Menu
  1. Home
  2. Vloeren

Vloeren

Vloeren vormen de basis van je huis! Ontdek onze ruime collectie vloeren exclusief in onze showroom: Van laminaat en PVC tot tapijt en vinyl. Woon je niet in de buurt? Dan maken we graag een offerte!

Soorten vloeren

Solano Wonen biedt een breed scala aan vloeren. Zo kan je bij ons terecht voor de populaire PVC vloer, maar leveren we ook de bekende laminaat vloer. Zelfs voor tapijt en vinyl ben je hier aan het juiste adres! Elk type vloer kent zijn eigen unieke eigenschappen. Ontdek ze hieronder en besluit welke vloer de beste keuze is voor jou.

PVC vloeren

Tegenwoordig zijn het vooral PVC vloeren die de klok slaan. Logisch! Dit type vloer kent namelijk een aantal bijzondere voordelen. Een PVC vloer is gemaakt van kunststof, maar is dankzij de high res print bijna niet van echt te onderscheiden. Of je nu kiest voor PVC met een hout dessin of PVC tegels met een betonlook. Een groot voordeel van PVC vloeren is de vochtbestendigheid. Dit maakt een PVC vloer tevens geschikt voor badkamers en keukens. Zeker wanneer je kiest voor een plak PVC vloer. Deze is naadloos, waardoor water nergens door kan dringen. Dit maakt de vloer tevens super hygiënisch. Plak PVC ligt bovendien strak tegen de muur, waardoor plinten niet vereist zijn. Daarnaast hebben PVC vloeren een geluiddempende werking en zijn ze geschikt voor vloerverwarming. Wil je zelf je PVC vloer leggen? Kies dan voor klik PVC. Of ‘click PVC’ op z’n Engels. Kies je voor plak PVC? Dan moet je de PVC vloer laten leggen door een professional. Doorgaans zal deze de vloer eerst egaliseren. Plak PVC is namelijk erg dun, waardoor eventuele oneffenheden makkelijk door de vloer heen drukken.

Laminaat vloeren

Ook laminaat vloeren worden nog altijd veel gekocht. De basis van een laminaat vloer bestaat uit HDF platen: Onder hoge druk samengeperste houtvezels. Laminaat vloeren zijn de laatste tijd flink doorontwikkeld. Zo zijn er tegenwoordig ook vochtbestendige laminaat vloeren. Deze planken zijn voorzien van een speciale waterbestendige coating. Daardoor trekt het water niet meteen in de vloer. Ook een laminaatvloer is geschikt voor vloerverwarming. Hierbij is het wel van belang dat je een warmtegeleidende ondervloer kiest. Laminaat vloeren zijn meestal iets goedkoper dan PVC vloeren. Bovendien zijn laminaatvloeren dikker dan PVC vloeren. Daardoor drukken eventuele oneffenheden minder snel door. De ondergrond hoeft daarom minder egaal te zijn dan bij PVC.

Tapijten

Er bestaat geen fijner gevoel dan een lekker zacht en warm tapijt onder je voeten! De zachte structuur maakt tapijt bovendien veilig. Een val op een tapijt is een stuk minder pijnlijk dan op een harde vloerbedekking. Ook werkt een tapijt uiterst geluiddempend. Dit is dan ook de reden dat het veel in appartementen wordt toegepast. De meeste tapijten hebben een geluidsreductie tussen de 20 en 30 dB. Dit is 2 tot 3 keer zoveel dan de vaak verplichte 10 dB. Tot slot zijn tapijten relatief goedkoop. 

Vinyl vloeren

Een vinyl vloer wordt ook wel vloerzeil genoemd. Deze benaming doet dit type vloer wat ouderwets aanvoelen, maar niks is minder waar. Vinyl vloeren zijn tegenwoordig verkrijgbaar in vele moderne dessins. Net als PVC vloeren! Vinyl en PVC vloeren worden dan ook vaak met elkaar verward. Evenals een PVC vloer bestaat een vinyl vloer uit meerder kunststof lagen. Het verschil is dat de bovenste en onderste laag bij vinyl vloeren zachter zijn. Deze lagen zijn steviger bij PVC. Dit maakt PVC de sterkere variant. Vinyl is daarentegen voordeliger. Evenals PVC is vinyl waterbestendig en goed te combineren met vloerverwarming. Wel heeft vinyl een minder geluiddempende werking dan een PVC vloer. In een appartement kies je dus beter voor PVC dan vinyl. 

Vloer patronen

Wij bieden PVC en laminaatvloeren in een breed aantal patronen en kleuren. Zo is er voor ieder wat wils! De populaire PVC visgraat vloer bijvoorbeeld. Wil je graag iets anders de rest? Maar ben je wel dol op de uitstraling van visgraat? Dan is een Hongaarse punt vloer misschien iets voor jou! Hierbij lopen de groeven niet trapsgewijs, maar ligt het bovenste van de planken tegen elkaar. Hierdoor zie je verschillende doorlopende lijnen op de vloer. Dit oogt strak en rustig. Liever rechte planken! Ook dat kan natuurlijk! Brede planken doen een ruimte breder ogen. Lange planken hebben juist een verlengend effect. Is de ruimte niet zo groot? Kies dan voor smalle planken. Je zal zien dat de ruimte gelijk groter oogt! Wil je juist helemaal geen houtlook vloer? Maar wel het gemak van PVC of laminaat? Ga dan voor een vloertegel patroon. PVC betonlook tegels bijvoorbeeld!

Traprenovatie

Binnen één dag jouw oude trap in een nieuw jasje? Het kan met een traprenovatie! Dat wil zeggen dat er over de bestaande traptreden nieuwe PVC of laminaat treden worden gelegd. Kies ervoor om je trap te matchen bij de vloer of ga juist voor een contrasterend dessin! Wil je een open trap bekleden? Dan heb je alleen overzettreden nodig. Heb je een dichte trap? Dan komen er ook stootborden bij. Stootborden worden standaard geleverd in hetzelfde dessin als de overzettreden. Liever contrasterende stootborden? Kies dan voor RAL 9010 stootborden.

Onderhoud

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk genieten van jouw nieuwe vloer! Daarvoor zijn twee dingen essentieel: Een schoonloopmat en de juiste onderhoudsmiddelen. Met een schoonloopmat zorg je ervoor dat vuil en kleine steentjes onder de schoenzolen los komen. Zo kunnen ze geen krassen op de vloer veroorzaken. Een gevalletje van beter voorkomen dan genezen! Daarnaast bieden we verschillende onderhoudsmiddelen om je vloer als nieuw te houden. Zo is er een dagelijkse reiniger, intensieve reiniger/stripper en een reiniger om het antislip effect en de matte uitstraling te behouden.

Merken

Je kunt bij ons terecht voor een breed scala aan vloermerken. Zo bieden we het populaire merk Floorlife. Dit merk staat bekend om haar kwalitatieve en moderne vloeren. De collecties zijn samengesteld door stylisten en sluiten altijd aan bij de meest actuele woontrends. Er bestaat zelfs een vtwonen by Floorlife collectie! Het Floorlife vloerenassortiment bestaat uit laminaat en PVC vloeren. Het merk Gelasta staat bekend om het ruime aanbod. De vloerencollectie van Gelasta bestaat namelijk niet alleen uit laminaat en PVC. Ook tapijten, vinylvloeren en zelfs deurmatten heeft Gelasta in haar assortiment. Tot slot bieden we ook nog vloertoebehoren van het merk Co-pro aan: Deurmatten en traprenovaties.

Vloer laten leggen

Heb je zelf geen kennis of tijd om de vloer te leggen? Geen probleem! Op aanvraag kunnen we de vloer ook voor je leggen. Bel of mail gerust! Sommige vloeren moeten zelfs door een professional gelegd worden. Een plak PVC vloer bijvoorbeeld. 

Showroom

Momenteel zijn onze vloeren exclusief verkrijgbaar in onze showroom in Leeuwarden. Dit is zowel een raambekleding- als vloerenwinkel. Alles onder één dak dus. Handig wanneer je een nieuwbouwhuis hebt gekocht of als je bestaande woning een complete verbouwing ondergaat! Woon je niet in de buurt? Maar heb je wel interesse in onze vloeren? Bel of mail gerust. We maken graag een offerte op afstand voor je.

Veelgestelde vragen over vloeren

Wat is het verschil tussen PVC en laminaat?

PVC is gemaakt van kunststof en laminaat bestaat uit onder hoge druk samengeperste houtvezels (HDF platen). Een PVC vloer kan standaard tegen vocht en heeft een hogere geluidsreductie. Een laminaatvloer is meestal goedkoper.

Wat is het verschil tussen vinyl en PVC?

Het verschil tussen een vinyl en PVC vloer is hardheid van de bovenste en onderste laag. Deze lagen zijn bij vinyl zachter dan bij PVC. Daardoor is een PVC vloer sterker. Een vinylvloer is goedkoper.

Wat is de beste vloer voor vloerverwarming?

Plak PVC wordt vaak gezien als de beste vloer voor vloerverwarming. Plak PVC is namelijk zeer dun, waardoor de warmte goed geleid wordt. Om die reden zijn ook de meeste vinyl vloeren geschikt voor vloerverwarming. Let wel op dat er een thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist. Click PVC en laminaat kunnen ook gelegd worden bovenop vloerverwarming. Houd hierbij wel rekening met een langere opwarmtijd. Tapijt isoleert vaak te goed. Hierdoor kan de warmte in de vloer niet goed afgegeven worden.

Welke vloer is geschikt voor de badkamer?

Een plak PVC vloer is uitermate geschikt voor de badkamer. Deze vloer is namelijk waterdicht. Ook watervast laminaat of vinyl is mogelijk in de badkamer. Voor de natte gedeeltes, zoals de douchecabine worden deze vloeren wel afgeraden. Hier kies je beter voor een douchebak of tegels.

Welke vloer op houten ondervloer?

Zowel laminaat als click PVC zijn geschikt voor houten ondervloeren. Wel moet de vloer glad zijn en niet veren. Veert de vloer een beetje? Dan is er voor click PVC een ondervloer nodig: Spaanplaat, multiplex of underlayment.

Wat is het verschil tussen visgraat en Hongaarse punt?

Bij een visgraat vloer lopen de groeven trapsgewijs. Bij een Hongaarse punt ligt het bovenste van de planken tegen elkaar. Hierdoor zie je verschillende doorlopende lijnen op de vloer. Dit oogt strak en rustig.

Kies je het beste voor een brede of smalle planken vloer?

Kies voor een smalle planken vloer wanneer de ruimte klein is. In een grote ruimte staan brede planken juist mooier. Een groot oppervlakte met smalle planken oogt snel te druk.

Welke vloer is het goedkoopst?

Over het algemeen in een vinyl vloer het goedkoopst. De exacte prijs is afhankelijk van eigenschappen zoals de dikte van de slijtlaag, geschiktheid voor vloerverwarming en het motief.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen