Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. De perfecte jaloezieën voor deuren: Ontdek al onze oplossingen!

De perfecte jaloezieën voor deuren: Ontdek al onze oplossingen!

De perfecte jaloezieën voor deuren: Ontdek al onze oplossingen!
6 min. leestijd

Of je nu jaloezieen op openslaande deuren, een schuifpui of je voordeur wil bevestigen, wij bieden diverse oplossingen! Van houten jaloezieën met zijgeleiding tot aluminium jaloezieën met plakprofielen die je zonder boren en schroeven kunt monteren. Lees snel verder en ontdek welk type jaloezie en welke montagemethode geschikt is voor jouw deur!


Populaire jaloezieën onder onze bezoekers


Zo bevestig je een jaloezie strak langs een deur 

Er zijn verschillende manieren om deur jaloezieen te monteren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor jaloezieën met zijgeleiding, of gebruikmaken van methodes waarbij je niet hoeft te boren. Hieronder bespreken we deze methodes in detail.

Jaloezie met zijgeleiding voor deur

Om te beginnen kan je kiezen voor een jaloezie met zijgeleiding. Bij deze methode lopen er aan beide zijden van de jaloezie staaldraden die ervoor zorgen dat de jaloezie op zijn plaats blijft. Zijgeleiding voorkomt dat jaloezieen op de deur gaan klapperen wanneer de deur wordt geopend. De uiteinden van deze draden worden met schroeven aan de boven- en onderkant van de deur bevestigd.

Jaloezie op deur bevestigen zonder schroeven

Wil je liever niet schroeven in je (kunststof) deuren? Geen zorgen! Ook daar hebben we mooie oplossingen voor: Jaloezieën in een frame, met plakprofielen of klemsteunen. Hieronder lichten we alle opties verder toe.

1. Jaloezieën in een frame

Allereerst kan je kiezen voor een jaloezie in een frame. Afhankelijk van het gekozen merk kan je dit frame aan het kozijn bevestigen met magneetstrips of montageclips. Bij deuren met een rubberen afdichting rondom het glas wordt meestal gekozen voor montageclips. Hier klik je het frame vervolgens op vast. Een andere optie is om magneetstrips op het kozijn te plakken. Het magnetische frame blijft hier vervolgens aan kleven.

2. Jaloezieën met plakprofielen

Een andere optie om jaloezieën zonder boren te monteren is door gebruik te maken van plakprofielen. Hierbij worden aan weerszijden van de deur smalle strips op het glas geplakt. Aan de uiteinden van deze strips worden voetjes geplaatst, waartussen een koord wordt gespannen. De jaloezie beweegt langs deze draad op en neer. Doordat een jaloezie met plakprofielen niet aan alle kanten is afgesloten, oogt deze oplossing luchtiger dan een jaloezie in een frame.

3. Jaloezieën met klemsteunen

Tot slot kan je ook kiezen voor een jaloezie met klemsteunen. Hierbij klem je zowel aan de boven- als onderzijde twee steunen op het raam. Tussen deze steunen loopt een draad waarlangs de jaloezie op en neer beweegt. Een jaloezie met klemsteunen oogt relatief grof. Daarom zijn eerder genoemde oplossingen vaak populairder.

KeJe Latende aluminium jaloezieën zonder boren draai-kiepraam keukenLuxaflex® aluminium jaloezie met TruFit plakprofielen
Links: KeJe Latende jaloezie in een magnetisch frame. Rechts: Luxaflex® aluminium jaloezie met TruFit® plakprofielen

Aluminium of houten jaloezie op deur

Je kunt zowel een aluminium als houten jaloezie op deuren bevestigen. Wil je liever niet boren en schroeven? Dan zijn alleen aluminium jaloezieën geschikt. Houten jaloezieën dienen altijd vastgeschroefd te worden. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de jaloezieën op de wand boven de deur of aan het plafond te monteren, zodat je niet in de kozijnen hoeft te boren. Houd er echter wel rekening mee dat je de jaloezieën dan telkens moet optrekken om erdoor te kunnen.

Voor elke deur een geschikte jaloezie

Jaloezieën zijn geschikt voor vrijwel elk type deur. Wel zijn er een aantal aandachtspunten die per deurtype verschillen. Hieronder lichten we deze verder toe!

Jaloezie voordeur

Wil je graag een voordeur jaloezie? Dat kan! Onze jaloezieën zijn al leverbaar vanaf 22,5 cm breed. Daardoor zijn ze ook geschikt voor smalle raampjes, zoals die in een voordeur. Omdat je deze deur vaak opent, is het aan te raden een montagemethode te kiezen waarbij de raambekleding altijd strak langs het kozijn blijft hangen. Anders kan de raambekleding vervelend tegen de deur klapperen bij het openen.

Jaloezie openslaande deuren

Openslaande deuren vind je vaak aan de tuinzijde van een woning. ‘s Zomers staan ze vaak open om frisse lucht binnen te laten en binnen- en buitenruimtes met elkaar te verbinden. Bij jaloezieen voor openslaande deuren is het extra belangrijk om te kiezen voor een montagemethode waarbij de raambekleding strak langs het kozijn loopt. Zo voorkom je hinderlijk geklapper wanneer de deuren openstaan.

Jaloezie schuifpui

Tot slot zijn jaloezieën ook populair als schuifpui raambekleding. Vooral jaloezieën met brede lamellen staan prachtig bij zo'n grote raampartij. Omdat de glasdelen langs elkaar schuiven, is het vrijwel onmogelijk om raambekleding op het kozijn te monteren. Meestal wordt de raambekleding aan het plafond of de muur boven de pui bevestigd. Dit betekent wel dat je de raambekleding altijd moet optrekken om te kunnen passeren. Let hierbij op de pakketdikte, zodat je je hoofd niet stoot. Tip: Aluminium en bamboe jaloezieën zijn aanzienlijk dunner en vormen daardoor een smaller pakket.

witte jaloezie voordeurLuxaflex zwarte houten jaloezieën openslaande deuren
Links: Jaloezieen voordeur. Rechts: Luxaflex® houten jaloezie openslaande deuren.

In een notendop

Ben je benieuwd welk merk jaloezieën en welke lamelbreedtes beschikbaar zijn met welke montagemethoden? Bekijk dan onderstaande tabel. Hierin hebben we alle opties overzichtelijk op een rij gezet. Zo zie jij in één oogopslag welke deur jaloezie geschikt is voor jouw situatie!

  Zijgeleiding (met boren) In een (magnetisch) frame Plakprofielen Klemsteunen
Aluminium jaloezieën Ja, alle Verano® en Luxaflex® aluminium jaloezieën en de Solano 35/50 mm aluminium jaloezie. Ja, alle Verano® SmartFit aluminium jaloezieën en de KeJe Latende en Lamella Ja, bij Verano® 25 mm en Luxaflex® 16 en 25 mm aluminium jaloezieën (bij keuze voor Top Down Bottom Up) Ja, Verano® en Luxaflex® 16 en 25 mm aluminium jaloezieën
Houten jaloezieën Ja, alle Verano® en Luxaflex® houten jaloezieën Nee Nee Nee

Gratis kleurstalen

Wil je de stoffen eerst in het echt zien en voelen? Maak dan gebruik van onze gratis online kleurstalenservice. Doorgaans worden de stalen nog dezelfde werkdag verzonden!

Bezoek de showroom

Uiteraard heten we je ook graag van harte welkom in onze ruime showroom te Leeuwarden, waar we ons complete assortiment aanbieden: Binnenzonwering, buitenzonwering, overkappingen, horren en vloeren. Ideaal als je interesse hebt in meerdere producten. Als je gaat verhuizen of verbouwen bijvoorbeeld!

Heb je na het lezen van dit artikel alsnog vragen over jaloezieen voor deuren? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze professionele en enthousiaste collega’s staan je graag te woord.

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen