Menu
  1. Home
  2. Overkappingen
  3. Glazen overkappingen
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Type overkapping
Overkapping hout
(2)
Overkapping aluminium
(2)
Type vulling uitleg
Glas 44.2
(4)
Polycarbonaat
(3)
Glas 55.2
(2)
Maatwerk of standaard maten
Maatwerk
(4)
Standaard maten
(3)
Type montage
Muuraanbouw
(3)
Vrijstaand
(1)
Merk
Verano
(2)
Solano
(2)
Toon 4 glazen overkappingen

Terrasoverkapping glas voordelen

Het grootste voordeel van een glazen terrasoverkapping is het feit dat je niet langer seizoensgebonden bent. Met een glas veranda geniet je namelijk het hele jaar rond van je tuin! Zeker als je deze uitbreidt met glazen schuifwanden. Een veranda met glas kan bovendien probleemloos aan huis geplaatst worden. Een bekend nadeel van een overkapping aan huis is immers de verminderde lichtinval in huis. Met een glazen overkapping aan huis ervaar je dit probleem niet. Bang dat het te warm wordt in huis? Kies dan voor glazen overkapping met zonwering.

Een veranda aan huis met glas zorgt bovendien voor extra leefruimte. Dat zorgt niet alleen voor meer woongenot, maar ook voor een stijging van je woningwaarde! Een veranda glasdak heeft bovendien een lange levensduur en is minder krasgevoelig dan polycarbonaat overkappingen. Ook heeft een glazen afdak een relatief hoog geluiddempend vermogen. Daardoor klinkt regen op een terrasoverkapping met glas gezellig tikkend. Op polycarbonaat geeft regen juist een - volgens sommigen hinderlijk - trommelend geluid. Tot slot heeft een overkapping met glazen dak een ontzettend luxe uitstraling!

Glazen overkapping op maat en standaard

Heb je een specifieke afmeting glasoverkapping nodig? Dan is een veranda glas op maat ideaal voor jou! Deze stel je helemaal naar wens samen. Tot op de millimeter nauwkeurig! Van 230 x 200 cm tot 1400 x 500 cm en alles daartussen in.

Komt de afmeting van een glasdak overkapping in jouw situatie niet zo nauw? Of heb je toevallig een veelvoorkomende maat nodig? Kies dan voor een overkapping met glasdak in een standaard maat. Vaste maten kunnen wij extra voordelig aanbieden!

Houten of aluminium overkapping met glas

Wij bieden zowel houten als aluminium overkappingen met glazen dak aan. Het grote voordeel van een aluminium veranda met glazen dak is de lange levensduur. Aluminium is immuun voor rot, schimmel, roest en verkleuring. Daardoor gaat een aluminium overkapping met glas minstens 30 jaar mee! Bovendien past het strakke uiterlijk van een aluminium overkapping perfect bij moderne tuinen.

Houten overkappingen hebben juist een warme uitstraling en zijn daarom ontzettende sfeermakers. Ook is een houten overkapping met glas ideaal als je snel op een kleur uitgekeken raakt. Hout is namelijk overschilderbaar. Bovendien is een houten terrasoverkapping met glazen dak relatief goedkoop!

Glazen veranda aan huis of vrijstaand

Onze glazen terrasoverkappingen kunnen op twee manieren gemonteerd worden: vrijstaand of tegen de gevel. Beide keuzes hebben hun eigen voor- en tegens. Door een overkappingen aan huis te plaatsen creëer je meer leefruimte en extra vierkante meters. Dat leidt niet alleen tot verhoogd wooncomfort, maar zorgt ook voor een hogere waarde van je woning. Bovendien fungeert een veranda aan huis met glas als een isolerende barrière tegen kou.

Vrijstaande overkappingen zijn ideaal voor situaties waarin vrienden en familie vaak tot in de late uren blijven. Doordat de overkapping zich achter in de tuin bevindt, hebben buren en medebewoners minder snel last van geluid. Tot slot zorgt een vrijstaande glazen overkapping voor een versterkte connectie met de natuur.

Glazen overkapping prijs

Wij doen grootschalige inkoop en leveren direct vanuit de fabriek. Daarbij hanteren wij lage marges. Op deze manier kunnen wij opmerkelijk lage prijzen hanteren. De exacte glazen dak veranda prijs is afhankelijk van een aantal factoren. Om te beginnen spelen de afmetingen een grote rol. Hoe groter de glas overkapping, hoe hoger de prijs. Ook de keuze tussen een aluminium of houten veranda met glas is bepalend voor de kosten. Over het algemeen is een houten veranda met glazen dak vaak voordeliger. De totaalprijs bereken je eenvoudig met de handige prijsconfigurator op onze website. Vervolgens kun je eenvoudig online jouw glasdak overkapping kopen. Uiteraard ben je ook van harte welkom in onze grote showroom.

Montageservice of zelf plaatsen

Indien je zelf een beetje handig bent,  is het dankzij onze duidelijke montage instructies goed te doen om jouw overkapping met glas zelf te plaatsen. Laat je dit toch liever aan een professional over? Kies dan voor onze montageservice. Onze ervaren monteurs komen graag bij je langs! Bekijk ons servicegebied en ontdek of we ook in jouw regio montage aanbieden.

Veelgestelde vragen over glazen overkappingen

Uit welke materialen bestaat een glazen overkapping?

De constructie (profielen) van Verano® glazen overkappingen is gemaakt van duurzaam aluminium met Alu Eco Certificaat. In het geval van een glazen overkapping bestaat het dak uit glazen platen. Kies je voor een houten overkapping? Dan bestaat de constructie uit douglas hout.

Welk glas kies ik voor mijn overkapping?

Aluminium overkappingen zijn verkrijgbaar met helder en opaal glas. Wil je zoveel mogelijk lichtinval? Kies dan voor helder glas. Opaal (melkwit) glas is geschikt wanneer je meer privacy wil. Bovendien kan je kiezen uit 44.2 en 55.2 gelaagd veiligheidsglas. Laatstgenoemde bestaat uit iets dikkere glasbladen. Dit kan een extra gevoel van veiligheid geven. Overigens zijn veel van onze overkappingen ook verkrijgbaar met polycarbonaat platen? Dit is vooral een budgettechnische keuze.

Kan je een glazen overkapping later uitbreiden met glazen schuifwanden?

Ja, dat kan! Bestel de glazen schuifwanden direct mee met je overkapping of voeg ze op een later moment toe. Handig wanneer je nog niet zeker weet of je wel glazen schuifwanden wil of wanneer je een beetje krap bij kas zit.

Kan je een glazen overkapping later uitbreiden met zonwering?

Ja hoor! Je kan je glazen overkapping direct of later uitbreiden met diverse soorten zonwering. Kies bijvoorbeeld voor verandazonwering op het glas of een plisségordijn onder het glas. Ook een screen aan de zijkant(en) behoort tot de mogelijkheden.

Hoe kan ik een glazen overkapping schoonmaken

Begin met het verwijderen van los vuil. Dit doe je met een zachte bezem of telescopische borstel. Maak het glas vervolgens schoon met een mild sopje. Om strepen te voorkomen ga je de glasplaten na met een zeem en wisser. Lees ons blog over een aluminium overkapping schoonmaken voor meer tips.

Kan ik een glazen overkapping laten monteren?

Jazeker! Kies je voor onze montageservice? Dan wordt jouw glazen overkapping vakkundig gemonteerd. Wij monteren in bijna heel Nederland! Bekijk ons servicegebied om te ontdekken of we ook bij jou in de buurt komen. Ga naar tarieven meet- en montageservice voor meer informatie.

Wat kost een glazen overkapping?

Je hebt al een glazen overkapping vanaf €1.270,-. De exacte kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Het meest bepalend is de afmeting: Hoe groter de overkapping, hoe hoger de kosten. Daarnaast zijn ook extra’s zoals LED-verlichting bepalend voor de prijs. Bereken de definitieve kosten eenvoudig online!

Gratis meetservice Gratis kleurstalen