Menu
  1. Home
  2. Overkappingen
  3. Polycarbonaat overkappingen
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Type overkapping
Overkapping hout
(4)
Overkapping aluminium
(2)
Type vulling uitleg
Polycarbonaat
(6)
Glas 44.2
(3)
Glas 55.2
(1)
Maatwerk of standaard maten
Standaard maten
(6)
Maatwerk
(4)
Type montage
Muuraanbouw
(4)
Vrijstaand
(2)
Merk
Verano
(2)
Solano
(4)
Toon 6 polycarbonaat overkappingen

Voordelen overkapping polycarbonaat dak

Met een polycarbonaat terrasoverkapping geniet je het hele jaar rond van je tuin. Ook tijdens natte en frisse dagen! Zeker als je deze uitbreidt met glazen schuifwanden. Bovendien zorgt een polycarbonaat overkapping aan huis voor extra leefruimte. Dat is niet alleen prettig voor jezelf, maar ook een plus voor eventuele volgende bewoners. Met een overkapping aan huis vermeerder je de waarde van je woning! 

Een groot voordeel van een veranda met polycarbonaat dak in tegenstelling tot glazen overkappingen is de temperatuur. Glas heeft een hoge energiedoorlating. Dat wil zeggen dat het snel broeierig heet wordt. Polycarbonaat heeft een stuk lagere energiedoorlating. Dat wil zeggen dat het minder snel warm wordt. Zeker wanneer je kiest voor opaal of zonwerend polycarbonaat. Daarnaast valt vuil op polycarbonaat een stuk minder snel op. Op glas zie je immers alles! Dus heb je een hekel aan schoonmaken? Dan kies je het best voor een polycarbonaat veranda. Tenslotte is een polycarbonaat platen overkapping relatief goedkoop. Glazen platen zijn namelijk een stuk kostbaarder dan kunststof platen.

Helder, zeer helder, opaal of zonwerend polycarbonaat

Bij het samenstellen van een terrasoverkapping met polycarbonaat platen, heb je de keuze uit verschillende soorten polycarbonaat. Afhankelijk van het gekozen model kan je kiezen uit helder, zeer helder, opaal en zonwerend. Zoals de naam al suggereert heeft zeer helder polycarbonaat de hoogste mate van lichtdoorlatendheid. Helder polycarbonaat laat iets minder, maar nog steeds veel licht door. Opaal polycarbonaat is melkwit van kleur en laat 40% van het licht door. Opaal werkt daardoor verkoelend, maar creëert ook privacy. Voor optimale verkoeling zijn zonwerende polycarbonaat platen de beste keuze. Dit type polycarbonaat beschermt dubbelzijdig tegen UV-straling en heeft een warmtewerend effect.

Overkapping polycarbonaat op maat en standaard

Wil je dat jouw polycarbonaat overkapping naadloos aansluit op je gevel? Kies dan voor maatwerk. Een polycarbonaat dak op maat stel je tot op de millimeter nauwkeurig samen. Van 230 x 200 cm tot 1400 x 500 cm en alles daartussen in.

Komt de afmeting van een polycarbonaat veranda in jouw situatie niet zo precies? Of heb je toevallig een veel gekozen maat nodig? Kies dan voor een overkapping met polycarbonaat dak in een vaste maat. Standaard maten kunnen wij extra voordelig aanbieden!

Houten of aluminium overkapping met polycarbonaat

Wij leveren zowel aluminium als houten overkappingen met polycarbonaat dakplaten aan. Houten overkappingen hebben een sfeervolle warme uitstraling. Hout is ook ideaal als je vaak last hebt van veranderdrang. Je kunt een houten overkapping met polycarbonaat namelijk overschilderen als je op de kleur uitgekeken raakt. Tot slot is een houten veranda met polycarbonaat dak relatief voordelig.

Hoewel de initiële kosten van een aluminium overkapping hoger zijn, kan dit op de lange termijn voordeliger uitvallen. Aluminium gaat namelijk ontzettend lang mee! Het materiaal is namelijk immuun voor rot, schimmel, roest en verkleuring. Daarnaast zijn aluminium overkappingen met hun strakke uiterlijk een goede keuze voor moderne tuinen.

Vrijstaande overkapping polycarbonaat of aan huis

Afhankelijk van het gekozen model, kan een polycarbonaat platen veranda vrijstaand of aan huis gemonteerd worden. Vrijstaande overkappingen zijn ideaal voor situaties waarin je regelmatig bezoek hebt tot in de late uren. Door de plaatsing achter in de tuin ervaren buren en medebewoners minder snel geluidsoverlast. Daarnaast zorgt een vrijstaande overkapping voor een versterkte verbinding met de natuur. 

Met een overkapping aan huis vergroot je de woonruimte en creëer je extra vierkante meters. Dat is niet alleen prettig wonen, maar zorgt ook voor een verhoogde woningwaarde. Daarnaast fungeren overkappingen aan huis als een isolerende barrière tegen kou.

Polycarbonaat overkapping laten plaatsen of zelf monteren

Indien je zelf een beetje handig bent,  is het dankzij onze duidelijke montage instructies goed te doen om jouw overkapping met glas zelf te plaatsen. Laat je dit toch liever aan een professional over? Kies dan voor onze montageservice. Onze ervaren monteurs komen graag bij je langs! Bekijk ons servicegebied en ontdek of we ook in jouw regio montage aanbieden.

Veelgestelde vragen over polycarbonaat overkappingen

Wat is polycarbonaat?

Polycarbonaat is een uiterst sterke vorm van kunststof. Het is nagenoeg onbreekbaar. Polycarbonaat platen voor overkappingen bestaan uit twee lagen kunststof met daartussenin tussenschotjes. Dit noemen we ook wel kanaalplaten. Hiermee creëer je extra stabiliteit. Zo kan een kanaalplaten overkapping ook harde wind, regen en sneeuw doorstaan.

Uit welke materialen bestaat een polycarbonaat overkapping?

De constructie (profielen) van onze Verano® overkappingen is gemaakt van duurzaam aluminium met Alu Eco Certificaat. In het geval van een polycarbonaat overkapping bestaat het dak uit polycarbonaat platen. Je hebt hierbij de keuze uit helder, opaal, zonwerend of zeer helder polycarbonaat. Kies je voor een houten overkapping? Dan bestaat de constructie uit douglas hout.

Kan ik een polycarbonaat overkapping laten plaatsen?

Jazeker! Wanneer je kiest voor onze montageservice wordt jouw polycarbonaat overkapping deskundig geplaatst. Wij monteren in bijna heel Nederland! Bekijk ons servicegebied om te ontdekken of we ook bij jou in de buurt komen. Ga naar tarieven meet- en montageservice voor meer informatie.

Hoe kan ik een polycarbonaat overkapping schoonmaken?

Verwijder eerst het losse vuil met een zachte bezem of telescopische borstel. Maak vervolgens de platen schoon met een mild sopje en neem ze af met een zachte doek. Zit er groene aanslag op je polycarbonaat platen? Verwijder dit dan snel. Anders kan het in het kunststof trekken.

Kun je op een polycarbonaat dak lopen?

Wij adviseren om niet op de polycarbonaat dakplaten te lopen. Moet je het dak betreden? Bijvoorbeeld om schoon te maken? Leg dan een houten plaat over de liggers. Zo wordt het gewicht verdeeld. Je kunt natuurlijk ook een ladder tegen de overkapping aanzetten.

Wat kost een polycarbonaat overkapping?

Je hebt al een polycarbonaat overkapping vanaf €985. De exacte prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst speelt de afmeting natuurlijk een grote rol: Hoe groter de overkapping, hoe hoger de prijs. Ook de profielkleur is van invloed op de prijs: Kies je voor een afwijkende RAL kleur? Dan betaal je een meerprijs. De definitieve prijs bereken je eenvoudig online!

Gratis meetservice Gratis kleurstalen