Menu
  1. Home
  2. Raamdecoratie

Raamdecoratie

Ontdek de grootste collectie goedkope raamdecoratie op maat! Van ons extra voordelige Solano label, tot binnenzonwering van A-merken Verano®, Luxaflex® en KeJe®. Tot 50% goedkoper!

Sfeer & wooncomfort

Met de juiste raambekleding op maat maak je van jouw huis een thuis! Raamdecoratie is de kers op de taart voor ieder interieur. Een raam zonder bekleding is als een vaas zonder bloemen: Incompleet. Natuurlijk is het van belang dat de raambekleding perfect op maat is! Gordijnen die te hoog boven de grond hangen of houten jaloezieën met enorme kieren aan de zijkanten zijn immers geen gezicht. Vergelijk het eens met een maatwerk pak. Dat ziet er toch een stuk eleganter uit dan een standaard confectiemaat? 

Binnenzonwering op maat creëert niet alleen sfeer, maar verhoogt bovendien het wooncomfort. Ga bijvoorbeeld voor isolerende zonwering binnen. Duo plisségordijnen bijvoorbeeld. Daarmee houd je zowel kou als hitte buiten! En wat dacht je van verduisterende binnenzonwering, zoals rolgordijnen? Essentieel voor een goede nachtrust! Woon je aan een drukke weg? Dan is geluiddempende raambekleding een goede investering! Akoestische vouwgordijnen bijvoorbeeld.

Goedkope raambekleding op maat

Bij Solano Wonen ben je altijd verzekerd van een goede prijs. Of je nu op zoek bent naar voordelige maatwerk aluminium jaloezieën of een goede aanbieding voor verticale lamellen op maat! Wij kopen grootschalig in en leveren rechtstreeks vanuit de fabriek. Zonder tussenkomst van winkel en groothandel. Zo kunnen wij onze zonwering op maat tot 50% onder de verkoopadviesprijzen aanbieden!

Raamdecoratie inmeten en monteren

Met onze handige instructies meet en monteer jij je raamdecoratie eenvoudig zelf. Kom je er toch niet helemaal uit? Bel of mail gerust. Meestal komen we er samen wel uit! Laat je het liever aan een professional over? Dat kan! Raamdecoratie monteren en inmeten doen wij ook. Met onze meet- en montageservice word je volledig ontzorgd!

Veelgestelde vragen over raamdecoratie

Welke soorten raamdecoratie zijn er?

Er bestaan vele soorten raamdecoratie welke wij vrijwel allemaal in onze collectie hebben. Kies voor rolgordijnen, duo rolgordijnen, plisségordijnen, vouwgordijnen, aluminium jaloezieën, houten jaloezieën of verticale lamellen. Wat je stijl ook is, met ons ruime assortiment is er altijd wel een mooie match.

Welke raamdecoratie isoleert het beste?

Raamdecoratie is ideaal om de temperatuur in huis te reguleren. Zonder hoge gas- of energierekening! Duo plisségordijnen isoleren het allerbest. De stilstaande lucht tussen de twee stoflagen werkt als een barrière tegen zowel warmte als kou. Voor de hoogste isolatiewaarde kies je voor Luxaflex® Duette® Shades met Architella® stof. Deze plisségordijnen bestaan uit een dubbele cel. Daardoor werkt het gordijn ook dubbel isolerend. 

Welke raamdecoratie badkamer?

Raamdecoratie voor badkamers moet voldoende privacy geven en vochtbestendig zijn. Goede keuzes zijn badkamer jaloezieën van PVC en aluminium jaloezieën. Je kunt de lamellen zowel kantelen als op en neer bewegen. Zo heb je veel controle over inkijk en lichtinval. Bekijk ons blog over badkamer raambekleding voor meer tips.

Welke raambekleding slaapkamer?

In de slaapkamer kies je het best voor verduisterende duo plisségordijnen. Dit type raambekleding wordt strak op het kozijn gemonteerd. Zo heb je niet tot nauwelijks last van licht langs de zijkanten. Optimale verduistering dus!

Welke raambekleding keuken?

Raambekleding voor keukens moet tegen vocht en vet bestand zijn. Houtlook jaloezieën en aluminium jaloezieën zijn goede keuzes. Liever een plisségordijn? Kies dan voor een Luxaflex® Plissé Shade met DustBlock®. Deze behandeling maakt de stof vocht- en vuilafstotend.

Welke raambekleding bij draai kiepraam?

Voor draai kiepramen kies je het beste voor raambekleding die op het kozijn gemonteerd wordt. Zo hangt de raambekleding nooit in de weg wanneer je het raam wil openen. Veel draai kiepramen zijn bovendien gemaakt van kunststof. Hier mag niet geboord en geschroefd worden. In dat geval kies je het beste voor raamdecoratie in een frame, welke je middels magneten of klemsteunen aan het raam bevestigt. Een SmartFit rolgordijn bijvoorbeeld. Bekijk ons blog over draaikiepraam raambekleding voor meer ideeën.

Welke raambekleding voor schuifpui?

De allerbeste raambekleding voor schuifpuien zijn gordijnen. Omdat er bij een schuifpui twee stukken glas over elkaar schuiven is montage op het raam geen optie. Nu kan je horizontale jaloezieën natuurlijk wel aan de wand of het plafond boven het kozijn monteren. Houd er echter rekening mee dat de schuifpui een veelgebruikte doorgang is. Sommige mensen vinden het daarom vervelend om telkens de jaloezieën op en neer te moeten halen. Een gordijn opzij schuiven is een stuk makkelijker! Lees ons blog over schuifpui raambekleding voor meer suggesties.

Welke raamdecoratie voor grote ramen?

Gordijnen en verticale lamellen zijn goede keuzes voor grote ramen. Beide varianten kunnen namelijk zeer breed en hoog worden uitgevoerd. Zo zijn onze gordijnen leverbaar tot wel 1000 centimeter! Onze lamellen gaan tot een breedte van 600 centimeter. Meer ideeën? Bekijk ons blog over raambekleding voor grote ramen.

Welke raamdecoratie met katten?

Eigenaren van katten kiezen het best voor raambekleding van een hard materiaal. Houten jaloezieën bijvoorbeeld! Stoffen raambekleding is een stuk kwetsbaarder voor kattennagels. Kies daarom beter niet voor gordijnen en plisségordijnen.

Hoe raamdecoratie opmeten?

Met onze handige meetinstructies is raamdecoratie opmeten een eitje! Het enige wat je nodig hebt is een rolmaat. Laat je dit toch liever door een professional doen? Maak dan eenvoudig online een meetafspraak!

Gratis meetservice Gratis kleurstalen