1. Home
  2. Plisségordijnen
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Type raam
Draai-kiepraam
(10)
Vast raam
(10)
Schuifraam
(5)
Draairaam
(5)
Dakraam
(5)
Koepel
(2)
Terrasoverkapping
(1)
Bediening
Handbediend
(13)
Elektrisch
(7)
Type montage
Schroeven
(9)
Plakken
(6)
Clips
(2)
Type stof Uitleg
Lichtdoorlatend
(13)
Verduisterend
(12)
Transparant
(12)
Merk
Verano
(6)
Luxaflex
(3)
KEJE
(4)
Toon 13 plisségordijnen

Reviews

Klanten beoordelen ons met een 8.8
Gebaseerd op 6001 reviews
The Feedback Company
13 plisségordijnen

Plisségordijnen

Filter

De grootste collectie goedkope plisse gordijnen op maat vind je hier! Altijd van de hoogste kwaliteit. Kies voor plisségordijnen van de A-merken Verano® of Luxaflex®. Tot wel 50% goedkoper dan in de winkel! Plisségordijnen zijn geschikt voor iedere ruimte elk type raam. Sfeervol én functioneel dus!

Verschillen enkele plisse gordijnen en dubbele plisségordijnen

Bij plissegordijnen heb je de keuze uit een enkel of dubbel plissegordijn. Laatstgenoemde wordt ook wel een dupligordijn of dupli plisse genoemd. De in smalle plooien gevouwen stof van plisségordijnen kun je als een harmonica op of uit elkaar schuiven. Er wordt daarom ook wel van plissé vouwgordijnen gesproken. Deze eigenschap heeft zowel de plissé als de duoplissé. Het verschil zit in de hoeveelheid stof.

De duo Verano plissegordijnen en de Duette plisse gordijnen van Luxaflex® hebben een dubbele stof in de vorm van een honingraat. Een dubbel plisségordijn staat daarom ook bekend als honingraat plisse gordijn. Door de dubbele stof zijn de voor plissés kenmerkende touwtjes die door de vouwlagen zitten, niet zichtbaar. Een aantal duo plissé gordijnen kunnen naadloos tot 3 meter breed besteld worden. Dus ben je op zoek naar een plisse gordijn groot raam? Dan zijn onze brede plisse gordijnen in dubbele uitvoering zeer geschikt!

A-kwaliteit goedkope plissé gordijnen op maat

Op zoek naar een goede plissegordijnen aanbieding? Stop met zoeken! De goedkoopste plissegordijnen vind je hier. Onze prijzen behoren tot de allerlaagste internetprijzen. Wij leveren rechtstreeks vanuit de fabriek zonder tussenkomst van winkel en groothandel.  Zo kunnen wij plissé gordijnen goedkoop aanbieden. Tot wel 40% onder de verkoopadviesprijzen!

Uitvoering plissegordijnen

De plissé kan in verschillende uitvoeringen worden geleverd:  Zoals standaard vrijhangend of top down - bottom up. Bij een standaard plissé (plissegordijnen top down) beweegt de plisse alleen van boven naar beneden. Net als een rolgordijn. Een plissé top down bottom up kan zowel aan de boven- als de onderkant openen. Het op en neer bewegen van een raam plisse gebeurt door aan een bedieningskoord te trekken.

Wil je geen lange koorden? Kies dan voor de Duette Shade van Luxaflex® met SmartCord®. Dit koord houdt dankzij een gepatenteerd systeem altijd een constante lengte. Ook een volledig koordloos plissé gordijn is mogelijk. Kies in dat geval voor Luxaflex Duettes met LiteRise® bediening. Met deze optie trek je de plissé simpelweg met je hand omhoog of omlaag.

Tot slot zijn ook elektrische plissé gordijnen mogelijk. Plissé gordijnen elektrisch uitvoeren heeft vele voordelen. Allereerst zijn automatisch plisse gordijnen koordloos. Dit ziet er niet alleen strak uit, maar maakt ze ook kind- en huisdierproof. Daarnaast is het de ideale oplossing voor moeilijk bereikbare ramen. Geïnteresseerd in elektrische plissegordijnen? Kies dan voor Verano plisségordijnen met een Somfy motor. Of ga voor Luxaflex plisségordijnen met PowerView®.

Geschikt voor alle ramen en deuren

Plisségordijnen zijn niet alleen geschikt voor standaard ramen. Ook voor draai kiepramen wordt dit type raamdecoratie veel gekozen. Plissegordijnen draai kiepraam bevestig je het best op het kozijn. Dit kan met een plisse gordijn in frame. Ook wel plisségordijn Easyclick genoemd. Kies voor Verano SmartFit plisségordijnen of KeJe plisségordijnen (Splendid Pliss of Vaste raamplissé). Het SmartFit systeem van Verano bevestig je middels klemsteunen of magneetstrips. Bij kozijnen met rubberen afdichting wordt meestal gekozen voor een klemsteun plissé gordijn. Geen rubberen afdichting? Kies dan voor een plisse gordijn met magneetband. Ook wel een plissé gordijn met plakstrip genoemd. Raamdecoratie van KeJe wordt standaard met magneetstrips geplaatst. Wil je plisse gordijnen in kunststof kozijnen? Ook dan is een SmartFit frame ideaal. Je wil immers een plisse gordijn zonder boren zodat er geen schade aan je kunststof kozijn ontstaat.

Voor lichtkoepels is een plisse gordijn lichtkoepel de ideale oplossing. Je trekt met behulp van de handgreep de plissé open en dicht. Voor moeilijk bereikbare plaatsen kan een bedieningsstang worden bijbesteld. Zoek je een dakraam plisségordijn? Grote kans dat onze originele VELUX plissé gordijnen een goede match zijn!

Ook voor deuren zijn plisségordijnen geschikt. Van voordeur tot tuindeur. Bij bevestiging op een deur raden we aan om te kiezen voor een plisse gordijn met zijgeleiding. Ook wel ingespannen plissé gordijnen genoemd. Zijgeleiding voorkomt klapperen bij het openen en sluiten van de deur. Wil je een schuifpui plisse gordijn? Dan raden we aan om 2 plisse gordijnen naast elkaar te kiezen. Zo kan je voor het in- en uitlopen het plissé gordijn bij de geopende kant optrekken, terwijl je de andere kant bedekt laat.

Voor elke ruimte: Plisse gordijn keuken tot slaapkamer

Plisségordijnen zijn geschikt voor elke woonruimte. Dit komt door de vele mogelijkheden wat betreft kleur en transparantie. Wil je plisse gordijnen woonkamer? Kies dan voor transparante plissé gordijnen. In de slaapkamer kies je juist voor plissé gordijnen verduisterend. Ook wel zonwerende plissegordijnen genoemd. De beste verduistering krijg je door te kiezen voor een dubbel plisségordijn met aluminium coating (deze coating maakt een plisse verduisterend). Een enkele plissé heeft kleine gaatjes waar de koorden door lopen. Deze kunnen licht doorlaten. Zoek je isolerende plisségordijnen voor een ruimte waar het flink tocht langs de ramen? Ook dan is een duo verduisterend plisse gordijn een goede keuze. De stilstaande lucht tussen de twee lagen stof houdt zowel kou als hitte tegen. 

Nadelen kennen plisségordijnen nagenoeg niet. Het enige nadeel is dat een plisségordijn in principe niet tegen water kan. Gelukkig heeft Luxaflex hier een oplossing voor bedacht: DustBlock®. Deze speciale stof is water- en vuilafstotend. Dus wil je een plisse gordijn badkamer of keuken? Kies dan voor Luxaflex Plissé Shades® met DustBlock. Dankzij de vele kleuropties passen plisségordijnen bij elke woonstijl. Heb je een industrieel interieur? Dan is een zwarte plisse gordijn waarschijnlijk een goede match. Witte plisse gordijnen gaan goed samen met een clean modern interieur. In een landelijk interieur staan taupe plisse gordijnen juist prachtig. Grijze plissé gordijnen gaan samen met vrijwel ieder interieur.

Eenvoudig meten en monteren

Wil je graag plisse gordijnen op maat? Dan zit je hier goed! Met onze handige meetinstructies is een plissegordijn op maat bestellen kinderspel. Wij leveren jouw plisse gordijn kant en klaar bij je af. Je plisse op maat ophalen in Leeuwarden mag natuurlijk ook! Ook monteren is een eitje. Met de duidelijke handleiding wordt dit proces stap voor stap uitgelegd. Wil het toch niet lukken? Dan staan we je graag telefonisch of per mail te woord. Meestal komen we er samen wel uit! Besteed je het meten en/of monteren liever uit? Maak dan gebruik van onze meet- en montageservice.

Wat zijn plisségordijnen?

Plisségordijnen zijn een vorm van raambekleding. Een plisségordijn bestaat uit horizontale symmetrisch gevouwen stof, vergelijkbaar met een harmonica. Door de gelijke stroken heeft het plisségordijn een strakke uitstraling. Ideaal voor moderne interieurs dus!

Hoe werken plisségordijnen?

Hoe plisségordijnen werken hangt af van het soort plisségordijn. Plisse gordijnen top down bottom up worden het meest gekozen. Hierbij kan je het gordijn zowel van boven als beneden openen. Wil je privacy, maar ook daglicht? Open het gordijn dan alleen aan de bovenkant. Een plisse top down kan - net als een rolgordijn - alleen van boven naar beneden. Dit systeem is wat bedoeld wordt met de term plissé rolgordijnen.

Plisségordijnen waar op letten?

Let bij de aanschaf van een plisségordijn allereerst op de ruimte waar je de raambekleding wil plaatsen. Zo kies je in de woonkamer het best voor transparante plissé gordijnen. In de slaapkamer ga je juist voor een verduisterend plisségordijn. In badkamers en keukens is alleen de Luxaflex Plissé Shade met DustBlock® geschikt. Deze behandeling maakt het plisségordijn waterafstotend. Ook het type raam is van belang. Voor kunststof kozijnen en draai kiepramen is het SmartFit systeem geschikt. Hiermee kan je plisse gordijnen zonder boren bevestigen. Wil je de plissé op een deur plaatsen? Kies dan voor een plisse gordijn met zijgeleiding.

Hoe worden plisségordijnen bevestigd?

Plisségordijnen kunnen op meerdere manieren worden bevestigd. Standaard heb je de keuze uit plafondclips, wandsteunen of draai-kiepsteunen. Wil je plisse gordijnen in kunststof kozijnen? Kies dan voor het SmartFit systeem. Hiermee bevestig je jouw plisse gordijn zonder boren. Heeft je raam een rubberen afdichting? Ga dan voor klemsteunen. Geen rubberen afdichting? Kies dan voor een plissé gordijn met magneetband.

Wat kosten plisségordijnen?

De kosten van plisségordijnen zijn allereerst afhankelijk van de gewenste breedte en hoogte. Ook de keuze tussen Verano en Luxaflex speelt een rol. Tot slot is ook de stofkeuze bepalend. De exacte prijs weten? Die bereken je eenvoudig met onze prijsconfigurator. Wij leveren rechtstreeks vanuit de fabriek. Zo kunnen wij plissé gordijnen goedkoop aanbieden. Tot wel 50% onder de verkoopadviesprijzen!

Welke kleur heeft de achterkant van een plisségordijn?

Meestal heeft de achterkant van een plisségordijn een witte kleur. Dit heeft een hele goede reden! Wit weerkaatst namelijk zonlicht. De witte stof maakt het plisségordijn dus extra warmtewerend. Wil je liever dat voorbijgangers ook mee kunnen genieten van jouw kleurkeuze? Kies dan voor een Full Tone stof. Deze stoffen hebben wel aan beide kanten dezelfde kleur.

Gratis meetafspraak Gratis kleurstalen