Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Jaloezieën en gordijnen combineren voor optimale lichtregeling

Jaloezieën en gordijnen combineren voor optimale lichtregeling

Jaloezieën en gordijnen combineren voor optimale lichtregeling
6 min. leestijd

Een combinatie van gordijnen met jaloezieën is ideaal voor multifunctionele woonruimtes. Overdag kun je de hoeveelheid en scherpte van het zonlicht reguleren zonder in het donker te zitten, terwijl je 's avonds optimale verduistering bereikt. Perfect voor een kinderkamer of kantoor dat ook als logeerkamer dient. Bovendien biedt deze combinatie hogere isolatie en verbeterde akoestiek. Lees snel verder en ontdek meer voordelen!


Meest verkochte jaloezieën


Voordelen van jaloezieën en gordijnen combineren

Een jaloezie gordijn combinatie brengt diverse voordelen met zich mee. Zo zorgt deze combinatie voor verbeterde verduistering en isolatie. Ook voegt het een vleugje luxe toe aan de ruimte. Hieronder lichten we deze voordelen verder toe.

Optimale verduistering

Allereerst is een combinatie van jaloezieen met gordijnen ideaal om optimale verduistering te verkrijgen. Jaloezieën alleen kunnen nooit volledige verduistering bereiken. Er schijnt namelijk altijd nog een beetje licht langs de lamellen. Ook als je ze volledig gesloten hebt. Door te kiezen voor jaloezieen met overgordijnen in een verduisterende stof, is volledige verduistering wel mogelijk. Ideaal als je graag de elegantie van jaloezieën wil, maar ook behoefte hebt aan verduistering.

Betere isolatie

Bovendien werken verduisterende gordijnen isolerend. Deze gordijnen zijn namelijk gemaakt van dikke stoffen. Hoe dikker de stof, hoe effectiever de isolatie. Sommige gordijnen gaan zelfs een stap verder in isolatie. Deze zogenaamde dubbel isolerende gordijnen hebben een hoogglanzende achterzijde die tot 50% minder warmte en tot 30% minder kou doorlaat.

Verbeterde akoestiek

Ook werken zachte materialen geluiddempend; ze absorberen het geluid. Daarom dragen gordijnen wel en jaloezieën niet bij aan de akoestiek in een ruimte. Hoewel elk gordijn enigszins geluidsabsorberend werkt, zijn er ook speciale geluidswerende gordijnen. Deze stoffen werken extra geluidswerend. Ideaal in een grote galmende ruimte of waar hinderlijk geluid van buiten doordringt.

Meer controle over privacy en lichtinval

Het kan natuurlijk ook andersom: Je hebt je zinnen juist gezet op mooie volle gordijnen. Dikke velours gordijnen bijvoorbeeld. Als je deze gordijnen dicht trekt wordt de ruimte gelijk erg donker. Wil je de ruimte niet volledig verduisteren, maar wel een zekere hoeveelheid licht filteren? Dan biedt een combinatie gordijnen en jaloezieen een mooie oplossing! Door de lamellen te kantelen bepaal je precies hoeveel licht je binnenlaat.

Luxe uitstraling

Tot slot voegt een jaloezie gordijnen combinatie een vleugje luxe toe aan de ruimte. Het rijkelijk bekleden van de ramen creëert volume en laat de ruimte groter ogen. Bovendien laten gordijnen die van vloer tot plafond lopen de kamer ook hoger lijken.

Witte jaloezieen met gordijnen modern interieurWoonkamer zwarte jaloezieen met gordijnen combineren
Links: Houten jaloezieën met gordijnen. Rechts: Woonkamer zwarte jaloezieen met gordijnen bij @madeleineshouse72.

Voor deze kamers zijn jaloezieën met gordijnen ideaal!

Een jaloezie gordijn combinatie is geschikt voor vrijwel iedere woonruimte. Maar voor sommige situaties biedt het echt een oplossing! We schetsen er een aantal!

Slaapkamer

Jaloezieën, vooral de houten versie, zijn ontzettend geliefd. Ze worden dan ook door het hele huis gebruikt. Ook in de slaapkamer! Toch zijn jaloezieën niet de ideale raambekleding voor slaapkamers. Ze kunnen namelijk nooit volledig verduisteren. Ook als je de lamellen helemaal dichtdraait kan er namelijk nog licht langs de lamellen sijpelen. Gelukkig is er een oplossing: Jaloezieen met overgordijnen in een verduisterende stof combineren. 

Kinderkamer

In een kinderkamer waar zowel gespeeld als geslapen moet worden is een combinatie van een jaloezie en gordijnen ideaal. Overdag gebruik je alleen de jaloezieën om het felle zonlicht te dimmen, terwijl je ‘s avonds ook de gordijnen sluit om een optimale nachtrust te garanderen.

Woonkamer

Jaloezieën zijn bij uitstek geschikt als woonkamer raamdecoratie. Hier spendeer je immers het grootste gedeelte van de dag. Gedurende de dag kan je behoefte aan privacy en lichtinval veranderen. Met jaloezieën speel je hier perfect op in. Je kunt de lamellen immers zowel kantelen als op en neer bewegen. Tover je jouw woonkamer ook graag om tot thuisbioscoop? Dan wil je ook graag volledig verduisterende raambekleding. In dat geval is een combinatie van gordijnen en jaloezieën ideaal.

Kantoor annex logeerkamer

Heb je een kantoor dat in het geval van logés ook dienst doet als slaapkamer? Dan is het belangrijk dat de ruimte verschillende soorten lichtinval heeft. Voor een goede nachtrust wil je de kamer volledig kunnen verduisteren, maar tijdens het werken wil je natuurlijk niet in het donker zitten. Ook als je aan het werk bent is zonwering essentieel. Bijvoorbeeld om het licht te kunnen regelen om schittering op je beeldscherm te voorkomen. Een combinatie van jaloezieën en gordijnen is ideaal voor zo'n multifunctionele ruimte.

Gratis kleurstalen

Onze jaloezieën en gordijnen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren. Ga bijvoorbeeld voor zwarte jaloezieen met gordijnen in een chique mosgroene kleur. Of kies juist voor witte jaloezieen met gordijnen in een beige tint. Liever wat meer kleur voor de ramen? Geen probleem. Ook voor gordijnen en jaloezieën in uitgesproken kleuren kan je bij ons terecht. Wat dacht je van okergeel of pastelroze? De keuze is reuze!

Wil je de kleuren eerst in het echt zien? Dat begrijpen we! Daarom bieden wij gratis kleurstalen aan. Bestellen doe je eenvoudig online. Meestal heb je ze al binnen twee werkdagen in huis!

Bezoek de showroom

Uiteraard heten we je ook graag van harte welkom in onze ruime showroom te Leeuwarden, waar we ons complete assortiment aanbieden: Binnenzonwering, buitenzonwering, overkappingen, horren en vloeren. Ideaal als je interesse hebt in meerdere producten. Als je gaat verhuizen of verbouwen bijvoorbeeld!

Heb je na het lezen van dit artikel alsnog vragen over jaloezieen en gordijnen combineren? Of heb je een andere prangende vraag? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze professionele en enthousiaste collega’s staan je graag te woord.

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen