Menu
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Opmaak stof uitleg
Kamerhoge stof
(4)
Eigenschappen
Recycled
(2)
Kleur stof
Grijs
(4)
Wit
(4)
Zwart
(3)
Bruin
(3)
Roze
(2)
Groen
(2)
Rood
(1)
Oranje
(1)
Geel
(1)
Blauw
(1)
Merk
A House Of Happiness
(4)
Toon 4 vitrages

Wat zijn vitrage gordijnen?

Een vitrage stof is transparant en laat daardoor veel licht door. Deze doorzichtige gordijnen worden ook wel glasgordijnen of voile gordijnen genoemd. Vanwege de dunne stof, bieden vitrage stoffen minimale privacy. Als je overdag iets meer privacy wil, dan zijn inbetween gordijnen een betere keuze. Wil je alleen ‘s avonds privacy? Dan kan je ook vitrage en overgordijnen combineren. Overdag gebruik je dan alleen de vitrage, ‘s avonds sluit je ook de overgordijnen. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een ander type raambekleding. Verticale lamellen of een rolgordijn met vitrage bijvoorbeeld.

Vitrages op maat

Wij leveren 100% maatwerk vitrage gordijnen. Van slechts 50 cm tot maar liefst 1000 cm. Houd er bij het vitrage opmeten rekening mee dat je 10 cm aan de breedte toevoegt. Door jouw vitrage gordijnen op maat iets breder te bestellen, voorkom je kieren. Voor volledige instructies verwijzen we je graag naar de meetinstructies.

Laat je het opmeten liever aan een deskundige over? Maak dan een afspraak met onze inmeter! Zo ben je verzekerd van perfect passende vitrages! Natuurlijk kunnen we jouw vitrages gordijnen en eventueel rails ook komen monteren. Bekijk ons servicegebied om te kijken of we actief zijn in jouw regio.

Vitrage op roede of rails

Standaard wordt een vitrage kant en klaar met ingenaaide verstelbare haakjes geleverd. Daarmee bevestig je gemakkelijk de vitrage op rails. Door de haakjes op de juiste hoogte te plaatsen, is de rail vrijwel onzichtbaar als het gordijn gesloten is. Als alternatief kan je ook kiezen voor inslagringen. Deze ringen worden in de stof gestanst en kunnen over een roede worden geschoven. Wil je graag een elektrische vitrage? Kies dan voor een Somfy Movelite of Irismo rail.

Vitrage plooien

Bij het samenstellen van een vitrage gordijn dien je ook voor een type plooi te kiezen. Vanwege de dunne stof oogt een enkele plooi vitrage vaak te summier. Daarom komt een dubbele plooi vitrage het vaakst voor. Dit wordt ook wel een vlinderplooi vitrage genoemd. Voor nog meer volume kan je ook kiezen voor een driedubbele plooi. Tegenwoordig is ook de wave plooi erg in trek. Vanwege de gelijkmatige golven oogt een wave plooi vitrage erg modern.

Vitrage schuifpui

Vitrage gordijnen zijn zeer geschikt voor grote raampartijen, zoals een schuifpui. Deze transparante gordijnen kunnen immers tot maar liefst 1000 cm breed geleverd worden! Bovendien beweeg je gordijnen in tegenstelling tot veel andere vormen van raambekleding opzij. Raambekleding van boven naar beneden bewegen kan behoorlijk vervelend zijn wanneer het ook als doorgang wordt gebruikt. Daarnaast kan het ophalen van zo’n groot pakket behoorlijk zwaar zijn.

Vitrage woonkamer en kantoor

Vitrages worden vaak toegepast bij woonkamers. In een woonkamer wil je immers lekker veel daglicht. Toch kan het zonlicht soms iets te intens zijn. Met een vitrage creëer je aangenaam diffuus licht en zorg je voor wat privacy. Deze eigenschappen maken vitrage ook zeer geschikt voor kantoren, waar het felle zonlicht hinderlijk op beeldschermen kan schijnen.

Voor slaapkamers kies je echter beter voor verduisterende gordijnen. In een donkere slaapkamer maak je namelijk meer melatonine aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat je gemakkelijker in slaap valt. Veel verduisterende stoffen zijn bovendien tevens geluidswerende gordijnen. Handig als je slaapkamer aan een drukke straat is gesitueerd.

50+ vitrage kleuren

Dankzij de uitgebreide kleurencollectie is er altijd wel een passende vitrage voor jouw interieur. Houd je het graag rustig? Dan is zwarte vitrage of witte vitrage een mooie keuze. Mag het van jou wel wat spannender? Denk dan eens aan oranje vitrage, paarse vitrage of groene vitrage.

Ook qua stof is er veel keuze. Zoek je een vitrage landelijke stijl? Dan is een vitrage linnenlook een prachtige keuze! De June bijvoorbeeld. Voor wie juist graag een moderne vitrage wil, is de matglanzende stof Medusar een goede optie. Wil je de kleur en stof eerst in het echt zien? Dat begrijpen we! Daarom bieden wij gratis kleurstalen aan!

Goedkope vitrages kopen

Bij Solano Wonen profiteer je altijd van een mooie vitrage aanbieding. Wij kopen grootschalig in, leveren direct vanuit de fabriek en hanteren lage marges. Zo kunnen wij extra goedkoop vitrage aanbieden. Tot wel 50% voordeliger dan elders! Bij Solano Wonnen bestel je eenvoudig jouw goedkope vitrage online. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze showroom in Leeuwarden!

Veelgestelde vragen over vitrages

Wat is vitrage?

Vitrage is een type gordijn gemaakt van een transparante stof. Met een vitrage zorg je voor comfortabel diffuus licht en creëer je enige privacy. Vitrages worden vaak gekozen voor woonkamers.

Wat zijn glasgordijnen?

Glasgordijnen en vitrage zijn synoniemen. Een glasgordijn is simpelweg een andere benaming voor een vitrage gordijn. Met beide worden dunne gordijnen bedoeld.

Wat is het verschil tussen vitrage en inbetween gordijnen?

Een vitrage laat veel daglicht door en geeft een zekere mate van privacy. Een inbetween is dichter geweven en laat daardoor iets minder daglicht door. Een inbetween is dan ook iets effectiever in het tegengaan van inkijk.

Hoe moet je vitrage opmeten?

Start met de gewenste breedte en voeg hier 10 cm aan toe. Door de vitrage iets ruimer te bestellen, voorkom je dat er kieren ontstaan. Omdat de meeste vloeren niet volledig recht zijn, dien je de hoogte op drie plekken te meten: links, in het midden en rechts van de vloer tot aan de bovenkant van de rail of het plafond. Trek vervolgens 1,5 cm af van de kleinste maat.

Hoe kan je vitrage wassen?

De meeste vitrage gordijnen kunnen gewoon in de wasmachine, zolang de trommel niet voor meer dan ⅔ gevuld is. Ook is het belangrijk dat de machine op een lage temperatuur staat en centrifugeren uitstaat. Raadpleeg altijd eerst het waslabel van jouw specifieke gordijnstof.

Hoe krijg je vitrage weer wit?

Door een gebitsreinigingstablet in het vakje bij het waspoeder te stoppen, schijn je een vitrage weer mooi wit te krijgen

Wat kost vitrage?

Je hebt al een vitrage vanaf €16,99. De definitieve prijs is afhankelijk van meerdere factoren. Allereerst speelt het formaat een grote rol. Hoe groter het gordijn, hoe hoger de prijs. Ook de gekozen stof en het type plooi zijn bepalend voor de prijs. Met onze duidelijke configurator bereken je de exacte prijs eenvoudig online.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen