Menu
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Type raam
Schuifraam
(7)
Vast raam
(7)
Draairaam
(7)
Bediening
Handbediend
(7)
Elektrisch
(7)
Materiaal
Hout
(6)
Bamboe
(3)
PVC
(1)
Type montage
Schroeven
(6)
Lamelbreedte
50 mm
(5)
35 mm
(2)
70 mm
(1)
65 mm
(1)
Merk
Solano
(2)
Verano
(3)
Luxaflex
(2)
Toon 7 zwarte houten jaloezieën

Geschikt voor elke ruimte

Er is vrijwel geen ruimte in huis waar zwarte houten jaloezieen niet geschikt voor zijn. Toch zijn er per woonruimte wel een paar specifieke aandachtspunten. We noemen ze hieronder.

Woonkamer

Ben je op zoek naar nieuwe raamdecoratie in de woonkamer? Dan zijn zwarte houten jaloezieen zeker een goede optie! Het zijn echte blikvangers. Vooral bij moderne en industriële interieurs staan zwarte houten jaloezieën prachtig. Zeker wanneer je kiest voor een extra brede lamel. Dit heeft een heel stoer effect. Ook in klassieke en landelijke interieurs kan de zwarte jaloezie heel goed staan. Zwart is per slot van rekening een onwijs chique kleur! Jaloezieën zijn niet alleen mooi, maar ook functioneel. Ze bieden namelijk veel controle over privacy en lichtinval. Je kunt de lamellen immers niet alleen op- en neerhalen, maar ook kantelen. Heb je deuren - zoals een schuifpui - in de woonkamer? In de meeste gevallen zijn houten jaloezieën dan ook geschikt.

Keuken en badkamer

Ook voor badkamers en keukens zijn houten jaloezieën geschikt. Mits je voor ‘houtlook’ gaat tenminste. Deze jaloezieën lijken op hout, maar zijn stiekem van PVC gemaakt. Dit materiaal is heel goed bestand tegen water en vuil. Wel zo handig in ruimtes waar vocht- en vetspetters op de loer liggen! Dit is vooral het geval wanneer het raam zich vlak bij een kraan, douche of fornuis bevindt. Wij bieden PVC jaloezieën aan van ons eigen label en van A-merk Luxaflex®. Luxaflex® gebruikt de term Wood Elements voor haar houtlook jaloezieën.

Slaapkamer

Ook in de slaapkamer zien we zwarte houten lamellen steeds vaker voorbij komen. Begrijpelijk, want ze geven de kamer meteen een gevoel van luxe. Toch zijn jaloezieën niet de allerbeste keuze voor slaapkamers. Er zal namelijk altijd een beetje licht tussen de latjes door sijpelen. Heb je echt je zinnen gezet op jaloezieën in de slaapkamer? Combineer je zwarte houten jaloezieën dan met verduisterende gordijnen. Dit is niet alleen functioneel, maar staat ook nog eens ultra chique! Lees ons blog over gordijnen combineren voor meer tips.

Keuze opties houten zwarte jaloezieën

Goed, je hebt besloten dat je houten zwarte lamellen wilt. Uitstekende keuze! Je bent bijna klaar om te bestellen. Nog een paar laatste beslissingen! Bijvoorbeeld of je een houtnerf en een ladderband wil. Hieronder zetten we alle keuzeopties overzichtelijk op rij.

Afmetingen

Natuurlijk is het belangrijk dat je nieuwe raamdecoratie perfect aansluit op je raam. Dat begrijpen we. Daarom bestel je bij ons uitsluitend zwarte houten jaloezieën op maat. Tot op de millimeter nauwkeurig! Heb je grote ramen? Dan zijn 50 mm brede zwarte houten jaloezieën van Verano® perfect! Deze kunnen tot maar liefst 345 cm geleverd worden. Ben je juist op zoek naar smalle houten jaloezieën? Kies dan voor houten jaloezieën van Solano. Deze kunnen namelijk al vanaf 30 centimeter breed geproduceerd worden!

Materiaal

Een zwarte houten jaloezie is verkrijgbaar in diverse soorten hout. Standaard zijn jaloezieën gemaakt van lindehout (basswood). Daarnaast kan je ook kiezen voor zwarte bamboe jaloezieen. Dit materiaal groeit megasnel: Drie keer harder dan de snelst groeiende boom! Dit maakt bamboe jaloezieen zwart goedkoper en bovendien duurzamer. Tot slot kan je nog kiezen voor zwarte PVC jaloezieen op maat. Dit materiaal wordt voornamelijk gekozen voor badkamers en keukens. Hout kan namelijk niet goed tegen water. PVC jaloezieen zwart zijn juist goed bestand tegen water en vuil. Ze worden dan ook wel badkamer jaloezieën genoemd.

Afwerking

Oké, de kleur heb je waarschijnlijk al bepaald: Je wilt zwarte jaloezieën. Dan kan je nog kiezen uit verschillende afwerkingen. Wil je bijvoorbeeld mat zwart of hoogglans zwart? Ook heb je de keuze uit gladde afwerking of jaloezieën met een houtnerf. Deze keuze hangt af van persoonlijke smaak, maar ook van je interieurstijl. Zo staan houten jaloezieën zwart met nerf goed bij landelijke interieurs. In een modern interieur doet een gladde afwerking het juist beter.

Lamelbreedte

Houten jaloezieën zwart zijn verkrijgbaar in verschillende lamelbreedtes. Met lamellen bedoelen we de latjes. De meest gangbare breedtes zijn 35 en 50 mm. Daarnaast biedt Verano nog lamellen van 65 mm en gaan Luxaflex® houten jaloezieën zelfs tot 70 mm. Hoe breder de lamellen, hoe weidser het uitzicht. Helemaal open gekanteld bevindt zich immers meer ruimte tussen de latjes. 70 mm lamellen worden daarom voornamelijk bij grote ramen gekozen. Een andere reden om voor brede lamellen te kiezen is het dramatische effect. Brede lamellen hebben een stoere uitstraling.

Ladderband of ladderkoord

Ook kan je kiezen of je wel of geen ladderband wil. Dit is een stoffen band die aan de weerszijden van de jaloezie van boven naar beneden loopt. Zo’n ladderband bedekt de gaatjes waar de koorden doorheen lopen. Bij een ladderkoord zijn deze gaatjes wel zichtbaar. Hier kan een beetje licht doorheen komen. Dus wil je net iets meer verduistering? Kies dan voor een ladderband. Jaloezieën zullen echter nooit 100% verduisteren. De voornaamste reden om wel of geen ladderband te kiezen is smaak. De één vindt het prachtig, terwijl de ander het juist niks vindt. Ook de woonstijl speelt hierin een grote rol. Ladderbanden staan geweldig in landelijke interieurs. Bij een modern interieur kies je juist beter voor een ladderkoord.

Elektrisch of handmatig

Standaard worden jaloezieën met koorden bediend. Kies je voor een Luxaflex® houten jaloezie? Dan kan je ook kiezen voor een ketting, een combinatie van koord plus stang en LiteRise® plus stang. Voor ultiem bedieningsgemak kies je voor elektrische houten jaloezieën met een afstandsbediening. Zo bedien je jouw jaloezieën ook vanuit de luie stoel!

Merk

Tot slot heb je nog de keuze uit drie merken: Ons eigen label, Luxaflex® en Verano® zwarte houten lamellen. Met sommige opties ben je automatisch aangewezen op een bepaald merk. Zo zijn zwarte houten Luxaflex® jaloezieën als enige met een lamelbreedte van 70 mm leverbaar. Ook biedt Luxaflex® de ruimste keuze in kleur en afwerking. Zoek je houten jaloezieën tussen de 300 en 345 cm? Dan zijn Verano® houten jaloezieën 50 mm je enige keuze. Heb je na het vaststellen van jouw wensen toch nog keuze uit meerdere merken? Dan is budget vaak een doorslaggevende factor. Ben je op zoek naar een goede zwarte houten jaloezieën aanbieding? Dan is ons eigen label de beste keuze. Een reden om juist voor zwarte houten Luxaflex® of Verano® jaloezieën te kiezen kan merkbekendheid zijn. Ook een eerdere positieve ervaring doet klanten er vaak toe besluiten weer voor dit merk te kiezen.

Zwarte houten jaloezieën schoonmaken

Zoals je hebt kunnen lezen zijn houten zwarte jaloezieën ontzettend divers. Ze zijn geschikt voor elke ruimte en passen bij veel interieurstijlen. Bovendien bieden jaloezieën veel controle over privacy en lichtinval. Als we dan toch één nadeel moeten noemen, dan is dat het schoonmaken. Wanneer je houten jaloezie zwart is, zal stof sneller zichtbaar zijn dan bij lichte kleuren. Je zult dit dus iets vaker moeten dan wanneer je voor de witte variant kiest. Zwarte houten jaloezieën stofvrij maken doe je eenvoudig met een plumeau of droge doek. Je kunt ook een doek om een vlees- of stijltang wikkelen en op deze manier tegelijkertijd beide zijden van de lamellen afnemen.

Altijd laag geprijsd!

Bij Solano Wonen profiteer je altijd van een uitstekende zwarte houten jaloezieën aanbieding. Het hele jaar door bieden wij onze houten jaloezieën namelijk met korting tot wel 50% onder de adviesprijs aan! Dat is mogelijk omdat wij grootschalig inkopen, rechtstreeks vanuit de fabriek leveren en lage marges hanteren.

Veelgestelde vragen over zwarte houten jaloezieën

Hoe maak je zwarte houten jaloezieën schoon?

Zwarte houten jaloezieën schoonmaken doe je eenvoudig met een plumeau of droge doek. Maak het jezelf nog makkelijker door een droge doek om een stijltang of vleestang te wikkelen. Zo maak je in één beweging beide kanten van de lamellen schoon. Alleen bij hardnekkige vlekken gebruik je een iets vochtige doek en eventueel (milde) allesreiniger. Laat de jaloezieën altijd goed uitdrogen alvorens je ze ophaalt.

Zijn zwarte houten jaloezieën geschikt voor badkamers?

Echte houten zwarte jaloezieën raden we niet aan voor badkamers. Hout kan namelijk vervormen onder invloed van vocht. In plaats daarvan kies je beter voor PVC jaloezieën. Deze zijn nauwelijks van echt hout te onderscheiden, maar zijn juist wel vochtbestendig!

Zijn zwarte houten jaloezieën verduisterend?

Nee, zwarte houten jaloezieën bieden geen volledige verduistering. Zelfs wanneer de lamellen helemaal gesloten zijn, kan er nog steeds wat licht door de kieren schijnen. Wil je toch graag zwarte houten jaloezieën in je slaapkamer? Dan kun je overwegen om ze te combineren met verduisterende gordijnen.

Kies je beter voor witte of zwarte houten jaloezieën?

In eerste instantie is de keuze tussen witte of zwarte houten jaloezieën een kwestie van persoonlijke smaak. Daarnaast kan wit een betere optie zijn voor kleine en donkere ruimtes. Het laat de ruimte namelijk lichter en groter lijken. Tot slot kan ook stof een doorslaggevende factor zijn. Stof is namelijk sneller zichtbaar op zwart, wat betekent dat je zwarte houten jaloezieën vaker dient af te nemen.

Wat kosten zwarte houten jaloezieën?

De kosten van zwarte houten jaloezieën zijn afhankelijk van een aantal factoren. Natuurlijk spelen de afmetingen een grote rol. Hoe groter het product, hoe hoger de prijs. Ook het merk, de stofkeuze en eventuele extra opties zoals elektrische bediening zijn bepalend voor de prijs. Middels onze configurator bereken je gemakkelijk en snel de exacte prijs. Wij leveren rechtstreeks vanuit de fabriek. Hierdoor bieden wij onze zwarte houten jaloezieën tot wel 50% onder de verkoopadviesprijs aan.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen