Menu
  1. Home
  2. Raamdecoratie
  3. Houten jaloezieën
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Type raam
Schuifraam
(6)
Vast raam
(6)
Draairaam
(6)
Bediening
Handbediend
(6)
Elektrisch
(6)
Materiaal
Hout
(5)
Bamboe
(2)
PVC
(1)
Type montage
Schroeven
(5)
Lamelbreedte
50 mm
(4)
35 mm
(2)
70 mm
(1)
65 mm
(1)
Merk
Solano
(2)
Verano
(2)
Luxaflex
(2)
Toon 6 houten jaloezieën

Tot op de millimeter nauwkeurig!

Bij Solano Wonen kan je rekenen op 100% op maat gemaakte houten jaloezieën. Met een precisie tot op de millimeter! Of je nu een houten jaloezie van slechts 30 cm breed of maar liefst 345 cm breed nodig hebt, wij hebben de oplossing voor jou! Onze huismerk Solano houten jaloezieën op maat kunnen al vanaf 30 cm breed geproduceerd worden. Perfect voor smalle raampjes. Voor grotere ramen zijn Verano® maatwerk houten jaloezieën een uitkomst. Deze gaan tot maar liefst 345 cm breed! Tot 300 cm breed zijn ook Luxaflex® hout jaloezieën op maat geschikt.

Bedieningsmogelijkheden

Afhankelijk van het gekozen merk, kan je op maat gemaakte houten jaloezieën op meerdere manieren bedienen. Allereerst wordt er onderscheid gemaakt tussen handmatige en elektrische bediening. Ook binnen deze categorieën zijn er weer verschillende mogelijkheden. We lichten ze hieronder allemaal toe.

Handmatige bediening

Handmatige bediening van Solano en Verano® houten jaloezien gebeurt standaard met koorden. Kies je voor houten Luxaflex® jaloezieën? Dan kan je ook kiezen voor een ketting, een combinatie van koord plus stang en LiteRise® plus stang. LiteRise® is een koordloos systeem. Je bedient de jaloezie door de onderlat met je hand op en neer te bewegen. De jaloezie blijft in de positie waarin je deze loslaat. De lamellen kantellen doe je met de bedieningsstang.

Niet alleen zorgt LiteRise® voor een strak uiterlijk; het maakt de raambekleding ook veiliger voor kinderen en huisdieren. Er zijn namelijk geen loshangende koorden waarin ze verstrikt kunnen raken. Het is daarom ook heel belangrijk om raambekleding met traditionele handmatige bediening kindveilig te monteren. Dit doe je door gebruik te maken van een koordkikker of kettinggeleider.

Elektrische bediening

Voor ultiem bedieningsgemak kies je voor elektrische houten jaloezieën. Deze bedien je met een simpele druk op de knop. Via een wandzender of comfortabel vanuit je luie stoel met een afstandsbediening. Elektrische jaloezieën zijn een uitkomst voor lastig te bereiken ramen, maar ook voor huishoudens met kleine kinderen en huisdieren. Elektrische jaloezieën hebben immers geen koorden waar ze verstrengeld kunnen raken.

Kies je voor een slimme motor (eventueel in combinatie met een hub)? Dan bieden je houten jaloezieën tevens een stukje huisbeveiliging. Je kunt bijvoorbeeld scenario’s instellen waarbij de jaloezieën op gezette tijden openen en sluiten. Dit geeft een bewoonde indruk, wat inbrekers afschrikt. Ideaal wanneer je op vakantie bent! Bovendien zorgen slimme houten jaloezieën voor extra woongenot. Stel bijvoorbeeld in dat de jaloezieën geleidelijk openen voor je wekker gaat. Zo ontwaak je een stuk natuurlijker.

Voor iedere stijl en ieder vertrek

Houten jaloezieën zijn buitengewoon veelzijdig! Met een aanbod van 100+ kleuren en texturen om uit te kiezen is er voor ieder wat wils. Ga voor elegantie met zwarte houten jaloezieën, kies voor luchtige witte houten jaloezieën of creëer een bohemian sfeer met bamboe jaloezieën

Onze uitgebreide collectie houten lamellen is geschikt voor ieder raam en ieder vertrek. Zelfs voor de badkamer! Speciaal voor vochtige ruimtes hebben we namelijk PVC jaloezieën die uitstekend bestand zijn tegen vocht en vuil. Verano® en Luxaflex® jaloezieën zijn bovendien verkrijgbaar met zijgeleiding. Dit is ideaal wanneer je houten jaloezieen op draaikiepramen wil bevestigen. Het zorgt ervoor dat de houten jaloezie ook in de kiepstand vlak op het raam blijft zitten.

Voor de slaapkamer kies je het beste voor houten jaloezieën met ladderband. Dit voorkomt namelijk dat er licht door de gaatjes van de bedieningskoorden schijnt. Weet echter wel dat houten jaloezieën nooit volledige verduistering bieden. Er kan namelijk altijd nog wat licht langs de lamellen schijnen. Voor optimale verduistering kies je het beste voor een combinatie van houten jalouzieen met overgordijnen. Dit is niet alleen praktisch, maar staat ook nog eens super chique!

Houten jaloezieën schoonmaken

Ben je benieuwd hoe je houten jaloezieen reinigen kan? Simpel! Stof ze om te beginnen af met een plumeau of droge doek. Door de doek om een stijl- of vleestang te wikkelen maak je in één beweging de lamellen aan beide kanten schoon. Er bestaan ook speciale jaloezie-borstels! Is er sprake van hardnekkig vuil? Neem dan een iets vochtige doek en poets het vuil voorzichtig van de lamellen. Maak je houten raamdecoratie niet te nat en laat ze altijd goed uitdrogen alvorens je ze optrekt. Anders loop je het risico dat de houten raambekleding krom trekt. Met PVC jaloezieën hoef je uiteraard niet zo voorzichtig te zijn met vocht.

Goedkope houten jaloezieën

Bij Solano Wonen profiteer je altijd van een uitstekende houten jaloezieën aanbieding. Onze houten jaloezieën zijn namelijk standaard tot 50% goedkoper dan elders. Dat kan omdat wij grootschalig inkopen en rechtstreeks vanuit de fabriek leveren. Bovendien hanteren wij lage marges. Zo kunnen wij onze houten jaloezieën extra voordelig aanbieden!

Veelgestelde vragen over houten jaloezieën

Kies je het beste voor houten of aluminium jaloezieën?

De keuze voor houten of aluminium jaloezieën is allereerst afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Houten jaloezieën stralen warmte uit, terwijl aluminium jaloezieën juist een koelere uitstraling hebben. Bepaal zelf welke uitstraling het beste past bij jouw interieur. Daarnaast zijn aluminium jaloezieën, in tegenstelling tot houten jaloezieën, vocht- en vuilbestendig. Ideaal voor badkamers en keukens! Wil je niet schroeven en boren in je kozijn? Dan vallen houten jaloezieën automatisch af.

Kies je voor houten jaloezieen met of zonder ladderband?

De keuze voor wel of geen ladderband is meestal een kwestie van smaak. Een ladderband geeft je houten jaloezieën een stoere touch. Dit gaat bijvoorbeeld goed samen met een industrieel interieur. Een ladderband heeft ook een functionele functie. Het dicht de gaatjes in de lamellen namelijk af. Zo wordt er iets meer licht tegengehouden.

Hoe hang je houten jaloezieen op?

Houten jaloezieën ophangen doe je met montagebeugels. Deze kunnen eenvoudig op het plafond, aan de muur of op het raam worden geplaatst. Bekijk de bijbehorende montagehandleiding voor uitgebreide informatie over het bevestigen van jouw houten raamdecoratie.

Hoe maak je houten jaloezieën schoon?

Een houten jaloezie schoonmaken doe je eenvoudig met een plumeau of droge stofdoek. Tip: wikkel de stofdoek om een stijltang of vleestang. Zo reinig je in één beweging beide kanten van de lamellen! Wil je ultiem gemak? Kies dan voor PVC jaloezieën. Deze zijn nóg onderhoudsvriendelijker! Je kan ze namelijk ook met een natte doek of zelfs (milde) allesreiniger schoonmaken.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen