Menu
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Opmaak stof uitleg
Kamerhoge stof
(1)
Breedtestof
(1)
Eigenschappen
Recycled
(2)
Kleur stof
Zwart
(2)
Rood
(2)
Wit
(2)
Oranje
(2)
Groen
(2)
Grijs
(2)
Geel
(2)
Bruin
(2)
Blauw
(2)
Paars
(1)
Merk
A House Of Happiness
(2)
Toon 2 velours gordijnen
2 velours gordijnen

Velours gordijnen

Kies voor luxe met velours gordijnen, ook velvet of fluwelen gordijnen genoemd. 100% op maat! Kant en klaar met haakjes of inslagringen. Bestel eenvoudig online!

Filteren

Fluweel, velvet of velours?

In de volksmond worden de termen fluweel, velvet en velours vaak door elkaar gebruikt. In werkelijkheid hebben ze echter verschillende betekenissen. Een velvet gordijn is simpelweg de Engelse benaming voor een fluweel gordijn. Fluweel ontstaat door lusjes door de stof te weven. Deze techniek maakt fluweel gordijnstof zacht en glanzend. Velours is de gesneden variant van fluweel. Velours gordijnstof is minder glanzend en wat ruwer, maar ook soepeler dan fluweel. Bij gordijnen en meubilair wordt vrijwel altijd velours toegepast.

Assortiment

Binnen ons assortiment bieden we een drietal velours(look) stoffen met verschillende eigenschappen aan: De Elite, Superior en Charming. Hieronder lichten we per stof de unieke kenmerken toe.

Polyester velours

De Elite is ons populairste velours gordijn. Deze velours gordijnstof is volledig gemaakt van polyester. Polyester heeft als groot voordeel dat het minder vatbaar is voor krimp en verkleuring dan katoen. Ook valt deze stof soepeler dan zijn katoenen tegenhanger. De Elite is bovendien ideaal als je op zoek bent naar goedkope velours gordijnen. Een polyester velours stof is namelijk een stuk voordeliger dan katoen! Wel wordt het aangeraden om deze stof te voeren. Dit voorkomt beschadiging van de pool, wat bijvoorbeeld kan gebeuren als de stof tegen een ruwe muur schuurt. Ook geeft een voering extra bescherming tegen zonlicht. Met een voering kan je er bovendien verduisterende gordijnen van maken. Verduisterende velours gordijnen zijn ideaal voor slaapkamers!

Katoen velours

Daarnaast hebben we ook een 100% katoenen velours gordijnstof: De Superior. Deze gordijnstof bieden we niet online aan, maar op verzoek kunnen we wel een offerte opstellen. Dit zijn behoorlijk dikke velours gordijnen, waardoor ze minder soepel vallen dan de Elite. De dikte van de stof biedt echter ook een aantal voordelen. Zo heeft de Superior een hoge akoestische waarde. Geluidswerende gordijnen dragen niet alleen bij aan de akoestiek in huis, maar weren ook geluid van buiten. Handig als je in een drukke straat woont! Bovendien maakt de dikte van de stof deze velours gordijnen isolerend. ‘s zomers houden isolerende gordijnen de hitte buiten en ‘s winters juist de kou.

Velours look

Vind je een velours gordijn net iets te veel van het goede? Maar wil je wel graag een zachte stof? Dan is de Charming een uitstekende keuze. Met zijn aaibare uitstraling heeft deze stof wel iets weg van velours, maar met een meer ingetogen karakter. Met maar liefst 24 kleuren om uit te kiezen is er voor ieder wat wils. Bovendien valt de Charming zeer soepel en is het een kamerhoge stof, waardoor je zelfs bij grote breedtes geen zichtbare naden krijgt. Dit maakt het de enige kamerhoge stof in de categorie overgordijnen.

Velours gordijnen op maat

Al onze veloursgordijnen worden volledig op maat gemaakt. Tot op de millimeter nauwkeurig! Van slechts 50 cm tot maar liefst 1000 cm breed. Tel bij het opmeten altijd 10 cm bij de breedte op. Door je velours gordijn iets breder te bestellen, voorkom je dat deze gaat kieren. Voor uitgebreide aanwijzingen verwijzen we je naar de meetinstructies. Je ontvangt je velours gordijnen kant en klaar met haakjes of ringen. Zo kan je ze eenvoudig ophangen aan gordijnrails of roedes.

Laat je het inmeten liever aan een deskundige over? Maak dan een meetafspraak. Zo weet je zeker dat jouw velourse gordijnen perfect passen! Natuurlijk kunnen we jouw gordijnen en gordijnroedes of rails ook komen monteren. Raadpleeg ons servicegebied om te kijken of we ook in jouw regio actief zijn.

50+ kleuren

Met meer dan 50 kleuren om uit te kiezen, zijn velours gordijnen geschikt voor vrijwel ieder interieur. Ga bijvoorbeeld voor een klassieke uitstraling met rode velours gordijnen. Ook groene velvet gordijnen hebben een chique uitstraling. Hoe donkerder de stof, hoe beter de verduistering. Daarom zijn zwarte velours gordijnen ideaal voor slaapkamers. Wil je de stof eerst in het echt zien? Dat begrijpen we. Daarom bestel je bij ons gratis kleurstalen. Meestal worden ze nog dezelfde dag verzonden!

Voor iedere ruimte

In principe zijn velours gordijnen geschikt voor iedere ruimte. Houd er wel rekening mee dat velours gordijnen weinig licht doorlaten. Mogelijk zijn ze hierdoor minder geschikt voor woonkamers. Vaak wil je overdag namelijk het licht filteren zonder de ruimte volledig te verduisteren. Wil je toch graag velours gordijnen in een leefruimte gebruiken? Combineer ze dan met inbetween gordijnen of vitrages. De transparante gordijnen gebruik je dan overdag. Hoewel velour gordijnen beperkt licht doorlaten, schijnt er nog wel enige hoeveelheid licht doorheen. Voor gebruik in de slaapkamer is het daarom raadzaam om ze te voeren met een verduisterende stof.

Velours gordijnen online

Bij Solano Wonen ben je altijd verzekerd van een uitstekende velours gordijnen aanbieding! Wij kopen groots in, leveren direct vanuit de fabriek en hanteren lage marges. Zo kunnen wij onze velours gordijnen extra voordelig aanbieden. Tot wel 50% goedkoper dan elders! Bestellen doe je eenvoudig online. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze showroom in Leeuwarden!

Veelgestelde vragen over velours gordijnen

Wat zijn velours gordijnen?

Een velours gordijn is een relatief dik aaibaar gordijn. Velours ontstaat door lussen in een stof te weven en deze vervolgens door te snijden.

Zijn velours gordijnen verduisterend?

Nee, hoewel velours gordijnen beperkt licht doorlaten, zijn ze niet volledig verduisterend. Je kunt ze echter wel lichtdicht maken door ze te voeren met een verduisterende stof.

Kan je velours gordijnen wassen?

De meeste polyester velours gordijnen mogen gewoon in de wasmachine, op voorwaarde dat deze op een lage temperatuur staat en centrifugeren uitstaat. Katoenen velours gordijnen mogen meestal niet gewassen worden, maar dienen naar een professionele stomerij gebracht te worden. Het specifieke waslabel van iedere overgordijnstof vind je op de productpagina.

Kies je beter voor katoenen of polyester velours gordijnen?

Beide materialen kennen hun eigen voor- en nadelen. Zo heeft een katoenen velours gordijn een hogere isolatiewaarde en geluiddemping. Wel is een katoenen velours gordijn gevoeliger voor krimp en verkleuring. Een polyester velours gordijn valt bovendien soepeler en is voordeliger.

Wat kosten velours gordijnen?

De prijs voor een velours gordijn start vanaf €39,99. De exacte prijs van een velours gordijn is afhankelijk van verschillende factoren. De afmetingen, stof en plooi bijvoorbeeld. Met onze configurator bereken je eenvoudig de totaalprijs.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen