Menu
  1. Home
  2. Raamdecoratie
  3. Aluminium jaloezieën
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Type raam
Vast raam
(16)
Draairaam
(12)
Schuifraam
(12)
Draai-kiepraam
(8)
Bediening
Handbediend
(16)
Elektrisch
(10)
Type montage
Schroeven
(12)
Plakken
(3)
Clips
(2)
Montage uitleg
Klemsteunen
(4)
Lamelbreedte
25 mm
(4)
50 mm
(3)
35 mm
(3)
16 mm
(3)
70 mm
(2)
Merk
Solano
(2)
Verano
(7)
Luxaflex
(5)
KEJE
(2)
Toon 16 aluminium jaloezieën
16 aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën

Ga voor optimale controle over inkijk en lichtinval met aluminium jaloezieën. Kies voor ons extra voordelige Solano label of ga voor Verano® of Luxaflex®.

Filteren
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen

Aluminium jaloezieën op maat

Wij maken jouw aluminium jaloezieën 100% op maat. Tot op de millimeter nauwkeurig! Of je nu een alu jaloezie op maat van slechts 70 cm breed of maar liefst 400 cm breed nodig hebt, bij ons kan het allemaal! Onze huismerk Solano aluminium jaloezie op maat kan al vanaf 22,5 cm breed geleverd worden. Ideaal voor smalle raampjes. Voor grote ramen zijn Luxaflex® aluminium jaloezieen 50 mm perfect. Deze kunnen tot maar liefst 495 cm breed en 500 cm hoog besteld worden! Dit geldt ook voor de 70 mm Luxaflex® aluminium op maat gemaakte jaloezieën.

Lamelbreedtes

Aluminium jaloezieën zijn verkrijgbaar in een vijftal lamelbreedtes. De meest gangbare keuze is de aluminium jaloezie 35 mm. De 35 mm jaloezie is een veelzijdige breedte die op vrijwel alle ramen past. Voor kleine ramen en deuren met beperkte diepte zijn er ook aluminium jaloezieen 25mm en zelfs aluminium jaloezieën 16 mm beschikbaar. Heb je juist grote ramen? Dan zijn 50 mm en 70 mm aluminium lamellen op maat prachtig! Deze brede lamellen accentueren de grootte van het raam. Bovendien behoud je met een brede lamel meer uitzicht. De tussenruimtes zijn namelijk gelijk aan de breedte van de lamel: hoe breder de lamel, hoe ruimer de tussenruimte.

100+ kleuren

Aluminium raambekleding is verkrijgbaar in meer dan 100 verschillende kleuren. Momenteel is een aluminium jaloezie zwart erg populair. Zwarte aluminium jaloezieën zijn vooral geliefd in moderne interieurs. Op de tweede plaats staan witte aluminium jaloezieën. Deze staan in vrijwel ieder interieur. Bovendien doet de witte kleur een ruimte groter ogen. Een mooie middenweg zijn aluminium jaloezieen antraciet. Naast deze basiskleuren zijn aluminium jaloezieën ook verkrijgbaar in een breed scala opvallende kleuren. Rood, geel, groen of blauw bijvoorbeeld. De ruimste keuze heb je bij de Luxaflex® aluminium jaloezie 25 mm. Kies uit maar liefst 160 uiteenlopende kleuren! Voorbeelden van bijzondere Luxaflex® aluminium kleuren zijn poederroze, terracotta en mintgroen. Niet alleen qua kleur heb je veel mogelijkheden. Ook zijn er talloze structuren waar je uit kunt kiezen. Ga bijvoorbeeld voor aluminium jaloezieen houtlook. Zo heb je wel de look van hout, maar niet de kwetsbaarheid!

Voor elke ruimte en ieder type raam

Aluminium jaloezieën zijn niet alleen geschikt voor ieder raam, maar ook voor vrijwel iedere ruimte. Zelfs voor badkamers en keukens! Aluminium jaloezieën zijn namelijk vocht- en vuilbestendig. Alleen voor slaapkamers zijn aluminium jaloezieën niet de allerbeste keuze. Ze zijn namelijk niet 100% verduisterend. Zelfs wanneer de lamellen volledig dichtgedraaid zijn, kan er nog licht langs de lamellen sijpelen. Voor optimale verduistering is het raadzaam om te kiezen voor een combinatie van jaloezieën en overgordijnen.

Aluminium lamellen zijn niet alleen geschikt voor vrijwel iedere woonruimte, maar ook voor ieder type raam: Dichte ramen, openslaande ramen, dakramen, draaikiepramen en zelfs deuren. Voor deuren, dakramen en openslaande ramen raden we een aluminium jaloezie met zijgeleiding aan. Dit voorkomt klapperen en doorhangen.

Aluminium jaloezieen draai kiepraam zonder boren

In principe is een aluminium jaloezie met zijgeleiding ook ideaal voor draai-kiepramen. Echter zijn veel draai-kiepramen gemaakt van kunststof. In dat geval wil je natuurlijk het liefst de jaloezie ophangen zonder boren. Gelukkig bieden we meerdere oplossingen voor jaloezieen zonder boren. We lichten ze hieronder alle vier verder toe!

Verano® Smartfit jaloezie

Een andere optie is een Verano® SmartFit jaloezie. Je bevestigt deze jaloezie zonder boren en schroeven. Ook wel Easyfix jaloezie genoemd. De jaloezie wordt geleverd in een frame, dat je met montageclips of magneetstrips op het kozijn plaatst. Bij kozijnen met een rubberen afdichting wordt meestal voor montageclips gekozen. Dit zijn klemmetjes die je tussen het glas en het rubber vastklemt. Het frame klik je vervolgens op deze clips. Bij de keuze voor magneetstrips is het frame voorzien van magneten. Met losse magneetstrips die je op het raam aanbrengt, blijft het frame op zijn plaats.

KeJe Latende en Lamella

De KeJe Latende en Lamella zijn soortgelijke oplossingen. Net als de Verano® SmartFit jaloezie zit deze raambekleding geïntegreerd in een frame. Bij KeJe heb je echter niet de optie voor montageclips. De Latende en Lamella worden standaard geleverd in een magneetframe. De Latende is een 25 mm aluminium jaloezie. De Lamella is een combinatie van een jaloezie en een shutter in één. Dit unieke product wordt exclusief door KeJe gefabriceerd.

Luxaflex® TruFit jaloezie

Liever geen frame op je kozijn? Dan is Luxaflex® TruFit™ een mooi alternatief! Ook dit systeem wordt schroefloos gemonteerd. Dunne plakstrips worden aan de zijkanten van het raam bevestigd. Aan de uiteinden van deze plakstrips worden voetjes geplaatst, waartussen een draad wordt gespannen. De jaloezie beweegt op en neer langs deze draad. Het TruFit™ systeem is alleen beschikbaar bij Luxaflex® aluminium jaloezieën 25 mm en 16 mm.

Klemsteun jaloezie draaikiepraam

Tot slot kan je ook kiezen voor jaloezieën met klemsteunen. Zoals de naam al doet vermoeden worden deze steunen op het raam vastgeklemd. Tussen de steunen wordt een koord gespannen waarlangs de jaloezie omhoog en omlaag beweegt. Zowel Luxaflex® als Verano® 16 en 25 mm aluminium jaloezieën kunnen met klemsteunen geleverd worden.

Elektrische aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën van Verano® en Luxaflex® kunnen niet alleen handmatig, maar ook elektrisch bediend worden. Elektrische aluminium jaloezieën op maat zijn ideaal voor ramen op lastig te bereiken plekken. Bovendien bieden ze extra kindveiligheid. Elektrische jaloezieën hebben namelijk geen koorden waar kinderen in verstrikt kunnen raken. Daarnaast zorgt het koordloze systeem voor een strakker en moderner uiterlijk. Wil je graag scenario’s instellen en je aluminium jaloezieën ook bedienen wanneer je niet thuis bent? Kies dan voor een slimme motor. Houd er wel rekening mee dat sommige slimme bedieningsopties mogelijk een hub vereisen.

Extra opties

Bij het samenstellen van een aluminium jaloezie, dien je een aantal keuzes te maken. Het begint natuurlijk met de afmetingen. Vervolgens kies je de gewenste lamelbreedte en selecteer je een kleur. Afhankelijk van het type jaloezie dat je kiest, zijn er nog een aantal extra opties beschikbaar. We behandelen er vijf: Ladderband, Top Down Bottom-Up, MegaView en perforatie.

Ladderkoord of ladderband

Standaard wordt een jaloezie geleverd met ladderkoord. In sommige gevallen kan je echter ook kiezen voor een aluminium jaloezie met ladderband. Zo’n ladderband bedekt de gaatjes en zorgt daarom voor extra verduistering. Bovendien geeft het de jaloezie een stoere uitstraling. Prachtig bij een industrieel interieur! In een modern en minimalistisch interieur staat een aluminium jaloezie met ladderkoord juist beter. Dit geeft de jaloezie een strakke uitstraling.

Aluminium jaloezie Top Down Bottom Up

Wanneer je kiest voor een Luxaflex® aluminium jaloezie, heb je de mogelijkheid om voor Top Down Bottom Up jaloezieën te kiezen. Dit wil zeggen dat je de horizontale jaloezie aluminium zowel van boven als beneden kan openen. Optimale controle over inkijk en lichtinval dus!

Jaloezieen MegaView

Een andere optie die Luxaflex® aanbiedt is de MegaView jaloezie. Deze optie is verkrijgbaar bij Luxaflex® en Verano® jaloezieën met een lamelbreedte van 25 mm en 50 mm. Bij MegaView jaloezieen komen twee lamellen op elkaar te liggen bij het openen van de jaloezie. Zo creëer je een grotere opening en geniet je van een weidser uitzicht.

Geperforeerde jaloezieen

Als je kiest voor Solano 35/50 of Verano® 25 of 50 mm aluminium jaloezieën, behoren ook geperforeerde jaloezieën tot de mogelijkheden. In gesloten stand filteren deze aluminium jaloezieen met gaatjes licht in plaats van het licht grotendeels te blokkeren. De perforaties creëren een zachte en diffuus licht.

Voordelige aluminium jaloezieen webshop

Ben je op zoek naar goedkope jaloezieen? Stop dan met zoeken! Bij Solano Wonen kun je tot wel 50% goedkoper dan elders een aluminium jaloezie bestellen. Wij kopen grootschalig in, leveren rechtstreeks vanuit de fabriek en hanteren lage marges. Zo kunnen wij onze aluminium jaloezieën extra voordelig aanbieden. Het hele jaar rond! Bovendien leveren we snel. Meestal ontvang je binnen 15 werkdagen jouw aluminium jaloezieen kant en klaar bij je thuis!

Veelgestelde vragen over aluminium jaloezieën

Kies je beter voor een aluminium jaloezie op maat of niet?

Een aluminium jaloezie op maat sluit naadloos aan op je raam. Zo heb je optimale controle over inkijk en de hoeveelheid licht die binnenkomt. Een te kleine jaloezie laat onnodig veel licht aan de zijkanten door. Bovendien hebben aluminium jaloezieën op maat een verfijndere uitstraling dan aluminium jaloezieën in standaard maten. Vergelijk het maar met een goed passend kostuum. Dat oogt ook een stuk eleganter dan een slecht passend exemplaar! Op maat gemaakte aluminium jaloezieën bieden dus niet alleen meer functionaliteit, maar voegen ook veel sfeer toe!

Welke lamelbreedte kies je bij aluminium jaloezieën?

De keuze voor een lamelbreedte is allereerst afhankelijk van de grootte van je raam. De minimale en maximale afmetingen variëren per lamelbreedte. Heb je een groot raam? Dan zijn jaloezieen 70 mm erg mooi. De brede lamellen zorgen ervoor dat het geheel minder druk oogt. Ook bieden ze een weidser uitzicht. 70 mm jaloezieën gaan tot een breedte van 495 cm. Heb je juist een smal raam? Dan zijn aluminium jaloezieën 16 mm of 25 mm een goede keuze. Verano® 25 mm jaloezieën bestel je al vanaf een breedte van slechts 17 cm.

Hoe maak je aluminium jaloezieën schoon?

Een aluminium jaloezie schoonmaken is makkelijk. Aluminum jaloezieën zijn namelijk erg goed bestand tegen water en vuil. Met een droge doek of plumeau veeg je het er zo vanaf! Hardnekkige vlekken? Gebruik dan een vochtige doek en indien nodig (milde) allesreiniger. Lees onze tips over raamdecoratie schoonmaken voor gedetailleerde informatie.

Kies je het best voor een houten of aluminium jaloezie?

De keuze tussen aluminium of houten jaloezieen is vooral afhankelijk van de ruimte. Komen de jaloezieën in de badkamer of keuken? Dan zijn aluminium jaloezieën de beste keuze. Deze zijn immers vocht- en vuilafstotend. Hout en water is geen goede combinatie. In de woonkamer vormt dit een veel minder groot risico. Komen de jaloezieën voor een deur te hangen? Dan kan het best vermoeiend zijn om de houten jaloezieën telkens op en neer te halen. Aluminium jaloezieën zijn een stuk lichter. Ook PVC jaloezieën zijn een mooie optie. Deze houtlook jaloezieën zijn licht en vocht- en vuilbestendig.

Wat kosten aluminium jaloezieën?

De exacte kosten van aluminum jaloezieën zijn allereerst afhankelijk van de afmetingen. Ook het merk en eventuele extra opties spelen een grote rol. De definitieve prijs bereken je gemakkelijk met onze prijsconfigurator. Voor goedkope aluminium jaloezieën ben je bij ons in ieder geval aan het juiste adres. Wij hanteren lage marges en leveren rechtstreeks vanuit de fabriek. Hierdoor kunnen wij jaloezieën tot wel 50% goedkoper aanbieden!

Zijn aluminium jaloezieën geschikt voor slaapkamers?

In principe zijn aluminium jaloezieën geschikt voor elke woonruimte. Ook voor slaapkamers. Houd er echter wel rekening mee dat jaloezieën nooit 100% verduisteren. Ook niet wanneer je kiest voor een ladderband. Een ladderband bedekt wel de gaatjes van de bediening koorden, maar er kan altijd nog licht langs de lamellen schijnen. Voor optimale verduistering combineer je aluminium jaloezieën daarom het beste met overgordijnen.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen