Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Raam jaloezieën voor ieder kozijn en vertrek

Raam jaloezieën voor ieder kozijn en vertrek

Raam jaloezieën voor ieder kozijn en vertrek
7 min. leestijd

Er is vrijwel geen raam of vertrek waar we geen geschikte jaloezie voor kunnen leveren! Of je nu een raam jaloezie op een kunststof draai-kiepraam wil monteren of waterbestendige badkamer raam jaloezieën zoekt. Lees snel verder en ontdek welk type jaloezie en welke montagemethode geschikt is voor jouw raam!


Populaire jaloezieën onder onze bezoekers


Jaloezieen op raam bevestigen; 3 methodes

Er zijn verschillende manieren om jaloezieen op het raam te bevestigen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor jaloezieën met zijgeleiding, of gebruikmaken van methodes waarbij je niet hoeft te boren. Hieronder bespreken we deze methodes in detail.

Zijgeleiding

Voor ramen die open kunnen, zijn jaloezieën met zijgeleiding ideaal. Hierbij lopen er aan beide zijden van de jaloezie staaldraden die ervoor zorgen dat de jaloezie keurig op zijn plek blijft. Zijgeleiding voorkomt dat jaloezieen op het raam gaan klapperen wanneer het raam openstaat. Vooral als de jaloezieën voor draai-kiepramen bestemd zijn, is zijgeleiding heel populair. Zijgeleiding voorkomt namelijk dat de jaloezie in de kiepstand recht naar beneden gaat hangen. De uiteinden van de staaldraden worden met schroeven aan de boven- en onderkant van de deur bevestigd.

Raam jaloezieën bevestigen zonder boren

Ook bieden wij diverse mogelijkheden om een raam jaloezie zonder boren te monteren aan. Ideaal als je de raambekleding op kunststof kozijnen wil monteren. Gaten in kunststof zijn namelijk onherstelbaar. Deze montagemethode is ook perfect voor draai-kiepramen, die overigens ook vaak van kunststof zijn gemaakt. Raamdecoratie zonder boren wordt namelijk rechtstreeks op het raam geplaatst, waardoor deze altijd meebeweegt met het raam. Hieronder lichten we de verschillende opties toe.

Jaloezie in een frame

Om te beginnen kan je kiezen voor een jaloezie in een frame. Dit frame kan je - afhankelijk van het merk - op twee manieren op het kozijn monteren. De eerste methode is door montageclips tussen de rubberen afdichting en het glas te drukken. Hier klik je het frame vervolgens op vast. De tweede manier is om magneetstrips op het kozijn te plakken. Het magnetische frame blijft hier vervolgens aan ‘plakken’.

Jaloezie met plakprofielen

Je kunt ook kiezen voor een raam jaloezie op maat met plakprofielen, waarbij je aan elke kant van het raam smalle strips op het glas plakt. Aan de uiteinden van deze strips plaats je voetjes, waartussen een draad wordt gespannen. De jaloezie beweegt langs deze draad op en neer. Een jaloezie met plakprofielen oogt luchtiger dan een jaloezie in een frame, omdat deze niet volledig rondom is afgesloten.

Jaloezie met klemsteunen

Tenslotte is er ook de optie om te gaan voor een jaloezie op het raam met klemsteunen. Bij dit type bevestiging klem je twee steunen zowel aan de boven- als onderkant van het raam. Tussen deze steunen beweegt de jaloezie op en neer langs een draad. Vanwege het grovere uiterlijk van een jaloezie met klemsteunen, zijn de eerder genoemde alternatieven vaak populairder.

KeJe Latende jaloezie in een magnetisch frame draai-kiepraamLuxaflex groene aluminium jaloezie trufit draai-kiepraam
Links: KeJe Latende jaloezie in een magnetisch frame. Rechts: Luxaflex® aluminium jaloezie met TruFit® plakprofielen.

Jaloezieën voor ramen in iedere woonruimte

Voor vrijwel ieder raam in huis hebben wij geschikte raambekleding jaloezieën. Of het nu een raam in de badkamer, keuken of woonkamer is! Wel zijn er een aantal aandachtspunten die per vertrek verschillen. Hieronder lichten we deze verder toe!

Badkamer raam jaloezieën

Niet elke jaloezie is geschikt voor ramen in de badkamer. Houten jaloezieën kunnen bijvoorbeeld kromtrekken door vocht. Als je toch houten jaloezieën in de badkamer wilt, kies dan voor PVC jaloezieën. Deze zijn volledig bestand tegen vocht en worden daarom ook wel badkamer jaloezieën genoemd. Ook aluminium jaloezieën kunnen uitstekend tegen vocht en zijn daarom zeer geschikt voor badkamer ramen.

Keuken raam jaloezieën

In keukens met een kookeiland is vrijwel ieder type jaloezie geschikt. Het raam bevindt zich in dit geval namelijk niet dichtbij een vocht- of vuilbron. In een klassiek opgestelde keuken is dit vaak echter wel het geval. Het raam bevindt zich dan vaak dicht bij de spoelbak. De jaloezie loopt dan veel risico om nat te worden.

Woonkamer raam jaloezieën

Woonkamer ramen zijn vaak groot, wat betekent dat je ook grote jaloezieën nodig hebt. Houd er wel rekening mee dat grote houten jaloezieën zwaar kunnen zijn om te bedienen. Bamboe jaloezieën en vooral aluminium jaloezieën zijn lichter en daardoor makkelijker te hanteren. Wil je optimaal van je uitzicht genieten? Kies dan voor jaloezieen in het raam met MegaView. Dit betekent dat bij het openen van de jaloezie twee lamellen op elkaar komen te liggen, wat zorgt voor een ruimer uitzicht. Deze optie is beschikbaar bij Luxaflex® en Verano® 25 mm en 50 mm aluminium jaloezieën.

Slaapkamer raam jaloezieën

Geen enkele jaloezie biedt volledige verduistering. Er kan namelijk zelfs in gesloten stand nog licht langs de lamellen sijpelen. Daarom is dit type raambekleding niet de beste keuze voor slaapkamerramen. Wil je toch graag jaloezieën in je slaapkamer? Overweeg dan een combinatie van gordijnen en jaloezieën. Deze mix van twee soorten raambekleding is niet alleen praktisch, maar ziet er ook nog eens stijlvol uit!

Verano grijze aluminium jaloezieën met zijgeleiding antraciet kozijnne badkamer ligbadLuxaflex® blauwe aluminium jaloezieën woonkamer
Links: Jaloezie raam badkamer. Rechts: Luxaflex® aluminium jaloezieen raam woonkamer.

Samengevat

Onderstaande tabel biedt een handig overzicht van alle mogelijkheden per jaloezie. Zo kan je eenvoudig controleren welk materiaal, merk en welke lamelbreedte geschikt is voor jouw raam.

  Zijgeleiding (met boren) In een (magnetisch) frame Plakprofielen Klemsteunen
Aluminium jaloezieën Ja, alle Verano® en Luxaflex® aluminium jaloezieën en de Solano 35/50 mm aluminium jaloezie. Ja, alle Verano® SmartFit aluminium jaloezieën en de KeJe Latende en Lamella Ja, bij Verano® 25 mm en Luxaflex® 16 en 25 mm aluminium jaloezieën (bij keuze voor Top Down Bottom Up) Ja, Verano® en Luxaflex® 16 en 25 mm aluminium jaloezieën
Houten jaloezieën Ja, alle Verano® en Luxaflex® houten jaloezieën Nee Nee Nee

Gratis stalenservice

Wil je de materialen en kleuren eerst in het echt zien en voelen? Dat begrijpen we! Daarom bieden wij een gratis kleurstalenservice aan. Bestellen doe je eenvoudig online! Meestal worden de stalen nog dezelfde werkdag verzonden!

Kom naar de showroom

Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze ruime showroom te Leeuwarden, waar we ons complete assortiment aanbieden: Binnenzonwering, buitenzonwering, overkappingen, horren en vloeren. Ideaal als je interesse hebt in meerdere producten. Als je gaat verhuizen of verbouwen bijvoorbeeld!

Heb je na het lezen van dit artikel alsnog vragen over raam jaloezieen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze deskundige medewerkers helpen je graag verder!

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen