Menu
4 vouwgordijnen

Vouwgordijnen

Filteren

Met vouwgordijnen op maat maak je van jouw huis een thuis! Stel jouw lichtdoorlatende of verduisterende vouwgordijnen voordelig samen uit onze uitgebreide collectie. Kies uit de vele kleuren en stoffen van topmerken A House of Happiness en Verano®. Tot 50% goedkoper dan in de winkel!

Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Type raam
Vast raam
(4)
Draairaam
(4)
Schuifraam
(4)
Draai-kiepraam
(4)
Bediening
Handbediend
(4)
Elektrisch
(4)
Type stof uitleg
Lichtdoorlatend
(2)
Verduisterend
(1)
Transparant
(1)
Merk
A House Of Happiness
(4)
Toon 4 vouwgordijnen
Service van Solano Wonen
Snelle levering
direct uit de fabriek
Tot wel 50% goedkoper
dan in de winkel
Klantwaardering 8.8
op Feedback Company
Veilig achteraf betalen
via Klarna

Vouwgordijnen op maat

Onze vouwgordijnen worden speciaal op maat gemaakt en zijn in verschillende stofsoorten verkrijgbaar. Er zijn meerdere uitvoeringen voor de vouwgordijnen, zoals een volant (half of heel) en baleinen aan de voorzijde. Een volant is een strook stof aan de onderzijde van het vouwgordijn. Deze strook houdt zonlicht aan de onderkant tegen als het vouwgordijn is opgetrokken. Op de bestelpagina kun je aangeven of je het vouwgordijn van geen volant, half of heel volant wil voorzien.

Stofsoorten

Vind je het belangrijk dat jouw vouwgordijn verduisterend is? Voor de slaapkamer bijvoorbeeld? Ben je juist op zoek naar lichtdoorlatende vouwgordijnen? Of wil je graag transparante vouwgordijnen? Het kan allemaal! Kies voor inbetween, dim-out, vitrage of gordijnstof vouwgordijnen. Binnen deze categorieën kies je bovendien uit nog veel meer verschillende stofsoorten. Ga bijvoorbeeld voor linnen vouwgordijnen. Erg mooi in een landelijk interieur! Ook qua kleur is er veel mogelijk. Ga voor stoere grijze vouwgordijnen of kies voor fris wit. Ook meer opvallende kleuren, zoals roze en geel zijn mogelijk. De keuze is reuze!

Lage internetprijzen

Op zoek naar goedkope vouwgordijnen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze prijzen behoren namelijk tot de allerlaagste internetprijzen. Wij leveren rechtstreeks vanuit de fabriek zonder tussenkomst van winkel en groothandel. Hierdoor kunnen wij de vouwgordijnen tot wel 50% onder de verkoopadviesprijzen aanbieden. Dubbel voordeel dus: de beste kwaliteit voor de laagste prijs.

Eenvoudig meten en monteren

Met behulp van de meetinstructies op deze website, bestel je heel eenvoudig je vouwgordijnen. Met de duidelijke handleiding wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de vouwgordijnen kunt monteren. Kom je er toch niet helemaal uit? Bel of mail gerust. Wij helpen je graag. Liever jouw vouwgordijn kant en klaar thuis? Maak dan gebruik van onze meet- en montageservice.

Wat is een vouwgordijn?

Vouwgordijnen zijn gordijnen met horizontale vouwen in de stof. In elke vouw zit een balein (staafje), die ervoor zorgt dat het vouwgordijn strak oogt. Baleinen kunnen zowel aan de voorkant van een vouwgordijn, als aan de achterkant. Vouwgordijnen zijn de oudste vorm van raambekleding. De Oude Romeinen gebruikten lappen stof als zonwering. Deze lappen konden opgetrokken worden. Vanwege de herkomst noemen we vouwgordijnen ook wel roman blinds.

Hoe werken vouwgordijnen?

Vouwgordijnen werken met een koord. Net als rolgordijnen dus. Door aan het koord te trekken bepaal je of het gordijn meer of minder uitvouwt. Hierdoor heb je veel variaties qua lichtinval.

Wat zijn baleinen in vouwgordijnen?

Baleinen in vouwgordijnen zijn staafjes die onder elke plooi worden geplaatst. De baleinen verzwaren het gordijn. Zo blijft het gordijn mooi strak hangen. Baleinen aan de achterkant vallen minder op. Voor een nonchalanter effect kies je voor baleinen aan de voorkant.

Hoe vouwgordijnen opmeten?

Vouwgordijnen opmeten doe je eenvoudig zelf met een meetlint. Bepaal van te voren of je het vouwgordijn op de dag of in de dag wil plaatsen. Vervolgens meet je de breedte en hoogte. Zie onze vouwgordijn meetinstructies voor de gedetailleerde beschrijving. Liever uitbesteden? Maak dan een meetafspraak met één van onze monteurs.

Hoe vouwgordijnen bevestigen?

Vouwgordijnen bevestigen begint bij de beugels. Deze monteer je - afhankelijk van jouw keuze - op het kozijn of op de muur. Vervolgens druk je de cassette met een draaibeweging in de steunen. Tot slot schroef je alleen nog de kettinghouder vast. Bekijk ook de uitgebreide vouwgordijnen montagehandleiding. Liever niet zelf je vouwgordijnen plaatsen? Maak dan een meetafspraak met één van onze monteurs.

Hoe vouwgordijnen afhalen?

Vouwgordijnen afhalen is heel eenvoudig. Om ze uit te wassen bijvoorbeeld. De stof kan je gemakkelijk losmaken bij de klittenbandstrips. Vervolgens verwijder je de baleinen en de koorden. Dat is alles!

Hoe vouwgordijnen wassen en schoonmaken?

De meeste vouwgordijn stoffen kun je prima wassen op 30 graden in de wasmachine. Stop je vouwgordijnen niet in de droogtrommel. Hang ze na het schoonmaken op aan een waslijn om uit te drogen. Zo voorkom je dat ze kunnen krimpen. Natuurlijk kun je vouwgordijnen ook naar de stomerij brengen om te reinigen. Zijn ze alleen een beetje stoffig? Dan voldoet een schoonmaakbeurt met een plumeau ook. Lees ons blog over raamdecoratie schoonmaken voor meer tips.

Wat kosten vouwgordijnen op maat?

De kosten voor vouwgordijnen op maat zijn met name afhankelijk van de afmetingen en stofkeuze. Onze prijzen voor vouwgordijnen beginnen bij €119,95. Bereken de prijs voor jouw vouwgordijnen op maat als volgt: Ga naar het vouwgordijn van jouw keuze en klik op ‘Bereken je prijs’. Doorloop alle stappen en de prijs verschijnt vanzelf.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen