Menu
 1. Home
 2. Screens
 3. Ritsscreen Smart

Solano Ritsscreen Smart

Solano
Ritsscreen Smart
Ritsscreen Smart
Ritsscreen Smart
Ritsscreen Smart
Ritsscreen Smart
Ritsscreen Smart
Ritsscreen Smart
Ritsscreen Smart
Klantfoto Solano Ritsscreen Smart Sergé 3% zwart
Klantfoto Solano Ritsscreen Smart met zichtventster
Klantfoto Solano Ritsscreen Smart met zichtventster
Solano Ritsscreen Smart Grijsbruin Serge3%
Solano Ritsscreen Smart Grijsbruin Serge3%
Ritsscreen smart
Nu met vroege vogel korting!
Ritsscreen Smart
Ritsscreen Smart
Ritsscreen Smart
Ritsscreen Smart
Ritsscreen Smart
Ritsscreen Smart
Ritsscreen Smart
Ritsscreen Smart
+7
Bereken je prijs en bestel
Afmetingen
Omkasting
Kleuren
Uitvoering
Bediening
Montage
Afmeting omkasting
uitleg
85 mm
Max. 300 x 200 cm
100 mm
Max. 400 x 300 cm
130 mm
Max. 600 x 600 cm
Breedte in centimeters
uitleg
Hoogte in centimeters
Jouw prijs
€ 219,95
50% korting
Adviesprijs € 439,90
Waarom Solano Wonen?
Snelle levering
direct uit de fabriek
5 jaar garantie
op het gehele product
Tot wel 50% goedkoper
dan in de winkel
Klantwaardering 8.8
op Feedback Company
Veilig achteraf betalen
via Klarna

Informatie Ritsscreen Smart

Het ritsscreen Smart is het topmodel onder de screens. Het Smartscreen heeft een uniek systeem waarbij bij het openen de onderlat geheel in de kast verdwijnt. De Smart heeft een strakke en luxe afwerking waarbij de schroeven in de zijkappen en geleiders zijn weggewerkt. De tweedelige geleider zorgt ervoor dat het doek nog strakker in de buis wordt opgerold. Bovendien kan dit type screen zonder meerprijs in diverse structuurlakken worden uitgevoerd.

Bedieningsmogelijkheden ritsscreen Smart

Bij een ritsscreen Smart is, vanwege het rits mechanisme, alleen elektrische bediening mogelijk. Bij elektrische bediening is het screen voorzien van een buismotor die weggewerkt is in de omkasting. Bediening is mogelijk door middel van een schakelaar of afstandsbediening.

Solar motor

Ritsscreen Smart kan ook geleverd worden met een solarmotor. Hiermee kun je het ritsscreen aansturen met behulp van zonne-energie. Het zonnepaneel op de omkasting van de screen zorgt ervoor dat de batterij telkens weer gevoed wordt met nieuwe energie. Ritsscreens op zonne-energie hoeven niet in verbinding te staan met een stroompunt en zijn dus volledig draadloos. Daarnaast zorgen ze voor een besparing op energiekosten.

Meer informatie

Ritsscreen Smart: oog voor detail en luxe afwerking

Het windvaste ritsscreen Smart combineert elegantie met grote windbestendigheid. Bij de afwerking van de Smart is rekening gehouden met details zoals het geheel opbergen van de onderlat in de kast en de niet zichtbare schroeven in de zijkappen en geleiders. De tweedelige geleider en de verzwaarde onderlat zorgen ervoor dat het doek altijd strak hangt. Heb je oog voor detail en luxe afwerking, dan is de aanschaf van de Ritscreen Smart een juiste keuze.

Let op: bij screens breder dan 400 cm steekt de onderlat 18 mm uit.

Structuurlak zonder meerprijs

Bij de ritsscreen Smart kun je de geleiders en omkasting zonder meerprijs van  structuurlak voorzien. Door de matte kleur in combinatie met een iets ruwere structuur, oogt deze lak luxer dan de standaard afwerking. Een bijkomend voordeel is dat krassen of beschadigingen op structuurlak minder snel zichtbaar zijn en gemakkelijker te repareren. Structuurlak is leverbaar in 5 standaard kleuren.

Let op: bij structuurlak kunnen kleine tintverschillen voorkomen. Geringe kleurafwijkingen zijn voorbehouden.

Groothandelsprijzen

Door goede deals te sluiten met verschillende fabrikanten, grootschalige inkoop en lage kosten kunnen wij onze producten tot wel 50% onder de verkoopadviesprijzen aanbieden. Wij zijn daarom absoluut de goedkoopste screensleverancier van Nederland en België.

Doeksoorten ritsscreen Smart

De screens van Screenstotaalshop zijn voorzien van duurzaam Sergédoek van de beste kwaliteit. Sergédoek wordt geweven uit glasvezeldraden en polyestergarens (PVC). Het doek heeft daardoor een enigszins open structuur. De sterke gecoate garens hebben een zeer lange levensduur. De glasvezeldoeken hebben een brandklasse M1 en een hoge inscheurweerstand. Glasvezeldoek is duurzaam, rotvrij, vocht en UV-bestendig.

Een overzicht van de doeksoorten:

 • Sergé 3%: ons meeste verkochte screendoek van het merk Helioscreen met een lichtdoorlatendheid van slechts 3%. D.w.z. een optimale bescherming tegen zonnestralen maar door de structuur van het doek, kun je wel van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom.
 • Sergé 600 5%: lichtdoorlatend screendoek met een lichtdoorlatendheid van 5% van het merk Copaco.
 • Sergé 600 (verduisterend): ons meest verkochte verduisterende screendoek van het merk Helioscreen met verduisterend doek.
 • Satiné 21154 (verduisterend): verduisterend screendoek van het merk Mermet.
 • Soltis 92 (verduisterend): verduisterend screendoek van het merk Sergé Ferrari.

Bij screens breder en hoger dan 250 cm komt er een horizontale lasnaad in het doek. Bij verduisterende doeken is dit vanaf 150 cm.

Omkasting en geleiders

De omkasting en geleiders zijn opgebouwd uit aluminium profielen en componenten. De RS Smart heeft een tweedelige geleider en een verzwaarde onderlat met gegalvaniseerd staal. De geleider kun je zowel op/in het kozijn als op de muur of tussen twee muren monteren. 

De omkasting is leverbaar in een standaard model met afgeschuinde rand, een rechte omkasting, een omkasting met ovalen rand of half ronde omkasting.

Elektrische bediening

Een RS Smart ritsscreen kan alleen met elektrische bediening geleverd worden. Bij elektrische bediening kunje een keuze maken uit onze huismerkmotor of een somfy motor. Wij geven op alle motoren maar liefst 5 jaar garantie.

Zichtvenster

Een ritsscreen Smart kun je ook met zichtvenster (PVC folie) bestellen. Dit is ideaal voor als je 's avonds wat langer onder je terrasoverkapping of veranda wilt zitten. Een screen met zichtvenster is in elke stand windvast en houdt in gesloten stand bovendien de insecten buiten. 

Je kunt je screen op 3 manieren van doorzichtige PVC folie laten voorzien:

Optie 1: Folie over de hele breedte, doek onder en boven minimaal 11,5 cm.

Optie 2: Folie over de hele breedte, doek onder en boven minimaal 11,5 cm.

Optie 3: Folie over de hele oppervlakte. Lasnaad is vereist voor hoogtes boven 134 cm.

Kijk voor meer informatie over het zichtvenster bij de technische specificaties

Inbouwen ritsscreen smart

Wil je het screen inbouwen achter een gevel of overstek? Kies dan voor de revisie kap. Deze kap is speciaal ontwikkeld zodat deze via de onderzijde toegankelijk is. Hiermee blijft het dus mogelijk om reparaties uit te voeren aan het screen zonder dat deze volledig gedemonteerd hoeft te worden.

De revisiekap is alleen leverbaar in een omkastingmaat van 130 mm.

Technische specificaties

Minimale afmetingen 64 cm breed x 30 cm hoog
Maximale afmetingen 600 cm breed x 600 cm hoog
Systeemkleur Alle RAL kleuren
Bediening Elektrisch met schakelaar of afstandsbediening
Lasnaad doek

Standaard doek vanaf 250 cm hoogte
Verduisterend doek vanaf 150 cm hoogte
Verduisterend doek Satiné 21154: vanaf 200 cm hoogte

Te ontraden gebruik

De screen dient opgetrokken te worden bij hagel en/of sneeuw. De zonwering niet gebruiken bij vorst (indien buiten geplaatst). De screen moet opgetrokken worden bij windkracht > 8 Bft.

Glasvezeldoek

Glasvezeldoek kan mogelijk plooien vertonen na assemblage in een screen. Deze plooien ontstaan uit de verhoging die ontstaat na elke oprolling van het screendoek op de oprolbuis. Deze plooien zijn eigen aan een afgewerkte screen en mogelijk zichtbaar bij het uitrollen van het screendoek. De kans op deze plooien is groter bij koude temperaturen en/of wanneer het doek langere tijd in opgerolde toestand is geweest. Bij gemiddelde tot hogere temperaturen of bij langer uithangen van het doek, zullen deze mogelijke plooien niet tot nauwelijks meer zichtbaar zijn.

Specificaties PVC folie

 • Dikte van de doorzichtige folie: 0,50 mm.
 • Soort folie: PVC folie Christal plus
 • Hoogte van de folie: 134 cm. Folie hoger dan 134 cm wordt uitsluitend geleverd met een horizontale lasnaad.
 • Maximale afmetingen met folie: 400 x 300 cm.
 • Gewogen samenstelling: PVC
 • Massa: 610 gr/m²
 • Dikte: 0,50 mm.
 • Breeksterkte: 180kg/m²
 • Treksterkte: 7kg/ mm
 • Temperatuurbereik: -22°C/+66°C
 • Hardheid; 1s

Oxidatie en reinigingsvoorschriften

Meet- en montageservice

Gratis inmeetservice

Met onze duidelijke meetinstructies kun je zelf heel eenvoudig je raambekleding inmeten. Vertrouw je liever op een professional? Maak dan een meetafspraak met één van onze adviseurs. Dit kan gemakkelijk en snel door ons online formulier in te vullen. Middels dit formulier geef je aan waar je woont, hoe we je kunnen bereiken, in welke producten je interesse hebt en welke data je voorkeur hebben. Let op: Deze data zijn niet definitief!. Binnen een week na het invullen van het formulier nemen we contact met je op voor het maken van een definitieve meetafspraak.

Maak een meetafspraak

Montageservice

Op onze website vind je van elk product een duidelijke montagehandleiding. Wil je het monteren liever uitbesteden? Geen probleem! Maak in dat geval gebruik van onze meet- en montageservice. Raadpleeg het overzicht van ons servicegebied om te controleren of deze dienst beschikbaar is in jouw postcode. Gebruik maken van de montageservice kan alleen in combinatie met de inmeetservice. Aan onze meet- en montageservice zijn kosten verbonden. Deze variëren per product. Bekijk de tarievenpagina voor meer informatie. Twijfel je wat de beste keuze is voor jou? Bekijk dan ons blog over zelf monteren of laten monteren. Hierin zetten we alle voor- en nadelen van beide opties voor je op een rij.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen