Menu
  1. Home
  2. Overkappingen
  3. Aluminium overkappingen
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Type overkapping
Overkapping aluminium
(3)
Pergola zonwering
(2)
Lamellendak
(1)
Type montage
Muuraanbouw
(5)
Gevelmontage
(1)
Type vulling uitleg
Glas 55.2
(2)
Polycarbonaat
(2)
Glas 44.2
(2)
Maatwerk of standaard maten
Maatwerk
(3)
Standaard maten
(2)
Merk
Verano
(5)
Solano
(1)
Toon 6 aluminium overkappingen

Maatwerk en vaste maten

Solano Wonen biedt zowel standaard als op maat gemaakte aluminium overkappingen aan. Een standaard afmeting overkapping kunnen wij extra goedkoop aanbieden. Een aluminium standaard maten overkapping is verkrijgbaar in drie breedte- en drie dieptematen. Het kleinste formaat is 400 x 300 cm en de grootste mogelijkheid is 600 x 400 cm. Ook populaire afmetingen zoals een aluminium overkapping 5x3 en 4x4 zijn leverbaar als standaard overkapping. Zijn standaard maten geen optie? Kies dan voor een aluminium overkapping op maat. Een aluminium veranda op maat stel je tot op de millimeter nauwkeurig samen. Tot maar liefst 1400 cm breed en 550 cm diep.

Aluminium overkapping vrijstaand of aan huis

Aluminium terrasoverkappingen kunnen zowel aan huis als vrij geplaatst worden. Velen denken dat met een veranda een aan de gevel gemonteerde constructie wordt bedoeld, terwijl een overkapping los in de tuin staat. Dit is echter niet het geval. De termen overkapping en veranda betekenen exact hetzelfde. Wij spreken daarom van een vrijstaande aluminium overkapping en een aluminium overkapping aan huis. Hieronder benoemen we alle voor- en nadelen van beide plaatsingsmogelijkheden.

Vrijstaande overkapping aluminium

Met een vrijstaande aluminium terrasoverkapping hoef je niet bang te zijn dat het donker wordt in huis. Bovendien is een losstaande aluminium overkapping ideaal als je vaak bezoek tot in de late uurtjes hebt. Door de aluminium veranda vrijstaand achter in de tuin te plaatsen, ervaren buren en medebewoners minder snel geluidsoverlast. Tot slot zorgt een vrijstaande aluminium terrasoverkapping voor meer verbinding met de natuur.

Aluminium veranda aan huis

Een aluminium afdak aan huis biedt extra leefruimte en vergroot het aantal vierkante meters. Dit resulteert in een verhoogde woningwaarde. Daarnaast vormt een overkapping aan huis een isolerende barrière. Zo wordt het minder snel koud in huis. Dit effect wordt versterkt wanneer je kiest voor een aluminium overkapping met schuifwanden. Wil je absoluut geen lichtverlies in huis? Kies dan voor een aluminium overkapping met glas in helder in plaats van opaal. Helder glas is helemaal doorzichtig, zodat er geen licht in huis verloren gaat.

Overkapping aluminium met glas, polycarbonaat of lamellen

Alu overkappingen zijn - afhankelijk van het gekozen model - verkrijgbaar met een glazen of polycarbonaat dakbedekking. Een aluminium overkapping met glas staat chique en laat veel licht door. Ben je bang dat het ‘s zomers te warm wordt? Dan kan je jouw aluminium overkapping met zonwering uitbreiden. Verder hebben glazen overkappingen een hogere geluidsisolatie dan polycarbonaat. In de praktijk betekent dit dat regen gezellig tikt en niet vervelend trommelt.

Prijstechnisch is een aluminium overkapping met polycarbonaat juist erg interessant! Polycarbonaat is namelijk aanzienlijk voordeliger dan glas. Bovendien valt vuil op polycarbonaat overkappingen minder snel op. Een polycarbonaat overkapping hoef je dus minder vaak schoon te maken dan glas.

Tot slot kan je ook nog kiezen voor een aluminium overkapping met lamellendak. Door de gekantelde stand van de lamellen heb je geen last van de zon, maar kan warme lucht wel ontsnappen. Een aluminium overkapping met lamellen is waterdicht bij een gemiddelde zomerbui. Bij lang aanhoudende regen kan er wel water langs de gesloten lamellen sijpelen.

Opties

Bij het samenstellen van een alu overkapping kom je voor een aantal keuzes te staan. Allereerst heb je - afhankelijk van het gekozen model - de keuze uit glas of polycarbonaat. Polycarbonaat is verkrijgbaar in zeer helder, helder, opaal en zonwerend. Wil je graag een glazen dak? Dan heb je de keuze uit helder en opaal glas. Bovendien heb je de keuze uit twee glasdiktes: 44.2 en 55.2. Hoe dikker het glas, hoe hoger de isolatie en geluiddemping. Tot slot heb je de keuze uit drie standaard profielkleuren. Bij een aluminium terrasoverkapping op maat kan je ook kiezen voor een afwijkende RAL-kleur.

Aluminium overkapping zijkant dichtmaken

Wil je het hele jaar door van het buitenleven genieten? Ook in de winter? Kies dan voor een aluminium overkapping met zijwanden of schuifdeuren. Op plekken waar geen doorgang nodig is, kan je kiezen voor vaste glazen of polycarbonaat wanden. Voor zijden waar je wel doorheen wil lopen, zijn glazen schuifwanden ideaal. Hoef je niet per se in de winter buiten te zitten? Maar wil je wel bescherming tegen zon en wind? Dan is ook een aluminium overkapping met shutters schuifwanden mogelijk. Een aluminium overkapping dichtmaken is niet alleen praktisch, maar staat ook nog eens onwijs chique!

Doe-het-zelf of montageservice

Met onze duidelijk handleidingen is zelfstandig een aluminium overkapping plaatsen goed mogelijk. Wil je liever jouw aluminium overkapping laten plaatsen? Dat kan! Door bijna het hele land bieden wij meet- en montageservice aan. Bekijk ons servicegebied en ontdek of we ook in jouw regio monteren.

Goedkope aluminium overkapping kopen

Onze goedkoopste aluminium veranda is de Iseo. Dit is een aluminium overkapping met polycarbonaat dakbedekking. Kies je voor één van de negen standaard maten? Dan ben je nóg goedkoper uit! De exacte aluminium veranda prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Om te beginnen spelen de afmetingen een grote rol. Hoe groter de overkapping, hoe hoger de prijs. Ook de keuze voor glas of polycarbonaat beïnvloedt de kosten. Wil je geen standaard zwarte, grijze of witte aluminium overkapping? Dan kan je voor een 20% tot 30% meerprijs ook kiezen voor een afwijkende RAL-kleur. Met onze prijsconfigurator bereken je eenvoudig de exacte prijs.

Aluminium overkapping aanbieding

Wij leveren rechtstreeks vanuit de fabriek en hanteren lage marges. Hierdoor kunnen wij extra lage prijzen hanteren. Bij ons ben je dus altijd verzekerd van een goedkope aluminium veranda! Wachten op een aanbieding is dus niet nodig. Indien er toch een extra aluminium veranda aanbieding loopt, wordt dit middels een label duidelijk aangegeven. Zeker weten dat je geen acties mist? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Veelgestelde vragen over aluminium overkappingen

Hoe lang gaat een aluminium overkapping mee?

Een aluminium overkapping gaat minstens 30 jaar mee! Aluminium gaat niet rotten, schimmelen, verroesten of verkleuren. Een ontzettend duurzame keuze dus!

Wat is goedkoper: een houten of aluminium overkapping?

Een houten overkapping is goedkoper dan een aluminium overkapping, omdat hout als materiaal goedkoper is. Desondanks heeft aluminium een langere levensduur dan hout. Over een langere periode gezien kunnen aluminium overkappingen dus goedkoper uitvallen dan houten overkappingen.

Wat kost een aluminium overkapping?

Je hebt al een aluminium overkapping vanaf €1.645. De exacte kosten van een aluminium overkapping zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen de afmetingen een grote rol: hoe groter de overkapping, hoe hoger de prijs. Ook de keuze tussen glas en polycarbonaat zijn bepalend voor de eindprijs. De totaalprijs bereken je eenvoudig online met de configurator.

Wat kost een aluminium overkapping inclusief montage?

Een aluminium overkapping inclusief montage kost dus minimaal €1.649. Dat zit zo: de montagekosten voor een aluminium overkapping bedragen €65 voorrijkosten plus €599 per overkapping. Deze kosten komen boven op de prijs van de overkapping zelf. Je hebt al een aluminium overkapping vanaf €1.645.

Wat zijn de voordelen van een aluminium overkapping?

Een aluminium overkapping gaat ontzettend lang mee en is onderhoudsarm. Ook heeft een aluminium overkapping een strakke moderne uitstraling. Een mooie keuze voor liefhebbers van eigentijds design!

Gratis meetservice Gratis kleurstalen