Menu
Filteren
Bediening
Handmatig
(6)
Elektrisch
(2)
Geschikt voor
Geplooide gordijnen
(7)
Wave gordijnen
(6)
Type montage
Wandmontage
(8)
Plafondmontage
(8)
Kleur rail
Wit
(8)
Zwart
(6)
Zilver
(6)
Brons
(5)
Antraciet
(4)
Edelstaal
(2)
Messing
(1)
Merk
Somfy
(2)
Toon 8 gordijnrails

Gordijnrails op maat

Voor vrijwel ieder gordijn kunnen wij een geschikte gordijnrail leveren. Of je nu korte gordijnrails van slechts 1 meter of lange 6 meter gordijnrails nodig hebt. Wij maken jouw gordijnrail altijd 100% op maat. Tot op de millimeter nauwkeurig! Gordijnrails op maat met bocht kunnen we uitsluitend leveren als je een gordijn met rails en montage bestelt. We buigen de gordijnrail dan ter plekke.

Bevestiging gordijnrail

Een gordijnrail monteren kan op twee verschillende manieren: aan de wand of aan het plafond. De gekozen montagewijze is deels een kwestie van persoonlijke smaak, maar wordt ook beïnvloed door de plek waar het gordijn komt te hangen. Zo is een plafondsteun gordijnrails niet mogelijk bij een schuin plafond. Je dient dan voor een wandsteun gordijnrails te kiezen. Soms moet de gordijn rail verder van de muur worden gemonteerd dan gebruikelijk. Bijvoorbeeld vanwege een handvat van een schuifpui dat in de weg zit. Dit probleem kan worden opgelost door gebruik te maken van afstandsteunen.

Wave gordijnrails

Standaard gordijnrails zijn bedoeld voor geplooide gordijnen. Tegenwoordig wordt er steeds vaker voor wave gordijnen gekozen. Dankzij de gelijkmatige golven, heeft dit type gordijn een heel strak en modern karakter. Speciaal voor dit type gordijnen zijn er ook diverse rails voor wave gordijnen. Er zijn zowel wand- als plafondmontage wave gordijn rails. Bovendien heb je de keuze uit 7 kleuren. Van een eenvoudige witte tot een chique messing wave gordijnrail.

Dubbele gordijnrails

Als je veel controle over licht en inkijk wil, dan kan je kiezen voor een combinatie van transparante en verduisterende gordijnen. Inbetween gordijnen of vitrages met overgordijnen dus. Als je de rail aan het plafond wil monteren, kan je gewoon twee rails achter elkaar monteren. Houd tussen de twee gordijnrails een afstand van 8 centimeter aan. Bij wandmontage heb je speciale wandsteunen, waardoor je 2 gordijnen op 1 rails wandsteun kan monteren. Deze steunen bieden wij niet online aan, maar kunnen wij op verzoek wel leveren.

Gordijnrails haakjes

Als je bij ons rails voor gordijnen bestelt, dan worden deze altijd compleet met haakjes voor gordijnrails geleverd. Deze haakjes noemen we gordijnrunners. Per meter gordijnrail worden er 14 runners meegeleverd. Onze maatwerk gordijnen worden kant en klaar met ingenaaide verstelbare haakjes geleverd. Zo hang je ze eenvoudig op aan de runners.

Automatische gordijnrails

Slaap je graag in het volledig duister, maar heb je moeite om wakker te worden als het pikkedonker is? Dan zijn elektrische rails ideaal! Met een elektrische gordijnrail kan je het gordijn bijvoorbeeld gelijktijdig met je wekker laten openen. Bovendien zijn elektrische gordijnrails ideaal om een bewoonde indruk te wekken als je van huis bent. Je hebt bij ons de keuze uit twee Somfy gordijnrails: De bekabelde Movelite™ en de draadloze Irismo™ gordijnrail. De Irismo™ is ook geschikt voor wave gordijnen.

7 kleuren

Binnen ons assortiment gordijnrails heb je de keuze uit zeven verschillende kleuren. Voor ieder wat wils dus! Ga voor discreet wit of maak een statement met zwarte gordijnrails. Zelfs luxe gordijnrails in chroom, brons en messing behoren tot de mogelijkheden!

Goedkope gordijnrails kopen

Bij Solano Wonen profiteer je altijd van een goede gordijnrails aanbieding! Wij kopen onze rails en roedes groots in, leveren direct vanuit de fabriek en hanteren lage marges. Daardoor kunnen wij onze gordijnrails goedkoop aanbieden. Tot wel 50% goedkoper dan elders! Maatwerk gordijnroedes en gordijnrails bestellen doe je bij Solano Wonen eenvoudig online. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze showroom in Leeuwarden!

Veelgestelde vragen over gordijnrails

Hoe kan je gordijnrails wegwerken?

Door een koof voor je gordijnrail te plaatsen creëer je onzichtbare gordijnrails. Zo’n koof dien je zelf te realiseren. Wij kunnen helaas geen gordijnrail met koof leveren.

Van welk materiaal worden jullie gordijnrails gemaakt?

Wij leveren uitsluitend aluminium gordijnrails.

Welke afstand gordijnrails tot muur?

Het advies is om bij een geplooid gordijn 8 cm afstand tussen de gordijnrails en de muur te hanteren. Houd ook afstand met uitstekende onderdelen, zoals een vensterbank of handvat van een schuifpui. In dat geval dien je de rail iets verder op te hangen, zodat de gordijnen hier niet tegenaan hangen.

Welke gordijnrails zijn geschikt voor wave gordijnen?

Wij bieden zes verschillende rails voor wave gordijnen aan. Ontdek alle opties door in het filter aan de linkerzijde van het scherm ‘wave gordijnen’ aan te vinken.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen