Menu
  1. Home
  2. Horren
  3. Raamhorren
  4. Horren draaikiepraam
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Type hor
Inzethor
(6)
Voorzethor
(4)
Rolhor
(4)
Klemhor
(1)
Type raam
Draai-kiepraam
(15)
Draairaam naar buiten
(7)
Schuifraam
(6)
Draairaam naar binnen
(6)
Dakraam
(6)
Type gaas uitleg
Zwart gaas
(12)
Grijs gaas
(12)
Pollengaas
(9)
Transparant gaas
(8)
Petscreen gaas
(3)
Profielkleur uitleg
RAL 9001
(15)
RAL 9010
(15)
RAL 7016
(15)
RAL 9006
(14)
RAL 9005
(11)
RAL 9016
(7)
RAL 6009
(6)
RAL 5011
(6)
RAL 8022
(3)
RAL 6064
(3)
RAL 3005
(3)
Technisch zilver
(1)
RAL 8019
(1)
RAL 7039
(1)
RAL 7021
(1)
Meer weergeven
Merk
KEJE
(5)
Aurora
(1)
Luxaflex
(9)
Toon 15 horren draaikiepraam
15 horren draaikiepraam

Horren draaikiepraam

Houd insecten buiten en laat frisse lucht binnen met horren voor draaikiepramen! Ontdek onze draaikiepraam horren van KEJE, Aurora en Luxaflex®. Tot 50% korting!

Filteren
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen

Wat is een draaikiepraam?

Draaikiepramen - ook wel (kiep)kantelramen genoemd - zijn multifunctioneel. Zoals de naam al suggereert kan het raam in meerdere standen gekiept en gekanteld worden. Wil je graag ventileren, maar heb je kleine kinderen in huis? Zet het raam dan op de kiepstand. Zo wordt naar buiten glippen heel lastig. Ook is het voor ongewenste bezoekers lastiger om naar binnen te dringen. Wil je het raam schoonmaken? Dan is het wel zo handig dat deze naar binnen opendraait! Zeker wanneer het raam zich op een bovenverdieping bevindt. Zo hoef je immers geen gevaarlijke acrobatische kunstjes uit te halen.

5x geschikte hor draaikiepraam

In eerste instantie denk je waarschijnlijk dat het vinden van een geschikte kiepraam hor lastig is. Het raam beweegt immers zoveel kanten op. Bovendien zijn de meeste draaikiepramen van kunststof. Boren en schroeven in kunststof kozijnen wordt sterk afgeraden. Gelukkig zijn hier meerdere oplossingen op bedacht! Er bestaan namelijk vier geschikte type raamhorren voor kiepramen.

Inzethor draaikiepraam

We beginnen met de inzethor. Dit is een zeer geschikte hor voor kunststof draai kiepramen. Het is dan ook ons best verkochte type raamhor. Het grote voordeel van inzethorren is dat boren en schroeven niet nodig is. Deze muggenhor klemt zich namelijk vast tussen het raam en kozijn. Het plaatsen en verwijderen van de inzethor kiepraam gaat zeer gemakkelijk. Dit vergt nauwelijks inspanning. Naast standaard gaas, kan de inzethor ook met pollengaas, transparant gaas of petscreen geleverd worden.

Klemhor draaikiepraam

Wanneer een inzethor niet past, is een klemhor vaak wel mogelijk. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de flens van een inzethor draai kiepraam net iets te dik is, omdat het kozijn te strak sluit. Dit is meestal het geval bij houten en aluminium draaikiepramen. Een klemhor past dan vaak wel. Ook deze horren kunnen eenvoudig geplaatst en verwijderd worden. Hierbij is weinig kracht vereist. Een klemhor kan met vier soorten gaas geleverd worden: standaard gaas, pollengaas, transparant gaas of petscreen.

Voorzethor draaikiepraam

Ook een voorzethor is een optionele hor voor tuimelramen. Echter is dit geen populaire kiep kantelraam hor. Om deze hor te monteren dient er namelijk wel in het kozijn te worden geboord en geschroefd. In zeldzame gevallen is de voorzethor echter de enige mogelijkheid. Bijvoorbeeld wanneer het rooster te ver uitsteekt. Bij een voorzethor heb je de keuze uit vier soorten gaas: standaard gaas, pollengaas, transparant gaas of petscreen.

Plisse hor draaikiepraam

Een andere hor voor kiep kantelramen is de KeJe inzetplisséhor of Luxaflex® inklemhor plissé Plus. Het grote voordeel is dat je dit type hor op elke gewenste stand open kan laten staan. Dit is handig wanneer je iets - een dekbed bijvoorbeeld - buiten wil hangen. Door de plisséhor boven het dekbed te sluiten, blijf je de weg voor insecten versperren. Ook voor een glazenwasser zijn plisséhorren erg handig: Hij kan de hor immers ook van buiten gemakkelijk opentrekken. De plissé wordt geplaatst in het frame van een inzethor. Ook deze klem je dus eenvoudig vast tussen het raam en kozijn. De inzetplisséhor wordt geleverd met standaard zwart geplisseerd gaas. Een ander type gaas is niet mogelijk. Eventueel is de plisséhor ook als voorzetplisséhor verkrijgbaar.

Rolhor draaikiepraam

Tot slot zijn ook rolhorren geschikte horren voor kiep kantelramen. Rolhorren kunnen aan de buitenkant - op de gevel - geplaatst worden. Daardoor hoef je niet in het kozijn te boren en te schroeven. Het grote voordeel van een raamrolhor is dat je deze heel eenvoudig kunt openen en sluiten. Dat is niet alleen handig voor jezelf, maar ook voor de glazenwasser. Bovendien kan het gaas ‘s winters in de cassette worden opgerold. Wil je een inzet- of klemhor ‘s winters verwijderen? Dan zal je hier een opbergplek voor moeten vinden. Afhankelijk van het gekozen merk is een rolhor voor kiep kantelramen verkrijgbaar met standaard gaas, pollengaas of transparant gaas.

Samengevat

Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan biedt onderstaande tabel een handig overzicht. Zo zie je in één oogopslag welk type draaikiepraam hor geschikt is voor jouw raam.

Type hor Materiaal kozijn Gaas opties Unieke eigenschappen
Inzethor Kunststof Standaard, pollengaas, transparant gaas en petscreen Zonder boren en schroeven
Klemhor Hout en aluminium Standaard, pollengaas, transparant gaas en petscreen Zonder boren en schroeven
Inzetplisséhor Kunststof Standaard zwart geplisseerd

- Zonder boren en schroeven
- Kan op elke gewenste stand open staan

Voorzethor Kunststof, hout en aluminium Standaard, pollengaas, transparant gaas en petscreen Uitkomst wanneer rooster te ver uitsteekt
Rolhor Kunststof, hout en aluminium Standaard, pollengaas en transparant gaas* (opties afhankelijk van gekozen merk)

- Eenvoudig openen en sluiten
- ‘s Winters makkelijk opgerold in cassette

Hor voor kiepraam op maat

Onze horren voor kantel kiepramen worden altijd 100% op maat gemaakt. Tot op de millimeter nauwkeurig! Van een kiepraam hor van slechts 20 cm breed tot maar liefst 250 cm breed. Met onze heldere instructies is inmeten een eitje. Kom je er toch niet helemaal uit? Bel of mail gerust. Onze ervaren medewerkers helpen je graag verder! Laat je jouw horren op maat liever inmeten door een professional? Dat kan! Bekijk ons servicegebied om te controleren of we ook in jouw regio meet- en montageservice aanbieden.

Goedkope horren draaikiepraam

Wij leveren rechtstreeks vanuit de fabriek en kopen grootschalig in. Bovendien hanteren we lage marges. Daardoor kunnen wij onze kantelraam horren tot 50% onder de verkoopadviesprijzen aanbieden. Bestellen doe je eenvoudig online! Uiteraard ben je ook van harte welkom in onze showroom.

Voor ieder type raam en deur

Niet alleen voor draaikiepraam horren ben je bij ons aan het juiste adres. Voor vrijwel ieder type raam hebben wij een geschikte oplossing. Daarnaast hebben we ook een breed assortiment hordeuren. Denk bijvoorbeeld aan een hordeur schuifpui of een hordeur openslaande deuren. Ook voor klassieke draaideuren en zelfs draaikiepdeuren hebben wij passende oplossingen. Met het handige filter aan de linkerkant van het scherm, vind je eenvoudig alle opties die geschikt zijn voor jouw type raam of deur.

Veelgestelde vragen over horren draaikiepraam

Wat is een draaikiepraam?

Zoals de naam suggereert, heeft een draaikiepraam de mogelijkheid om zowel te draaien als te kiepen. De kiepstand is ideaal om te ventileren, zonder dat het raam wagenwijd open hoeft te staan. Wil je maximaal doorluchten? Dan is de draaistand ideaal. De ramen draaien naar binnen open. Dat is ideaal voor het schoonmaken!

Welke horren zijn geschikt voor draaikiepramen?

De meest gekozen hor voor draaikiepramen is de inzethor. Deze klemt - zonder boren en schroeven - vast tussen het kozijn. Sluit het kozijn zo strak dat de flens van een inzethor te dik is? Dan is een klemhor vaak wel mogelijk. Steekt het rooster te ver uit, waardoor zowel een inzet- als klemhor niet mogelijk is? Dan is een voorzethor meestal wel een optie. Tot slot kan je ook kiezen voor een plisséhor of rolhor.

Hoe plaats je een hor in een draaikiepraam?

De populairste draaikiepraam hor is de inzethor. Deze is uiterst eenvoudig zonder boren en schroeven te plaatsen! Begin met het positioneren van de onderkant van de hor in het kozijn en duw vervolgens de hor tegen de bovenzijde van het kozijn. Op deze manier klemt de hor zichzelf automatisch vast in het kozijn. De bovenzijde is namelijk voorzien van een tweetal klemveren. Kies je voor een ander type draaikiepraam hor? Raadpleeg dan de montage instructies van dat specifieke type hor.

Wat kost een draaikiepraam hor?

Je hebt al een draaikiepraam hor vanaf €49,95. De exacte prijs hangt af van een aantal factoren. Allereerst is het type hor bepalend. Zo is een inzethor goedkoper dan een plisséhor. Ook de afmetingen en het type gaas hebben invloed op de prijs. De definitieve prijs bereken je eenvoudig online. 

Gratis meetservice Gratis kleurstalen