Menu
  1. Home
  2. Raamdecoratie
  3. Rolgordijnen
  4. Rolgordijnen zonder boren
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Type raam
Vast raam
(2)
Draai-kiepraam
(2)
Bediening
Handbediend
(2)
Type montage
Plakken
(2)
Clips
(1)
Type stof uitleg
Verduisterend
(2)
Lichtdoorlatend
(2)
Transparant
(1)
Merk
Verano
(1)
KEJE
(1)
Toon 2 rolgordijnen zonder boren
2 rolgordijnen zonder boren

Rolgordijnen zonder boren

Rolgordijnen zonder boren zijn ideaal voor kunststof kozijnen! Deze rolgordijnen worden geleverd in een frame dat je kunt bevestigen met magneetstrips of montageclips.

Filteren

Waarom een rolgordijn ophangen zonder boren?

Er zijn verschillende situaties waarbij een rolgordijn monteren zonder boren een goed idee is. De bekendste redenen voor het toepassen van rolgordijnen zonder boren zijn kunststof kozijnen, draai kiepramen en deuren. Deze lichten we hieronder verder toe.

Rolgordijn kunststof kozijnen zonder boren

Rolgordijnen zonder boren zijn bij uitstek geschikt als je raambekleding voor kunststof kozijnen zoekt. Aangezien gaten in kunststof onherstelbaar zijn, wordt de voorkeur gegeven aan rolgordijnen plaatsen zonder boren. Zo blijven je kozijnen volledig in tact!

Rolgordijn draai-kiepraam zonder boren

Bovendien wordt een rolgordijn zonder schroeven direct op het raam gemonteerd, waardoor het rolgordijn met het raam meebeweegt. Ideaal als je raambekleding voor draai-kiepramen zoekt, die bovendien vaak van kunststof zijn gemaakt.

Rolgordijn deur zonder boren

Een rolgordijn zonder boren is ook ideaal voor deuren. Door de montage rechtstreeks op de deur, hoef je niet telkens de raambekleding op te halen als je er door wil lopen. Wel zo fijn als de deur veelvuldig gebruikt wordt.

Oplossing 1: Verano® SmartFit rolgordijnen

Het SmartFit systeem van Verano® is de bekendste methode om een rolgordijn zonder boren te monteren. Een Verano® SmartFit rolgordijn wordt geleverd in een frame. Er zijn twee manieren om dit frame te plaatsen: met montageclips of met magneetstrips. Montageclips worden voornamelijk gebruikt bij kozijnen met een rubberen afdichting. De clips worden tussen het glas en het rubber bevestigd, waarna het frame erop wordt vastgeklikt. Daarom wordt dit type rolgordijn ook wel het EasyClick rolgordijn genoemd. Bij de tweede methode plak je magneetstrips op het kozijn, waaraan het magnetische frame stevig blijft kleven.

Oplossing 2: KeJe magneet rolgordijn

Een KeJe rolgordijn is altijd geïntegreerd in een frame. Het systeem is vergelijkbaar met Verano®'s SmartFit oplossing. Bij KeJe is er echter altijd sprake van een rolgordijn met plakstrip. Door de bijgeleverde losse magneetstrips op het kozijn te plakken, blijft het frame stevig op zijn plaats. Je kunt een KeJe rolgordijn dus alleen plakken op het kozijn. Montageclips zijn niet mogelijk.

Rolgordijn klemmen tussen muur vs. plakken op kozijn

Zoals je hebt kunnen lezen worden onze schroefloze rolgordijnen altijd rechtstreeks op het raam bevestigd. Er bestaat ook een ophangsysteem waarbij het rolgordijn tussen twee muren wordt geklemd. Deze oplossing bieden wij echter om een goede reden niet aan. Bij dit systeem moet je namelijk altijd het rolgordijn oprollen als je het raam wil openen. Een KeJe of Verano® SmartFit rolgordijn beweegt altijd mee met het raam. Veel handiger!

Voor iedere stijl en ruimte

Onze rolgordijnen zonder boren zijn geschikt voor iedere woonruimte! Zowel een KeJe als Verano® SmartFit rolgordijn op maat zonder boren is verkrijgbaar in verschillende transparanties. Lichtdoorlatende rolgordijnen zonder boren zijn ideaal voor leefruimtes zoals een woonkamer of kantoor. Als je op zoek bent naar slaapkamer raambekleding kies je juist beter voor verduisterende rolgordijnen zonder boren. KeJe en Verano® SmartFit rolgordijnen zorgen bovendien voor betere verduistering dan standaard rolgordijnen. Deze zonwerende rolgordijnen zijn immers aan alle zijden ingesloten. Daardoor worden lichtkieren tot een minimum beperkt. Verduisterende rolgordijnen bieden niet alleen verduistering, maar dienen ook als isolerende rolgordijnen. Fijn op slaapkamers waar de temperatuur ‘s zomers snel oploopt!

Bovendien heb je de keuze uit vele kleuren, waardoor er voor iedere woonstijl een goede match is. Wil je de stoffen eerst in het echt zien? Dat begrijpen we! Daarom bieden we gratis kleurstalen aan. Bestellen doe je eenvoudig online. Meestal heb je ze al binnen twee werkdagen in huis!

Ketting of handgreep

Onze rolgordijnen zonder boren kunnen uitsluitend handmatig bediend worden. Er bestaan dus geen elektrische rolgordijnen zonder boren. Afhankelijk van het merk bedien je het rolgordijn met een ketting of een handgreep. Een KeJe rolgordijn wordt altijd met een ketting geleverd en een Verano® SmartFit rolgordijn bedien je met een handgreep. Een rolgordijn met handgreep biedt extra veiligheid voor kinderen en huisdieren. Er zijn immers geen losslingerende koorden waarin ze verstrikt kunnen raken. Het verschil in bedieningsmethoden kan doorslaggevend zijn in je keuze voor een Verano® SmartFit of KeJe rolgordijn.

Tot 50% korting!

Solano Wonen verzendt direct vanuit de fabriek, zonder tussenkomst van winkels en groothandel. Bovendien hanteren we bescheiden marges. Zo kunnen wij goedkope rolgordijnen tegen zeer concurrerende prijzen aanbieden. Onze producten zijn tot wel 50% goedkoper dan elders!

Meet- en montageservice

Met onze eenvoudig te volgen handleidingen is rolgordijnen bevestigen zonder schroeven een eenvoudige taak. Het inmeten is net zo gemakkelijk. Geef je toch de voorkeur aan deskundige hulp? Maak dan gebruik van onze meet- en montageservice. Onze experts staan klaar om je te assisteren!

Veelgestelde vragen over rolgordijnen zonder boren

Welke rolgordijnen zonder boren zijn de beste keuze?

Welke rolgordijnen zonder boren de beste keuze voor jou zijn, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en situatie. Allereerst kunnen de beschikbare kleuren en texturen doorslaggevend zijn. Ook de afmetingen spelen natuurlijk een grote rol. Een Verano® SmartFit rolgordijn kan bijvoorbeeld groter geleverd worden dan een KeJe rolgordijn. Ook de bedieningsmethode kan bepalend zijn. Als je voorkeur uitgaat naar een ketting, dan kies je het beste voor een KeJe rolgordijn. Heb je liever een handgreep? Dan is een Verano® SmartFit rolgordijn de beste keuze.

Waarom rolgordijnen zonder boren?

Rolgordijnen zonder boren zijn perfect geschikt voor kozijnen waarin je niet wilt of kunt boren, zoals bij kunststof kozijnen of in huurwoningen. Ook voor draai-kiepramen bieden rolgordijnen zonder boren een uitstekende oplossing, omdat ze meebewegen bij het openen en sluiten van de ramen.

Hoe bevestig je rolgordijnen zonder boren?

Rolgordijnen zonder boren zijn geïntegreerd in een frame. Afhankelijk van het merk kan je dit frame op het kozijn bevestigen met magneetstrips of montageclips.

Wat is een easyclick rolgordijn?

Met een easyclick rolgordijn wordt een rolgordijn in een frame bedoeld, welke je middels montageclips op het raam klikt. Verano® Smartfit® rolgordijnen bijvoorbeeld.

Wat kosten rolgordijnen zonder boren?

De kosten van rolgordijnen zonder boren zijn afhankelijk van een aantal factoren. Natuurlijk spelen de afmetingen een grote rol. Hoe groter het product, hoe hoger de prijs. Ook het merk en de stofkeuze zijn bepalend voor de prijsbepaling. Middels onze configurator bereken je gemakkelijk en snel de exacte prijs. Wij leveren rechtstreeks vanuit de fabriek. Hierdoor bieden wij onze rolgordijnen tot wel 50% onder de verkoopadviesprijs aan.

Welke andere soorten raambekleding kunnen zonder boren geplaatst worden?

Naast rolgordijnen bestaan er ook plisségordijnen en aluminium jaloezieën die zonder boren geplaatst worden. Bekijk ons blog over raamdecoratie zonder boren voor alle mogelijkheden.

 

Gratis meetservice Gratis kleurstalen