Menu
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Type raam
Koepel
(2)
Bediening
Handbediend
(2)
Elektrisch
(2)
Type stof uitleg
Transparant
(2)
Verduisterend
(2)
Lichtdoorlatend
(2)
Type montage
Schroeven
(2)
Merk
Verano
(2)
Toon 2 lichtkoepel zonwering

Het verschil tussen een lichtstraat en lichtkoepel

De termen lichtstraat en lichtkoepel worden vaak door elkaar gebruikt. Toch is er wel degelijk een verschil. In eerste instantie denk je misschien dat het glas van een lichtkoepel bol is en een lichtstraat vlak. Hoewel de naam dit wel doet vermoeden, is dit niet het geval. Het verschil is als volgt: Een lichtkoepel bestaat uit één stuk glas (of kunststof). Een lichtstraat bestaat daarentegen uit meerdere stukken glas. Een lang vlak stuk glas - zonder onderbrekingen - is dus een lichtkoepel. Geen lichtstraat. Het voordeel van een ononderbroken daklicht is dat het licht niet hinderlijk wordt gebroken. Een lichtstraat is prijstechnisch echter interessanter. Dit type kom je dan ook het vaakst tegen. Veel voorkomende types zijn zadeldaken en de lessenaarsdaken.

Zonwering lichtstraat binnenkant

De meest voor de hand liggende oplossing is zonwering in lichtkoepel binnen. Op het gebied van binnenzonwering lichtstraat is het plisségordijn de mooiste keuze. Dit type raamdecoratie wordt meestal bedoeld als iemand het heeft over een ‘lichtkoepel gordijn’. Een enkele keer zie je ook weleens een rolgordijn lichtkoepel. Echter vinden velen dit type lichtstraat gordijn aanzienlijk minder mooi dan een plisségordijn. Wij bieden dan ook alleen een plissé gordijn voor lichtkoepel aan.

Enkel of verduisterend dubbel plisségordijn lichtkoepels

Je kunt kiezen voor een enkele of dubbele plisse gordijn lichtstraat. Deze keuze wordt allereerst bepaald door smaak. De één vindt een enkele plissé mooier, terwijl de voorkeur van een ander uitgaat naar een duo plisségordijn. Daarnaast kan ook budget een rol spelen. Een enkele plissé is namelijk iets goedkoper dan een duo plissé. Wil je de lichtkoepel verduisteren? Bijvoorbeeld omdat deze zich in de slaapkamer bevindt? Dan zijn duo verduisterende plisségordijnen de beste keuze. Bij een enkele plissé kan er namelijk nog licht schijnen door de gaatjes waar de koorden doorheen lopen. Bij dubbele plisségordijnen lopen de koorden tussen de twee lagen stof heen. Die dubbele laag stof heeft ook nog een andere functie: Isolatie. Tussen de twee lagen stof bevindt zich namelijk stilstaande lucht. Deze luchtlaag werkt als een barrière. Zowel kou als hitte wordt tegengehouden.

Voordelen enkel plisse gordijn lichtkoepel

  • Goedkoopste optie voor zonwering lichtkoepel binnen

Voordelen duo plisse gordijn lichtkoepel

  • Verduistert beter, omdat er geen sprake is van gaatjes
  • Houdt zowel kou als hitte tegen

Let op: Houd er wel rekening mee dat er altijd nog een beetje licht langs de zijkanten van de stof kan schijnen. 100% verduistering is dus niet mogelijk.

Lichtkoepel zonwering elektrisch

Wil je graag elektrische zonwering lichtstraat? Ook dan is een plissegordijn lichtkoepel een goede keuze. Deze kunnen namelijk zowel handmatig als elektrisch uitgevoerd worden. Elektrische plisségordijnen zijn ideaal voor lichtkoepels, aangezien je hier meestal lastig bij kan. Kies je toch voor handmatige bediening? Vergeet dan niet om een bedieningsstang mee te bestellen.

Standaard zijgeleiding vs. lichtkoepel zijgeleiding

Een plisse gordijn lichtkoepel is anders dan een regulier plisségordijn. Een plissé gordijn lichtstraat is vaak voorzien van meer dan twee spandraden (afhankelijk van de breedte). Een standaard plisségordijn met zijgeleiding heeft slechts twee spandraden. Één aan elke zijkant. De twee extra spandraden in het midden voorkomen dat een plisségordijn lichtkoepel gaat doorhangen. Een lichtkoepel plisségordijn kan je altijd van slechts één zijde bedienen. Het zijn dus geen plisségordijnen Top Down Bottom Up.

Zonwering lichtkoepel op maat

Als je bij ons een plissé lichtstraat gordijn bestelt, wordt deze volledig voor je op maat gemaakt. Tot op de millimeter nauwkeurig! Zo weet je zeker dat jouw daklicht zonwering perfect past. Wij kunnen zonwering voor lichtstraten tot wel 4 meter lang leveren! Meet je ramen eenvoudig zelf in met onze duidelijke handleidingen. Dankzij onze handige configurator is ook het bestellen een fluitje van een cent. Meestal heb je jouw lichtkoepel plisségordijnen op maat al binnen 13 werkdagen in huis.

Zonwering lichtstraat buiten

Een lichtkoepel zonwerend maken, kan ook middels buitenzonwering lichtstraat oplossingen. Een lichtstraat screen bijvoorbeeld. Hoewel wij wel een groot aantal verticale screens aanbieden, hebben we geen type screen voor lichtstraat in ons assortiment. Uit ervaring weten we ook dat hier veel minder vraag naar is. Lichtstraat zonwering buiten is namelijk een stuk kostbaarder. Bovendien is het kwetsbaarder. Het wordt immers continu blootgesteld aan weer en wind. Er bestaat wel een goedkopere oplossing: Een lichtkoepel doek. Dit wordt vooral toegepast bij bolle lichtkoepels. Erg mooi is dit echter niet. Bovendien is het ook niet handig. Je mag namelijk elke keer het dak op klimmen om het doek er op en af te halen. Ga dus eerst voor zonwering aan de binnenkant. Meestal is dit voldoende zonwerend. Op een later moment kan je altijd nog besluiten of je ook zonwering aan de buitenkant wil plaatsen.

Goedkope zonwering lichtstraat

Bij ons ben je altijd verzekerd van goedkope zonwering voor lichtkoepels. Wij bieden onze enkele en duo plisse lichtkoepel gordijnen namelijk standaard met 50% korting aan. Dit kan omdat wij rechtstreeks vanuit de fabriek leveren. De exacte kosten zonwering lichtstraat zijn allereerst afhankelijk van de afmetingen. Daarnaast maakt de keuze voor wel of geen elektrische bediening een groot verschil. De uiteindelijke prijs bereken je eenvoudig online met onze prijsconfigurator.

Gratis kleurstalen

Eerst zien, dan beslissen? Dat begrijpen we! Daarom bestel je bij ons eenvoudig en snel gratis kleurstalen van daklicht zonwering. Meestal worden de stalen nog dezelfde werkdag verzonden. Zo kan je dus snel een beslissing maken!

Veelgestelde vragen over lichtkoepel zonwering

Hoe verduister je een lichtkoepel?

Een lichtkoepel verduisteren doe je het beste met dubbele verduisterende plisségordijnen voor lichtkoepels. Hierbij lopen de bedieningskoorden tussen de twee lagen stof, waardoor er geen gaatjes zijn waar licht doorheen kan schijnen. Houd er echter wel rekening mee, dat er altijd nog een klein beetje licht langs de zijkanten van de stof kan schijnen. Dit is onoverkomelijk.

Hoe koepel afdekken voor zon?

Onze lichtkoepel plisségordijnen zijn perfect om een lichtkoepel af te dekken voor zonlicht. Wil je alleen de felheid van de zon weren, maar de ruimte niet compleet verduisteren? Kies dan voor lichtdoorlatende lichtkoepel plisségordijnen. Wil je juist wel een donkere ruimte creëren? Kies dan voor een verduisterende stof.

Wat kost zonwering op lichtstraat?

De vanaf prijs voor lichtstraat zonwering is €99,95. De definitieve prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen de afmetingen en de gekozen stof een grote rol. Ook de keuze tussen handbediend en elektrisch is bepalend voor de prijs. De exacte kosten bereken je eenvoudig en snel met onze prijsconfigurator.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen