Menu
Filteren
Breedte in centimeters
Uitval in centimeters
Bediening
Handbediend
(2)
Solar
(2)
Elektrisch
(2)
Merk
Solano
(3)
Toon 3 markiezen

Houten, kunststof of aluminium markiezen

De korf en omkasting van onze markiezen kunnen worden uitgevoerd in verschillende materialen: Hout, kunststof en aluminium. Hieronder lichten we de verschillen toe.

Klassieke charme

De meest klassieke uitstraling krijg je door te kiezen voor houten markiezen. Je hebt hierbij de keuze uit grenen of hardhout. Hardhout heeft een hogere duurzaamheidsklasse, wat wil zeggen dat het langer meegaat. Net als houten kozijnen, dient de houten omkasting van een markies om de 5-7 jaar geschilderd te worden.

Onderhoudsarm en modern

Wil je niet schilderen? En vind je het geen probleem als je markiezen modern ogen? Dan kan je ook kiezen voor aluminium of kunststof markiezen. Beide materialen gaan zeer lang mee. Let op: Een aluminium omkasting kan alleen in combinatie met een aluminium korf. Er bestaan geen kunststof korven, maar alleen kunststof omkastingen.

Handmatige of elektrische markiezen

Qua bediening heb je de keuze uit twee soorten markiezen: Een elektrische markies of een handmatige markies uitvalscherm. De voornaamste reden om een markies elektrisch uit te voeren is het bedieningsgemak. Een markies handmatig bedienen kan namelijk best zwaar zijn. Daarnaast kan elektrische zonwering worden aangesloten op een Smart Home systeem. Een reden om juist voor een handmatige markies luifel te kiezen, is dat een gat door de muur heen boren niet nodig is. Dit maakt het tevens makkelijker om zelf te plaatsen. Tot slot kan ook de prijs bepalend zijn. Elektrische markiezen zijn nu eenmaal duurder dan handmatige markiezen.

Markiezen kleuren

Jouw markies op maat wordt altijd bekleed met een A-kwaliteit markiesdoek van merken zoals Swela, Dickson en Tibelly. Deze markiesdoeken zijn verkrijgbaar in 70 kleuren en dessins. Wil je graag een moderne markies? Ga dan voor zwarte markiezen. Of laat je markiezen antraciet uitvoeren. Wil je een graag een markies klassiek laten ogen? Ga dan juist voor een streepjespatroon. Een markies groen wit of markies grijs wit bijvoorbeeld. Welke kleur je ook kiest, je bent altijd verzekerd van de hoogste kwaliteit. Wij maken uitsluitend gebruik van de doeken van topmerken Tibelly, Swela en Dickson. Van zo’n markies doek heb je jarenlang plezier!

PVC of stoffen biesbanden

De biesbanden van markiezen kunnen van stof of PVC gemaakt worden. Aan jou de keuze! Beide materialen kennen hun eigen voor- en nadelen.

PVC biesbanden

Het grote voordeel van een PVC biesband is de duurzaamheid. PVC gaat langer mee dan stof en wordt bovendien minder snel vies. Bovendien is PVC voordeliger dan stof. Een PVC biesband wordt onzichtbaar vastgeniet.

Stoffen biesbanden

Hoewel stof minder lang mee gaat dan PVC en sneller vies wordt, wordt dit materiaal wel vaak gekozen. Dit omdat stoffen biesbanden een authentieke uitstraling hebben. Stoffen biesbanden worden met markiesnagels vastgezet.

Markies jaren 30 woning

In tegenstelling tot uitvalschermen zijn markiezen aan alle zijden gesloten. Dit maakt ze buitengewoon functioneel. Niettemin is dit niet de belangrijkste reden om markies zonwering aan te schaffen. Dit type zonwering wordt vooral gekozen vanwege de charme. De kenmerkende welving geeft ze een sfeervolle uitstraling. Ze passen daarom perfect bij woningen uit de jaren 30. Ook bij boerderijwoningen en statige herenhuizen zijn markiezen een mooie keuze. Wil je juist een nieuwbouwwoning meer karakter geven? Ook dan biedt een markies een uitstekende oplossing.

Horeca markiezen

Niet alleen voor particuliere panden, maar ook voor horecazaken zijn markiezen populair. Dankzij de nostalgische uitstraling passen ze erg goed bij bruine cafés. Bovendien kan een markies op aanvraag bedrukt of beschilderd worden. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Markies herbekleden

Is het frame van je markies zonnescherm nog in orde? Maar is het bestaande doek aan vervanging toe? Of wil je graag een andere kleur op je bestaande markies? Laat dan door ons je markies herbekleden. Zo werkt het: Wij halen de markies thuis bij je op of je brengt deze zelf bij ons langs. Kies je voor montage? Dan komen onze monteurs langs om de markies te demonteren en nemen deze direct mee. Zodra de markies klaar is, komen de monteurs nogmaals langs om deze terug te plaatsen.

Markiezen op maat bestellen

Wij leveren markiezen in vrijwel iedere gewenste maat: Van 60 tot 650 centimeter breed! Een markies 3 meter breed bijvoorbeeld. Met onze heldere meetinstructies is een maatwerk markies kopen heel eenvoudig. Ook voor het bevestigen hebben we duidelijke instructies. Natuurlijk kan je jouw markies ook laten monteren en/of inmeten. Zie onze montageservice voor meer informatie.

Kwalitatieve en goedkope markiezen kopen

Ben je op zoek naar de goedkoopste markiezen van de beste kwaliteit? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij kopen grootschalig in en leveren rechtstreeks vanuit de fabriek. Bovendien kiezen wij ervoor om lage marges te hanteren. Hierdoor kunnen wij onze markiezen prijzen laag houden. Dus ben je op zoek naar een goede markiezen aanbieding? Zoek dan niet verder! Een goedkope markies bestellen doe je bij ons eenvoudig online. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze showroom!

Veelgestelde vragen over markiezen

Wat is een markies?

Een markies is bedoeld om de zon binnenshuis te weren. Het is - in tegenstelling tot een knikarmscherm - niet bedoeld om onder te zitten. Markiezen hebben een nostalgische en gezellige uitstraling. Je ziet ze vooral bij jaren 30 huizen en boerderijwoningen.

Wanneer kies je voor een markies petmodel?

Een markies petmodel wordt gekozen voor plekken waar vaak voor langs gelopen wordt. Bij winkelpanden bijvoorbeeld. Hierbij is de uitval groter dan de hoogte. Zo eindigt de markies in open stand hoger en kan er nog onderdoor gelopen worden. Ook belemmert een petmodel het uitzicht minder.

Kies je het beste voor een uitvalscherm, screen of markies?

Voor ultieme zonwering kies je het beste voor een markies. Het doek is dichter dan een doeken van screens. Dit geldt ook voor doeken van uitvalschermen. Het voordeel van markiezen is dat je er ook licht van de zijkanten mee weert. Deze zijn immers - in tegenstelling tot uitvalschermen - gesloten. Bovendien hebben markiezen een unieke nostalgische uitstraling.

Wat kosten markiezen?

De prijs van een markies begint bij €499,95. De exacte kosten zijn allereerst afhankelijk van het gekozen type: Wordt het een standaard markies of een petmodel? Ook de afmetingen spelen een grote rol in de prijsberekening. Natuurlijk heeft ook de keuze tussen elektrische en handmatige bediening invloed op de totaalprijs. De exacte kosten bereken je eenvoudig online met onze prijsconfigurator.

Hoe kan je markiezen schoonmaken?

Markiezen schoonmaken begint met het wegborstelen van los vuil. Maak eventuele vlekken vervolgens schoon met een spons en lauw water. Gebruik bij hardnekkige vlekken een mild schoonmaakmiddel, zoals groene zeep. Laat het sopje 15 minuten inwerken. Spoel het vervolgens goed af en laat het scherm volledig opdrogen.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen