Menu
  1. Home
  2. Raamdecoratie
  3. Plisségordijnen
  4. Plisségordijnen zonder boren
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Type raam
Vast raam
(8)
Draai-kiepraam
(8)
Schuifraam
(4)
Draairaam
(4)
Dakraam
(4)
Bediening
Handbediend
(8)
Elektrisch
(4)
Type montage
Plakken
(8)
Schroeven
(4)
Klemsteunen
(4)
Clips
(2)
Type stof uitleg
Transparant
(8)
Verduisterend
(8)
Lichtdoorlatend
(8)
Merk
Verano
(4)
Luxaflex
(2)
KEJE
(2)
Toon 8 plisségordijnen zonder boren
8 plisségordijnen zonder boren

Plisségordijnen zonder boren

Plisségordijnen zonder boren bevestig je met magneetstrips, montageclips, plakprofielen of klemsteunen. Zo blijven je (kunststof) kozijnen volledig in tact!

Filteren

Plisse gordijn kunststof kozijn

Voor situaties waarin boren niet mogelijk is, biedt een plisse zonder boren de ideale oplossing. Dit geldt bijvoorbeeld voor huurhuizen waarin beperkingen gelden, of wanneer het niet toegestaan is om in het materiaal te boren. Dit is met name van belang bij kunststof kozijnen. Boren in kunststof kozijnen kan namelijk leiden tot verlies van luchtdichtheid en waterdichtheid. In de praktijk is de kans dat dit gebeurt heel klein, maar voor alle zekerheid raden we toch aan om speciaal ontworpen raambekleding voor kunststof kozijnen te kiezen. Bovendien zijn gaatjes in kunststof kozijnen onherstelbaar en kan de garantie vervallen.

Plissegordijnen draai kiepraam zonder boren

Plisségordijnen zonder boren worden rechtstreeks op het raam bevestigd. Dit maakt ze ook ontzettend geschikt voor draai-kiepramen of kiep kantelramen. De plisségordijnen bewegen namelijk mee bij het openen en sluiten van de ramen. Je hoeft de raamdecoratie dus niet op te trekken om het raam te openen. Ideaal wanneer je het raam even op de kiepstand wil zetten om te luchten, maar wel privacy wil behouden.

Top 4 plisse gordijnen zonder boren

Heb je interesse in plisse gordijnen zonder boren? Dan heb je de keuze uit vier opties: Verano® Smartfit plisségordijnen, KeJe Splendid Pliss, Luxaflex® TruFit® en klemsteunen. Hieronder lichten we alle mogelijkheden verder toe.

1. Verano® Smartfit frame

Bij het Verano® Smartfit systeem wordt het plisségordijn in een frame geplaatst. Dit frame plaats je moeiteloos middels montageclips of magneetstrips op het kozijn. Dit systeem wordt ook wel een easyclick plissé genoemd. Montageclips worden voornamelijk gebruikt bij kozijnen met een rubberen afdichting rondom het glas. De montageclips worden tussen het glas en rubber aangebracht. Het frame wordt vervolgens op deze clips geklikt. Dit wordt daarom ook wel een Easy Click plisségordijn genoemd.

Bij een magneetframe is het frame voorzien van magneten. Met de meegeleverde losse strips, die je vastplakt op het kozijn, blijft het frame op zijn plaats. Het Verano® SmartFit systeem is zowel met enkele als dubbele plisségordijnen verkrijgbaar. Ook heb je de keuze uit standaard of Top Down Bottom Up bediening.

+ Optimale verduistering
+ Keuze uit enkele en duo plisségordijnen
+ Keuze uit standaard en Top Down Bottom Up bediening

2. KeJe plisse gordijn magneet

Een soortgelijke mogelijkheid is de KeJe Splendid Pliss. Dit plisségordijn is net als het Verano® SmartFit plisségordijn geïntegreerd in een frame. In tegenstelling tot Verano® SmartFit plisségordijnen, heb je niet de optie voor montageclips. KeJe raambekleding wordt standaard geleverd in een magneetframe. Ook biedt KeJe geen variatie in enkele of duo plisségordijnen, noch in de keuze voor standaard of Top Down Bottom Up bediening. Een KeJe Splendid Pliss is altijd uitgevoerd als een Top Down Bottom Up duo plisségordijn.

Een KeJe Splendid Pliss is beschikbaar in zowel lichtdoorlatende als verduisterende stoffen. Wil je graag een combinatie van een lichtdoorlatend en verduisterend plisse gordijn zonder boren? Bijvoorbeeld in een slaapkamer die tevens als studeerkamer wordt gebruikt? Dan is de KeJe Day ‘n Night een ideale oplossing! Hierbij krijg je twee soorten stof in één frame.

+ Optimale verduistering
+ Day ‘n Night: Verduisterende en lichtdoorlatende stof in één frame
- Geen keuze uit enkele en duo plisségordijnen

3. Plakprofielen

Ben je niet zo gecharmeerd van een frame op je kozijn? Dan zijn plakprofielen een goed alternatief. Je kunt deze optie kiezen bij plisségordijnen van Verano® en Luxaflex®. Bij Luxaflex® heet deze optie TruFit™. Ook dit systeem wordt schroefloos gemonteerd. Dunne plakstrips worden aan de zijkanten van het raam bevestigd. Aan de uiteinden van deze plakstrips worden voetjes geplaatst, waartussen een draad wordt gespannen. Het plisségordijn beweegt op en neer langs deze draad. Plisségordijnen met plakprofielen zijn altijd Top Down Bottom Up. Het TruFit™ systeem is alleen beschikbaar bij Luxaflex® Duette® Shades van 25 mm en Plissé Shades van 20 mm.

Houd er wel rekening mee dat een plisségordijn met plakprofielen minder goed verduistert dan eerder genoemde opties. Een frame is immers aan alle zijden gesloten. Plisségordijnen met plakprofielen ogen luchtiger, maar laten nog wel enigszins licht door langs de zijkanten. Dus wil je graag volledig verduisterende plisségordijnen? Dan is het raadzaam om voor een KeJe of Verano® Smartfit® plisségordijn te kiezen.

+ Oogt luchtiger dan een frame
+ Keuze uit enkele en duo plisségordijnen
- Verduistert minder effectief

4. Klemsteun plissé gordijn

Tot slot zijn ook plisségordijnen met klemsteunen een optie. Zoals de naam al suggereert worden deze steunen op het raam vastgeklemd. Tussen de steunen wordt een koord gespannen waardoor het plisségordijn omhoog en omlaag beweegt. Zowel Luxaflex® als Verano® bieden de mogelijkheid om zowel enkele en duo plisségordijnen met klemsteunen te leveren. Een klemsteunen plisse gordijn kan met standaard of Top Down Bottom Up bediening uitgevoerd worden.

Ook een klemsteun plisse gordijn verduistert minder effectief dan een Verano® Smartfit® of KeJe plisségordijn. Daarnaast zijn de klemsteunen relatief opvallend. Hierdoor geven de meeste mensen de voorkeur aan één van de eerder genoemde opties. Wil je graag elektrische plisségordijnen zonder boren? Kies dan voor Luxaflex® Duette® Shades met klemsteunen. Dit is de enige schroefloze optie die elektrisch uitgevoerd kan worden.

+ Enige elektrische optie zonder schroeven
+ Keuze uit standaard en Top Down Bottom Up uitvoering
+ Keuze uit enkele en duo plisségordijnen
- Verduistert minder effectief
- Klemsteunen zijn relatief opvallend

De beste keuze voor jou

Welk plisse gordijn zonder boren voor jou de beste keuze is, hangt af van jouw specifieke voorkeuren. Wil je bijvoorbeeld graag elektrische plisségordijnen zonder boren. Dan zijn alleen Luxaflex® Duette® Shades met klemsteunen geschikt. Ben je op zoek naar plisségordijnen top down bottom up zonder boren? Dan is ieder plisségordijn zonder boren geschikt. Alle beschikbare opties kunnen namelijk met een Top Down Bottom Up functie geleverd worden. Voor slaapkamers waar maximale verduistering gewenst is, zijn plisségordijnen in een frame ideaal: KeJe Splendid Pliss of Verano® Smartfit® plisségordijnen. Wil je specifiek enkele plisségordijnen? Dan heb je de keuze uit alle opties, behalve de KeJe Splendid Pliss. Lichtkoepel zonwering is helaas niet verkrijgbaar zonder boren.

Bekijk de plus- en minpunten van ieder product om te bepalen wat de beste keuze voor jou is. Kom je er toch niet helemaal uit? Bel of mail gerust. Onze deskundige medewerkers denken graag met je mee.

Tot 50% korting!

Solano Wonen verzendt direct vanuit de fabriek, zonder tussenkomst van winkels en groothandel. Bovendien hanteren we bescheiden marges. Zo kunnen wij onze plisségordijnen op maat tegen zeer concurrerende prijzen aanbieden. Onze producten zijn tot wel 50% goedkoper dan elders!

Wil je de stoffen eerst zien en voelen? Dat begrijpen we. Daarom bieden wij gratis kleurstalen aan. Je bestelt ze eenvoudig online! Natuurlijk ontvangen we je ook graag in onze grote showroom in Leeuwarden. Hier ontdek je ons complete assortiment onder één dak: Van raamdecoratie en horren tot zonnescherm en screens. Ideaal als je gaat verbouwen of verhuisplannen hebt!

Meet- en montageservice

Met onze eenvoudig te volgen handleidingen is een plisse gordijn bevestigen zonder boren een eenvoudige taak. Het inmeten is net zo gemakkelijk. Geef je toch de voorkeur aan deskundige hulp? Maak dan gebruik van onze meet- en montageservice. Onze experts staan klaar om je te assisteren!

Veelgestelde vragen over plisségordijnen zonder boren

Welke plisse gordijnen zonder boren zijn de beste keuze?

Welke plissé gordijnen zonder boren de beste keuze voor jou zijn, hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Wil je optimale verduistering in de slaapkamer? Dan kies je het beste voor een plisségordijn in een frame. Bevindt het raam zich op een lastig bereikbare plek? Dan zijn elektrische Luxaflex Duette Shades met klemsteunen ideaal. Bekijk per product de voor- en nadelen en bepaal wat voor jouw situatie de beste keuze is.

Waarom plisse gordijnen zonder boren?

Plisségordijnen zonder boren zijn ideaal voor kozijnen waarin je niet wil of mag boren. In kunstof kozijnen of bij huurhuizen bijvoorbeeld. Ook voor draai-kiepramen zijn plisse gordijnen zonder boren een uitstekende oplossing. De plisségordijnen bewegen namelijk mee bij het openen en sluiten van de ramen.

Hoe bevestig je plissé gordijnen zonder boren?

Plissé gordijnen zonder boren kunnen op meerdere manieren bevestigd worden: Met magneetstrips, montageclips, plakprofielen en klemsteunen. Neem de tijd om de voordelen en nadelen van deze verschillende bevestigingsmethoden te bekijken, zodat je kunt bepalen welke optie het beste bij jou past.

Wat is een easyclick plisse gordijn?

Met een easyclick plisse gordijn wordt een plisségordijn in een frame bedoeld, welke je middels montageclips op het raam klikt. Verano® Smartfit® plisségordijnen bijvoorbeeld.

Wat kosten plisse gordijnen zonder boren?

De kosten van plisse gordijnen zonder boren zijn afhankelijk van een aantal factoren. Natuurlijk spelen de afmetingen een grote rol. Hoe groter het product, hoe hoger de prijs. Ook het merk, de stofkeuze en eventuele extra opties zoals elektrische bediening zijn bepalend voor de prijsbepaling. Middels onze configurator bereken je gemakkelijk en snel de exacte prijs. Wij leveren rechtstreeks vanuit de fabriek. Hierdoor bieden wij onze verduisterende plisségordijnen tot wel 50% onder de verkoopadviesprijs aan.

Welke raamdecoratie kan nog meer zonder boren bevestigd worden?

Naast plisségordijnen kunnen ook rolgordijnen en aluminium jaloezieën zonder boren bevestigd worden. Zie ons blog over raamdecoratie zonder boren voor alle mogelijkheden.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen