Menu
  1. Home
  2. Raamdecoratie
  3. Verticale lamellen
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Type raam
Vast raam
(5)
Draairaam
(5)
Bediening
Handbediend
(5)
Elektrisch
(4)
Lamelbreedte
89 mm
(5)
127 mm
(3)
70 mm
(2)
52 mm
(2)
Merk
Solano
(1)
Verano
(3)
Luxaflex
(1)
Toon 5 verticale lamellen

Verticale lamellen op maat gemaakt

Wij maken je verticale lamellen 100% op maat. Tot op de millimeter nauwkeurig! Onze huismerk Solano verticale lamellen gaan tot 400 cm breed. Verticale lamellen van Verano® en Luxaflex® kunnen tot 6 meter breed geleverd worden. Dus moeten je lamellen 250 breed zijn? Dan kan je kiezen uit alle merken!

Stoffen, aluminium en kunststof lamellen

Lamelgordijnen zijn verkrijgbaar in stof, aluminium en kunststof. Elk met unieke voordelen die we hieronder toelichten.

Stoffen lamellen

Lamelgordijnen zijn verkrijgbaar in stof, aluminium en kunststof. Stoffen lamellen hebben een warme uitstraling. Ook is stof beter voor de akoestiek dan harde materialen zoals aluminium en kunststof. Stoffen verticale lamellen worden vooral toegepast in grote ruimtes, zoals woonkamers.

Kunststof/PVC lamellen

Kunststof verticale lamellen zijn gemaakt van PVC, een zeer sterke vorm van plastic. PVC lamellen op maat kennen een aantal grote voordelen. Ze zijn bijvoorbeeld waterbestendig en eenvoudig schoon te maken. Dit maakt ze ideaal voor vochtige ruimtes, zoals badkamers en keukens. Bovendien zijn plastic lamellen kleurvast en brandvertragend.

Aluminium lamellen

Aluminium verticale lamellen kennen dezelfde voordelen als kunststof lamellen. Ook aluminium lamellen zijn vochtbestendig, kleurvast en brandvertragend. Verticale aluminium lamellen op maat worden vaak toegepast in badkamers en keukens. Aluminium heeft echter een meer industriële uitstraling in vergelijking met PVC.

Lichtdoorlatende en verduisterende lamellen

PVC lamellen zijn standaard verduisterend. Een stoffen lamelgordijn is zowel in een lichtdoorlatende als verduisterende stof verkrijgbaar. Lichtdoorlatende lamellen worden ook wel vitrage lamellen genoemd. Doorschijnende stoffen zijn ideaal als je alleen het licht wil filteren, maar de ruimte niet volledig wil verduisteren.

Wil je ook ‘s avonds volledige privacy? Dan zijn verduisterende lamellen een betere keuze. Houd er echter wel rekening mee dat 100% verduistering nooit mogelijk is. Er kan namelijk altijd licht langs de kieren van de lamellen sijpelen. Lamellen gordijnen worden dan ook niet aangeraden voor slaapkamers.

Ketting of ingesealde bodemplaten

Normaal gesproken loopt er een metalen of kunststof ketting langs de onderzijde van de lamellen. Je kunt echter ook kiezen voor ingesealde bodemplaten, waardoor een verbindingsketting overbodig is. Dat staat niet alleen strakker, maar is ook handig in huishoudens met kleine kinderen of huisdieren. Met een ketting loop je namelijk het risico dat deze beschadigd raakt wanneer er tussen de lamellen wordt gelopen.

Ultiem gemak met elektrische lamellen

Standaard wordt een lamellen gordijn handmatig bediend. Voor ultiem gebruiksgemak biedt Verano® ook de optie om te kiezen voor elektrische verticale lamellen. Je bedient ze dan met een eenvoudige druk op de knop. Wil je graag slimme lamellen die je ook kunt bedienen wanneer je niet thuis bent? Dat kan! Hiervoor heb je een Somfy Tahoma Switch nodig. Daarmee kan je jouw lamellen vanaf elke locatie bedienen. Zelfs vanaf je vakantieadres!

Lamelbreedtes

Verticale lamellen zijn beschikbaar in diverse lamelbreedtes, variërend van 52 tot 127 mm breed. Bij kleine ramen passen smalle lamellen goed, terwijl voor grote ramen de voorkeur uitgaat naar brede lamellen. Smalle lamellen ogen dan namelijk al gauw te druk.

De beschikbare lamelbreedtes zijn afhankelijk van zowel het merk als het materiaal. Verano® kunststof lamellen zijn leverbaar in alle breedtes: 52, 70, 89 en 127 mm. Luxaflex® en Verano® stoffen lamellen zijn verkrijgbaar in breedtes van 89 en 127 mm, terwijl Solano stoffen lamellen alleen beschikbaar zijn in een breedte van 89 mm. Verano® aluminium verticale lamellen zijn leverbaar in breedtes van 52, 70 en 89 mm.

200+ kleuren

Met meer dan 200 kleuren om uit te kiezen zijn er voor ieder interieur wel matchende verticale jaloezieen. Wil je graag moderne lamellen? Dan zijn witte verticale lamellen of zwarte lamellen op maat of een goede keuze. Liever een warme uitstraling? Dan kan je ook kiezen voor kleuren zoals roze, pastelblauw of bruingrijs. Twijfel je nog over de kleur? Bestel dan gratis kleurstalen! Je ontvangt de stalen binnen twee werkdagen.

Goedkope verticale lamellen kopen

Bij Solano Wonen ben je altijd verzekerd van een uitstekende lamellen aanbieding! Wij kopen grootschalig in en leveren rechtstreeks vanuit de fabriek. Bovendien hanteren wij lage marges. Daardoor kunnen wij onze lamellen goedkoop aanbieden. Tot wel 50% voordeliger dan elders! Onze goedkoopste lamellen zijn al leverbaar vanaf €39,95. Goedkope lamellen bestellen doe je bij ons eenvoudig online. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze grote showroom in Leeuwarden.

Eenvoudig meten en monteren

Met behulp van onze heldere meet- en montagehandleidingen is lamellen monteren heel eenvoudig. Liever je lamellen laten ophangen? Maak dan gebruik van onze meet- en montageservice. Raadpleeg ons servicegebied om te kijken of we ook in jouw regio actief zijn.

Veelgestelde vragen over verticale lamellen

Wat zijn lamellen?

Lamellen bestaan uit diverse stroken stof of PVC die zijn bevestigd aan een rail. Je kunt alleen de stroken kantelen of het volledige pakket opzij bewegen. Lamellen geven daardoor veel controle over inkijk en lichtinval.

Welke breedte lamellen kiezen?

Bij grote ramen kies je het beste voor brede lamellen. Smalle lamellen kunnen bij grote oppervlakken namelijk te druk ogen. Bij kleine ramen zijn smalle lamellen juist een betere keuze

Wat is het verschil tussen lamellen en jaloezieën?

In principe zijn lamellen en jaloezieën hetzelfde. Het gaat in beide gevallen om latjes of stroken die je zowel kunt kantelen als op en neer of opzij kunt bewegen. Desondanks wordt met de term lamellen meestal de verticale variant en met jaloezieën de horizontale variant bedoeld. Voor de duidelijkheid wordt daarom vaak gesproken van verticale lamellen en horizontale jaloezieën.

Kies je beter voor gordijnen of lamellen?

Voor optimale controle over inkijk en lichtinval kies je het beste voor lamellen. Een gordijn kun je immers alleen opzij bewegen, terwijl je de diverse stroken van lamellen ook kan kantelen. Bij gordijnen heb je echter meer keuze qua stof en dessins. Ook verduisteren en isoleren gordijnen beter omdat ze uit één stuk stof bestaan.

Hoe kan je lamellen schoonmaken?

Het reinigen van lamellen start met het verwijderen van stof. Gebruik hiervoor een microvezeldoek of een stofzuiger met een zachte opzetborstel op de laagste stand. Als stof verwijderen niet voldoende is, bereid dan een sopje voor met een milde allesreiniger. Met dit sopje maak je een doekje of washand lichtjes vochtig. Vervolgens neem je voorzichtig de lamellen af. Bij stoffen lamellen is extra voorzichtigheid geboden; vermijd te krachtig boenen om beschadiging van de stof te voorkomen.

Hoe meet je de maat voor lamellen op?

Bepaal eerst waar je de lamellen gaat plaatsen: In het kozijn (in de dag) of op de muur (op de dag). Afhankelijk van deze keuze meet je ofwel de breedte en hoogte van het kozijn, ofwel de breedte en hoogte van het kozijn plus de gewenste overlapping. Raadpleeg onze duidelijke meetinstructies voor gedetailleerde instructies. Laat je het opmeten liever aan een deskundige over? Maak dan gebruik van onze inmeetservice!

Wat kosten verticale lamellen op maat?

De kosten van verticale lamellen op maat zijn allereerst afhankelijk van de gewenste breedte en hoogte. Ook het merk en eventuele extra opties zoals elektrische bediening zijn van invloed. Met onze prijsconfigurator bereken je gemakkelijk en snel de exacte prijs. Wij leveren rechtstreeks vanuit de fabriek. Daardoor zijn onze maatwerk verticale lamellen tot wel 50% goedkoper dan elders!

Gratis meetservice Gratis kleurstalen