Menu
  1. Home
  2. Gordijnen
  3. Overgordijnen
  4. Geluidswerende gordijnen
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Opmaak stof uitleg
Breedtestof
(4)
Eigenschappen
Geluidswerend
(4)
Vlamvertragend
(2)
Verduisterend
(2)
Recycled
(1)
Dubbelisolerend
(1)
Kleur stof
Grijs
(4)
Wit
(4)
Blauw
(4)
Rood
(3)
Oranje
(2)
Groen
(2)
Geel
(2)
Bruin
(2)
Paars
(1)
Merk
A House Of Happiness
(4)
Toon 4 geluidswerende gordijnen

Zo werkt het!

In principe is ieder gordijn enigszins geluiddempend. De zachte stof van gordijnen vermindert de weerkaatsing van geluid. Bovendien worden de trillingen van het geluid door de stof geabsorbeerd. De mate van geluidsabsorptie verschilt per stof. Hoe dikker de stof, hoe hoger de geluidswerendheid. Overgordijnen dempen dus meer geluid dan inbetween gordijnen en vitrages. Daarnaast zijn er stoffen met extra hoge geluidsabsorptie, ook wel soundkiller gordijnen genoemd. Geluidswerende gordijnen zorgen absoluut voor minder lawaai, maar kunnen geluid niet volledig buitenhouden. Een 100% geluidsdicht gordijn bestaat dus niet. Daarom spreken we ook wel van geluiddempende gordijnen.

Geluid van buiten

Niet alleen verduisterende gordijnen, maar ook geluidsisolerende gordijnen zijn ideaal voor slaapkamers. Zeker wanneer je aan een drukke straat woont, dichtbij een vliegveld verblijft of veel nachtdiensten draait. Het meeste geluid komt immers via het raam een ruimte binnen. Dat geldt overigens ook voor kou en hitte! Veel geluidswerende stoffen fungeren gelijktijdig als isolerende gordijnen. Een win-win!

Akoestiek binnen

Heb je een minimalistisch ingerichte woning met veel harde materialen en/of hoge plafonds? Dan is de kans groot dat geluid slecht wordt geabsorbeerd. Het gevolg is een vervelend galmende ruimte. Ook voor dit ongemak zijn geluiddempende gordijnen dé oplossing. We spreken daarom ook wel van akoestische gordijnen. Een geluidswerend gordijn is dus in staat om zowel geluid van binnen als buiten te weren. Een win-win!

De collectie

Ben je geïnteresseerd in geluidsabsorberende gordijnen? Hieronder vind je onze beste geluidswerende gordijnen. Deze hebben allen het label C (hoge absorptie) in de ‘acoustical absorption class’ gekregen.

  • Lagoon: Naast een akoestische gordijnstof is de Lagoon ook vlamwerend en deels verduisterend. De gordijnen hebben een natuurlijke structuur.
  • Dolce: Deze gordijnen bieden niet alleen geluidsbeheersing, maar ook isolatie. De stof heeft een gemêleerd kleureffect.
  • Double: Naast geluiddempend heeft deze stof ook isolerende eigenschappen. Deze geluidswerende stof is deels vervaardigd van gerecycled polyester, afkomstig van gebruikte PET-flessen.
  • Fireflex: Zoals de naam suggereert, is deze stof niet alleen geluiddempend maar ook vlamvertragend. Bovendien heeft de stof dubbel isolerende eigenschappen en is de Fireflex gedeeltelijk verduisterend.
  • Superior: Deze velours gordijnen hebben een hoge akoestische waarde. Met maar liefst 54 kleuren om uit te kiezen, is deze gordijnstof geschikt voor ieder interieur. De Superior bieden wij enkel in onze showroom aan.

Zoals hierboven beschreven, kunnen gordijnen dus meerdere eigenschappen in één hebben.

Bonustips

Wil je optimale geluidsisolatie? Dan raden we je naast een geluiddempend gordijn de volgende opties aan.

Rolluiken

Een akoestisch gordijn is niet de enige vorm van geluidswerende raambekleding. Met rolluiken blokkeer je het geluid al van buiten. Een rolluik heeft een nog hogere vorm van lawaaibeheersing dan geluiddempende gordijnen. Wanneer je erg veel last hebt van straatgeluiden, is een rolluik dus sterk aan te raden. Zeker in combinatie met een geluidsisolatie gordijn. Zo creëer je twee keer zoveel geluiddemping! Bovendien draagt een rolluik niks bij aan de akoestiek binnen. Wanneer dit een wens is, is de combinatie met gordijnen dus een vereiste.

Dubbele raambekleding binnen

Voor nóg meer geluidswering kan je ook kiezen voor dubbele geluiddempende raambekleding binnen. Deze gelaagdheid oogt bovendien erg chique! De beste opties zijn vouwgordijnen en plisségordijnen. Vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in dezelfde klasse C stoffen als overgordijnen en kennen dus ook een hoge geluidsabsorptie. Ook plisségordijnen zijn goed in staat geluid te filteren. Dit geldt vooral voor duo plisségordijnen. Tussen de dubbele laag stof blijft namelijk lucht hangen. Dit werkt als een geluidsbarrière.

Akoestische panelen

Blijft de ruimte galmen? Dan zijn akoestische panelen misschien een optie. Het voordeel hiervan is dat je ze overal in de ruimte kunt ophangen. Aan de muren of het plafond bijvoorbeeld. Niet alleen voor de ramen dus. Ga voor minimalistische panelen of kies voor een waar kunstwerk! Een akoestisch schilderij bijvoorbeeld.

Vloerbedekking

Wist je dat vloerbedekking ook geluidsabsorberend werkt? Bovendien is vloerbedekking in de slaapkamer erg comfortabel. Wanneer je uit bed stapt beland je namelijk op een zachte warme ondergrond. Veel fijner dan kil en hard laminaat. Vind je vloerbedekking in de slaapkamer acceptabel, maar geen optie voor de woonkamer? Leg dan een hoogpolig vloerkleed neer. Dit zou ook al flink moeten helpen.

Boekenkasten

Ben jij een boekenwurm? Stal je geliefde verzameling dan uit in boekenkasten tegen de muren. Hoe meer gevuld, hoe beter! Dit staat niet alleen mooi, maar werkt ook geluidsabsorberend. Twee vliegen in één klap dus!

100% op maat gemaakt

Voor optimale geluiddemping is het belangrijk dat het volledige raam bedekt wordt. Maatwerk is dan ook absoluut een vereiste. Bij Solano Wonen bestel je gemakkelijk en snel een geluidsdempend gordijn op maat. Het enige wat je nodig hebt zijn de gewenste hoogte en breedte. Gebruik hiervoor onze heldere meetinstructies.Je ontvangt jouw geluidswerende gordijnen kant en klaar met ingenaaide verstelbare haakjes. Daarmee klik je ze gemakkelijk aan gordijnrails of gordijnroedes.

Laat je het inmeten liever aan een deskundige over? Maak dan een meetafspraak. Zo weet je zeker dat je gordijnen perfect passen! Eventueel kunnen we je gordijnen (en rails) ook komen monteren. Bekijk ons servicegebied om te controleren of we ook in jouw regio actief zijn.

Goedkope geluidswerende gordijnen kopen

Bij Solano Wonen profiteer je altijd van een mooie aanbieding. Wij kopen grootschalig in, leveren direct vanuit de fabriek en hanteren lage marges. Zo kunnen wij onze geluidsisolatie gordijnen extra goedkoop aanbieden. Tot wel 50% voordeliger dan elders! Bij Solano Wonen bestel je jouw geluiddempende gordijnen eenvoudig online. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze showroom in Leeuwarden!

Veelgestelde vragen over geluidswerende gordijnen

Werken geluidswerende gordijnen?

Geluidswerende gordijnen zorgen absoluut voor minder lawaai, maar kunnen geluid niet volledig buitenhouden. Daarom worden ze ook wel geluiddempende gordijnen genoemd.

Welke gordijnen absorberen geluid?

Elk gordijn werkt enigszins geluiddempend. Wel absorberen zware stoffen meer geluid dan lichte stoffen. Daarnaast zijn er nog extra geluiddempende gordijnen met een certificaat. Je vindt deze stoffen door bij het filter aan de linkerkant van het scherm de eigenschap ‘geluidswerend’ te selecteren.

Bestaan er ook verduisterende en geluidswerende gordijnen?

Jazeker! Veel gordijnstoffen hebben meerdere eigenschappen. De Lagoon en Fireflex zijn bijvoorbeeld (half)verduisterend en geluidswerend.

Wat kosten geluidswerende gordijnen?

Je hebt al een geluidswerend gordijn vanaf €39,99. De definitieve prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst spelen de afmetingen een grote rol. Ook de gewenste stof en plooi zijn van invloed op de eindprijs. De exacte prijs bereken je eenvoudig en snel online.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen