1. Home
  2. Rolluiken
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Merk
Alutech
Heroal
Verano

Reviews

Klanten beoordelen ons met een 8.6
Gebaseerd op 5881 reviews
The Feedback Company

Rolluiken

Op zoek naar een goedkoop rolluik op maat van hoge kwaliteit? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij bieden rolluiken met hoge kortingen aan van de topmerken Alutech, Heroal en Verano. Een rolluik bestellen doe je eenvoudig online. Daarnaast ben je van harte welkom in onze grote showroom. Of maak gebruik van onze meet- en montageservice!

Goedkope rolluiken op maat

De beste rolluiken op maat tegen de laagste prijs vind je bij Solano Wonen. Doordat wij direct vanuit de fabriek leveren kunnen we rolluiken goedkoop aanbieden. Bovendien hanteren wij lage marges. Hierdoor kunnen wij de rolluiken prijzen laag houden. Tot wel 50% onder de verkoopadviesprijs! Bij ons ben je dus altijd verzekerd van een goede rolluiken aanbieding. De definitieve rolluiken prijs is afhankelijk van jouw wensen. Natuurlijk speelt de maat een grote rol. Ook de keuze voor handbediende of elektrische rolluiken heeft een grote invloed op de rolluiken kosten. Kies je voor rolluiken inclusief montage? Ook dan valt de prijs uiteraard hoger uit. De kosten voor rolluik montage beginnen bij €140 plus €65 voorrijkosten. De exacte prijs van jouw nieuwe rolluiken bereken je eenvoudig middels onze prijsconfigurator. Met onze heldere meetinstructies zijn rolluik online bestellen heel eenvoudig!

Topkwaliteit rolluiken merken

Bij Rolluikentotaalshop.nl vind je uitsluitend aluminium rolluiken van topmerken. Zo bieden wij een ruim assortiment Heroal rolluiken. Heroal is een Duits merk van hoge kwaliteit met jarenlange ervaring. Daarnaast vind je bij ons diverse Alutech rolluiken. Ook dit merk staat bekend om haar uitstekende kwaliteit. Liever een Verano rolluik? Ook daarvoor zit je bij ons goed. Tot slot valt ook een VELUX rolluik voor dakramen onder de mogelijkheden. Omdat wij voor 100% achter de kwaliteit van onze rolluiken staan geven wij maar liefst 5 jaar garantie op zowel de rolluiken als de motoren!

4 redenen om rolluiken te nemen

Rolluiken kennen meerdere voordelen. Over het algemeen bestaan er drie redenen om voor rolluiken te kiezen: Ze zijn isolerend, verduisterend, geluidswerend en inbraakwerend. Hieronder gaan we verder in op deze eigenschappen.

1. Isolerende rolluiken

Een raam rolluik is de beste zonwering tegen warmte. Maar ook tegen kou zijn rolluiken een uitstekende oplossing. Dankzij deze isolerende werking kan je met een rolluik flink besparen op de energierekening. Je hoeft immers minder te stoken. Heb je een airco? Dan zal je ook merken dat deze niet tot minder hoeft te blazen. Lees ons blog over rolluik of airco voor meer informatie over dit onderwerp.

2. Geluidswerende rolluiken

Woon je aan een drukke straat? En ervaar je veel geluidsoverlast? Dan zal je veel baat hebben bij rolluiken buiten. Het PU-schuim waar de lamellen van een rolluik mee gevuld zijn werkt namelijk geluiddempend. Dit geldt voor ieder type rolluik! Tip: Voor optimale geluiddemping combineer je rolluiken met geluidswerende gordijnen.

3. Verduisterende rolluiken

Een ander groot voordeel is dat een rolluik verduisterend werkt. Ideaal voor slaapkamers en kinderkamers! Een donkere kamer is immers een vereiste voor een goede nachtrust. Rolluiken verduisteren beter dan welke type raambekleding dan ook!

4. Inbraakwerende rolluiken

Tot slot werken rolluiken inbraakwerend. Een dief heeft namelijk meer moeite om een huis met gesloten rolluiken binnen te komen. Een 100% anti inbraak rolluik bestaat niet. Een rolluik maakt het namelijk niet onmogelijk om een huis binnen te breken. Wel maakt het ‘de klus’ zoveel lastiger dat een gelegenheidsdief ervan af ziet.

Handmatige en elektrische rolluiken

Een rolluik handmatig uitvoeren kan middels een bandopwinder en een oogwindwerk. Wil je graag een bandopwinder rolluik? Dan heb je de keuze uit bediening binnenshuis en buitenshuis. Een oogwindwerk kan alleen buitenshuis bediend worden. Liever automatische rolluiken? Dat kan! Wij bieden diverse motoren om je rolluiken elektrisch te maken. Allereerst heb je de keuze tussen een rolluik met schakelaar en een rolluik met afstandsbediening. Vervolgens bepaal je of je voor een huismerk of een Somfy rolluikmotor gaat. Een veelvoorkomende reden om voor een Somfy motor te kiezen is de obstakeldetectie. Dit betekent dat het rolluik stopt op het moment dat het weerstand voelt. Bijvoorbeeld wanneer je per ongeluk nog een naar buiten openslaand raam open hebt staan. Zo kan een hoop schade worden voorkomen. Wil je graag slimme rolluiken kopen? Ook dan ben je automatisch aangewezen op een Somfy motor. Somfy biedt namelijk een aantal rolluikmotoren met RTS en io-homecontrol. Tot slot kan je ook kiezen voor rolluiken op zonne energie. Deze solar rolluiken laden op middels zonnepanelen. Het grote voordeel van een rolluik met zonnepaneel is dat je geen gaten naar binnen hoeft te boren!

Rolluik geleiders

Bij de aanschaf van een rolluik heb je de keuze uit een viertal type geleiders. Wil je een rolluik op de muur of het kozijn plaatsen? Dan kies je in eerste instantie voor HTF geleiders. Zit er een obstakel - zoals een deurklink - in de weg? Kies dan voor HTF12 of HTF20 geleiders. Hiermee komt het rolluik respectievelijk 1,2 cm en 2 cm naar voren. Wanneer je een rolluik tussen twee muren wil plaatsen, kies je voor LHTF geleiders.

Slimme rolluiken

Ook voor slimme rolluiken ben je bij ons aan het juiste adres. Wil je jouw rolluik met Somfy rolluik motor ook buitenshuis bedienen? Koppel je rolluik dan aan de Somfy Tahoma Switch. Is er bijvoorbeeld storm op komst? Maar ben je niet thuis? Geen zorgen! Je bedient ze gewoon via je telefoon. Bovendien kan je diverse scenario’s instellen voor je smart rolluiken. Stel bijvoorbeeld in dat de rolluiken automatisch sluiten wanneer je van huis gaat. Of laat ze ‘s ochtends om een bepaald tijdstip automatisch openen.

Keuzehulp

Zie jij door de bomen het bos niet meer? Raadpleeg dan onze keuzehulp rolluiken!

Gratis meetafspraak Gratis kleurstalen