1. Home
  2. Glazen overkappingen
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Type overkapping
Aluminium overkapping
(2)
Houten overkapping
(1)
Type montage
Gevelmontage
(3)
Vrijstaand
(1)
Type vulling Uitleg
Glas 44.2
(3)
Polycarbonaat
(2)
Glas 55.2
(2)
Merk
Verano
(2)
Solano
(1)
Toon 3 glazen overkappingen

Reviews

Klanten beoordelen ons met een 8.8
Gebaseerd op 6001 reviews
The Feedback Company

Glazen overkapping op maat

Onze glazen terrasoverkappingen worden volledig op maat gemaakt. Tot de millimeter nauwkeurig! Zo zorg je voor een naadloze aansluiting met jouw woning. Niet alleen over de maat heb je de volledige controle. Ook de profielkleur en extra opties kies je zelf. Ga je bijvoorbeeld voor een ronde of rechte goot? En wil je wel of geen LED-verlichting? Wij maken jouw glas overkapping 100% naar wens!

Voordelen van een overkapping met glas

Het grootste voordeel van een glazen terrasoverkapping is het feit dat je niet langer seizoensgebonden bent. Met een glas veranda geniet je namelijk het hele jaar rond van je tuin! Zeker als je deze uitbreidt met glazen schuifwanden. Een veranda met glas kan bovendien probleemloos aan huis geplaatst worden. Een bekend nadeel van een overkapping aan huis is immers de verminderde lichtinval in huis. Met een glazen overkapping aan huis ervaar je dit probleem niet. Een veranda aan huis met glas zorgt bovendien voor extra leefruimte. Dat zorgt niet alleen voor meer woongenot, maar ook voor een stijging van je woningwaarde! Een veranda glasdak heeft bovendien een lange levensduur en is minder krasgevoelig dan een polycarbonaat overkapping. Ook werkt een glazen afdak enigszins geluiddempend. Regen op een terrasoverkapping met glas klinkt gezellig tikkend. Op polycarbonaat geeft regen juist een - volgens sommigen vervelend - trommelend geluid. Bekijk ons blog over de voor- en nadelen van glas en polycarbonaat voor een uitgebreide vergelijking.

Glazen terrasoverkapping kopen

Ben je overtuigd van de voordelen? En klaar om een glazen terrasoverkapping aan te schaffen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij leveren topkwaliteit overkappingen van hout of aluminium. Onze aluminium overkappingen zijn van het merk Verano®. Verano® gebruikt uitsluitend duurzaam aluminium voorzien van het Alu Eco Certificaat. Dat wil zeggen dat Verano® er alles aan doet om bouwaluminium in de recyclingketen te brengen.

Uit welke materialen bestaat een glazen overkapping?

De constructie (profielen) van Verano® glazen overkappingen is gemaakt van duurzaam aluminium met Alu Eco Certificaat. In het geval van een glazen overkapping bestaat het dak uit glazen platen. Kies je voor een houten overkapping? Dan bestaat de constructie uit douglas hout.

Kan je een glazen overkapping later uitbreiden met glazen schuifwanden?

Ja, dat kan! Bestel de glazen schuifwanden direct mee met je overkapping of voeg ze op een later moment toe. Handig wanneer je nog niet zeker weet of je wel glazen schuifwanden wil of wanneer je een beetje krap bij kas zit.

Kan je een glazen overkapping later uitbreiden met zonwering?

Ja hoor! Je kan je glazen overkapping direct of later uitbreiden met diverse soorten zonwering. Kies bijvoorbeeld voor verandazonwering op het glas of een plisségordijn onder het glas. Ook een screen aan de zijkant(en) behoort tot de mogelijkheden.

Hoe kan ik een glazen overkapping schoonmaken

Begin met het verwijderen van los vuil. Dit doe je met een zachte bezem of telescopische borstel. Maak het glas vervolgens schoon met een mild sopje. Om strepen te voorkomen ga je de glasplaten na met een zeem en wisser. Lees ons blog over een aluminium overkapping schoonmaken voor meer tips.

Kan ik een glazen overkapping laten monteren?

Jazeker! Kies je voor onze montageservice? Dan wordt jouw glazen overkapping vakkundig gemonteerd. Wij monteren in bijna heel Nederland! Bekijk ons servicegebied om te ontdekken of we ook bij jou in de buurt komen. Ga naar tarieven meet- en montageservice voor meer informatie.

Wat kost een glazen overkapping?

Je hebt al een glazen overkapping vanaf €2.334,-. De exacte kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Het meest bepalend is de afmeting: Hoe groter de overkapping, hoe hoger de kosten. Daarnaast zijn ook extra’s zoals LED-verlichting bepalend voor de prijs. Bereken de definitieve kosten eenvoudig online!

Gratis meetafspraak Gratis kleurstalen