Menu
  1. Home
  2. Screens
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Bediening
Elektrisch
(7)
Solar
(5)
Handbediend
(2)
Type screendoek uitleg
Lichtdoorlatend
(7)
Verduisterend
(4)
Met zichtvenster
(2)
Profielkleur uitleg
RAL 9001
(7)
Technisch zilver
(7)
RAL 9010
(7)
RAL 7016
(7)
Afwijkende RAL kleur
(7)
RAL 7016 structuur
(5)
TIGER 29 80081 structuur
(4)
RAL 9016
(4)
RAL 9006
(4)
RAL 9005 structuur
(2)
RAL 9007 structuur
(1)
RAL 9006 structuur
(1)
RAL 8019
(1)
RAL 7039 structuur
(1)
RAL 7039
(1)
RAL 7021 structuur
(1)
Meer weergeven
Type screen uitleg
Ritsscreen
(5)
Standaard screen
(2)
Vorm omkasting
Schuin
(7)
Recht
(6)
Halfrond
(4)
Merk
Solano
(4)
Verano
(3)
Toon 7 screens

Voordelen van buitenzonwering screens

Zonnescreens buiten kennen vele voordelen. Allereerst zijn screens voor ramen één van de meest effectieve vormen van zonwering. Wat screens zonwerend maakt is het gegeven dat screens buiten op het raam worden geplaatst. Zo wordt de hitte van de zon tegengehouden alvorens deze het glas bereikt. Buitenzonwering - zoals screens voor buiten - is dan ook vele malen effectiever dan binnenzonwering. Buitenzonwering houdt namelijk tot 92% van de hitte tegen. Bij binnenzonwering is dit 65%. Een andere populaire vorm van buitenzonwering is het rolluik. Rolluiken zorgen er echter voor dat een ruimte volledig verduisterd wordt. In een leefruimte is dit vaak niet wenselijk. Dan zijn screens een betere optie! Screendoeken zijn namelijk zo gemaakt dat je overdag wél naar buiten, maar niet naar binnen kijkt. Ze halen als het ware alleen het scherpe van het zonlicht eraf. Bovendien vinden velen dat buiten screens een elegantere uitstraling hebben dan rolluiken.

Voor een uitgebreide vergelijking verwijzen we je graag naar ons blog over screens of rolluiken. Tot slot zijn screens multifunctioneel. In eerste instantie zijn screens bedoeld om voor ramen buiten te plaatsen. Screens kunnen echter ook gebruikt worden om veranda’s dicht te maken. Lees ons blog over veranda screens voor meer informatie.

Screendoeken

Onze zonwerende screens op maat zijn altijd voorzien van de bekende doeksoort Sergé. Deze doeken staan bekend om de uitstekende kwaliteit. Sergé doeken worden geweven van glasvezeldraden en polyestergarens. De garens zijn supersterk en voorzien van een coating waardoor ze zeer lang meegaan. De screendoeken hebben bovendien een hoge inscheurweerstand en brandklasse M1. Onze eigen Solano screens zijn leverbaar met Sergédoeken van de A-merken Helioscreen (Hunter Douglas groep), Serge Ferrari (Soltis) en Mermet (Satiné). Ons meest verkochte screendoek is Sergé 3%. Deze heeft een lichtdoorlatendheid van slechts 3%. Hierdoor kan je wel van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Voor meer lichtdoorlatendheid kies je voor Sergé 600 5%. Wil je juist graag verduisterende screens? Kies dan voor een verduisterende doeksoort van de merken Helioscreen, Mermet of Sergé Ferrari. Verano® heeft een eigen doekcollectie bestaande uit twee verschillende transparanties: 3% en 5%.

Handmatige en elektrische screens

Bij Solano Wonen kan je screens handbediend of elektrisch uit laten voeren. Wanneer je graag een handbediend screen wil, heb je de keuze uit een bandopwinder of oogwindwerk. Wil je graag elektrische screens? Dan kan je kiezen uit diverse motoren. Allereerst heb je de keuze tussen een screen met schakelaar en een screen met afstandsbediening. Vervolgens bepaal je of je voor een huismerk of een Somfy motor gaat. Een veelvoorkomende reden om voor een Somfy motor te kiezen is de obstakeldetectie. Dit betekent dat het screen stopt op het moment dat het weerstand voelt. Bijvoorbeeld wanneer je per ongeluk nog een naar buiten openslaand raam open hebt staan. Zo kan een hoop schade worden voorkomen. Tot slot kan je ook kiezen voor screens op zonne energie. Het grote voordeel van een solar screen zonnescherm is dat je geen gaten naar binnen hoeft te boren.

Standaard en ritsscreens

Binnen ons assortiment bieden we zowel standaard screens als ritsscreens aan. Het belangrijkste verschil tussen beide is de stabiliteit. Een standaard screen wordt uitsluitend strak getrokken via de onderlat. Bij een ritsscreen daarentegen loopt het doek door de geleiders met behulp van een ritsmechanisme. Hierdoor wordt het doek ook aan de zijkanten strak gehouden. Als je de voorkeur geeft aan een handbediend screen, dan is een standaard screen de juiste keuze. Ritsscreens zijn alleen verkrijgbaar met een motor voor elektrische bediening.

Screens prijzen

Bij Solano Wonen ben je altijd verzekerd van een goede screens aanbieding. Onze goedkope screens liggen gemiddeld 50% onder de verkoopadviesprijs. Dit is mogelijk doordat wij grootschalig inkopen en rechtstreeks vanuit de fabriek verzenden. De exacte prijs van een screen is afhankelijk van meerdere factoren. Ga je voor screens inclusief montage? Dan vallen de kosten natuurlijk hoger uit dan wanneer je zelf gaat monteren. Ook de afmetingen zijn zeer bepalend voor de prijs. Moeten je screens 5 meter breed zijn? Dan zullen ze een stuk duurder uitvallen dan een screen van 1 meter breed.

Keuzehulp

Zie jij door de bomen het bos niet meer? Raadpleeg dan onze keuzehulp screens.

Veelgestelde vragen over screens

Wat zijn screens?

Screens zijn een zeer efficiënte vorm van zonwering aan de buitenkant van je raam. Een screen bestaat uit een doek en een bak waar het doek in oprolt. Screens lopen verticaal over de ramen buiten. Doordat ze aan de buitenkant van het raam geplaatst worden, weren ze de zon alvorens deze het glas opwarmt. Hierdoor zal de hitte binnen aanzienlijk afnemen.

Wat zijn zipscreens?

Zipscreens zijn windvaste screens. Bij een zipscreen wordt het doek in de zijgeleiding geritst waardoor ze windvast zijn tot windkracht 8. Zipscreens worden dan ook wel ritsscreens genoemd. Verano® heeft een eigen woord bedacht voor dit type screens: Ritzscreens.

Hoe maak je screens schoon?

Begin met het wegborstelen van los vuil. Gebruik hiervoor een handborstel of stofzuiger met een schone borstel. Vlekken - zoals vogelpoep - verwijder je met een mild lauwwarm sopje. Maak hierbij een vegende beweging. Spoel het doek en de bak tot slot na met lauw water. Lees ons blog over screens schoonmaken voor uitgebreide instructies.

Wat is de beste kleur voor screens?

Donkere kleuren zijn de beste keuze voor screens. Deze laten namelijk minder licht - en dus minder straling - door. Bovendien blijft het zicht van binnen naar buiten beter behouden met een donker gekleurd screen.

Welke screens motor is de beste keuze?

Dit hangt af van jouw persoonlijke wensen. Wil je een simpele motor zonder poespas? Dan is onze huismerk of Somfy motor met schakelaar een goede keuze. Wil je jouw screen bedienen met je smartphone? Ga dan voor een somfy IO motor. Lees ons blog over diverse screens motoren voor gedetailleerde informatie.

Wat kosten screens?

De kosten voor een screen beginnen vanaf €99,95. De exacte kosten zijn vooral afhankelijk van de afmetingen en het type screen. Een standaard screen is goedkoper dan een ritsscreen. Ook de bedieningwijze heeft een grote invloed op de prijs. Met onze handige online configurator bereken je eenvoudig de exacte prijs van jouw nieuwe screen(s).

Hoe lang heb ik garantie op mijn screen?

Wij staan 100% achter de kwaliteit van onze screens. Daarom geven wij 5 jaar garantie op zowel de screens als het screendoek en de motor.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen