Menu
  1. Home
  2. Overkappingen
  3. Houten overkappingen
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Type overkapping
Overkapping hout
(4)
Type vulling uitleg
Polycarbonaat
(4)
Glas 44.2
(2)
Maatwerk of standaard maten
Standaard maten
(4)
Maatwerk
(2)
Type montage
Vrijstaand
(2)
Muuraanbouw
(2)
Merk
Solano
(4)
Toon 4 houten overkappingen

Maatwerk en standaard afmetingen

Solano Wonen biedt zowel standaard als op maat gemaakte houten overkappingen aan. Kies je voor een standaard afmeting overkapping? Dan bespaar je tot 10% vergeleken met een houten overkapping op maat! Je hebt de keuze uit zes breedtes en vier dieptes: van een kleine houten overkapping 306 cm x 250 cm tot een grote 806 cm x 400 cm overkapping. Deze formaten worden bepaald door de standaardgrootte van een polycarbonaat plaat. Om die reden is een overkapping 6x3 of overkapping 5x3 niet mogelijk als standaard overkapping. De afmetingen 606x300 en 506x300 zijn daarentegen wel leverbaar als standaard maten overkapping.

Zoek je een luxe houten terrasoverkapping met exacte afmetingen? Kies dan voor een maatwerk douglas overkapping! Een douglas overkapping op maat stel je tot op de millimeter nauwkeurig samen. Met breedtes tot maar liefst 806 cm en dieptes tot 400 cm! Ook de hoogte bepaal je helemaal zelf!

Houten overkapping bouwpakket

Kies je voor een maatwerk houten overkapping? Dan ontvang je deze als een 100% op maat gemaakte prefab overkapping. Alle onderdelen worden compleet op maat en in de juiste lengtes geleverd. Bij zo’n prefab houten overkapping hoef je dus zelf geen enkel zaagwerk te verrichten. Een standaard maat houten veranda overkapping wordt 99% kant en klaar geleverd. Je dient alleen de staanders zelf op maat te zagen. Deze worden altijd in een lengte van 250 cm geleverd. De rest van de onderdelen worden compleet op maat en in de juiste lengtes geleverd.

Veranda of overkapping?

De termen veranda en overkapping worden veelal door elkaar gebruikt. Ze betekenen officieel dan ook hetzelfde. Desondanks zijn sommigen van mening dat er wel degelijk een verschil is. Volgens hen verwijst een veranda naar een aan de gevel gemonteerde constructie, terwijl een overkapping vrij in de tuin staat. Wij delen deze opvatting echter niet en gebruiken de termen door elkaar. Wij geven er de voorkeur aan te spreken van vrijstaande houten overkappingen en houten overkappingen aan huis.

Houten overkapping vrijstaand of aan huis

Er zijn twee manieren om een overkapping te plaatsen: tegen de gevel of vrijstaand. Hieronder benoemen we alle voor- en nadelen van beide plaatsingsmogelijkheden. Zo kan jij een weloverwogen keuze maken.

Vrijstaande houten overkapping tuin

Het grote voordeel van een losstaande houten overkapping, is dat je geen licht verliest in huis. Ook heb je met een houten vrijstaande overkapping meer verbinding met de natuur. Houd je van borrels tot in de late uurtjes? Dan doe je er verstandig aan om je houten overkapping vrijstaand achter in de tuin te plaatsen. Hierdoor zul je buren en medebewoners minder snel tot last zijn met eventueel geluidsoverlast.

Houten overkapping aan huis

Met een douglas overkapping aan huis verleng je als het ware je woning. Deze extra leefruimte is niet alleen aangenaam voor jezelf, maar verhoogt ook de waarde van je huis. Je voegt immers extra vierkante meters toe! Bovendien fungeert een overkapping aan huis als een isolerende barrère tegen kou in je woning. Vooral wanneer je kiest voor een houten overkapping met glazen schuifdeuren! Meestal wordt een houten overkapping aan huis met glas dakbedekking gekozen. Dit zodat je geen licht in huis verliest.

Houten overkapping met glazen dak of polycarbonaat platen

Onze houten veranda’s zijn uitgerust met een aluminium daksysteem. Afhankelijk van het type houten overkapping, is het dak bedekt met glazen of polycarbonaat platen. Een houten terrasoverkapping met glas straalt luxe uit en biedt veel natuurlijk licht. Bovendien heeft glas een betere geluiddemping dan polycarbonaat overkappingen. Daardoor klinkt regen op het dak gezellig tikkend en niet vervelend trommelend. Wel is een douglas overkapping met polycarbonaat voordeliger dan glazen overkappingen. Tenslotte warmt een houten overkapping met polycarbonaat platen minder snel op en valt vuil minder op. Handig als schoonmaken niet je favoriete bezigheid is!

Keuzemogelijkheden

Bij het configureren van een overkapping van hout dien je een aantal keuzes te maken. Zo heb je de keuze uit verschillende transparanties voor polycarbonaat: helder en opaal. In het geval van een luxe terrasoverkapping van hout kan je ook kiezen voor zonwerend polycarbonaat. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende soorten en kleuren afvoergoten. Een vaste maten overkapping wordt altijd geleverd met blank aluminium dakprofielen. Bij een luxe houten luifel kun je daarentegen kiezen uit zuiverwit, antraciet en gitzwart.

Uitbreiden met glazen, polycarbonaat of houten wanden

Met een houten veranda met glazen schuifdeuren of vaste wanden zit je heerlijk beschut en geniet je het hele jaar door van het buitenleven. Ook in de winter! Wil je graag vaste wanden waar je doorheen kan kijken? Dan heb je de keuze uit glazen of polycarbonaat zijwanden. Als je daarentegen meer privacy wenst, is een houten blokhutprofiel een uitstekende keuze. Een dergelijke afgesloten overkapping is niet alleen praktisch, maar straalt ook ultieme luxe uit!

Doe-het-zelf of montageservice

Dankzij heldere instructies en reeds aanwezige inkepingen in de balken, is het vrij eenvoudig om deze douglas veranda met polycarbonaat dak zelf te plaatsen. Geef je de voorkeur aan een kant en klare overkapping? Bestel dan deze douglas overkapping inclusief montage. Bekijk ons servicegebied om te zien of een houten overkapping inclusief plaatsen ook mogelijk is in jouw regio.

Goedkope houten overkapping bestellen

Je hebt bij ons de keuze uit zowel vaste maten als maatwerk overkappingen. Kies je voor een vaste maat? Dan kunnen we jouw overkapping goedkoper aanbieden. Tot 10% onder de prijs van maatwerk! Met 24 combinaties om uit te kiezen, is er vrijwel altijd een passende afmeting voor jouw achtertuin! Heb je toch liever een houten terrasoverkapping op maat? Dan raden we onze luxe houten overkappingen aan. De precieze houten terrasoverkapping prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst spelen de afmetingen een grote rol. Hoe groter de overkapping, hoe hoger de prijs. Ook de keuze voor glas of polycarbonaat en het toevoegen van schuifwanden beïnvloeden de prijs. Wil je de houten overkapping laten plaatsen? Dan komen hier natuurlijk montagekosten bij. Met onze prijsconfigurator bereken je eenvoudig de exacte prijs.

Houten terrasoverkapping aanbieding

Solano Wonen levert rechtstreeks vanuit de leverancier en hanteert lage marges. Daardoor kunnen wij extra lage prijzen hanteren. Bij ons ben je dus altijd verzekerd van een goedkope houten veranda! Wachten op een aanbieding is dus niet nodig. Indien er toch een extra douglas overkapping aanbieding loopt, wordt dit middels een label duidelijk aangegeven. Zeker weten dat je geen overkapping actie mist? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Veelgestelde vragen over houten overkappingen

Wat is het verschil tussen een overkapping en een veranda?

Niks! De termen overkapping en veranda betekenen hetzelfde. Of je nu een vrijstaande overkapping/veranda bedoelt of een exemplaar aan huis.

Wat is de beste houtsoort voor een overkapping?

Douglas is uitermate geschikt om te gebruiken voor overkappingen. Dit type hout is afkomstig van de Douglasspar en heeft van nature een hoge duurzaamheid. Het gaat 10 tot 15 jaar mee. Douglassparren groeien betrekkelijk snel, waardoor dit type hout relatief goedkoop is.

Biedt een houten overkapping waardevermeerdering voor je huis?

Absoluut! Zeker wanneer  je kiest voor een houten overkapping aan huis. Dit creëert immers extra vierkante meters woonruimte. Bovendien zijn overkappingen tegenwoordig zeer geliefd, wat de verkoopkansen van je woning vergroot.

Wat kost een houten overkapping?

Je hebt al een houten overkapping vanaf €985. De exacte kosten van een houten overkapping zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen de afmetingen een grote rol: hoe groter de overkapping, hoe hoger de prijs. Ook de keuze tussen glas en polycarbonaat zijn bepalend voor de eindprijs. De totaalprijs bereken je eenvoudig online met de configurator.

Wat kost een houten overkapping inclusief montage?

Een houten overkapping inclusief montage kost dus minimaal €1.649. Dat zit zo: de montagekosten voor een houten overkapping bedragen €65 voorrijkosten plus €599 per overkapping. Deze kosten komen boven op de prijs van de overkapping zelf. Je hebt al een houten overkapping vanaf €985.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen