Menu
 1. Home
 2. Inspiratieblog
 3. Somfy TaHoma of Connexoon: alle verschillen op een rij

Somfy TaHoma of Connexoon: alle verschillen op een rij

Somfy TaHoma of Connexoon: alle verschillen op een rij
6 min. leestijd

Begint de lucht opeens te betrekken terwijl je even naar de winkel bent? En bedenk je je dat je screen nog naar beneden hangt? Geen zorgen. Met een Smart Home systeem hoef je niet met een rotgang naar huis te rijden. Via je smartphone geef je eenvoudig de opdracht om de zonwering in te halen. Zo kan jij rustig verder shoppen. Klinkt goed? Dan raden we aan om een Somfy Tahoma Switch of Connexoon box aan te schaffen. In dit artikel zetten we de verschillen voor je op een rijtje. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt!

Let op: De originele Somfy Tahoma box is niet langer leverbaar. Deze is opgevolgd door de Somfy Tahoma Switch. Ook de Connexoon wordt niet langer geleverd.

Somfy Connexoon: Bedien zonwering en rolluiken op afstand

Alleen geïnteresseerd in app-bediening van je binnenzonwering? Dan voldoet de Somfy Connexoon prima! Via één app bedien je jouw gordijnen, vouwgordijnen, plissés, rolgordijnen, duo rolgordijnen en horizontale jaloezieën. Thuis of onderweg. Maak het jezelf nog gemakkelijker door een timer in te stellen. Stel in dat je raamdecoratie op een datum en tijdstip naar keuze opent en sluit.

Somfy TaHoma Switch: Het complete huis op één app

Wil je graag je complete huis via één app bedienen? Dan is Somfy TaHoma Switch de juiste keuze. Deze alleskunner is namelijk niet beperkt tot het bedienen van zonwering, rolluiken en garagedeuren. Je kunt er ook een breed scala aan producten van andere merken mee bedienen. Philips Hue, Sonos, Honeywell, Velux en Danfoss bijvoorbeeld. Ook werkt Tahoma met spraakbesturingssystemen Google Assistent en Amazon Alexa. Stel bovendien de meest geavanceerde scenario’s in met IFTTT. Bijvoorbeeld dat je verlichting automatisch aangaat wanneer de pizzabezorger onderweg is. Of dat alle rolluiken automatisch naar beneden gaan wanneer alle gebruikers van huis zijn. Handig toch? Ook handig: De Somfy Switch werkt met wifi en hoeft dus niet met een kabel aan de router gekoppeld te worden. Dit betekent dat je ‘m op elk mogelijke plek in huis kan plaatsen. De TaHoma Switch heeft enkel een voedingskabel nodig.


Bovenstaande video demonstreert de Somfy Switch.

io of RTS?

Ben je al in het bezit van producten met draadloze technologie? Dan is het heel belangrijk om te weten welke technologie dit is: io of RTS. Wanneer jouw producten voorzien zijn van io, valt de Somfy Connexoon namelijk automatisch af. Deze werkt alleen met RTS-technologie. De Somfy Tahoma Switch is compatibel met zowel RTS als io. Zit je nog helemaal in de oriëntatiefase? Dan leggen we je hieronder graag de verschillen tussen io en RTS uit. Zo maak je ook over de draadloze technologie de juiste keuze.

io: Merkoverstijgende technologie

Deze technologie wordt gebruikt door vele vooraanstaande fabrikanten. Denk aan Hitachi, Velux en Honeywell. Een ander groot voordeel van io-homecontrol is de terugmeldfunctie. Dit wil zeggen dat je altijd en overal de huidige status (open of dicht) van je zonwering kan controleren. Handig wanneer je bijvoorbeeld in de winkel staat en wil controleren of je de rolluiken wel hebt gesloten.

RTS: Somfy’s eigen technologie

RTS staat voor Radio Technology Somfy. Het is dan ook Somfy’s eigen technologie. RTS heeft géén terugmeldfunctie. Dit zorgt voor een aantal beperkingen met de TaHoma Switch box. Het RTS protocol wordt daarom de komende jaren ook uitgebouwd.

De verschillen in een overzicht

Zie jij door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen. Hieronder hebben we alle verschillen in een overzichtelijke tabel geplaatst.

  Somfy Connexoon Somfy TaHoma
Compatibele producten    
Zonwering
Rolluiken
Garagedeuren
VELUX
Philips Hue
Sonos
Honeywell
Danfoss
Spraakbesturingssysteem    
Google Assistent
Amazon Alexa
Draadloze technologie    
io
RTS

Somfy Connexoon Smart Home appSomfy Tahoma tablet app
Vanuit een restaurant of lekker lui vanaf de bank; met een Somfy Connexoon of Tahoma Switch bedien je jouw zonwering eenvoudig vanuit de app.

Voorbeeld scenario’s en situaties

Met de Somfy TaHoma Switch of Connexoon kan je eindeloos veel scenario's instellen. Wat dacht je van onderstaande suggesties?

  • Dankzij de temperatuursensor gaan je rolluiken bij warm weer automatisch naar beneden. Zo blijft het lekker koel in huis.
  • Stel in dat je zonwering vlak voor je wekker omhoog en/of open gaat. Wakker worden van zonlicht is immers een stuk plezieriger dan van het gerinkel van een wekker.
  • Zorg dat het huis al lekker op temperatuur is nog voordat je bent opgestaan. Zo kom je zeker in de winter een stuk makkelijker uit bed!*
  • Word bij je ontbijt automatisch vergezeld door je favoriete ochtenddeuntjes die uit je Sonos speakers schallen.*
  • Werk je veel thuis? Bewaar dan de stand van de zonwering waarbij er geen middagzon op je beeldscherm schijnt. Schakel deze stand op thuiswerkdagen automatisch in.
  • Sluit je werkdag op een vast tijdstip af door je zonwering te sluiten voor de nodige privacy. Laat bovendien je smart speakers je ultieme relax-playlist afspelen.

Je kan nog zoveel vooraf instellen, maar soms komt het weleens voor dat je spontaan iets wil veranderen. Denk bijvoorbeeld aan onderstaande situaties.

  • Moest je je vanochtend haasten om op tijd op werk te komen? Dan wil je nog wel eens iets vergeten. Geen zorgen! Controleer eenvoudig via de app of je de garagedeur of rolluiken niet vergeten bent te sluiten.
  • Ben je op het werk en zie je via je Somfy buitencamera dat de pakketbezorger voor de deur staat? Open en sluit de garagedeur eenvoudig via de app.
  • Ben je op vakantie en krijg je opeens een ‘unheimisch’ gevoel? Schrik dieven af door je buitenverlichting vanaf je vakantieadres in te schakelen.

*Deze scenario’s zijn alleen mogelijk wanneer je voor een Tahoma Switch kiest.

Somfy TaHoma of Connexoon verschillen welke kiezen keuzehulp
Bovenstaande foto toont de Somfy Connexooon box.

Eindoordeel: Somfy Connexoon vs TaHoma Switch

Welk systeem de beste keuze is voor jou, is geheel afhankelijk van je wensen. Wil je alleen je binnenzonwering en rolluiken met je smartphone bedienen? Dan is de Connexoon voldoende. Liever je complete huis via één app bedienen? Dan is de TaHoma Switch de juiste keuze voor jou. Tot slot speelt natuurlijk je budget een rol. De verkoopprijs van een Somfy TaHoma Switch bedraagt €199,-. Met een prijs van €169,- is de Connexoon iets goedkoper.

Twijfel je toch nog of de Somfy Connexoon of Tahoma Switch geschikt is voor jou? Bel of mail gerust. Ons professionele en enthousiaste team staat voor je klaar!

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen