Menu
  1. Home
  2. Horren
  3. Hordeuren
  4. Scharnierende hordeuren
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Type hor
Scharnierende hordeur
(2)
Type raam
Draaideur
(2)
Type gaas uitleg
Transparant gaas
(2)
Petscreen gaas
(2)
Pollengaas
(2)
Grijs gaas
(1)
Profielkleur uitleg
RAL 9010
(2)
RAL 9006
(2)
RAL 9001
(2)
RAL 7016
(2)
RAL 9016
(1)
RAL 9005
(1)
Merk
KEJE
(1)
Luxaflex
(1)
Toon 2 scharnierende hordeuren
2 scharnierende hordeuren

Scharnierende hordeuren

Scharnierende hordeuren zijn robuust en voorzien van een handige schopplaat. Optioneel met kattenluikje en petscreen of pollengaas. Bestel direct online!

Filteren

Eigenschappen van scharnierende hordeuren

Een scharnierende hordeur is een robuuste vaste hordeur. In tegenstelling tot rolhordeuren en plisséhordeuren kan je het gaas niet oprollen of invouwen. Het gaas wordt namelijk altijd omsloten door een stevig metalen frame. Een scharnier hordeur is standaard voorzien van een schopplaat. Dit is een dichte aluminium plaat aan de onderzijde van de deur. Zoals de naam doet vermoeden heeft een scharnierende hordeur met schopplaat als voordeel dat je de deur met je voet open kan schoppen. Dankzij de magneet valt de hor met scharnier vanzelf weer op zijn plek. Zo’n schopplaat hordeur is ideaal als je vaak met je handen vol naar binnen en buiten loopt. Is de standaard schopplaat niet hoog genoeg voor je? Dan kan je ook kiezen voor een hordeur met hoge schopplaat. Een hordeur met scharnieren is alleen geschikt voor draaideuren. Het wordt daarom ook wel een hordeur draaideur genoemd.

Scharnierende hordeur op maat

Onze scharnierende horren op maat kunnen in breedtes van 40 tot 140 cm en alles daartussenin geproduceerd worden. Tot op de millimeter nauwkeurig! Dankzij onze heldere instructies is een vaste hordeur op maat inmeten heel eenvoudig. Ook de montage is heel goed zelf te doen. Heb je toch liever de hulp van een professional? Maak dan gebruik van onze meet- en montageservice. Onze ervaren monteurs komen graag bij je langs! 

Verschillende soorten gaas

Standaard wordt een scharnier hor - afhankelijk van het merk - geleverd met grijs of zwart gaas. Optioneel kan je ook kiezen voor petscreen gaas, pollengaas of transparant gaas. Hieronder lichten we deze opties verder toe.

Scharnierende hordeur met petscreen gaas

Om te beginnen kan je kiezen voor een scharnierende hordeur met petscreen gaas. Dit is extra sterk gaas dat bestand is tegen kattennagels en drukkende hondensnuiten. Ideaal voor huishoudens met huisdieren. Luxaflex® noemt dit type gaas Fiber ES.

Scharnierende hordeur met pollengaas

Daarnaast is ook pollengaas een optie. Bij Luxaflex® heet dit type gaas Poll-tex®. Dit uiterst fijnmazige gaas filtert 90% van de pollen uit de lucht. Zo kunnen ook hooikoortspatiënten ventileren zonder direct klachten te krijgen. Lees ons blog over pollenhorren voor meer informatie.

Scharnierende hordeur met transparant gaas

Tot slot kan je ook kiezen voor transparant gaas. Deze horren zijn gemaakt van extra dun gaas. Dat zorgt niet alleen voor meer zicht naar buiten, maar ook voor extra ventilatie. Transparant gaas laat namelijk tot 25% meer lucht door dan standaard gaas. Bij Luxaflex® wordt dit type gaas ClearView™ gaas genoemd.

Hordeur met kattenluik

Wil je graag je kat (of kleine hond) vrije toegang geven om naar binnen en naar buiten te gaan? Dan kan je kiezen voor een scharnierende hordeur met kattenluikje. Dit is alleen mogelijk bij een Luxaflex® Scharnierende hordeur Plus. De schopplaat wordt dan automatisch 40 cm hoog. Bekijk ons blog over katten hordeuren voor meer informatie over geschikte horren voor huisdieren.

Scharnierende hordeur prijs

Wij leveren direct vanuit de fabriek en kopen ruim in. Bovendien hanteren we lage marges. Daardoor kunnen wij onze scharnierende hor prijzen laag houden. Tot wel 50% onder de verkoopadviesprijzen! Bij Solano Wonen profiteer je dus standaard van een goede aanbieding. Het hele jaar door! Bestellen kan eenvoudig en snel online. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze showroom.

Niet alleen voor (scharnierende) hordeuren ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden tevens een ruim assortiment raamhorren. Zo zijn inzethorren perfecte draaikiepraam horren. Voorzethorren zijn geschikt voor naar buitendraaiende ramen. Voor naar binnendraaiende ramen zijn rolhorren of plisséhorren juist ideaal. Met het filter aan de linkerkant van het scherm, vind je in één klik alle opties die geschikt zijn voor jouw type raam of deur!

Veelgestelde vragen over scharnierende hordeuren

Hoe werkt een scharnierende hordeur?

Een scharnierende hordeur is een vaste hordeur die je voor de echte deur plaatst. De hordeur is voorzien van een magneet. Daarnaast plaatst je een magneet op het kozijn. Daardoor valt de deur altijd op zijn plek.

Wat is een schopplaat?

Zoals de naam al aangeeft, maakt een schopplaat het mogelijk om de hordeur met je voet te openen. Dankzij de magneet sluit de hordeur automatisch. Dit is bijzonder handig wanneer je vaak met je handen vol naar binnen en naar buiten moet.

Is het mogelijk om een dubbele scharnierende hordeur te plaatsen?

Nee, het is niet mogelijk om een dubbele scharnierende hordeur te plaatsen. Deze zullen namelijk nooit goed tegen elkaar sluiten. Voor grote deuropeningen, zoals een schuifpui of openslaande deuren, kies je beter voor een plissé hordeur of rolhordeur.

Hoeveel kost een scharnierende hordeur?

De kosten van een scharnierende hordeur beginnen bij €259,95. De exacte prijs is afhankelijk van onder meer de afmetingen, het gekozen merk en extra’s zoals een kattenluikje. Met onze handige configurator bereken je eenvoudig de definitieve prijs.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen