Menu
  1. Home
  2. Windschermen
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Merk
Verano
(2)
Toon 2 windschermen

Meer genieten van het buitenleven

Wind kan een behoorlijke spelbreker zijn als je lekker buiten wilt zitten. Vooral in het voor- en najaar wanneer de zon wel lekker schijnt, kan een koele wind de gevoelstemperatuur behoorlijk doen dalen. Met een glazen windscherm zit je heerlijk beschut tegen de wind! Zo kan je veel langer genieten van het buitenleven. 

Helder, mat of gefumeerd glas

Wij bieden uitsluitend de A-kwaliteit glazen windschermen van het Nederlandse merk Verano® aan: Windscherm Lüderitz en windscherm Biarritz. Beide zijn verkrijgbaar met drie soorten glas: Helder, mat en gefumeerd grijs. 

Helder glas is ideaal als je vrij zicht wilt behouden. Met een doorzichtig windscherm behoud je het gevoel dat je lekker in de tuin zit. Als je juist privacy wil creëren, kies je beter voor mat glas. Hier kan je niet doorheen kijken. Of ga voor een chique middenweg met gefumeerd grijs glas. Dit type glas wordt ook wel rookglas genoemd. Het glas is getint. Je kunt er nog wel doorheen kijken, maar minder goed dan door helder glas. Gefumeerd glas wordt vooral gekozen vanwege de luxe uitstraling.

Vast of elektrisch uitschuifbaar

Windscherm Biarritz is altijd een vaste maat, wat betekent dat deze niet in hoogte verstelbaar is. Wel kun je kiezen of je wil dat het windscherm uit één stuk of meerdere delen glas bestaat. Windscherm Lüderitz is wel in hoogte verstelbaar. Op de laagste stand schuiven de glazen delen over elkaar heen en in de hoogste stand bevindt het ene deel zich boven het andere. Je bedient het windscherm met een simpele druk op de knop!

Van achtertuin tot caféterras

Een windscherm van glas kent meerdere toepassingen. Zo kan je een glas windscherm gebruiken om het terras in je tuin te beschutten, maar ook om wind onder je overkapping tegen te gaan. Ook voor horeca terrassen is een glazenwindscherm ideaal!

Windscherm tuin

Wind in de tuin kan erg vervelend zijn. Zeker als je aan het water woont of op een open plek tussen de landerijen kan het behoorlijk waaien. Ook wanneer je in een nieuwbouwhuis woont, kan je aardig wat hinder van wind ervaren. Het duurt immers vaak een tijdje voor er voldoende huizen gebouwd zijn om de wind te breken. Met een tuin windscherm kan je toch lekker buiten zijn. Ook als het waait!

Windscherm overkapping

Ook als je beschutting zoekt onder je overkapping is een windscherm een uitkomst. Wil je ook graag de warmte binnenhouden? Dan is een veranda windscherm minder geschikt. In dat geval sluit je je overkapping beter af met glazen schuifwanden. Doordat deze perfect aansluiten op de overkapping blijft de warmte beter behouden.

Terrasschermen horeca

Ook voor de horeca zijn onze stevige windschermen ideaal! Zeker als het terras langs een gracht of op een groot plein gelegen is, kan het behoorlijk waaien. Als het maar even kan, zitten Nederlanders graag op het terras. Met een windscherm maak je het terras snel comfortabel en dat betekent meer klandizie! Kies wel altijd voor een horeca terrasscherm met helder glas, aangezien mensen kijken een nationale liefhebberij is. Bovendien kan een horeca windscherm dienen als afscheiding tussen de terrassen van verschillende zaken. Bij een strandpaviljoen dient een windscherm bovendien ook als bescherming tegen zand.

Windscherm op maat

Al onze windschermen worden volledig op maat gemaakt. Zo weet je zeker dat het windscherm perfect past op je terras of onder je overkapping. Met onze heldere meetinstructies is het inmeten zo gedaan. Ook voor de montage hebben we duidelijke handleidingen. Schakel je toch liever de hulp van een expert in? Maak dan gebruik van onze meet- en/of montageservice. Onze deskundige monteurs komen graag bij je langs!

Extra opties op verzoek

Naast de aangegeven opties in de configurator zijn er nog een aantal extra mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om voor een mobiel windscherm op wielen te kiezen. Zo’n verrijdbaar windscherm is handig als je deze niet op een vaste plek wil hebben, maar van plan bent om vaak van opstelling te wisselen.

Ook is het mogelijk om meerdere delen aan elkaar te koppelen. Bijvoorbeeld als je het windscherm in een hoekopstelling wil plaatsen. Ook is het mogelijk om het windscherm tegen een muur te bevestigen. Neem gerust contact met ons op als je  interesse hebt in één van deze opties. We maken graag een offerte op maat voor je!

Altijd 20% korting!

Bij Solano Wonen ben je altijd verzekerd van een goede windscherm aanbieding! Wij bieden onze windschermen namelijk standaard met 20% korting aan. Het hele jaar door! Dit kan omdat wij grootschalig inkopen en rechtstreeks vanuit de fabriek verzenden. Bovendien hanteren wij lage marges. Windschermen kopen doe je bij ons eenvoudig online! Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze grote showroom in Leeuwarden!

Veelgestelde vragen over windschermen

Waarvoor dient een windscherm?

Een windscherm dient als beschutting tegen frisse wind. Vooral in het voor- en najaar, wanneer de zon lekker schijnt, kan een koele bries de gevoelstemperatuur behoorlijk beperken. Bovendien fungeert een windscherm als bescherming tegen zand en stof, wat erg prettig is bij strandpaviljoens.

Hoe hoog moet een windscherm zijn?

Een windscherm moet hoog genoeg zijn om effectieve bescherming tegen de wind te bieden, maar laag genoeg om geen gevoel van opsluiting te creëren. De gemiddelde hoogte van een windscherm is 180-185 cm. 

Hoe maak je een windscherm schoon?

Maak een sopje van lauw water en een mild schoonmaakmiddel en begin met het afnemen van de aluminium profielen met een zachte doek. Vervolgens reinig je de glasplaten met lauw water en zeepsop en neem je ze af met een zachte doek, zeem of trekker.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen