Menu
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Type hor
Voorzethor
(4)
Inzethor
(1)
Type raam
Schuifraam
(4)
Draairaam naar buiten
(4)
Draai-kiepraam
(4)
Draairaam naar binnen
(3)
Dakraam
(3)
Type gaas uitleg
Zwart gaas
(5)
Grijs gaas
(1)
Profielkleur uitleg
RAL 9010
(5)
RAL 7016
(5)
RAL 9001
(5)
RAL 9016
(4)
RAL 9005
(4)
RAL 9006
(3)
RAL 8022
(1)
RAL 6064
(1)
RAL 6009
(1)
RAL 5011
(1)
RAL 3005
(1)
Meer weergeven
Merk
KEJE
(3)
Luxaflex
(2)
Toon 5 plisséhorren

Plisse horren op maat

Onze plissé horren worden altijd tot op de millimeter nauwkeurig op maat gemaakt. Tot op Ze zijn leverbaar in breedtes variërend van minimaal 40 cm tot maximaal 200 cm. Dankzij onze heldere instructies meet je jouw horren op maat eenvoudig zelf in. Kom je er toch niet helemaal uit? Bel of mail gerust! Onze deskundige medewerkers staan je graag te woord. Schakel je liever de hulp van een professional in? Maak dan gebruik van onze meet- en/of montageservice. Bekijk ons servicegebied om te controleren of we ook in jouw regio actief zijn.

Type plisséhorren

Bij Solano Wonen kan je kiezen uit drie type plissehorren: De KeJe inzetplisséhor, de KeJe voorzet plisséhor of de Luxaflex® plissé raamhor Raffina. Hieronder lichten we de verschillen tussen deze modellen toe.

KeJe inzetplisséhor

Het meest gebruikelijke type draaikiepraam hor is de inzethor. Inzethorren bestaan uit vast gaas in een aluminium frame dat met behulp van veren in het kozijn wordt geklemd. Tenzij je de gehele hor verwijdert en elders opbergt, heb je permanent gaas voor je raam. Als je meer controle over het gaas wil, biedt de inzetplisséhor van KeJe een aantrekkelijk alternatief. Wanneer je tijdelijk geen gaas voor je raam wilt, vouw je het eenvoudigweg in de cassette.

Bij de KeJe inzetplisséhor beweegt het gaas horizontaal. Zowel van boven naar beneden, als van beneden naar boven. Dat betekent dat het gaas in elke gewenste positie kan ‘zweven’, vergelijkbaar met een Top Down Bottom Up plisségordijn. Een horizontaal bedienbare plisséhor is ideaal om een dekbed te luchten zonder insecten vrij spel te geven. Hang het dekbed uit het raam en laat het gaas eenvoudigweg op het dekbed rusten.

De KeJe inzetplisséhor is leverbaar tot maximaal 140 cm breed en 180 cm hoog en kan in elke gewenste RAL-kleur worden geproduceerd. Standaard is deze plisséhor leverbaar in acht verschillende kleuren. Voor een afwijkende RAL-kleur wordt een meerprijs van €79,95 gerekend.

KeJe voorzet plisséhor

Voorzethorren zijn raamhorren die bestaan uit vast gaas in een aluminium frame. Dit frame zet je middels draainokken of scharnieren vast op het kozijn. Zo kun je het frame eenvoudig weghalen om het raam te bedienen. In het geval van plissé voorzethorren is het niet mogelijk, maar ook niet nodig om het frame te verwijderen. Het gaas kan simpelweg opzij of omhoog bewogen worden om het raam te bedienen.

De KeJe voorzetplisséhor beweegt evenals de KeJe inzetplisséhor Top Down - Bottom Up. Oftewel van boven naar beneden en van beneden naar boven. Dit is ideaal om je dekbed te luchten zonder insecten binnen te laten.

Deze raamplisse hor kan in afmetingen tot maar liefst 200 cm breed en 240 cm hoog geleverd worden. Standaard heb je de keuze uit vier profielkleuren: Verkeerswit, zuiverwit, crèmewit en antracietgrijs. Tegen een meerprijs van €84,95 kan het profiel ook worden gecoat in een afwijkende RAL-kleur.

Luxaflex® Plissé Raamhor Raffina

Luxaflex® plisséhor raam Raffina is ook een voorzet plissehor. De Raffina is uitermate geschikt voor hoge ramen. Het gaas beweegt namelijk niet van boven naar beneden, maar zijwaarts. Dankzij deze verticale bedieningslijst kan je de hor vanaf de onderkant van het raam bedienen, zelfs als het raam zich op grote hoogte bevindt. Bij traditionele horizontale plisséhorren kan het naar boven bewegen van het gaas problematisch zijn bij hoge ramen.

De Luxaflex® plissé hor kan zowel met schroeven als met een zelfklevend klikprofiel bevestigd worden. Het zelfklevende klikprofiel is ideaal wanneer je niet in het kozijn wil boren, bijvoorbeeld bij kunststof kozijnen.

De Raffina kan tot maximaal 140 cm breed en 200 cm hoog en in zes veelvoorkomende profielkleuren geleverd worden: Zuiverwit, verkeerswit, crèmewit, gitzwart, antracietgrijs en blank aluminiumkleurig.

Goedkope plissehor bestellen

Bij Solano Wonen profiteer je altijd van een uitstekende aanbieding. Het hele jaar door! Wij leveren direct vanuit de fabriek, kopen grootschalig in en hanteren lage marges. Daardoor kunnen wij onze plisséhorren extra voordelig aanbieden. Tot wel 50% voordeliger dan elders! Een raam plisse hor op maat bestel je bij ons eenvoudig online! Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze showroom.

Voor ieder type raam en deur

Niet alleen voor plisséhorren kan je bij ons terecht. Wij bieden diverse oplossingen voor vrijwel ieder type raam. Zo zijn klemhorren ideaal voor draai-kiepramen waarbij een inzethor niet past. Ook hebben wij een ruim assortiment hordeuren. Denk bijvoorbeeld aan een hordeur schuifpui of een hordeur openslaande deuren. Ook voor klassieke draaideuren en zelfs draaikiepdeuren hebben wij passende horren. Met het handige filter aan de linkerkant van het scherm, selecteer je eenvoudig alle opties die geschikt zijn voor jouw type raam of deur.

Veelgestelde vragen over plisséhorren

Wat is een plisséhor?

Een plisséhor bestaat uit een frame met gevouwen gaas. Dit gaas kan als een harmonica worden opgevouwen en uitgevouwen en op iedere positie stoppen. Afhankelijk van het gekozen model beweegt het gaas horizontaal of verticaal. Oftewel van boven naar beneden of zijwaarts.

Hoe plaats je een plisséhor?

De montagewijze van een plisséhor is afhankelijk van het gekozen model. Zo kan de Luxaflex plissé raamhor Raffina zowel schroeven als met een zelfklevend klikprofiel bevestigd worden. De KeJe inzetplisséhor klikt zichzelf vast in het kozijn middels veren aan de onder- en bovenzijde van het frame. De voorzetplisséhor wordt altijd middels schroeven op het kozijn geplaatst.

Kies je beter voor een rolhor of plisséhor?

Een plisséhor heeft de mogelijkheid om op elke gewenste positie te stoppen. Een rolhor kan alleen stoppen op een vooraf ingestelde positie, mits voorzien van een tussenstop. Een plisséhor kan alleen in standaard grijs of zwart gaas geleverd worden. Rolhorren zijn daarentegen ook leverbaar met pollengaas. Ideaal voor hooikoortspatiënten!

Kies je beter voor een plissé voorzethor of inzethor?

Dat hangt af van het type raam. Voorzetplisséhorren zijn geschikt voor schuivende ramen en naar binnen- en buitendraaiende ramen. Voor draaikiepramen zijn inzetplisséhorren geschikt.

Hoe moet je een plisse hor schoonmaken?

Een plissehor schoonmaken begint met het verwijderen van stof en vuil uit de randen. Dit kan met een stofzuiger op de laagste stand of een doek met lauw water. Het horgaas zelf kan je ook voorzichtig schoonmaken met een stofzuiger op de laagste stand. Wel is het belangrijk dat het opzetstuk een zachte borstel heeft om te voorkomen dat je de hor beschadigt. Voor de finishing touch gebruik je een zachte vochtige doek.

Wat kost een plisséhor?

De kosten van een plisséhor beginnen bij €139,95. De exacte prijs hangt af van een aantal factoren. Allereerst zijn de afmetingen bepalend. Hoe groter de hor, hoe hoger de prijs. Ook het merk en het type gaas hebben invloed op de prijs. De definitieve prijs bereken je eenvoudig online.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen