Menu
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Type raam
Vast raam
(4)
Draairaam
(4)
Schuifraam
(4)
Draai-kiepraam
(4)
Bediening
Handbediend
(4)
Elektrisch
(4)
Type stof uitleg
Lichtdoorlatend
(2)
Verduisterend
(1)
Transparant
(1)
Merk
A House Of Happiness
(4)
Toon 4 vouwgordijnen

Vouwgordijnen op maat

Onze vouwgordijnen worden speciaal op maat gemaakt. Tot op de millimeter nauwkeurig!  Wij kunnen vouwgordijnen op maat leveren in breedtes van slechts 35 cm tot maar liefst 360 cm. Met onze handige meetinstructies is inmeten heel eenvoudig. Besteed je het inmeten toch liever uit aan een professional? Maak dan een meetafspraak. Zo weet je zeker dat jouw vouwgordijn perfect past! Natuurlijk kunnen we jouw vouwgordijnen ook komen monteren. Raadpleeg ons servicegebied om te kijken of we ook in jouw regio actief zijn.

Voor ieder vertrek

Een vouwgordijn is geschikt voor vrijwel ieder vertrek. Van woonkamer tot slaapkamer. Wel hebben vouwgordijnen voor woonkamers andere eigenschappen dan slaapkamer vouwgordijnen.

Vouwgordijnen woonkamer

Vouwgordijnen worden vooral veel gekozen voor woonkamers. Aangezien dit een leefruimte betreft, kies je het beste voor inbetween vouwgordijnen of vitrage vouwgordijnen. Je wil overdag immers niet in het donker zitten. Inbetweens zijn lichtdoorlatende vouwgordijnen, maar creëren wel enige mate van privacy. Wil je juist maximaal transparante vouwgordijnen? Kies dan voor vitrages. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van lichtdoorlatende vouwgordijnen en verduisterende gordijnen. Of andersom! Zo heb je de volledige controle over de mate van inkijk en lichtinval.  Bovendien zijn veel verduisterende gordijnen tegelijkertijd isolerende vouwgordijnen. Hoe dikker de stof, hoe hoger de isolatiewaarde. Dat scheelt op de energierekening!

Vouwgordijnen keuken

Ook voor keukens zijn lichtdoorlatende of transparante vouwgordijnen geschikt. Let er alleen wel op dat het vouwgordijn niet vlak bij een spoelbak of fornuis komt te hangen. Vlekken krijg je er namelijk niet super gemakkelijk uit. Je kunt de meeste vouwgordijnen wassen, maar daar heb je niet na elke kooksessie zin in. Makkelijk afneembare raamdecoratie is dan een beter idee. Aluminium of PVC jaloezieën bijvoorbeeld.

Vouwgordijnen slaapkamer

In een donkere ruimte maakt je lichaam meer van het slaaphormoon melatonine aan. Daardoor val je sneller in slaap. Verduisterende raambekleding is daarom van groot belang in de slaapkamer. Verduisterende vouwgordijnen bijvoorbeeld. Houd er echter wel rekening mee dat er kieren aan de zijkanten van de stof kunnen zijn. 100% verduistering is daarom niet mogelijk. Voor optimale verduistering kies je het beste voor een combinatie van vouwgordijnen met overgordijnen.

Voor ieder(e) raam en deur

Ook voor vrijwel ieder(e) raam en deur is een vouwgordijn geschikt. Zelfs voor draaikiepramen en schuifpuien! Wel dien je met bepaalde zaken rekening te houden. Dat leggen we je hieronder uit!

Vouwgordijnen erker

Erkers bestaan uit meerdere ramen dicht bij elkaar. Vouwgordijnen hebben relatief smalle profielen, waardoor ze zeer geschikt zijn voor erkers. Je ziet erkers vooral in jaren 30 huizen. Het romantische uiterlijk van een vouwgordijn past goed bij de stijl van deze tijd.

Vouwgordijn schuifpui

Ook voor schuifpuien zijn vouwgordijnen geschikt. Houd er alleen wel rekening mee dat je ze (deels) moet ophalen als je naar buiten wil. Bedenk ook dat een vouwgordijn in opgetrokken toestand altijd een stuk van het raam bedekt. Dit noemen we de pakkethoogte. De minimale pakkethoogte is 19 centimeter. Controleer of dit voldoende hoog is om te voorkomen dat je je hoofd stoot.

Vouwgordijnen kunststof kozijnen

Steeds meer huizen worden voorzien van kunststof kozijnen. Begrijpelijk, want ze isoleren goed en zijn onderhoudsarm. Het enige nadeel is dat boren in kunststof kozijnen onherstelbare schade kan veroorzaken. Gelukkig bieden wij ook vouwgordijnen zonder boren aan. Deze kun je bevestigen met klemsteunen aan de onder- en bovenzijde van het raam.

Vouwgordijnen draaikiepraam

Vouwgordijnen met klemsteunen zijn ook een uitstekende oplossing voor draaikiepramen. Doordat het vouwgordijn rechtstreeks op het raam bevestigd wordt en niet voor het raam langs hangt, kan je het raam gewoon openen zonder eerst het vouwgordijn op te hoeven halen.

Voor iedere interieurstijl

Vanwege de vele stofsoorten zijn er voor ieder interieur mooie vouwgordijnen. Ga bijvoorbeeld voor linnen vouwgordijnen. Deze vouwgordijnen passen erg goed in de landelijke stijl! Houd je van hotel chique? Dan zijn luxe vouwgordijnen van velours een prachtige keuze! Ook qua kleur is er veel mogelijk. Ga voor stoere zwarte vouwgordijnen of kies voor frisse witte vouwgordijnen. Ook opvallende kleuren, zoals blauwe en roze vouwgordijnen zijn mogelijk. De keuze is reuze!

Baleinen en segmenten

Bij het samenstellen van een vouwgordijn kom je ongetwijfeld de termen baleinen en segmenten tegen. Baleinen zijn staafjes die in de vouw van de stof zitten. Deze baleinen zorgen ervoor dat het gordijn strak hangt en kunnen aan de voor- of achterkant van de stof geplaatst worden. Wil je graag moderne vouwgordijnen? Dan kies je het beste voor baleinen aan de voorkant. Dit geeft het geheel een nog strakkere uitstraling.

Daarnaast kan je kiezen uit een heel of een half segment. Dit heeft te maken met de uitstraling van de onderzijde van het vouwgordijn. Bij een half segment hangt er een losse flap naar beneden. Dankzij deze losse flap worden de overige segmenten tegen zonlicht beschermd. Een heel segment ziet er vanaf de zichtzijde evenrediger uit. Wel hangt het onderste segment in opgetrokken toestand met de zichtkant van de stof naar het raam. De stof is hierdoor vatbaarder voor verkleuring door zonlicht.

Elektrische vouwgordijnen

Voor ultiem wooncomfort kies je voor een elektrisch vouwgordijn. Zo bedien je jouw vouwgordijn met een simpele druk op de afstandsbediening. Gewoon vanuit de luie stoel! Wil je jouw vouwgordijnen ook vanaf andere locaties bedienen? Dan heb je een MotionBlinds hub nodig. Zo bedien je jouw vouwgordijn ook vanaf kantoor of je vakantieadres! Bovendien kan je slimme scènes aanmaken. Bijvoorbeeld dat de vouwgordijnen automatisch openen wanneer je wekker afgaat.

Goedkope vouwgordijnen online

Op zoek naar een goede vouwgordijnen aanbieding? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze prijzen behoren namelijk tot de allerlaagste internetprijzen. Wij leveren rechtstreeks vanuit de fabriek zonder tussenkomst van winkel en groothandel. Daardoor kunnen wij het hele jaar door de vouwgordijnen prijs laag houden. Tot wel 50% onder de verkoopadviesprijzen! Vouwgordijnen bestellen doe je eenvoudig online. Of kom langs in onze showroom!

Eenvoudig meten en monteren

Met behulp van de meetinstructies op deze website, bestel je heel eenvoudig je vouwgordijnen. Met de duidelijke handleiding wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de vouwgordijnen kunt monteren. Kom je er toch niet helemaal uit? Bel of mail gerust. Wij helpen je graag. Liever jouw vouwgordijn kant en klaar thuis? Maak dan gebruik van onze meet- en montageservice.

Veelgestelde vragen over vouwgordijnen

Wat is een vouwgordijn?

Vouwgordijnen zijn gordijnen met horizontale vouwen in de stof. In elke vouw zit een balein (staafje), die ervoor zorgt dat het vouwgordijn strak oogt. Baleinen kunnen zowel aan de voorkant van een vouwgordijn, als aan de achterkant. Vouwgordijnen zijn de oudste vorm van raambekleding. De Oude Romeinen gebruikten lappen stof als zonwering. Deze lappen konden opgetrokken worden. Vanwege de herkomst noemen we vouwgordijnen ook wel roman blinds.

Hoe werken vouwgordijnen?

Vouwgordijnen werken met een koord. Net als rolgordijnen dus. Door aan het koord te trekken bepaal je of het gordijn meer of minder uitvouwt. Hierdoor heb je veel variaties qua lichtinval.

Wat zijn baleinen in vouwgordijnen?

Baleinen in vouwgordijnen zijn staafjes die onder elke plooi worden geplaatst. De baleinen verzwaren het gordijn. Zo blijft het gordijn mooi strak hangen. Baleinen aan de achterkant vallen minder op. Voor een nonchalanter effect kies je voor baleinen aan de voorkant.

Hoe vouwgordijnen opmeten?

Vouwgordijnen opmeten doe je eenvoudig zelf met een meetlint. Bepaal van te voren of je het vouwgordijn op de dag of in de dag wil plaatsen. Vervolgens meet je de breedte en hoogte. Zie onze vouwgordijn meetinstructies voor de gedetailleerde beschrijving. Liever uitbesteden? Maak dan een meetafspraak met één van onze monteurs.

Hoe vouwgordijnen bevestigen?

Vouwgordijnen bevestigen begint bij de beugels. Deze monteer je - afhankelijk van jouw keuze - op het kozijn of op de muur. Vervolgens druk je de cassette met een draaibeweging in de steunen. Tot slot schroef je alleen nog de kettinghouder vast. Bekijk ook de uitgebreide vouwgordijnen montagehandleiding. Liever niet zelf je vouwgordijnen plaatsen? Maak dan een meetafspraak met één van onze monteurs.

Hoe vouwgordijnen afhalen?

Vouwgordijnen afhalen is heel eenvoudig. Om ze uit te wassen bijvoorbeeld. De stof kan je gemakkelijk losmaken bij de klittenbandstrips. Vervolgens verwijder je de baleinen en de koorden. Dat is alles!

Hoe vouwgordijnen wassen en schoonmaken?

De meeste vouwgordijn stoffen kun je prima wassen op 30 graden in de wasmachine. Stop je vouwgordijnen niet in de droogtrommel. Hang ze na het schoonmaken op aan een waslijn om uit te drogen. Zo voorkom je dat ze kunnen krimpen. Natuurlijk kun je vouwgordijnen ook naar de stomerij brengen om te reinigen. Zijn ze alleen een beetje stoffig? Dan voldoet een schoonmaakbeurt met een plumeau ook.

Wat kosten vouwgordijnen op maat?

De kosten voor vouwgordijnen op maat zijn met name afhankelijk van de afmetingen en stofkeuze. Onze prijzen voor vouwgordijnen beginnen bij €119,95. Bereken de prijs voor jouw vouwgordijnen op maat als volgt: Ga naar het vouwgordijn van jouw keuze en klik op ‘Bereken je prijs’. Doorloop alle stappen en de prijs verschijnt vanzelf.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen