Menu
  1. Home
  2. Overkappingen
  3. Overkappingen aan huis
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Type overkapping
Overkapping aluminium
(3)
Pergola zonwering
(2)
Overkapping hout
(2)
Lamellendak
(1)
Type montage
Muuraanbouw
(7)
Gevelmontage
(1)
Type vulling uitleg
Polycarbonaat
(4)
Glas 44.2
(3)
Glas 55.2
(2)
Maatwerk of standaard maten
Standaard maten
(4)
Maatwerk
(4)
Merk
Solano
(3)
Verano
(5)
Toon 8 overkappingen aan huis

Voordelen veranda aan huis

Een terrasoverkapping aan huis kent vele voordelen! We noemen er vier: Van droog binnenlopen tot extra vierkante meters.

1. Altijd droge voeten

Om te beginnen betreed je de overkapping altijd met droge schoenzolen. Je hoeft namelijk niet door de tuin heen te lopen om je overkapping te betreden. Vrijstaande overkappingen worden daardoor sneller vies.

2. Isolatie

Daarnaast fungeert een dichte overkapping aan huis vast als isolerende barrière. De kou slaat immers niet meer direct op de gevel. Zo bespaar je aanzienlijk op de stookkosten!

3. Bescherm de gevel

Niet alleen de kou slaat niet langer op de gevel. Ook regen, wind en hagel worden van de gevel geweerd. Zo is de gevel plaatselijk dus beter beschermd tegen weersinvloeden.

4. Verlengstuk van je woning

Door een tuin overkapping aan huis te plaatsen, verleng je als het ware je woning. Je loopt immers direct vanuit je woonkamer of keuken de overkapping in.

5. Hogere woningwaarde

Die extra vierkante meters leefruimte zijn niet alleen fijn voor je eigen woongenot. Meer woonoppervlakte zorgt ook voor een hogere woningwaarde!

6. Drankjes halen

Een vaste overkapping aan huis is ideaal wanneer je vaak bezoek ontvangt. Je bent immers heel dicht bij de keuken. Je hoeft niet steeds de hele tuin door te lopen met hapjes en drankjes.

Aluminium of houten overkapping aan huis

Wil je graag een moderne overkapping aan huis? Kies dan voor een aluminium overkapping. Een aluminium veranda aan huis gaat meer dan 30 jaar mee! Aluminium overkappingen zijn namelijk ongevoelig voor rot en schimmelvorming. Ook kan het niet roesten of verkleuren. Je kunt kiezen voor een aluminium overkapping aan huis met glas of polycarbonaat dakbedekking.

Liever een landelijke overkapping aan huis? Dan is een houten veranda aan huis de beste keuze. De warme uitstraling van hout gaat namelijk perfect samen met een landelijk interieur. Bovendien zijn houten overkappingen aan huis goedkoper dan aluminium. Ook is een houten overkapping een goede keuze als je vaak last hebt van veranderdrang. Houten overkappingen zijn namelijk overschilderbaar.

Maatwerk en vaste maten

Onze aluminium en houten overkappingen zijn zowel in vaste maten als 100% maatwerk verkrijgbaar. Kies je voor een standaard afmeting overkapping? Dan ben je extra goedkoop uit! Is een standaard maat geen optie? Kies dan voor een overkapping aan huis op maat. Onze maatwerk overkappingen stel je tot op de millimeter nauwkeurig samen! Van een kleine overkapping aan huis van slechts 230 x 200 cm tot maar liefst 1400 x 550 cm.

Veranda aan huis met glas, polycarbonaat of lamellen

Afhankelijk van het gekozen model zijn onze overkappingen verkrijgbaar met glas of polycarbonaat als dakbedekking. Een glazen overkapping aan huis heeft een elegante uitstraling en laat veel licht door. Ben je bang dat het ‘s zomers te warm wordt? Dan kan je jouw overkapping aan huis met zonwering uitbreiden. Verder zijn glazen overkappingen beter in het dempen van geluid dan polycarbonaat. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat regen op een glazen veranda aan huis gezellig tikt en niet hinderlijk trommelt.

Budgettechnisch is een overkapping met polycarbonaat juist aantrekkelijk! Polycarbonaat is namelijk een stuk voordeliger dan glas. Daarnaast is vuil op polycarbonaat overkappingen minder zichtbaar. Erg fijn als poetsen niet bepaald je hobby is!

Tenslotte bestaat ook de mogelijkheid om te kiezen voor een overkapping aan huis met lamellen dak. De gekantelde stand van de lamellen voorkomt hinder van de zon, terwijl warme lucht toch kan ontsnappen. Een lamellen overkapping aan huis is waterdicht bij een zomers buitje. Bij heftige regenval kan er echter wel water langs de gesloten lamellen sijpelen.

Overkapping tegen gevel uitbreiden

Ga voor ultieme luxe en kies voor een overkapping aan huis met glazen schuifwand(en)! Zo’n luxe overkapping aan huis is niet alleen een lust voor het oog, maar zorgt er ook voor dat je langer van het buitenleven geniet. Ook ‘s winters! Zie je die winterbarbecue al voor je?

Wil je niet het hele jaar door van je overkapping gebruikmaken? Maar verlang je ‘s zomers wel iets meer beschutting? Dan zijn naast glazen schuifwanden ook screens ideaal. Screens weren niet alleen de zon, maar fungeren ook als insectenhor en windbreker. Lees ons blog over veranda screens voor meer informatie.

Doe-het-zelf of montageservice

Dankzij onze duidelijke handleidingen is het goed mogelijk om zelfstandig jouw veranda aan huis vast te plaatsen. Laat je dit liever aan een professional over? Kies dan voor een overkapping aan huis inclusief montage. Bekijk ons servicegebied en ontdek of we ook bij jou in de buurt monteren.

Overkapping aan huis kosten

Wij leveren rechtstreeks vanuit de fabriek en hanteren lage marges. Hierdoor kunnen wij extra lage prijzen hanteren. Bij ons ben je dus altijd verzekerd van een relatief goedkope overkapping aan huis! Kies je voor een standaard afmeting? Dan ben je nog goedkoper uit! De exacte overkapping aan huis prijs wordt bepaald door een aantal factoren. Allereerst spelen de afmetingen een grote rol: hoe groter, hoe prijziger. Ook de keuze voor hout of aluminium is zeer bepalend voor de totaalprijs. Wordt het een aluminium gevel overkapping? Dan heb je standaard de keuze uit een zwarte, antracietgrijze of witte overkapping aan huis. Liever een andere kleur? Dan kan je tegen een meerprijs ook kiezen voor een afwijkende RAL-kleur. De exacte prijs bereken je eenvoudig met onze configurator.

Overkapping aan huis regels

Meestal heb je geen vergunning nodig om een overkapping aan het huis te plaatsen. Je mag een overkapping vergunningvrij op het achtererf plaatsen als deze binnen een zone van 2,5 meter van het huis valt en niet hoger dan 4 meter is. Ook mag de oppervlakte van de overkapping niet meer dan 50 procent van de tuin beslaan.

Veelgestelde vragen over overkappingen aan huis

Hoe hoog mag een overkapping aan huis zijn?

Een overkapping aan huis mag maximaal 4 meter hoog zijn. Als de overkapping bovendien binnen een zone van 2,5 meter van het huis valt en niet meer dan 50 procent van de tuin beslaat, heb je geen vergunning nodig. Om er 100% zeker van te zijn dat je geen vergunning nodig hebt, raden we aan om de regels voor jouw gemeente op te zoeken via het Omgevingsloket.

Kies je beter voor een overkapping aan huis of los?

Een overkapping aan huis kent een aantal voordelen ten opzichte van een los geplaatste overkapping. Zo creëer je extra leefruimte, wat bovendien zorgt voor een hogere woningwaarde. Door de plaatsing direct aan huis loop je bovendien altijd met droge schoenzolen naar binnen. Ook werkt een overkapping aan huis als een isolerende barrière. De kou slaat immers niet direct op de gevel. Daarentegen heb je in een vrijstaande overkapping meer verbinding met de natuur en ervaren buren en medebewoners minder snel geluidsoverlast.

Wat kost een overkapping aan huis?

Je hebt al een overkapping aan huis vanaf €985. De exacte kosten van een overkapping aan huis zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen de afmetingen een grote rol: hoe groter de overkapping, hoe hoger de prijs. Ook de keuze tussen hout en aluminium maakt veel verschil. De totaalprijs bereken je eenvoudig online met de configurator.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen