Menu
  1. Home
  2. Screens
  3. Ritsscreens
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Bediening
Elektrisch
(5)
Solar
(4)
Type screendoek uitleg
Lichtdoorlatend
(5)
Verduisterend
(3)
Met zichtvenster
(2)
Profielkleur uitleg
RAL 9001
(5)
Technisch zilver
(5)
RAL 9010
(5)
RAL 7016
(5)
Afwijkende RAL kleur
(5)
RAL 7016 structuur
(4)
TIGER 29 80081 structuur
(3)
RAL 9016
(3)
RAL 9006
(3)
RAL 9005 structuur
(2)
RAL 9007 structuur
(1)
RAL 9006 structuur
(1)
RAL 8019
(1)
RAL 7039 structuur
(1)
RAL 7039
(1)
RAL 7021 structuur
(1)
Meer weergeven
Type screen uitleg
Ritsscreen
(5)
Vorm omkasting
Schuin
(5)
Recht
(4)
Halfrond
(3)
Merk
Solano
(3)
Verano
(2)
Toon 5 ritsscreens

Ritsscreens op maat

Bij Solano Wonen kun je terecht voor zowel ritsscreens van ons eigen Solano label en Verano® ritzscreens. Al onze screens worden 100% op maat gemaakt. Welk merk je ook kiest. Zo weet je zeker dat je ritsscreens perfect passen. Hoe groot of klein je raam ook is. Zowel Solano als Verano® ritsscreens zijn verkrijgbaar in breedtes variërend van 64 tot 600 centimeter. Met onze heldere instructies is het inmeten zo gepiept. Een zipscreen kopen doe je bij ons eenvoudig online. Meestal worden jouw screens op maat al binnen 15 werkdagen geleverd.

Ritsscreen elektrisch

Ritsscreens zijn standaard elektrisch. Het is dus niet mogelijk om een ritsscreen handbediend uit te voeren. Dit is noodzakelijk om te zorgen dat het doek gelijkmatig door de ritsscreen geleiders loopt. Elektrische ritsscreens zijn verkrijgbaar met verschillende motoren. Zo kun je kiezen voor elektrische screens met een wandschakelaar of motoren met een afstandsbediening. Wil je graag je screens vanaf je telefoon bedienen, zelfs wanneer je niet thuis bent? Kies dan voor een Somfy IO motor in combinatie met een Somfy Tahoma Switch. Wil je geen gaten boren voor de bedrading? Kies dan voor een rits screen op zonne-energie. Voor de plaatsing van een ritsscreen solar is geen elektrische kennis vereist. Dit maakt een ritsscreen monteren een stuk eenvoudiger! Bovendien zijn screens op zonne energie een duurzame keuze!

Voordelen van ritsscreens

Ritsscreens, ook wel bekend als zipscreens, bieden verschillende unieke voordelen. Om te beginnen biedt een ritsscreen buiten meer stevigheid dan een standaard screen. Bij een screen met rits wordt het doek namelijk aan alle zijden strak gehouden door een ritsverbinding die door de geleiders loopt. In tegenstelling tot een standaard screen, waarbij het doek los door de geleiders loopt. Deze stevigheid zorgt ervoor dat ritsscreens beter bestand zijn tegen wind en niet gaan klapperen.

Daarnaast zorgt de ritsverbinding ervoor dat er geen licht langs de zijkanten van het doek schijnt. Dit maakt ritsscreens ideaal voor situaties waarbij volledige verduistering gewenst is. Bovendien zorgt dit ook voor betere isolatie en bescherming tegen insecten. Een ritsscreen kan dus ook dienstdoen als hor.

Tot slot helpen ritsscreens ervoor te zorgen dat je ramen minder snel vuil worden. Ze fungeren als een extra barrière tussen je raam en de buitenomgeving, waardoor stof en vuil minder snel op je raam terechtkomen.

Alle voordelen op een rij

  • Maximale stevigheid
  • Hogere windbestendigheid
  • Klappert niet
  • Geen lichtkieren; 100% verduistering
  • Optimale isolatie
  • Insectenwerend
  • Minder snel vuile ramen

Ritsscreen overkapping

Ritsscreens worden ook vaak toegepast bij veranda’s. Ze helpen bij het reguleren van de temperatuur onder je overkapping en bieden bescherming tegen motregen en koude briesjes. Zo geniet je zelfs op een druilerige dag van het buitenleven. De meest geschikte screens voor overkappingen zijn het Solano Comfort en Smart ritsscreen. Dankzij de extra verzwaarde onderlat worden deze screens niet alleen aan de zijkanten strak getrokken, maar ook aan de onderkant. Dit zorgt voor extra stabiliteit.

Doektransparanties

Screendoeken zijn verkrijgbaar in drie verschillende transparanties. De meest gebruikelijke keuze is een doek met een lichtdoorlatendheid van 3%. Dit doek biedt uitstekende bescherming tegen zonnestralen, terwijl je er nog wel doorheen kan kijken. Tenminste, van binnen naar buiten.Gedurende de dag is er geen zicht van buiten naar binnen. Wil je meer natuurlijk licht in huis? Kies dan voor een doek met een lichtdoorlatendheid van 5%. Komt het screen voor een slaapkamerraam te hangen? Dan is het fijn als het ritsscreen verduisterend is. Kies in dat geval voor verduisterende screens met een lichtdoorlatendheid van 0%. Daarnaast is het ook mogelijk om een doek met zichtvenster te selecteren, waarbij het screen deels of geheel is voorzien van een transparante folie. Een ritsscreen met zichtvenster wordt vaak gekozen bij overkappingen.

Zip screens prijzen

Bij Solano Wonen ben je altijd verzekerd van een goede ritsscreen aanbieding! Bij ons bestel je een zipscreen online of in de winkel tot wel 50% goedkoper dan elders! Wij kopen namelijk grootschalig in en leveren rechtstreeks vanuit de fabriek, zonder tussenpartijen. Daarnaast hanteren wij lage marges. Zo kunnen wij onze zipscreen prijzen laag houden. Waar wacht je nog op? Stel snel jouw goedkope screens samen!

Veelgestelde vragen over ritsscreens

Hoe werkt een ritsscreen?

Een ritsscreen bestaat uit een doek die in gesloten stand verdwijnt in een bovenbak. Bij het openen loopt het screen aan weerszijden middels een ritsmechanisme door de geleiders. Door dit mechanisme wordt een ritsscreen niet alleen dankzij de onderlat strak getrokken, maar ook langs de zijkanten. 

Wat is het verschil tussen een screen en een ritsscreen?

Bij een ritsscreen wordt het doek niet los door de geleiders geleid, maar strak getrokken door middel van een soort ritsmechanisme. Hierdoor biedt een ritsscreen meer stabiliteit en stevigheid dan een traditioneel screen.

Wat is een zipscreen?

Zipscreen is een ander woord voor ritsscreen. Een zipscreen verschilt van traditionele screens doordat het doek niet alleen straks wordt getrokken met een onderlat, maar ook langs de zijkanten. Dit wordt mogelijk gemaakt door een stevige ritsverbinding waardoor het doek straks door de geleiders loopt.

Wat is een ritzscreen?

Ritzscreen is de benaming die Verano® gebruikt voor haar ritsscreens. Een ritzscreen is in feite hetzelfde als een ritsscreen of een zipscreen. Oftewel screens met ritssluiting waardoor het doek ook langs de zijkanten wordt strak getrokken.

Wat kost een ritsscreen?

De prijs van een ritsscreen begint bij €139,95. De exacte kosten van een ritsscreen zijn onder andere afhankelijk van de gewenste breedte en hoogte. Ook het merk is van invloed op de prijs: Solano ritsscreens zijn voordeliger dan Verano® ritsscreens. Met onze prijsconfigurator bereken je gemakkelijk en snel de definitieve prijs.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen