Menu
  1. Home
  2. Overkappingen
  3. Polycarbonaat overkappingen
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Type overkapping
Aluminium overkapping
(2)
Houten overkapping
(1)
Type montage
Gevelmontage
(3)
Vrijstaand
(1)
Type vulling Uitleg
Polycarbonaat
(3)
Glas 44.2
(2)
Glas 55.2
(1)
Merk
Verano
(2)
Solano
(1)
Toon 3 polycarbonaat overkappingen

Reviews

Klanten beoordelen ons met een 8.8
Gebaseerd op 6001 reviews
The Feedback Company

Overkapping polycarbonaat op maat

Wil je dat jouw overkapping naadloos aansluit op je gevel? Kies dan voor maatwerk! Onze polycarbonaat overkappingen worden altijd volledig op maat gemaakt. Tot de millimeter nauwkeurig! Niet alleen over de maat heb je de volledige controle. Ook de kleur van de profielen en extra opties kies je zelf. Ga je bijvoorbeeld voor een standaard of klassieke goot? En kies je voor helder, opaal, zonwerend of zeer helder polycarbonaat? Wij zorgen dat jouw polycarbonaat afdak op maat 100% aan jouw wensen voldoet!

Voordelen overkapping polycarbonaat dak

Met een polycarbonaat terrasoverkapping geniet je het hele jaar rond van je tuin. Ook tijdens natte en frisse dagen! Zeker als je deze uitbreidt met glazen schuifwanden. Bovendien zorgt een polycarbonaat overkapping aan huis voor extra leefruimte. Dat is niet alleen prettig voor jezelf, maar ook een plus voor eventuele volgende bewoners. Met een overkapping aan huis vermeerder je de waarde van je woning! Een groot voordeel van een veranda met polycarbonaat dak in tegenstelling tot glas is de temperatuur. Glas heeft een hoge energiedoorlating. Dat wil zeggen dat het snel broeierig heet wordt. Polycarbonaat heeft een stuk lagere energiedoorlating. Dat wil zeggen dat het minder snel warm wordt. Zeker wanneer je kiest voor opaal of zonwerend polycarbonaat. Daarnaast valt vuil op polycarbonaat een stuk minder snel op. Op glas zie je immers alles! Dus heb je een hekel aan schoonmaken? Dan kies je het best voor een polycarbonaat veranda. Tenslotte is een polycarbonaat platen overkapping relatief goedkoop. Glazen platen zijn namelijk een stuk kostbaarder dan kunststof platen. Zie ons blog over de voor- en nadelen van glas en polycarbonaat voor meer informatie.

Polycarbonaat overkapping kopen

Wij leveren uitsluitend A-kwaliteit overkappingen van het merk Verano®. Deze overkappingen zijn gemaakt van aluminium. Dit materiaal heeft een lange levensduur en is bovendien onderhoudsarm. Verano® gebruikt uitsluitend duurzaam aluminium voorzien van het Alu Eco Certificaat. Dat wil zeggen dat Verano® er alles aan doet om bouwaluminium in de recyclingketen te brengen. Oftewel voor een duurzame aluminium overkapping met polycarbonaat ben je hier aan het juiste adres!

Wat is polycarbonaat?

Polycarbonaat is een uiterst sterke vorm van kunststof. Het is nagenoeg onbreekbaar. Polycarbonaat platen voor overkappingen bestaan uit twee lagen kunststof met daartussenin tussenschotjes. Dit noemen we ook wel kanaalplaten. Hiermee creëer je extra stabiliteit. Zo kan een kanaalplaten overkapping ook harde wind, regen en sneeuw doorstaan.

Uit welke materialen bestaat een polycarbonaat overkapping?

De constructie (profielen) van onze Verano® overkappingen is gemaakt van duurzaam aluminium met Alu Eco Certificaat. In het geval van een polycarbonaat overkapping bestaat het dak uit polycarbonaat platen. Je hebt hierbij de keuze uit helder, opaal, zonwerend of zeer helder polycarbonaat. Kies je voor een houten overkapping? Dan bestaat de constructie uit douglas hout.

Kan ik een polycarbonaat overkapping laten plaatsen?

Jazeker! Wanneer je kiest voor onze montageservice wordt jouw polycarbonaat overkapping deskundig geplaatst. Wij monteren in bijna heel Nederland! Bekijk ons servicegebied om te ontdekken of we ook bij jou in de buurt komen. Ga naar tarieven meet- en montageservice voor meer informatie.

Hoe kan ik een polycarbonaat overkapping schoonmaken?

Verwijder eerst het losse vuil met een zachte bezem of telescopische borstel. Maak vervolgens de platen schoon met een mild sopje en neem ze af met een zachte doek. Zit er groene aanslag op je polycarbonaat platen? Verwijder dit dan snel. Anders kan het in het kunststof trekken. Lees ons blog over een aluminium overkapping schoonmaken voor meer tips.

Kun je op een polycarbonaat dak lopen?

Wij adviseren om niet op de polycarbonaat dakplaten te lopen. Moet je het dak betreden? Bijvoorbeeld om schoon te maken? Leg dan een houten plaat over de liggers. Zo wordt het gewicht verdeeld. Je kunt natuurlijk ook een ladder tegen de overkapping aanzetten.

Wat kost een polycarbonaat overkapping?

Je hebt al een polycarbonaat overkapping vanaf €1.432,-. De exacte prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst speelt de afmeting natuurlijk een grote rol: Hoe groter de overkapping, hoe hoger de prijs. Ook de profielkleur is van invloed op de prijs: Kies je voor een afwijkende RAL kleur? Dan betaal je een meerprijs. De definitieve prijs bereken je eenvoudig online!

Gratis meetservice Gratis kleurstalen