Menu
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Type hor
Inzethor
(6)
Type raam
Draai-kiepraam
(6)
Type gaas uitleg
Zwart gaas
(4)
Transparant gaas
(4)
Pollengaas
(4)
Grijs gaas
(4)
Petscreen gaas
(1)
Profielkleur uitleg
RAL 9006
(6)
RAL 9010
(6)
RAL 9001
(6)
RAL 7016
(6)
RAL 6009
(5)
RAL 5011
(5)
RAL 9005
(4)
RAL 9016
(3)
RAL 8022
(2)
RAL 6064
(2)
RAL 3005
(2)
RAL 8019
(1)
RAL 7039
(1)
RAL 7021
(1)
Meer weergeven
Merk
KEJE
(2)
Luxaflex
(4)
Toon 6 inzethorren

Wat is een inzethor

Inzethorren zijn raamhorren die bestaan uit gaas in een aluminium frame. Het frame is aan de bovenzijde voorzien van klemveren. Middels deze klemveren blijft een inzethor stevig vastzitten in het kozijn. Een inzethor plaatsen is heel eenvoudig! Plaats allereerst de onderkant van de hor in het kozijn en duw vervolgens de hor tegen de bovenzijde van het kozijn.

Het frame van een klemveer inzethor kan in elke mogelijke kleur gecoat worden. Afhankelijk van het gekozen model worden sommige kleuren standaard aangeboden en dien je voor andere kleuren een meerprijs te betalen. Zo is elke Luxaflex® inzethor wel standaard in zwart leverbaar. Bij de standaard KeJe inzethor is zwart wel een optie, maar bij de KeJe inzetplisséhor is deze kleur alleen tegen een meerprijs mogelijk.

Inzethor draaikiepraam

De inzet raamhor is bij uitstek geschikt voor draaikiepramen. Een draaikiepraam kan zowel draaien als kantelen. De kantelstand is ideaal om te ventileren. Wil je even flink doorluchten? Dan kan je er ook voor kiezen om het raam geheel open te draaien. Meestal is de draairichting naar binnen. Dit is handig als je de ramen wil lappen. De inzethor is de ideale draaikiepraam hor. Je hoeft de hor nooit te verwijderen om het raam te kunnen bedienen. Niet als je het raam in de kantelstand wil zetten en ook niet als je het raam open draait.

Inzethor kunststof kozijn

Zoals eerder genoemd, plaats je een raam inzethor zonder boren en schroeven. Dit type hor klemt zich immers middels klemveren vast in het kozijn. Dit maakt een inzethor de perfecte oplossing voor kunststof kozijnen. Boren in kunststof kozijnen wordt namelijk afgeraden. Gaten in kunststof kozijnen zijn onherstelbaar en kunnen de werking van de kozijnen aantasten.

Inzethor overige kozijnen

Ook voor houten kozijnen zijn inzethorren geschikt. Alleen voor aluminium kozijnen is een inzethor meestal geen optie. Dit type kozijnen sluit namelijk erg strak, waardoor de flens van een inzethor te dik is. In dat geval kies je beter voor een klemhor. Klemhorren hebben geen flens, maar dunne roestvrijstalen klemmen die zich aan de binnenzijde van het kozijn vastklemmen. In uitzonderlijke gevallen past een inzethor ook niet bij kunststof en houten kozijnen. Ook dan is een klemhor een goed alternatief.

Speciale inzethorren

Naast de reguliere inzethor, hebben we nog twee bijzondere inzethorren in ons assortiment: De inzetplisséhor van KeJe en de Inzetrolhor Smart Fit van Luxaflex®. Evenals een standaard inzethor bestaan deze horren uit een aluminium frame met klemveren. Ook deze horren monteer je dus zonder boren en schroeven.

Wat deze inzethorren bijzonder maakt is de binnenzijde. Deze is namelijk niet zoals een reguliere inzethor voorzien van vast gaas, maar van bewegend gaas. Inzet plisséhorren zijn voorzien van gevouwen gaas met trekbalken. Middels de trekbalken kan je de hor zowel van boven als beneden openen. Ook bij rolhorren kan het gaas bewegen. Bij dit type hor rolt het gaas op in plaats van in te vouwen. Rolhorren zijn echter niet beschikbaar als inzethor.

Inzethor pollengaas, petscreen en ClearView™

Naast regulier zwart en grijs gaas, kan je bij alle inzethorren tevens kiezen voor pollengaas. Bij Luxaflex® heet dit type gaas Poll-tex®. Het gaas van een pollenhor is extra fijnmazig en voorzien van een speciale elektrostatische coating waar pollen zich aan hechten. Ideaal voor hooikoortspatiënten!

Bij een KeJe inzethor en kan je daarnaast ook kiezen voor petscreen. Dit type gaas is extra sterk en goed bestand tegen kattennagels en hondensnuiten. Tot slot zijn alle inzethorren ook verkrijgbaar met transparant gaas, bij Luxaflex® ClearView™ gaas genoemd. Dit type gaas heeft extra dunne draden, waardoor je meer zicht naar buiten hebt. Ook biedt dit type gaas 25 procent hogere ventilatie.

Inzethor op maat

Onze inzethorren worden altijd 100% op maat gemaakt. Tot op de millimeter nauwkeurig! Van slechts 20 cm breed tot maar liefst 250 cm breed. Met onze duidelijke handleidingen is inzethorren op maat inmeten heel eenvoudig. Heb je toch nog vragen? Bel of mail gerust. Onze ervaren medewerkers staan je graag te woord! Laat je jouw horren op maat liever inmeten door een professional? Dat kan! Bekijk ons servicegebied om te controleren of we ook in jouw regio komen.

Goedkope inzethorren kopen

Bij Solano Wonen ben je altijd verzekerd van een goede inzethor aanbieding. Het hele jaar door! Wij leveren onze horren namelijk rechtstreeks vanuit de fabriek, kopen grootschalig in en hanteren lage marges. Daardoor kunnen wij onze inzethorren tot 50% onder de verkoopadviesprijzen aanbieden. Een inzethor bestellen doe je eenvoudig online! Uiteraard ben je ook van harte welkom in onze showroom.

Voor ieder type raam en deur

Niet alleen voor inzethorren ben je bij ons aan het juiste adres. Voor vrijwel ieder type raam hebben wij een geschikte oplossing. Daarnaast bieden we ook een ruim assortiment hordeuren. Denk bijvoorbeeld aan een hordeur schuifpui of een hordeur openslaande deuren. Ook voor klassieke draaideuren en zelfs draaikiepdeuren hebben wij geschikte oplossingen. Aan de linkerkant van het scherm filter je eenvoudig alle opties die geschikt zijn voor jouw type raam of deur.

Veelgestelde vragen over inzethorren

Wat is een inzethor?

Een inzethor bestaat uit gaas in een aluminium frame, dat aan de bovenzijde voorzien is van klemveren. Daarmee klem je de inzethor stevig en eenvoudig in het kozijn. Zonder boren en schroeven. Inzethorren zijn bij uitstek geschikt voor draaikiepramen.

Hoe plaats je een inzethor?

Een inzethor plaatsen is heel eenvoudig! Begin met het positioneren van de onderkant van de hor in het kozijn en duw vervolgens de hor tegen de bovenzijde van het kozijn. Op deze manier klemt de hor zichzelf automatisch vast in het kozijn. De bovenzijde is namelijk voorzien van een tweetal klemveren.

Kies je beter voor een inzethor of voorzethor?

Inzethorren zijn ideaal voor draaikiepramen, terwijl voorzethorren geschikt zijn voor schuivende ramen en naar binnen- en buitendraaiende ramen.

Kies je beter voor een klemhor of inzethor?

Voor de meeste kunststof en houten draaikiepramen zijn inzethorren de beste keuze. Alleen voor aluminium draaikiepramen zijn inzethorren meestal niet geschikt. Deze kozijnen sluiten namelijk erg strak, waardoor de flens van een inzethor te dik is. In dat geval kies je beter voor een klemhor. Deze horren hebben geen flens, maar dunne klemmetjes die aan de binnenzijde van het kozijn vastklemmen.

Hoe moet je een inzethor schoonmaken?

Een inzethor schoonmaken kan eenvoudig door ze een bad te geven of af te spoelen in de douche. Blijft er hardnekkig vuil in de horren zitten? Dan kan je dit er voorzichtig vanaf borstel met een vochtige, zachte borstel. Gebruik hierbij uitsluitend water en vermijd schoonmaakmiddelen. Hierdoor kan het gaas namelijk verkleuren. Dep de horren na het schoonmaken zo droog mogelijk met een zachte doek.

Wat kost een inzethor?

Je hebt al een inzethor vanaf €49,95. De exacte prijs hangt af van een aantal factoren. Allereerst zijn de afmetingen bepalend. Hoe groter de hor, hoe hoger de prijs. Ook het merk en het type gaas hebben invloed op de prijs. De definitieve prijs bereken je eenvoudig online. 

Gratis meetservice Gratis kleurstalen