Menu
  1. Home
  2. Gordijnen
  3. Rails en roedes
Filteren
Bediening
Handmatig
(10)
Elektrisch
(2)
Geschikt voor
Geplooide gordijnen
(11)
Wave gordijnen
(6)
Gordijnen met inslagringen
(4)
Type montage
Wandmontage
(12)
Plafondmontage
(10)
Kleur rail
Zwart
(9)
Wit
(8)
Zilver
(6)
Brons
(6)
Edelstaal
(4)
Antraciet
(4)
Messing
(2)
Chroom
(2)
Nikkel
(1)
Merk
Somfy
(2)
Toon 12 rails en roedes
12 rails en roedes

Rails en roedes

Ontdek onze uitgebreide collectie rails en roedes, perfect voor elk gordijn en interieur. Van wave gordijnrails tot roedes voor gordijnen met ringen. 100% op maat gemaakt inclusief accessoires.

Filteren
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen

100% op maat gemaakt

Voor vrijwel ieder gordijn bieden wij geschikte gordijnroedes en rails. Wij leveren jouw gordijnrail altijd 100% op maat. Tot op de millimeter nauwkeurig! Eventueel kunnen wij ook gordijnrails met bocht leveren. Dit kan echter alleen als je voor montage kiest. We buigen de gordijnrail dan op locatie.

Wand- en plafondmontage

Onze uitgebreide collectie rails en roedes kunnen zowel aan de wand als aan het plafond gemonteerd worden. De gekozen montagewijze wordt in eerste instantie bepaald door de plek waar het gordijn komt te hangen. Zo zijn plafondsteunen niet mogelijk bij een schuin plafond. In dat geval zijn alleen  wandsteunen mogelijk. Is dit niet op jouw situatie van toepassing? Dan is de gekozen montagewijze vooral een kwestie van persoonlijke smaak.

Rails voor wave gordijnen

Tegenwoordig wordt er steeds vaker voor wave gordijnen gekozen. Dankzij de gelijkmatige golven, heeft dit type gordijn een heel strak en modern karakter. Speciaal voor dit type gordijnen zijn er ook diverse wave gordijnrails. Deze rails kun je zowel aan de wand als aan het plafond monteren.

Twee gordijnen combineren

Als je veel controle over licht en inkijk wil, dan kan je kiezen voor een combinatie van transparante en verduisterende gordijnen. Inbetween gordijnen of vitrages met overgordijnen dus. Ga je voor plafondmontage? Dan kan je simpelweg twee rails achter elkaar monteren. Behoud een afstand van 8 centimeter tussen de twee gordijnrails. Bij wandmontage heb je speciale wandsteunen, waardoor je twee rails of roedes op één wandsteun kan monteren. Deze steunen bieden wij niet online aan, maar kunnen wij op verzoek wel leveren.

Compleet met haakjes

Onze rails en roedes worden altijd compleet met haakjes besteld. Bij rails noemen we deze haakjes gordijnrunners. Bij een roede hangen de haakjes aan ringen. Eventueel kan je een roede ook zonder ringen bestellen. Zo kan je er een gordijn met inslangringen omheen rijgen.

Elektrische rails

Slaap je het liefst in volledige duisternis, maar vind je het tegelijkertijd moeilijk om te ontwaken in een pikdonkere omgeving? Dan zijn elektrische rails ideaal! Stel bijvoorbeeld in dat het gordijn tegelijk met je wekker opent. Ook zijn elektrische rails ideaal om een bewoonde indruk te wekken wanneer je op vakantie bent. Wij bieden twee soorten elektrische rails aan: De bekabelde Somfy Movelite™ en de draadloze Somfy Irismo™. De Irismo™ is tevens geschikt voor wave gordijnen.

8 kleuren

Binnen ons assortiment rails en roedes heb je de keuze uit acht verschillende kleuren. Voor ieder wat wils dus! Ga voor discreet wit of maak een statement met een zwarte rail. Zelfs chroom, brons en messing behoren tot de mogelijkheden!

Tot 50% goedkoper

Bij Solano Wonen profiteer je altijd van lage prijzen! Wij kopen groots in, leveren direct vanuit de fabriek en hanteren lage marges. Daardoor kunnen wij onze rails en reodesTot wel 50% goedkoper dan elders! Maatwerk gordijnroedes en gordijnrails bestellen doe je bij Solano Wonen eenvoudig online. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze showroom in Leeuwarden!

Veelgestelde vragen over rails en roedes

Wat is het verschil tussen rails en roedes?

Rails zijn alleen geschikt voor geplooide gordijnen met haakjes. Roedes zijn ook geschikt voor gordijnen met inslagringen. Je rijgt het gordijn dan om de roede.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen