Menu
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Opmaak stof uitleg
Breedtestof
(7)
Eigenschappen
Verduisterend
(5)
Geluidswerend
(4)
Vlamvertragend
(2)
Recycled
(2)
Dubbelisolerend
(2)
Kleur stof
Wit
(7)
Grijs
(7)
Blauw
(6)
Rood
(5)
Geel
(5)
Bruin
(4)
Oranje
(3)
Groen
(3)
Zwart
(2)
Roze
(2)
Paars
(2)
Meer weergeven
Merk
A House Of Happiness
(8)
Toon 8 isolerende gordijnen

Isolerende gordijnen tegen kou en hitte

Ramen zijn veelal de boosdoeners van kou en hitte in huis. ‘s Winters gaat er namelijk 37% van de warmte verloren via de ramen. ‘s Zomers zorgen ramen juist voor een flinke temperatuurstijging in huis, aangezien glas de neiging heeft om snel op te warmen. Met thermisch isolerende gordijnen houd je zowel kou als hitte buiten de deur. Koude én warmtewerende gordijnen dus! Van een isolerend gordijn heb je dus het hele jaar door profijt. Ook de voordeur is vaak een bron van tocht, vooral bij oudere huizen. Veel mensen kiezen er daarom voor om een warmte isolerend gordijn bij de voordeur te plaatsen.

Best isolerende gordijnen

In principe zijn alle overgordijnen van zichzelf al isolerend. De mate van isolatie is afhankelijk van de dikte van de stof. Hoe dikker de stof, hoe hoger de isolatiewaarde. Vitrages en inbeween gordijnen isoleren dan ook minder goed. Dikke velours gordijnen hebben juist een relatief hoge isolatiewaarde. De beste isolerende gordijnen zijn echter niet alleen dik, maar hebben ook een hoogglanzende achterzijde. We noemen dit dubbel isolerende stoffen. Een voorbeeld van zo’n isolerende gordijnstof is de Reflex. Deze stof laat tot 50% minder warmte en tot 30% minder kou door! Met het filter aan de linkerzijde van het scherm selecteer je eenvoudig alle dubbelisolerende stoffen.

Geluidswerende, verduisterende en isolerende gordijnen

Veel isolerende overgordijnen zijn tegelijkertijd verduisterend en geluidswerend. Verduisterende gordijnen zijn ideaal voor slaapkamers. In een donkere kamer maakt je lichaam namelijk meer van het slaaphormoon melatonine aan. Woon je aan een drukke weg en/of draai je veel nachtdiensten? Dan zijn geluidswerende gordijnen een fijne oplossing!

Isolerende gordijnen op maat

Voor vrijwel ieder(e) raam of deur kunnen wij geschikte thermo gordijnen leveren. Onze warmte isolerende gordijnen kunnen namelijk tot maar liefst 1000 cm breed geleverd worden! Houd er bij het opmeten rekening mee dat je 10 cm bij breedte optelt. Zo voorkom je namelijk dat het gordijn gaat kieren. Raadpleeg de meetinstructies voor de volledige instructies.

Laat je het inmeten liever aan een professional over? Maak dan een meetafspraak. Op die manier ben je verzekerd van perfect passende gordijnen! Eventueel kunnen we jouw gordijnen plus gordijnrails of gordijnroedes ook voor je monteren. Raadpleeg ons servicegebied om te controleren of we ook in jouw regio actief zijn.

Online isolerende gordijnen kopen

Wij kopen groots in, leveren rechtstreeks vanuit de fabriek en hanteren lage marges. Daardoor kunnen wij onze gordijnen extra voordelig aanbieden. Tot wel 50% onder de verkoopadviesprijzen! Een isolerend gordijn bestellen doe je bij Solano Wonen eenvoudig online! Wil je de isolerende stof eerst in het echt zien en voelen? Dat begrijpen we! Daarom bieden we gratis kleurstalen aan. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze grote showroom in Leeuwarden!

Veelgestelde vragen over isolerende gordijnen

Wat zijn isolerende gordijnen?

Isolerende gordijnen houden zowel kou als hitte tegen. De mate van isolatie is allereerst afhankelijk van de dikte van de stof. Hoe dikker de stof, hoe hoger de isolatiewaarde. De best isolerende gordijnen hebben daarnaast ook een hoogglanzende achterzijde.

Kan je een gordijn voeren voor betere isolatie?

Jazeker! Hoe dikker de stof, hoe hoger de isolatiewaarde. Door een gordijn te voeren maak je het dikker. Een voeringstof kan er bovendien ook voor zorgen dat je gordijn verduisterend en/of geluiddempend wordt.

Waarom isolerende gordijnen kiezen?

Met isolerende gordijnen bespaar je op de gas- en energierekening. Je hoeft namelijk niet alleen minder intensief te stoken; ook de airco hoeft minder hard te loeien. Isolerende gordijnen weerkaatsen namelijk een aanzienlijk deel van de zomerse hitte en houden in de winter veel kou buiten.

Hoeveel helpt een gordijn tegen kou?

De exacte isolatiewaarde verschilt per gordijn. Zo houdt de dubbelisolerende stof Reflex 30% van de kou tegen.

Wat kosten isolerende gordijnen?

Je hebt al een isolerend gordijn vanaf €49,99. De definitieve prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst spelen de afmetingen een grote rol. Ook de gekozen stof en plooi zijn van invloed op de eindprijs. De exacte prijs bereken je eenvoudig en snel online.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen