Menu
  1. Home
  2. Gordijnen
  3. Overgordijnen
  4. Verduisterende gordijnen
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Opmaak stof uitleg
Breedtestof
(5)
Eigenschappen
Verduisterend
(5)
Vlamvertragend
(2)
Geluidswerend
(2)
Dubbelisolerend
(2)
Recycled
(1)
Kleur stof
Wit
(5)
Grijs
(5)
Rood
(4)
Geel
(4)
Blauw
(4)
Bruin
(3)
Zwart
(2)
Roze
(2)
Oranje
(2)
Paars
(1)
Groen
(1)
Meer weergeven
Merk
A House Of Happiness
(5)
Toon 5 verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen op maat

Voor vrijwel alle ramen en deuren kunnen wij goede verduisterende gordijnen leveren. Onze verduisteringsgordijnen kunnen namelijk tot maar liefst 1000 cm breed geleverd worden! Houd er bij het opmeten rekening mee dat je 10 cm bij breedte optelt. Daardoor voorkom je dat het gordijn gaat kieren. Zie de meetinstructies voor uitgebreide aanwijzingen. Je ontvangt jouw verduisterende gordijnen kant en klaar met ingenaaide verstelbare haakjes. Daarmee klik je ze gemakkelijk aan gordijnrails of gordijnroedes.

Laat je het inmeten liever aan een deskundige over? Maak dan een meetafspraak.Op die manier ben je verzekerd van een perfect passend verduisterend gordijn op maat! Eventueel kunnen we ook je verduisterende gordijnen ophangen en de rails monteren. Bekijk ons servicegebied om te controleren of we ook in jouw regio komen.

Voor ieder vertrek

Hoewel verduisterende gordijnen vaak in slaapkamers worden gebruikt, zijn ze ook geschikt voor andere ruimtes. Ook de woonkamer! Hieronder zullen we dit nader toelichten.

Verduisterende gordijnen slaapkamer

In een donkere slaapkamer val je gemakkelijker in slaap. Dit komt doordat je lichaam meer van het slaaphormoon melatonine aanmaakt als het donker is. Verduisterende raambekleding is daarom essentieel voor slaapkamers. Verduisterende overgordijnen bijvoorbeeld! Bovendien hebben veel verduisterende gordijnen ook een geluidswerende werking. Ook geluidswerende gordijnen zijn ideaal voor slaapkamers! Vooral als je aan een drukke straat woont en/of veel nachtdiensten draait

Verduisterende gordijnen kinderkamer

In een donkere kamer maken niet alleen volwassenen, maar ook kinderen meer melatonine aan. Vooral bij jonge kinderen die vaak overdag slapen, is het daarom extra belangrijk om gebruik te maken van verduisterende raambekleding. Een zon verduisterend gordijn is dus een uitstekende keuze voor een kinderkamer. Bovendien hebben gordijnen geen slingerende koorden, die potentieel gevaarlijk kunnen zijn.

Verduisterende gordijnen woonkamer

Zelfs in de woonkamer kunnen verduisterende gordijnen gewenst zijn. Wanneer je uitsluitend van lichtdoorlatende raambekleding gebruikmaakt, kunnen voorbijgangers ‘s avonds ongehinderd naar binnen kijken. Voor wie ook ‘s avonds volledige privacy wil, vormen verduisterende gordijnen een mooie oplossing. Bovendien zijn veel verduisterende gordijnen tegelijkertijd isolerende gordijnen. Daardoor hoeven zowel de verwarming als de airco minder hard te werken. Wil je overdag wel daglicht binnen laten, maar tegelijkertijd het licht filteren? Dan kan je ook kiezen voor een combinatie van lichtdoorlatende en verduisterende raambekleding. Vitrages of inbetween gordijnen met overgordijnen bijvoorbeeld.

Half en volledig verduisterende gordijnen

Ons assortiment bevat zowel volledig als half verduisterende gordijnen. Een half verduisterende stof biedt weinig tot geen inkijk, maar er kan wel licht doorheen komen. Deze stoffen kan je prima gebruiken voor woonkamers, maar zijn minder geschikt voor slaapkamers. In een slaapkamer is een volledig verduisterende stof een betere keuze.

Tip! Heb je mooie gordijnen gezien, maar is de stof niet verduisterend? Dan kan je deze gordijnen verduisterend maken door ze te voeren met een stof die wel verduisterend is. Zo kan je ook velours gordijnen verduisterend maken.

Blackout gordijnen

Een verduisteringsgordijn is niet hetzelfde als een blackout gordijn. Blackout gordijnen zijn 100% verduisterend en worden ook wel extra verduisterende gordijnen genoemd. Je kunt hier een zaklamp tegenaan houden zonder iets door de stof heen te zien. Een blackout gordijnstof is vaak erg stug, daarom zijn black out gordijnen minder gangbaar. De meeste mensen geven de voorkeur aan reguliere verduisterende gordijnen op de slaapkamer. Doorgaans worden deze als verduisterend genoeg ervaren.

50+ kleuren

Wij bieden meer dan 50 verschillende kleuren overgordijnen. Ga bijvoorbeeld voor eenvoudige zwarte verduisterende gordijnen of witte verduisterende gordijnen. Tegenwoordig zijn vooral beige verduisterende gordijnen erg populair. Mag het van jou wel wat spannender? Denk dan eens aan groen, blauw of paars! Wil je de kleur en stof eerst in het echt zien? Dat begrijpen we! Daarom bestel je bij ons gratis kleurstalen!

Goedkope verduisterende gordijnen kopen

Bij Solano Wonen ben je altijd verzekerd van een uitstekende verduisterende gordijnen aanbieding! Wij kopen groots in, leveren direct vanuit de fabriek en hanteren lage marges. Daardoor kunnen wij onze verduisterende gordijnen op maat goedkoop aanbieden. Tot wel 50% onder de verkoopadviesprijzen! Verduisterende gordijnen bestel je bij Solano Wonen eenvoudig online. Wil je de stof eerst in het echt zien en voelen? Dat begrijpen we! Daarom bieden we gratis kleurstalen aan. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze grote showroom in Leeuwarden!

Veelgestelde vragen over verduisterende gordijnen

Zijn verduisterende gordijnen ook isolerend?

Jazeker! Elk gordijn heeft van nature isolerende eigenschappen. De isolatiewaarde neemt toe naarmate de stof dikker is. Verduisterende gordijnen zijn dikker dan gewone gordijnen en bieden daarom meer isolatie. Daarnaast zijn er ook dubbel isolerende verduisterende gordijnen met een hoogglanzende achterzijde.

Zijn verduisterende gordijnen volledig verduisterend?

Nee, standaard verduisterende gordijnen kunnen nog een minuscule hoeveelheid licht doorlaten. Over het algemeen worden deze gordijnen echter wel als voldoende verduisterend beschouwd.

Wat zijn blackout gordijnen?

Blackout gordijnen zijn volledig verduisterend. Zelfs als je met een zaklamp tegen de stof aan schijnt, zie je er geen licht doorheen. Blackout stoffen zijn vaak aanzienlijk stugger dan reguliere verduisterende stoffen.

Kan je verduisterende gordijnen wassen?

De meeste verduisterende gordijnen mogen gewassen worden, zolang de wasmachine op een lage temperatuur staat en centrifugeren uitstaat. Uiteraard is het ook essentieel dat de gordijnen überhaupt in de trommel passen. Als dit niet het geval is, kan je ze ook naar een professionele wasserette brengen. Raadpleeg voordat je aan de slag gaat, altijd eerst het waslabel. Het specifieke waslabel van iedere overgordijnstof vind je op de productpagina.

Wat kosten verduisterende gordijnen?

Je hebt al een verduisterend gordijn vanaf €13,99. De definitieve prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst spelen de afmetingen een grote rol. Ook de gekozen stof en plooi zijn van invloed op de eindprijs. De exacte prijs bereken je eenvoudig en snel online.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen