Menu
  1. Home
  2. Raamdecoratie
  3. Rolgordijnen
  4. Verduisterende rolgordijnen
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Type raam
Vast raam
(6)
Draai-kiepraam
(6)
Schuifraam
(4)
Draairaam
(4)
Dakraam
(1)
Bediening
Handbediend
(8)
Elektrisch
(5)
Type montage
Schroeven
(6)
Plakken
(2)
Clips
(1)
Type stof uitleg
Verduisterend
(8)
Lichtdoorlatend
(7)
Transparant
(5)
Screendoek
(4)
Merk
Solano
(2)
Verano
(3)
Luxaflex
(2)
KEJE
(1)
Toon 8 verduisterende rolgordijnen
8 verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen

Dankzij een verduisterende coating zijn verduisterende rolgordijnen volledig lichtdicht. Ideaal voor slaapkamers en kinderkamers! Al vanaf €19,90!

Filteren

Rolgordijn verduisterend op maat

Onze verduisterende rolgordijnen op maat zijn verkrijgbaar in populaire maten zoals 150 en 220 breed, maar ook in zeer specifieke maten! Bij Solano Wonen stel je jouw verduisterende rolgordijnen tot op de millimeter nauwkeurig samen. Van slechts 30 centimeter tot maar liefst 4 meter breed! Met behulp van onze heldere instructies is het inmeten van verduisteringsrolgordijnen een fluitje van een cent. Bestellen doe je eenvoudig online. Doorgaans ontvang je binnen 15 werkdagen de verduisterende rolgordijnen kant en klaar bij je thuis. Kom je er toch niet helemaal uit? Bel of mail gerust! Meestal komen we er samen wel uit. Laat je het liever aan een professional over? Maak dan gebruik van onze meet- en/of montageservice.

Voor iedere situatie

Voor vrijwel iedere situatie bieden wij een geschikt zon verduisterend rolgordijn. Komt het verduisteringsgordijn op een deur te hangen? Of wil je een draaikiepraam verduisteren? Kies dan voor een verduisterend rolgordijn met zijgeleiding. De twee spankoorden aan weerszijden van de stof voorkomen dat het rolgordijn klappert bij het openen. Wil je optimale verduistering? Dan is een KeJe of Verano® SmartFit rolgordijn een goede keuze! Een standaard rolgordijn zal altijd een smalle strook licht aan de zijkanten doorlaten. Dit komt doordat het systeem breder is dan de stof. Wat een KeJe of SmartFit rolgordijn verduisterend maakt is het 4-kaderige aluminium frame. Dit frame bedekt de lichtkieren, wat de ruimte aanzienlijk meer verduistert. Houd er wel rekening mee dat er alsnog licht binnen in het frame kan weerkaatsen. 100% verduistering kan dus niet worden gegarandeerd. Het SmartFit systeem is ook heel geschikt wanneer je een verduisterend rolgordijn zonder boren zoekt. Voor kunststof kozijnen bijvoorbeeld. Hier wil je immers liever niet in boren en schroeven. Ook voor dakramen bieden we fijne oplossingen. Ons huismerk Solano dakraam rolgordijn bijvoorbeeld. Een origineel VELUX® verduisterend rolgordijn is ook een optie.

Elektrische verduisterende rolgordijnen

Komen jouw lichtdichte rolgordijnen op een slecht bereikbare plek te hangen? Dan is het verstandig om je verduisterende rolgordijnen elektrisch uit te voeren. Ook ogen elektrische rolgordijnen extra strak. Je hebt immers geen bedieningskoord meer nodig. Wanneer je verduisterend rolgordijn elektrisch is kan je bovendien handige scenario's instellen. Dat je rolgordijn automatisch oprolt als je wekker gaat bijvoorbeeld. Voor het gebruik van geplande scènes heb je een rolgordijn met Somfy IO motor en een Somfy Tahoma Switch nodig. Met deze combinatie kan je jouw verduisterende rol gordijnen ook buitenshuis bedienen!

Witte of gekleurde achterzijde

Wat een rolgordijn verduisterend maakt is de coating aan de achterzijde. Deze coating weerkaatst zowel het licht als de hitte van de zon. Het zijn dus niet alleen verduisterende, maar ook isolerende rolgordijnen. Meestal is deze coating wit van kleur. De reden is simpel: Wit weerkaatst licht het allerbest. In sommige gevallen heeft de gecoate achterzijde dezelfde kleur als de voorzijde. Verduisterende rolgordijnen van ons eigen Solano label hebben altijd een matchende achterzijde. Kies je een rolgordijn met verduisterende stof van Verano®? Dan heb je de keuze uit een gekleurde of witte achterzijde. Dit wordt duidelijk aangegeven in de kleurkiezer in de configurator. Wil je graag een Luxaflex® verduisterend rolgordijn? Dan kan je online helaas niet zien welke kleur de gecoate achterzijde heeft. Is dit wel belangrijk voor jouw keuze? Bel of mail gerust! Onze enthousiaste medewerkers zoeken het graag voor je uit. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in de showroom. Hier hebben we de complete collectie doekstalen om doorheen te bladeren.

300+ kleuren

Met meer dan 300 kleuren en prints om uit te kiezen is er voor ieder interieur een passend verduisterend rolgordijn. Ga bijvoorbeeld voor een populair zwart verduisterend rolgordijn of een verduisterend rolgordijn wit. Natuurlijk bieden we ook een breed scala aan kleuren. Groen, roze, blauw of rood bijvoorbeeld. Uiteraard behoort ook een verduisterend rolgordijn met print tot de mogelijkheden. Zo heeft Luxaflex® diverse botanische en grafische prints in haar collectie volledig zonwerende rolgordijnen.

Goedkope verduisterende rolgordijnen kopen

Op zoek naar een goede rolgordijn verduisterend aanbieding? Zoek dan niet verder! Bij ons vind je rolgordijnen tegen zeer scherpe prijzen, die tot de laagste internetprijzen behoren! Wij werken rechtstreeks samen met fabrikanten, zonder tussenkomst van winkels en groothandels. Zo kunnen wij onze goedkope rolgordijnen aanbieden tegen prijzen die tot wel 50% lager liggen dan verkoopadviesprijzen.

Veelgestelde vragen over verduisterende rolgordijnen

Wat is een verduisterend rolgordijn?

De stof van een verduisterend rolgordijn laat geen licht door dankzij een speciale coating aan de achterzijde. Ideaal voor slaapkamers en kinderkamers!

Kies je het best voor een witte of gekleurde achterzijde?

Een wit gecoate achterzijde weerkaatst het meeste zonlicht. Het is daarom de meest praktische keuze. Bovendien zorgt een witte achterkant voor een uniforme look aan de buitenzijde. Ben je juist zo blij met je kleurkeuze dat je deze ook van buitenaf wil zien? Kies dan voor een gekleurde achterzijde.

Hoe verduisterend zijn verduisterende rolgordijnen?

De stof van een verduisterend rolgordijn is volledig verduisterend. Toch zorgt een verduisterend rolgordijn niet voor een volledig donkere ruimte. Doordat het systeem breder is dan de stof ontstaan er lichtkieren aan de zijkanten. Wil je maximale verduistering? Combineer verduisterende rolgordijnen dan met overgordijnen. Of kies voor een SmartFit rolgordijn.

Wat zijn de beste verduisterende rolgordijnen?

Verduisterende rolgordijnen in een Verano SmartFit profiel leveren de hoogste mate van verduistering. Hierbij wordt het rolgordijn in een afgesloten 4-kaderig frame geplaatst. Dit frame bedekt de lichtkieren. Wel kan er alsnog licht binnen in het frame reflecteren. Volledige verduistering kan dus nooit worden beloofd.

Zijn verduisterende rolgordijnen ook isolerend?

Jazeker! De speciale coating aan de achterzijde weerkaatst zowel het licht als de hitte van de zon. Verduisterende rolgordijnen zijn dus ook isolerend.

Welke kant van verduisterende rolgordijnen hang je binnen?

Hang de verduisterende kant met de zilveren coating aan de buitenkant (richting het raam). De mooie kant met de door jouw uitgekozen stof hang je aan de binnenzijde.

Hoe hang je een verduisterend rolgordijn op?

Het ophangen van een rolgordijn is een fluitje van een cent! Met de meegeleverde montagesteunen kan je het rolgordijn zowel op als in het kozijn plaatsen, tussen twee muren of aan het plafond. Het bevestigen van de steunen is zeer eenvoudig en vereist alleen het vastdraaien van schroeven. Het rolgordijn kan dan direct bevestigd worden door het erin te klikken. Onze montagehandleidingen bieden een stapsgewijze uitleg met behulp van afbeeldingen. Zo simpel is het!

Wat kosten verduisterende rolgordijnen?

De kosten van verduisterende rolgordijnen zijn allereerst afhankelijk van de gewenste breedte en hoogte. Daarnaast spelen ook factoren zoals het merk en eventuele extra opties een rol bij de bepaling van de prijs. Met onze prijsconfigurator bereken je gemakkelijk en snel de exacte prijs.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen