Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. ALLES over elektrische rolgordijnen en meer elektrische raambekleding

ALLES over elektrische rolgordijnen en meer elektrische raambekleding

ALLES over elektrische rolgordijnen en meer elektrische raambekleding
7 min. leestijd

Ken je dat? Heb je jezelf net lekker op de bank ge√Įnstalleerd, klaar om je favoriete Netflix serie te kijken, schijnt de zon op je TV-scherm! Zucht. Dekentje af, popcorn aan de kant en opstaan maar. Met elektrische raambekleding is dit probleem verleden tijd! Elektrische rolgordijnen bijvoorbeeld. Met √©√©n druk op de knop gaan je rolgordijnen automatisch naar beneden. Kan jij voortaan lekker blijven zitten!

Vijf redenen om te kiezen voor elektrische raambekleding

Heeft het voorbeeld uit de intro je nog niet voldoende overtuigd van de voordelen van elektrische raamdecoratie? Dan geven we je graag nog vijf redenen! Wedden dat je na het lezen om bent?

  1. Door te kiezen voor automatische rolgordijnen, heb je geen trekkoord nodig. Dit geeft het gordijn een extra strak uiterlijk.
  2. De afwezigheid van een trekkoord maakt je raamdecoratie bovendien kind- en huisdierproof.
  3. Ideaal voor slecht bereikbare ramen. Geen geklim op banken of stoelen meer!
  4. Ook voor personen met lichamelijke beperkingen kan elektrische raamdecoratie een uitkomst zijn.
  5. Veel elektrische raambekleding is op afstand bedienbaar. Dus ook als je niet thuis bent! Merk je wanneer je op werk bent dat de zon wel erg fel begint te schijnen? Laat dan met één klik in de app jouw rolgordijn naar beneden gaan. Zo houd je het lekker koel in huis.

Soorten elektrische raambekleding

 Overtuigd van de vele voordelen van elektrische raambekleding? Dan is het tijd om te beslissen welk type raambekleding je graag zou willen. Er is veel mogelijk! Hieronder een viertal populaire suggesties:

Elektrische rolgordijnen

Elektrische rolgordijnen voor binnen zijn veruit het populairste product op het gebied van gemotoriseerde raamdecoratie. Het rolgordijn is dan ook √©√©n van de bekendste vormen van raamdecoratie. Bovendien is het vaak de voordeligste optie. Solano Wonen biedt goedkope rolgordijnen op maat aan vanaf ‚ā¨14,90.

Elektrische jaloezie√ęn

Door te kiezen voor elektrische bediening kan je jouw aluminium of houten jaloezie√ęn automatisch omhoog en omlaag halen. Maar dat is niet alles! Ook het kantelen van de lamellen gaat volledig automatisch. Sla bovendien jouw favoriete stand op. Zo laat je de lamellen van je elektrische houten jaloezie√ęn of elektrische aluminium jaloezie√ęn met een simpele druk op de knop meebewegen met de zon.

Plissegordijnen elektrisch

Ook pliss√©gordijnen zijn verkrijgbaar met motor. Zeker wanneer je kiest voor lichtkoepel zonwering¬†is elektrische bediening een aanrader! Altijd een trap moeten pakken om je gordijn te openen en sluiten is immers niet ideaal. Kies voor elektrische pliss√©gordijnen van Verano¬ģ of Luxaflex¬ģ.

Elektrische gordijnen

Ook automatische gordijnen behoren tot de mogelijkheden. Speciaal voor gordijnen zijn er de Somfy Irismo en Movelite elektrische gordijnrails. Met één klik of door zachtjes aan de rand te trekken, open en sluit je de gordijnen. Uiteraard zijn deze automatische gordijnrails volledig op maat te bestellen.


Bovenstaande video geeft een impressie van elektrische rolgordijnen.

Accu of bedrade motor?

Hebben we je overgehaald? Mooi! Dan is het nu tijd om alle opties op een rij te zetten. Allereerst kies je voor een accu of bedrade motor. Hieronder leggen we de verschillen uit.

Accu- en batterijmotoren

Wil je geen bedrading weg hoeven werken? Of is er simpelweg geen stroompunt in de buurt? Dan is een accu- of batterijmotor ideaal. De motoren zijn namelijk netjes weggewerkt in de buis. Een accumotor laad je op middels een oplaadkabel. Net zoals je telefoon. Bij een batterijmotor vervang je zo nu en dan de batterijen. Hoelang één acculading of batterij meegaat is natuurlijk afhankelijk van hoe vaak je de motor gebruikt. Daarnaast speelt ook de grootte van je raamdecoratie mee. Hoe meer gewicht, hoe hoger het energiegebruik. De richtlijn voor één acculading is een paar maanden.

Ben je ge√Įnteresseerd in raamdecoratie met een accu- of batterijmotor? Dan heb je de keuze uit onderstaande motoren. Houd er rekening mee dat de afmetingen en het type raamdecoratie ook van invloed zijn op de opties. Vul in de prijsconfigurator bij het product van jouw keuze de gewenste afmetingen in. Vervolgens krijg je automatisch te zien welke motoren wel en niet beschikbaar zijn. Indien je een gemotoriseerd Luxaflex product hebt gekozen, wordt deze altijd met de Luxaflex PowerView¬ģ motor geleverd.

¬† Rolgordijnen Pliss√©gordijnen Jaloezie√ęn Gordijnen
Huismerk accumotor [12V] ‚úď ¬† ¬† ¬†
Huismerk accumotor XL [12V] ‚úď ¬† ¬† ¬†
Huismerk Tilt Only accumotor [12V] ¬† ¬† ‚úď ¬†
Somfy 25 RTS batterijmotor [12V] ‚úď ‚úď ¬† ¬†
Somfy Roll up 28 RTS accumotor [12V] ‚úď ¬† ¬† ¬†
Somfy Sonesse 30 RTS accumotor [12V] ‚úď ¬† ¬† ¬†
Somfy Tilt & Lift RTS batterijmotor [12V] ¬† ¬† ‚úď ¬†
Somfy Irismo 45 WireFree RTS ¬† ¬† ¬† ‚úď
Luxaflex PowerView¬ģ 18V ‚úď ‚úď ‚úď ¬†

Bedrade motoren

Geen zin om accu’s op te laden of batterijen te vervangen? Kies dan voor een bedrade motor. Zo’n motor wordt rechtstreeks aangesloten op een stroompunt. Hier wordt vooral voor gekozen in nieuwbouwhuizen. Bij dit type woningen kan er immers van te voren al rekening met de bedrading worden gehouden. Bijkomend voordeel van een bedrade motor is dat er geen accu in zit die lam kan worden. Vergelijk het maar met je laptop of telefoon. Na verloop van tijd loopt de accu sneller leeg. In dat geval zal je deze vaker moeten opladen.

Wil je graag raambekleding met een bedrade motor? Onderstaande tabel biedt een overzicht van de verkrijgbare motoren. Houd er wederom rekening mee dat de afmetingen en het type raamdecoratie van invloed zijn op de opties. Wanneer je in de prijsconfigurator bij het product van jouw keuze de gewenste afmetingen invult, krijg je automatisch de geschikte motoren te zien. Heel eenvoudig! Heb je gekozen voor ene gemotoriseerd Luxaflex¬ģ product? Dan wordt deze standaard met de Luxaflex¬ģ PowerView¬ģ motor geleverd.

¬† Rolgordijnen Pliss√©gordijnen Jaloezie√ęn Gordijnen
Somfy Sonesse 40 WT [230V] ‚úď ¬† ‚úď ¬†
Somfy Sonesse 40 RTS [230V] ‚úď ¬† ‚úď ¬†
Somfy AMS 25 [24V] ¬† ‚úď ‚úď ¬†
Somfy Movelite 35 RTS ¬† ¬† ¬† ‚úď
Luxaflex PowerView¬ģ 230V
‚úď ‚úď ‚úď ¬†

Wat is het verschil tussen Somfy en huismerk motoren?

Een veelgestelde vraag is waarom je voor een Somfy of een huismerk motor zou kiezen. Vanwege de veelgeprezen kwaliteit geeft men soms de voorkeur aan het merk Somfy. Onze huismerk motoren zijn ook van een prima kwaliteit. Wil je de raambekleding met je SmartPhone of Tablet kunnen bedienen? Om dit mogelijk te maken heb je voor Somfy motoren dan de Connexoon of Tahoma box nodig. Die kunt u meteen met uw bestelling bij bestellen. Voor onze huismerk motoren zijn weer andere systemen beschikbaar. KlikAanKlikUit (verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten) of het systeem van Home Wizard bijvoorbeeld. In principe zijn alle domotica systemen met een radiofrequentie van 433,92 MHz compatibel.

Bediening via je smartphone

Wil je jouw raamdecoratie graag via een app bedienen? Ook als je niet thuis bent? Dat kan! Hiervoor heb je een Somfy TaHoma Switch nodig. Met een TaHoma Switch kan je jouw complete huis - inclusief je verlichting, verwarming en geluidsinstallatie - op één app bedienen. Bovendien kan je ook scenario’s instellen. Laat je elektrische rolgordijnen bijvoorbeeld automatisch sluiten wanneer het buiten donker wordt. Let op: Wanneer je voor een Tahoma of Connexoon box kiest heb je alsnog een afstandsbediening nodig. Deze is onmisbaar voor het instellen. En stel je voor dat de Wi-Fi eraf ligt. Dan is het wel zo handig om een rolgordijn met afstandsbediening te hebben.

Somfy Tahoma box smartphone zonwering raamdecoratie app smart homeSomfy Connexoon elektrische rolgordijnen app smartphone raambekleding

Scherpe prijzen

Vind je het vooral belangrijk dat jouw elektrisch rolgordijn goedkoop is? Dan ben je bij Solano Wonen aan het juiste adres. Wij kopen altijd grootschalig en rechtstreeks bij de fabrikant in. Daardoor kunnen wij elektrische rolgordijnen op maat tot 40% goedkoper dan in de winkel aanbieden. Goedkoop betekent bij ons geen duurkoop! Al onze raamdecoratie is van een uitstekende kwaliteit. Bovendien leveren wij raambekleding van gerenommeerde merken zoals Verano en Luxaflex.

Gratis kleurstalen

Eerst zien, dan beslissen? Dat begrijpen we. Daarom vraag je bij Solano Wonen eenvoudig gratis kleurstalen aan. Meestal worden de kleurstalen nog dezelfde dag verzonden.

Meer weten over elektrische rolgordijnen en overige elektrische raambekleding? Of heb je een compleet andere vraag? Bel of mail gerust. Ons professionele team staat je graag te woord.

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen