Menu
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Type raam
Vast raam
(7)
Draai-kiepraam
(7)
Schuifraam
(5)
Draairaam
(5)
Dakraam
(1)
Bediening
Handbediend
(9)
Elektrisch
(6)
Type montage
Schroeven
(7)
Plakken
(2)
Clips
(1)
Type stof uitleg
Verduisterend
(8)
Lichtdoorlatend
(8)
Transparant
(5)
Screendoek
(4)
Merk
Solano
(2)
Verano
(3)
Luxaflex
(3)
KEJE
(1)
Toon 9 isolerende rolgordijnen
9 isolerende rolgordijnen

Isolerende rolgordijnen

De meeste kou en hitte dringt binnen via de ramen. Zelfs met dubbelglas! Kies duurzaam met isolerende rolgordijnen en bespaar op koel- en stookkosten.

Filteren
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen

Isolerende rolgordijnen op maat

Bestel je bij ons een isolerend rolgordijn? Dan maken we deze volledig voor je op maat. Tot op de millimeter nauwkeurig! Zo weet je zeker dat jouw thermisch isolerende rolgordijnen perfect passen. Onze huismerk Solano rolgordijnen op maat zijn verkrijgbaar in breedtes tussen de 30 en 250 centimeter. Heb je een heel groot raam? Dan is een Verano® rolgordijn een goede keuze. Deze zijn namelijk leverbaar tot wel 4 meter breed! Met onze handige instructies meet je jouw kozijnen eenvoudig zelf op. Ook bestellen is dankzij onze duidelijke configurator zo gedaan. Meestal heb je jouw isolerend rolgordijn op maat binnen 15 werkdagen in huis.

Isolerende stoffen

Zowel een verduisterende stof als een screendoek maakt een rolgordijn isolerend Verduisterende stoffen zijn voorzien van een coating die niet alleen het licht, maar ook de hitte van de zon terugkaatst. Bovendien zijn dit dikke stoffen waardoor verduisterende rolgordijnen ook als isolerende rolgordijnen tegen kou fungeren. Wil je wel zonwerende rolgordijnen tegen de warmte, maar geen volledige verduistering? Dan kan je ook kiezen voor een rolgordijn met screendoek. De stof is vergelijkbaar met het doek van screens voor buiten. Bij daglicht heb je wel zicht van binnen naar buiten, maar niet andersom. Rolgordijnen met screendoek zijn bovendien vlamvertragend en zeer geschikt voor vochtige ruimtes. Screendoeken zijn alleen mogelijk bij rolgordijnen van Verano® en Luxaflex®.

Gekleurde of witte achterkant

Wat een rolgordijn isolatie geeft is de coating aan de achterzijde. Deze coating weerkaatst zowel het licht als de hitte van de zon. Vaak is de gecoate zijde wit van kleur. Wit is namelijk de kleur die hitte het best weerkaatst. Sommige stoffen hebben een achterzijde met dezelfde kleur als de voorzijde. Dit is altijd het geval bij verduisterende rolgordijn stoffen van ons eigen Solano label: Kies je een roze verduisterende stof? Dan is de achterzijde ook roze. Wil je graag een rolgordijn van Verano®? Dan heb je de keuze uit verduisterende stoffen met een gekleurde of witte achterzijde. Dit wordt duidelijk aangegeven in de kleurkiezer in de configurator. Wil je graag een Luxaflex® rolgordijn met verduisterende stof? Dan is het helaas niet mogelijk om in de configurator te zien welke kleur de gecoate achterzijde heeft. Is dit wel belangrijk voor jouw keuze? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers kijken het graag voor je na. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in de showroom. Hier hebben we de complete collectie doekstalen om door te pluizen.

Elektrische isolerende rolgordijnen

Ben je van plan om jouw isolerende rolgordijnen op een slecht bereikbare plek te monteren? Dan is elektrische bediening een uitkomst! Zo hoef je niet de circusartiest uit te hangen om je rolgordijnen open en dicht te doen. Kies je voor een Somfy IO motor in combinatie met een Somfy Tahoma Switch? Dan kan je jouw elektrische rolgordijnen ook op afstand bedienen. Zelfs wanneer je niet thuis bent!

Voordelige isolerende rolgordijnen

Wij kopen grootschalig in en leveren rechtstreeks vanuit de fabriek. Zonder tussenkomst van winkel en groothandel. Daardoor kunnen wij onze goedkope rolgordijnen aanbieden tegen prijzen die tot wel 50% lager zijn dan de verkoopadviesprijzen! Bij Solano Wonen ben je dus altijd verzekerd van een uitstekende deal!

Veelgestelde vragen over isolerende rolgordijnen

Wat is het verschil tussen verduisterende en isolerende rolgordijnen?

Verduisterende en isolerende rolgordijnen zijn eigenlijk hetzelfde. Beide zijn voorzien van een reflecterende coating aan de achterzijde. Deze coating weert zowel het licht als de hitte van de zon. Dus wil je een isolerend rolgordijn? Kies dan voor een verduisterende stof. Wil je wel de warmtewerende eigenschap, maar geen volledige verduistering? Dan kan je ook kiezen voor een rolgordijn met screendoek.

Welke rolgordijnen isoleren het beste?

Elk rolgordijn heeft enige mate van isolatie, maar de beste isolatie verkrijg je met een verduisterend rolgordijn. Deze stof is namelijk dichter dan een lichtdoorlatende stof. Hoe dikker de stof, hoe hoger de isolatiewaarde. Bovendien zijn verduisterende stoffen aan de achterzijde voorzien van een reflecterende coating. Deze coating weert niet alleen het licht, maar ook de hitte van de zon.

Kies je het best voor een witte of gekleurde achterzijde?

Wit is de meest reflecterende kleur. Het is daarom de meest praktische keuze. Daarnaast zorgt een witte achterzijde voor een uniforme uitstraling aan de buitenkant. Wil je juist graag je gekozen kleur aan de buitenzijde zien?

Hoe isolerend zijn isolerende rolgordijnen?

De mate van isolatie is lastig uit te drukken in een cijfer. Isolerende rolgordijnen zorgen absoluut voor een aangenamere temperatuur in huis. Toch is het niet de meest isolerende vorm van raambekleding. Hoe dikker de stof, hoe beter de isolatie. Zware overgordijnen isoleren dan ook beter dan de stof van een rolgordijn. Voor de allerbeste isolatie kies je voor verduisterende duo plisségordijnen. Deze bevatten niet alleen een zonwerende coating, maar bestaan bovendien uit een dubbele laag stof. Deze dubbele laag stof bevat stilstaande lucht die als een barrière werkt tegen zowel kou als hitte.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen