Menu
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Type hor
Plisséhordeur
(6)
Type raam
Openslaande deuren
(6)
Schuifpui
(6)
Draaideur
(6)
Type gaas uitleg
Zwart gaas
(5)
Grijs gaas
(3)
Profielkleur uitleg
RAL 9010
(6)
RAL 9001
(6)
RAL 7016
(6)
RAL 9006
(5)
RAL 9005
(5)
RAL 9016
(3)
RAL 7021
(2)
RAL 6009
(2)
RAL 5011
(2)
RAL 9004
(1)
RAL 8022
(1)
RAL 8019
(1)
RAL 7039
(1)
Meer weergeven
Merk
KEJE
(2)
Aurora
(1)
Luxaflex
(3)
Toon 6 plisséhordeuren

Voordelen hordeur plisse

De plisséhordeur is een Japanse uitvinding, waarbij de stof als een harmonica in en uit plooit. Het wordt dan ook wel een harmonica hordeur genoemd. Een plissehordeur kan op elke gewenste positie blijven staan. Compleet ingevouwen is alleen de smalle cassette nog zichtbaar. Als je de cassette matcht bij het kozijn valt deze nauwelijks op!

Onze plissé horren kunnen in elke RAL-kleur geleverd worden. Standaard kan je kiezen voor een aantal vaste kleuren. Deze standaard kleurenopties variëren per model. Is jouw kleur niet beschikbaar als standaard kleur? Dan kan je tegen een meerprijs voor een afwijkende RAL-kleur kiezen. Zo kan je bij KEJE en Aurora standaard voor een zwarte plisse hordeur kiezen, maar is RAL 9005 bij Luxaflex® alleen tegen een meerprijs mogelijk.

Plissé hordeur op maat

Of je nu op zoek bent naar een kleine of een grote plissehordeur op maat, bij ons ben je aan het juiste adres! De meeste plissé hordeuren op maat worden tot op de millimeter precies gefabriceerd! Alleen de Aurora en KEJE originele plisséhordeuren worden in staffelmaten geleverd. Dit betekent dat je de boven- en ondergeleider zelf op maat zaagt. Gelukkig is dit een heel makkelijk klusje! Onze plissé horren op maat kunnen in breedtes van slechts 40 tot maar liefst 440 cm geproduceerd worden!

Geschikt voor iedere deur

Plissé hordeuren zijn geschikt voor vrijwel iedere deuropening. Hoewel ze vaak worden gekozen voor schuifpuien en openslaande deuren, zijn ze ook geschikt voor klassieke draaideuren en zelfs draaikiepdeuren. Hieronder lichten we dit verder toe.

Plisse hordeur voor schuifpui

De plissé hordeur is een ideale schuifpui hordeur. Ze gaan immers tot maar liefst 440 cm breed! Houd er wel rekening mee dat je vanaf een bepaalde breedte een dubbele plisséhordeur krijgt. De overgang van een enkele plissé hordeur naar een dubbele varieert per model. Zo krijg je bij de Luxaflex® plisse hordeur Allure al vanaf 200 cm breedte een dubbele plisséhordeur. Bij een KeJe Splendid plisséhordeur is dit pas vanaf 290 cm breedte.

Plisse hordeur openslaande deuren

Je kunt ook standaard voor een dubbele uitvoering kiezen. Dit doe je bijvoorbeeld wanneer je een plisse hordeur voor openslaande deuren wil bestellen. Zo sluit de dubbele plisséhordeur perfect in het midden, gelijk met de openslaande deuren.

Overige deuren

Ook voor de klassieke draaideur is een plissehordeur geschikt. Zelfs voor draaikiepdeuren is er een geschikte plisséhordeur: De KEJE inzetplisséhordeur. Deze wordt standaard in een aluminium kader geleverd, waarbinnen het gaas opzij kan worden geschoven. De montage is geheel schroefloos. Het frame is voorzien van een aluminium flens en veren aan zowel de boven- als onderzijde, waardoor het product zichzelf stevig vastklikt in het kozijn.

Plissé hordeur zonder boren

Bij sommige modellen vereist de plisse hordeur bevestiging boren en schroeven. Meestal wordt dit gedaan in de aftimmering van het kozijn, niet direct in het kozijn zelf. Is dit bij jou geen optie en/of wil je liever niet in je (kunststof) kozijnen boren? Dan is de KeJe Splendid Pliss een goede keuze. Dit model wordt standaard met montagetape bevestigd. Ook de KeJe inzetplisséhordeur voor draaikiepdeuren wordt schroefloos gemonteerd.

Plissé hordeur met ketting vs. stille plisse hordeur

De originele Japanse plissé hordeur heeft schakels, ook wel een ketting genoemd. Deze schakels maken geluid bij het openen en sluiten. Dit geluid wordt door velen als iets positiefs ervaren. Zo hoor je namelijk (ongenode) gasten binnenkomen als je bijvoorbeeld even naar boven bent gegaan om de was te doen. Bovendien zijn plissé hordeuren met ketting eenvoudig uit te nemen en op te bergen. Ook hebben de originele plissé hordeuren met schakels geen drempel. Solano Wonen biedt een viertal plissé hordeuren volgens origineel Japans ontwerp aan: De Aurora plissé hordeur, originele KeJe plissé hordeur en alle Luxaflex® plissé hordeuren.

Vind je het geluid van een originele plissé hordeur met schakels hinderlijk? Dan hebben we ook een stille plisse hordeur in ons assortiment: De KeJe Splendid plisséhordeur. Deze is 50% stiller dan de originele variant. Bovendien wordt deze hordeur altijd met montagetape bevestigd. Zonder boren en schroeven dus.

Plissé hordeur op de dag of in de dag

Meestal wordt er bij een plissé hordeur buitenmontage gekozen. In zeldzame gevallen wordt een plissé hordeur wel binnen geplaatst. Bijvoorbeeld bij een schuifpui die buitenlangs het vaste kozijn schuift. Houd er wel rekening mee dat in dat geval een handgreep een obstakel kan vormen. Je kunt er dan voor kiezen om de plissé hordeur op het kozijn (op de dag) in plaats van in het kozijn (in de dag) te monteren. Uiteraard mag de handgreep dan niet voorbij het kozijn uitsteken. Bekijk per type plissé hordeur de montagehandleiding voor uitgebreide instructies.

Plisse hordeur op maat inclusief montage

Met onze heldere handleidingen is het inmeten en monteren van een plissé deurhor heel goed zelf te doen. Heb je toch nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze ervaren medewerkers helpen je graag verder! Schakel je toch liever de hulp in van een professional? Maak dan gebruik van onze meet- en/of montageservice. Bekijk ons servicegebied en ontdek of we ook bij jou in de buurt langskomen.

Goedkope plisse hordeur kopen

Wij leveren rechtstreeks vanuit de fabriek en kopen grootschalig in. Bovendien hanteren we lage marges. Daardoor kunnen wij onze plisse hordeur prijzen laag houden. Tot wel 50% onder de verkoopadviesprijzen! Bij Solano Wonen profiteer je dus altijd van een goede plissé hordeur aanbieding. Het hele jaar door! Bestellen kan eenvoudig en snel online. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze showroom.

Niet alleen voor hordeuren ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden tevens een ruim assortiment raamhorren. Zo zijn inzethorren ideale draaikiepraam horren. Voorzethorren zijn geschikt voor naar buitendraaiende ramen. Voor naar binnendraaiende ramen zijn rolhorren of plisséhorren juist ideaal. Met het handige filter aan de linkerkant van het scherm, vind je in één oogopslag alle opties die geschikt zijn voor jouw type raam of deur!

Veelgestelde vragen over plisséhordeuren

Wat is een plisse hordeur?

Bij een plisse hordeur wordt het gaas als een harmonica in- en uitgevouwen. Een plisse hordeur kan op elke gewenste stand blijven staan en heeft een slanke cassette. Hierdoor valt de hordeur compleet opgevouwen nauwelijks op.

Hoe monteer je een plisse hordeur?

De montagewijze van een plisse hordeur verschilt per model. Zo wordt een KeJe Splendid plisséhordeur met montagetape bevestigd, terwijl bij de meeste andere modellen schroeven worden gebruikt. Raadpleeg de handleiding van het gekozen product voor gedetailleerde instructies.

Hoe maak je een plisse hordeur schoon?

Een plisse hordeur schoonmaken begint door stof en vuil uit de randen en de rail te verwijderen. Dit kan met een stofzuiger op de laagste stand of een doek met lauw water. Het horgaas zelf kan je ook voorzichtig middels een stofzuiger op de laagste stand schoonmaken.  Wel is het belangrijk dat het opzetstuk een zachte borstel heeft. Anders loop je het risico de hor te beschadigen. Voor de finishing touch gebruik je een zachte vochtige doek.

Kies je beter voor een plissé hordeur of rolhordeur?

Een plissé hordeur kent meerdere voordelen ten opzichte van een rolhordeur. Allereerst zijn de maximale afmetingen van een plissé hordeur aanzienlijk groter. Plissé hordeuren kunnen tot maar liefst 440 cm breed besteld worden, terwijl rolhordeuren slechts tot 200 cm breed gaan. Ook kan een plissé hordeur in elke gewenste positie blijven staan. Standaard rolhordeuren kunnen alleen volledig gesloten of geopend worden. Wel kan een rolhordeur met pollengaas geleverd worden. Verder is de keuze tussen een plissé hordeur of rolhordeur vooral een kwestie van persoonlijke smaak.

Wat kost een plisse hordeur?

De kosten van een plisse hordeur beginnen bij €219,95. De exacte prijs is afhankelijk van onder meer de afmetingen, het gekozen model en de gewenste kleur. Met onze handige configurator bereken je eenvoudig de definitieve prijs.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen