Menu
  1. Home
  2. Raamdecoratie
  3. Plisségordijnen
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Type raam
Vast raam
(12)
Draai-kiepraam
(11)
Schuifraam
(7)
Draairaam
(7)
Dakraam
(5)
Koepel
(2)
Terrasoverkapping
(1)
Bediening
Handbediend
(15)
Elektrisch
(8)
Type montage
Schroeven
(11)
Plakken
(8)
Klemsteunen
(5)
Clips
(2)
Type stof uitleg
Lichtdoorlatend
(15)
Verduisterend
(14)
Transparant
(14)
Merk
Solano
(1)
Verano
(7)
Luxaflex
(3)
KEJE
(4)
Toon 15 plisségordijnen
15 plisségordijnen

Plisségordijnen

Ontdek de grootste collectie A-kwaliteit goedkope plisse gordijnen op maat! Kies voor A-merk plisségordijnen van Verano®, Luxaflex® of KeJe met kortingen tot wel 50%!

Filteren
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen

Verschillen enkele plisse gordijnen en dubbele plisségordijnen

Bij plisségordijnen heb je de keuze uit enkele of dubbele plisségordijnen. Laatstgenoemde wordt ook wel een dupligordijn of duo plisségordijn genoemd. De in smalle plooien gevouwen stof van plisségordijnen kun je als een harmonica op of uit elkaar schuiven. Er wordt daarom ook wel van plissé vouwgordijnen gesproken. Deze eigenschap heeft zowel de enkele als de duo plisségordijn. Het verschil zit in de hoeveelheid stof.

De duo Solano en Verano® plissegordijnen en de Luxaflex® Duette® Shades hebben een dubbele stof in de vorm van een honingraat. Door de dubbele stof zijn de voor plissés kenmerkende touwtjes die door de vouwlagen zitten, niet zichtbaar. Een aantal duo plisségordijnen kunnen naadloos tot 3 meter breed besteld worden. Dus ben je op zoek naar een plisse gordijn groot raam? Dan zijn onze brede plisse gordijnen in dubbele uitvoering zeer geschikt!

A-kwaliteit goedkope plisségordijnen

Op zoek naar een goede plissegordijnen aanbieding? Stop met zoeken! De goedkoopste plisségordijnen op maat vind je hier. Onze prijzen behoren tot de allerlaagste internetprijzen. Wij leveren rechtstreeks vanuit de fabriek zonder tussenkomst van winkel en groothandel.  Zo kunnen wij plissé gordijnen goedkoop aanbieden. Tot wel 50% onder de verkoopadviesprijzen!

Uitvoering plissegordijnen

De plissé kan in verschillende uitvoeringen worden geleverd: Zoals standaard vrijhangend of top down - bottom up. Bij een standaard plissé (plissegordijnen top down) beweegt de plissé alleen van boven naar beneden. Net als een rolgordijn. Plisségordijnen Top Down Bottom Up kunnen zowel aan de boven- als de onderkant openen. Het op en neer bewegen van een raam plisse gebeurt door aan een bedieningskoord te trekken.

Wil je geen lange koorden? Kies dan voor een plisségordijn met SmartCord®. Dit koord houdt dankzij een gepatenteerd systeem altijd een constante lengte. Ook een volledig koordloos plissé gordijn is mogelijk. Kies in dat geval voor een plisségordijn met handgreep of LiteRise® bediening. Met deze optie trek je de plissé simpelweg met je hand omhoog of omlaag. SmartCord® en LiteRise® zijn alleen mogelijk bij Luxaflex® Plissé en Duette® Shades. Het Verano® Duo plisségordijn XL is leverbaar met vergelijkbare opties: EasyPull en EasyTouch.

Tot slot zijn ook elektrische plisségordijnen mogelijk. Elektrische bediening kent vele voordelen. Allereerst zijn ze koordloos. Dit ziet er niet alleen strak uit, maar maakt ze ook kind- en huisdierproof. Daarnaast is het de ideale oplossing voor moeilijk bereikbare ramen. Geïnteresseerd in elektrische plisségordijnen? Kies dan voor Verano® plisségordijnen met een Somfy motor. Of ga voor Luxaflex® plisségordijnen met PowerView®.

Geschikt voor alle ramen en deuren

Plisségordijnen zijn niet alleen geschikt voor standaard ramen. Ook voor draai kiepramen wordt dit type raamdecoratie veel gekozen. Plisségordijnen draai kiepraam bevestig je het best op het kozijn. Dit kan met plisségordijnen zonder boren. Plissé gordijnen in een frame bijvoorbeeld. Deze monteer je middels montageclips of magneetstrips op het raam. Ook plakprofielen of klemsteunen behoren tot de mogelijkheden. Wil je graag plisségordijnen op kunststof kozijnen monteren? Ook dan zijn plisségordijnen zonder boren ideaal! Zo ontstaat er immers geen schade aan je kozijnen, maar blijven ze volledig intact.

Voor lichtkoepels is lichtkoepel zonwering de ideale oplossing. Je trekt met behulp van de handgreep de plissé open en dicht. Voor moeilijk bereikbare plaatsen kan een bedieningsstang worden bijbesteld. Zoek je een dakraam plisségordijn? Grote kans dat onze originele VELUX plissé gordijnen een goede match zijn!

Ook voor deuren zijn plisségordijnen geschikt. Van voordeur tot tuindeur. Bij bevestiging op een deur raden we aan om te kiezen voor een plisse gordijn met zijgeleiding. Ook wel ingespannen plissé gordijnen genoemd. Zijgeleiding voorkomt klapperen bij het openen en sluiten van de deur. Wil je een schuifpui plisse gordijn? Dan raden we aan om 2 plisse gordijnen naast elkaar te kiezen. Zo kan je voor het in- en uitlopen het plissé gordijn bij de geopende kant optrekken, terwijl je de andere kant bedekt laat.

Voor elke ruimte: Plisse gordijn keuken tot slaapkamer

Plisségordijnen zijn geschikt voor elke woonruimte. Dit komt door de vele mogelijkheden wat betreft kleur en transparantie. Wil je plisse gordijnen woonkamer? Kies dan voor transparante plissé gordijnen. In de slaapkamer kies je juist voor verduisterende plisségordijnen. Ook wel zonwerende plissegordijnen genoemd. De beste verduistering krijg je door te kiezen voor duo plisségordijnen. Een enkele plissé heeft kleine gaatjes waar de koorden door lopen. Deze kunnen licht doorlaten. Zoek je isolerende plisségordijnen voor een ruimte waar het flink tocht langs de ramen? Ook dan zijn duo plisségordijnen een goede keuze. De stilstaande lucht tussen de twee lagen stof houdt zowel kou als hitte tegen. 

Nadelen kennen plisségordijnen nagenoeg niet. Het enige nadeel is dat een plisségordijn in principe niet tegen water kan. Gelukkig heeft Luxaflex® hier een oplossing voor bedacht: DustBlock®. Deze speciale stof is water- en vuilafstotend. Dus wil je een plisse gordijn badkamer of keuken? Kies dan voor Luxaflex Plissé Shades® met DustBlock.

Dankzij de vele kleuropties passen plisségordijnen bij elke woonstijl. Heb je een industrieel interieur? Dan is een zwarte plisse gordijn waarschijnlijk een goede match. Witte plisse gordijnen gaan goed samen met een clean modern interieur. In een landelijk interieur staan taupe plisse gordijnen juist prachtig. Grijze plissé gordijnen gaan samen met vrijwel ieder interieur.

Eenvoudig meten en monteren

Met onze handige meetinstructies is een maatwerk plisségordijn bestellen kinderspel. Wij leveren jouw plisse gordijn kant en klaar bij je af. Ophalen in Leeuwarden mag natuurlijk ook! Ook monteren is een eitje. Met de duidelijke handleiding wordt dit proces stap voor stap uitgelegd. Wil het toch niet lukken? Dan staan we je graag telefonisch of per mail te woord. Meestal komen we er samen wel uit! Besteed je het meten en/of monteren liever uit? Maak dan gebruik van onze meet- en montageservice.

Veelgestelde vragen over plisségordijnen

Wat zijn plisségordijnen?

Plisségordijnen zijn een vorm van raambekleding. Een plisségordijn bestaat uit horizontale symmetrisch gevouwen stof, vergelijkbaar met een harmonica. Door de gelijke stroken heeft het plisségordijn een strakke uitstraling. Ideaal voor moderne interieurs dus!

Hoe werken plisségordijnen?

Hoe plisségordijnen werken hangt af van het soort plisségordijn. Plisse gordijnen Top Down Bottom Up worden het meest gekozen. Hierbij kan je het gordijn zowel van boven als beneden openen. Wil je privacy, maar ook daglicht? Open het gordijn dan alleen aan de bovenkant. Een plisse top down kan - net als een rolgordijn - alleen van boven naar beneden. Dit systeem is wat bedoeld wordt met de term plissé rolgordijnen.

Plisségordijnen waar op letten?

Let bij de aanschaf van een plisségordijn allereerst op de ruimte waar je de raambekleding wil plaatsen. Zo kies je in de woonkamer het best voor transparante plisségordijnen. In de slaapkamer ga je juist voor een verduisterend plisségordijn. In badkamers en keukens is alleen de Luxaflex® Plissé Shade met StainStop of Topar® Plus. Deze stoffen zijn voorzien van een vuil- en waterafstotende coating. Ideaal is voor natte ruimtes! Ook het type raam is van belang. Voor kunststof kozijnen en draai kiepramen is het SmartFit systeem geschikt. Hiermee kan je plisségordijnen zonder boren bevestigen. Wil je de plissé op een deur plaatsen? Kies dan voor een plisse gordijn met zijgeleiding.

Hoe worden plisségordijnen bevestigd?

Plisségordijnen kunnen op meerdere manieren worden bevestigd. Standaard heb je de keuze uit plafondclips, wandsteunen of draai-kiepsteunen. Wil je plisse gordijnen in kunststof kozijnen? Kies dan voor plisségordijnen zonder boren. Deze monteer je middels montageclips, magneetstrips, plakprofielen of klemsteunen. Zonder boren en schroeven dus. Zo blijven je kozijnen volledig in tact!

Zijn plissés geschikt voor draai-kiepramen?

Zeker weten! Wij bieden een brede selectie plisségordijnen die rechtstreeks - en zonder boren en schroeven - op het raam bevestigd worden.Hierdoor bewegen ze soepel mee wanneer je de ramen opent of sluit, en je hoeft het plisségordijn dus niet omhoog te trekken. Ideaal voor draai-kiepramen!

Welke kleur heeft de achterkant van een plisségordijn?

Meestal heeft de achterkant van een plisségordijn een witte kleur. Dit heeft een hele goede reden! Wit weerkaatst namelijk zonlicht. De witte stof maakt het plisségordijn dus extra warmtewerend. Wil je liever dat voorbijgangers ook mee kunnen genieten van jouw kleurkeuze? Kies dan voor een Full Tone stof. Deze stoffen hebben wel aan beide kanten dezelfde kleur.

Wat kosten plisségordijnen?

De kosten van plisségordijnen zijn allereerst afhankelijk van de gewenste breedte en hoogte. Ook de keuze tussen Solano, Verano® en Luxaflex® speelt een rol. Tot slot is ook de stofkeuze bepalend. De exacte prijs weten? Die bereken je eenvoudig met onze prijsconfigurator. Wij leveren rechtstreeks vanuit de fabriek. Zo kunnen wij plissé gordijnen goedkoop aanbieden. Tot wel 50% onder de verkoopadviesprijzen!

Gratis meetservice Gratis kleurstalen