Menu
  1. Home
  2. Gordijnen
  3. Overgordijnen
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Opmaak stof uitleg
Breedtestof
(12)
Kamerhoge stof
(1)
Eigenschappen
Recycled
(7)
Verduisterend
(5)
Geluidswerend
(4)
Vlamvertragend
(2)
Dubbelisolerend
(2)
Kleur stof
Wit
(14)
Grijs
(14)
Bruin
(11)
Blauw
(11)
Rood
(10)
Geel
(10)
Oranje
(8)
Groen
(6)
Zwart
(5)
Roze
(4)
Paars
(4)
Meer weergeven
Merk
A House Of Happiness
(15)
Toon 15 overgordijnen
15 overgordijnen

Overgordijnen

Overgordijnen zijn echte sfeermakers. Met onze ruime collectie overgordijnen op maat is er altijd wel een stof die past bij jouw stijl. Bestel eenvoudig online of bezoek de showroom!

Filteren
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen
Snelle levering
Tot wel 50% goedkoper
Veilig achteraf betalen

Wat is een overgordijn?

Overgordijnen zijn een stuk dikker dan vitrages en inbetween gordijnen. Overgordijnstoffen zijn een stuk zwaarder en hebben van nature veel volume. Het zijn dan ook echte sfeermakers. Je kunt niet door overgordijnen heen kijken. Een overgordijn hoeft echter niet 100% verduisterend te zijn. Hiervoor heb je specifiek verduisterende gordijnen of een verduisterende voering nodig.  

Bijzondere eigenschappen

Veel overgordijnstoffen bevatten bijzondere eigenschappen. Vlamvertragend, verduisterend en dubbelisolerend bijvoorbeeld.

Verduisterende overgordijnen

Hoewel je niet door overgordijnen heen kunt kijken, kan er nog wel een beetje licht doorheen schijnen. Als je graag verduisterende gordijnen wil, dan dien je specifiek voor een verduisterende stof te kiezen. Is jouw oog gevallen op een stof die niet verduisterend is? Dan kun je deze stof ook laten voeren met een verduisterende stof. Gevoerde overgordijnen beschermen de gekozen stof bovendien tegen verkleuring en schade door het slepen langs de muur.

Isolerende overgordijnen

Overgordijnen zijn van nature al isolerend. Hoe dikker de stof, hoe hoger de isolatiewaarde. Velours gordijnen isoleren bijvoorbeeld vrij goed. Sommige stoffen zijn bovendien voorzien van een thermische coating, waardoor ze nog beter isoleren. Veel kou en hitte dringt via ramen onze huizen binnen. Isolerende gordijnen kunnen een groot gedeelte hiervan tegenhouden. Daarmee kan je behoorlijk besparen op stook- en/of aircokosten!

Geluidswerende overgordijnen

Overgordijnen isoleren niet alleen van nature, maar werken ook geluidswerend. Ook zijn er stoffen met versterkte geluidswerende eigenschappen. Geluidswerende gordijnen zijn ideaal als je aan een drukke weg woont en/of regelmatig nachtdiensten hebt.

Vlamvertragende overgordijnen

Ook bestaan er overgordijnstoffen met vlamvertragende eigenschappen. Deze gordijnstoffen worden vaak gekozen voor hotels en schoolgebouwen. In veel openbare ruimtes is vlamvertragende raambekleding zelfs verplicht.

Gerecyclede overgordijnen

Tot slot hebben we een flinke selectie overgordijnstoffen die (deels) uit gerecyclede materialen zijn vervaardigd. Zo worden veel garens vervaardigd uit petflessen. Met deze duurzame gordijnstoffen draag je dus bij aan een schonere planeet!

Voor iedere ruimte

Overgordijnen zijn geschikt voor vrijwel iedere ruimte. Wel vereisen sommige ruimtes speciale eigenschappen. Hieronder lichten we per ruimte toe waar je rekening mee dient te houden.

Overgordijnen woonkamer

Wil je graag gordijnen in de woonkamer die overdag veel licht doorlaten, maar ook ‘s avonds veel privacy bieden? Dan is een combinatie van vitrage en overgordijnen een goede oplossing. Overdag gebruik je alleen de vitrage en ‘s avonds sluit je ook de overgordijnen. Als je ook overdag wat meer privacy wil, kan je ook een inbetween en overgordijnen combineren. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een combinatie met een ander type raambekleding. Een rolgordijn met overgordijn bijvoorbeeld.

Overgordijn keuken

Ook in de keuken kan je prima een overgordijn ophangen. Komt er veel tocht naar binnen via de keukendeur? Dan is het aan te raden om voor een dubbelisolerende stof te gaan. Houd er bovendien rekening mee dat het gordijn in een keuken makkelijker vies kan worden. Zeker als het gordijn zich dichtbij het fornuis bevindt. Het is daarom raadzaam om te kiezen voor een gordijnstof die gewassen mag worden. De wasinstructies vind je bij de productspecificaties.

Overgordijnen slaapkamer

Het is van groot belang dat een slaapkamer donker is. In een donkere kamer maakt je lichaam namelijk meer van het slaaphormoon melatonine aan. Daarom zijn overgordijnen bij uitstek geschikt voor slaapkamers. Je kunt immers kiezen uit vele verduisterende stoffen of je overgordijnen laten voeren met een verduisterende stof.

Overgordijnen op maat

Wij leveren uitsluitend op maat gemaakte gordijnen. Met een precisie tot op de centimeter! Van slechts 50 cm tot maar liefst 1000 cm breed. Houd er bij het opmeten rekening mee dat je het gordijn 10 cm breder bestelt. Bij het opmeten is het van belang om 10 cm aan de breedte toe te voegen. Zo voorkom je namelijk dat het overgordijn op maat gaat kieren. Bekijk de meetinstructies voor gedetailleerde aanwijzingen.

Laat je het inmeten liever aan een deskundige over? Maak dan een meetafspraak. Zo ben je verzekerd van een perfect passend gordijn! Natuurlijk kunnen we jouw overgordijnen en eventueel rails ook komen ophangen. Bekijk ons servicegebied om te controleren of we ook in jouw regio komen.

Overgordijnen met haakjes of inslagringen

Standaard worden inbetween gordijnen kant en klaar met ingenaaide verstelbare haakjes geleverd. Daarmee klik je ze gemakkelijk aan gordijnrails of gordijnroedes. Door de haakjes op de goede hoogte te zetten, zie je vrijwel geen rails meer als de gordijnen dicht zijn. Daarnaast kan je ook kiezen voor inslagringen. Deze ringen worden in de stof gestanst en kunnen over een roede heen geschoven worden.

De meest gebruikelijke methode om gordijnen op te hangen is met haakjes aan een rail. Onze gordijnen worden standaard geleverd met ingenaaide verstelbare haakjes. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de haakjes aan de gordijnrail te hangen. Dit is een super eenvoudig karweitje. Je kunt ook kiezen voor gordijnen met inslagringen, waarmee je de stof over een roede heen kan schuiven.

Overgordijn kamerhoog of banen

Bij de productspecificaties van ieder overgordijn kom je ofwel de term ‘kamerhoog’ ofwel de term ‘banen’ tegen. Bij kamerhoge stoffen komen er geen verticale naden in het gordijn. Bij kamerbrede stoffen is dit wel het geval. Echter worden de naden altijd in de plooi verwerkt, waardoor ze nauwelijks zichtbaar zijn.

100+ kleuren en dessins

Ons assortiment overgordijnen bestaat uit meer dan 100 kleuren. Tegenwoordig zijn vooral beige overgordijnen erg in trek. Ook groene overgordijnen en witte overgordijnen worden vaak gekozen. Naast effen overgordijnen behoren ook overgordijnen met print tot de mogelijkheden. Deze bieden we echter niet online aan. Wil je graag een geprint overgordijn? Bezoek dan onze showroom in Leeuwarden of neem contact met ons op voor een offerte.

Ook qua structuren is er veel te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor moderne overgordijnen door te kiezen voor een effen gordijnstof. Zoek je landelijke overgordijnen? Dan zijn linnen overgordijnen een goede keuze. Wij bieden uitsluitend linnenlook gordijnen aan. Echt linnen kan namelijk makkelijk krimpen en verkleuren.

Goedkope overgordijnen kopen

Bij Solano Wonen ben je altijd verzekerd van een mooie overgordijnen aanbieding! Wij kopen groots in, leveren direct vanuit de fabriek en hanteren lage marges. Zo kunnen wij onze overgordijnen extra voordelig aanbieden. Tot wel 50% goedkoper dan elders! Bij ons kun je gemakkelijk maatwerk overgordijnen online bestellen. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze showroom in Leeuwarden!

Veelgestelde vragen over overgordijnen

Wat zijn overgordijnen?

Overgordijnen zijn gemaakt van een dikke stof waar je niet doorheen kunt kijken. Veel overgordijnen hebben bovendien bijzondere eigenschappen. Zo bestaan er verduisterende, isolerende, geluidswerende en vlamvertragende overgordijnen.

Hoe meet je overgordijnen op?

Begin met de gewenste breedte en tel hier 10 cm bij op. Door het gordijn iets breder te bestellen, voorkom je dat deze gaat kieren. Aangezien de meeste vloeren niet kaarsrecht zijn, meet je de hoogte altijd op drie plaatsen: Links, midden en rechts van de vloer tot de bovenkant rail of het plafond. Haal vervolgens 1,5 cm van de kleinste maat af.

Kan je overgordijnen wassen?

De meeste overgordijnen kan je prima zelf wassen, zolang de wasmachine op een lage temperatuur staat en centrifugeren uitstaat. Het specifieke waslabel van iedere overgordijnstof vind je op de productpagina. Uiteraard is het ook essentieel dat de gordijnen überhaupt in de trommel passen. Als dit niet het geval is, kan je ze ook naar een professionele wasserette brengen.

Wat kosten overgordijnen?

Je hebt al een overgordijn vanaf €11,99. De exacte prijs van een overgordijn is afhankelijk van verschillende factoren. De afmetingen, stof en plooi bijvoorbeeld. Met onze configurator bereken je eenvoudig de totaalprijs.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen