ook goedkoper dan andere houtsoorten. Bovendien zijn bamboe lamellen relatief smal, waardoor ze licht in gewicht zijn en makkelijk te bedienen. Het enige nadeel van bamboe is dat ze niet 100% vochtbestendig zijn. Wel zijn bamboe jaloezieën beter bestand tegen vocht dan reguliere houten jaloezieën.

Zijn bamboe jaloezieën geschikt voor de badkamer?

Bamboe jaloezieën zijn alleen geschikt voor goed geventileerde badkamers. Hoewel bamboe beter bestand is tegen vocht dan andere houtsoorten, is het niet volledig ongevoelig voor vocht. In omgevingen met aanhoudende vochtige lucht kunnen bamboe jaloezieën wel enigszins kromtrekken. Als je op zoek bent naar raamdecoratie die wel volledig bestand is tegen vocht en vuil, zijn PVC jaloezieën een uitstekende keuze.

Hoe maak je bamboe jaloezieën schoon?

Bamboe jaloezieën stof je eenvoudig af met een plumeau of droge doek. Wikkel de doek om een stijl- of vleestang. Zo maak je in één beweging de lamellen aan beide kanten schoon. Is er sprake van hardnekkiger vuil? Gebruik dan een iets vochtige doek om de bamboe lamellen af te nemen.

Wat kosten bamboe jaloezieën?

De kosten van bamboe jaloezieën variëren afhankelijk van verschillende factoren. Uiteraard spelen de afmetingen een cruciale rol, waarbij grotere producten doorgaans een hogere prijs hebben. Daarnaast worden de kosten beïnvloed door het merk, de gekozen stof en eventuele extra opties zoals elektrische bediening. Je kunt de exacte prijs eenvoudig en snel berekenen met behulp van onze configurator. Wij leveren rechtstreeks vanuit de fabriek en hanteren lage marges. Dit stelt ons in staat om bamboe jaloezieën online en in onze showroom tot wel 50% onder de verkoopadviesprijs aan te bieden.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen