Menu
  1. Home
  2. Zonneschermen

Zonneschermen

Ontdek ons ruime assortiment zonneschermen: Knikarmschermen, uitvalschermen en  markiezen. Ga voor 100% maatwerk of extra voordelige vaste maten. Kies voor ons eigen Solano label of een A-merk Rainbow of Verano® zonnescherm.

Kwalitatieve en goedkope zonneschermen

Wij leveren A-merk zonneschermen tegen de laagste internetprijzen. Dit kan omdat we lage marges hanteren en rechtstreeks vanuit de fabriek verzenden. Hierdoor blijven de kosten laag en profiteer je als klant altijd van een goede zonnescherm aanbieding. Of je nu gaat voor ons eigen label of de zonnescherm merken Verano® of Rainbow. 

Ook de doeken zelf zijn van hoge kwaliteit. Onze zonneschermen zijn namelijk uitsluitend voorzien van Tibelly, Swela en Dickson zonneschermdoeken. Deze zonwering merken zijn de marktleiders op het gebied van acryldoeken voor zonwering buiten. Dus is de prijs belangrijk voor je? Maar wil je niet inleveren op de kwaliteit? Dan ben je hier aan het juiste adres! 

De exacte zonwering prijs is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is een handmatig zonnescherm natuurlijk voordeliger dan een elektrisch zonnescherm. De definitieve kosten bereken je eenvoudig zelf door bij het gewenste product op ‘Bereken je prijs’ te klikken. Vul de gewenste maten en opties in en de prijs verschijnt vanzelf. Naast onze standaard lage prijzen profiteer je af en toe van extra acties. Raadpleeg hiervoor de actiepagina en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Zonnescherm op maat

Ben je op zoek naar knikarmschermen van 5 meter breed? Of heb je juist een kleiner of groter zonnescherm van een precies formaat nodig? Beide zijn voor ons geen probleem! Wij leveren namelijk zowel knikarmschermen met vaste maten, als zonneschermen op maat. Onze markiezen en uitvalschermen zijn altijd 100% maatwerk. Onze vaste maten zonneschermen zijn extra scherp geprijsd en leverbaar in een aantal standaard kleuren. Een zonnescherm antraciet of zwart bijvoorbeeld.

Zonwering op maat kan op de millimeter nauwkeurig besteld worden. Dankzij onze handige meetinstructies is inmeten een eitje. Neem bij twijfel gerust contact op met onze klantenservice. Wil je het inmeten en/of monteren liever uitbesteden? Ook dat kan! Maak dan gebruik van onze meet- en montageservice.

Handmatige en elektrische zonwering

Wil je een zonnescherm kopen? Dan kan je kiezen voor handmatige of elektrische zonneschermen. Een elektrisch zonnescherm biedt een aantal fijne voordelen. Zo kost het in- en uitrollen je geen enkele moeite. Je kunt het zonnescherm zelfs vanuit je luie stoel bedienen! Koppel je het zonnescherm aan een Somfy Tahoma Switch? Dan kan je deze zelfs vanaf je werk- of vakantieadres bedienen! Ook een zonnescherm met verlichting behoort tot de mogelijkheden. Kies in dat geval voor de Verano® Ipanema, Rainbow Ibiza Plus of Rainbow Q230. Toch liever je zonnescherm handmatig bedienen? Ook dat kan! Deze zijn iets goedkoper en eenvoudiger te monteren.

Specialisten in zonweringen

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je alles vertellen over terras zonwering. Heb je vragen? Neem gerust contact op. Er staat een professioneel en enthousiast team voor je klaar die je alle informatie kan geven over maten, stoffen en systemen.

Veelgestelde vragen over zonneschermen

Welk zonnescherm kan ik het beste kiezen?

Welk zonnescherm de beste keuze is voor jou hangt af van een aantal factoren. De afmetingen van het zonnescherm bijvoorbeeld. Door de gewenste breedte en uitval in te vullen in de filters aan de linkerkant van het scherm, zullen automatisch een aantal opties afvallen. Daarnaast kunnen het type cassette en de beschikbare profielkleuren van belang zijn. Het ontwerp van het zonnescherm en eventuele extra functies, zoals LED-verlichting, kunnen ook doorslaggevend zijn bij het maken van een keuze.

Wanneer kan je het beste een zonnescherm kopen?

De meest gunstige periode om een zonnescherm aan te schaffen is tijdens het na- en voorseizoen. In het hoogseizoen is er namelijk een grote vraag naar zonneschermen, wat kan leiden tot langere levertijden en montagetijden. Door ruim van tevoren te bestellen, vergroot je de kans dat het zonnescherm snel geleverd en gemonteerd kan worden. Uiteraard doen we ook in het hoogseizoen ons uiterste best om zo snel mogelijk te leveren en monteren.

Hoe hang je een zonnescherm op?

Een zonnescherm ophangen begint met het aftekenen van de boorgaten van de muursteunen. Hierna kan het echte boren beginnen. Vervolgens kan het scherm op de muur gemonteerd worden. Draai de bouten in de muursteunen goed vast. Heb je een elektrisch zonnescherm? Dan dien je ook nog een gat naar binnen te boren. Sluit vervolgens het scherm aan op de netstroom. Zie de montagehandleiding voor een gedetailleerde beschrijving. Liever uitbesteden? Maak dan gebruik van onze montageservice.

Kan je een zonnescherm bevestigen aan uitbouw?

Door gebruik te maken van aluminium muurstrips is het mogelijk om een zonnescherm te bevestigen aan een uitbouw. Hierdoor wordt het gewicht over een groter oppervlak verdeeld. Als algemene richtlijn adviseren wij het gebruik van muurstrips indien er 5 rijen stenen boven de muursteun zijn. Twijfel je? Stuur dan gerust een foto naar info@solanowonen.nl of plan een gratis meetafspraak.

Is een zonnescherm waterdicht?

Een knikarm zonnescherm is in de meeste gevallen niet waterdicht. Een knikarmscherm is puur en alleen bedoeld om schaduw te creëren. Specifiek op zoek naar een waterdicht zonnescherm? Kies dan voor de Ipanema of Santos van Verano® en kies voor een doek uit de Nature Colors collectie. Deze zonneschermdoeken zijn wel waterdicht. Ga naar ons blog over waterdichte zonwering voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Hoeveel wind kan een zonnescherm hebben?

De meeste zonneschermen zijn gecertificeerd met windklasse één. Dat wil zeggen dat ze bestand zijn tegen een matige wind van windkracht 4. Zeker weten dat jouw zonnescherm sluit bij te hoge windsnelheden? Koppel je zonnescherm dan aan een windsensor. Deze zorgt ervoor dat jouw zonnescherm automatisch sluit bij een te hoge windkracht.

Hoe maak je een zonnescherm schoon?

Een zonnescherm schoonmaken begint met het wegborstelen van los vuil. Maak eventuele vlekken vervolgens schoon met een spons en lauw water. Gebruik bij hardnekkige vlekken een mild schoonmaakmiddel, zoals groene zeep. Laat het sopje 15 minuten inwerken. Spoel het vervolgens goed af en laat het scherm volledig opdrogen. Raadpleeg ons blog over zonnescherm schoonmaken voor uitgebreide instructies.

Wat kost een zonnescherm?

De prijs van een zonnescherm start bij €889. De definitieve kosten zijn grotendeels afhankelijk van de gewenste breedte en uitval. Betreft het een standaard maat? Dan ben je goedkoper uit dan wanneer je een 100% maatwerk product nodig hebt. Ook de keuze tussen elektrische en handmatige bediening heeft invloed op de totaalprijs. De exacte prijs bereken je gemakkelijk met onze prijsconfigurator.

Wat kost een zonnescherm inclusief montage?

De kosten van een zonnescherm inclusief montage bestaan natuurlijk allereerst uit de prijs van het gekozen zonnescherm en eventuele extra opties. Daarbovenop komen de montagekosten die als volgt zijn opgebouwd: €65,- voorrijkosten per adres + €240,- per zonnescherm. Voor het plaatsen van muurstrips wordt €40,- extra per zonnescherm gerekend. Bekijk onze tarieven meet- en montageservice voor meer informatie.

Kunnen jullie mijn oude zonnescherm demonteren?

Jazeker! Wanneer je bij ons een nieuw zonnescherm aanschaft, kunnen wij het oude scherm demonteren. Hiervoor rekenen wij - naast de reguliere montagekosten - een bedrag van €40,-. Wil je dat we het oude zonnescherm ook afvoeren? Dan komt hier nog €40,- bovenop.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen